login |

Jean-Luc Picard visszatér!

2018. 08. 05. 18:50 - Írta: human

21 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek,

És mindez úgy lesz az év híre minden Star Trek-rajongó számára, hogy Patrick Stewart alakítja most is a legendás karaktert.

Nemrég írtunk arról, hogy a Discovery mellé további Star Trek-sorozatok érkezhetnek, és júniusban azt is említettük, hogy a pletykák szerint az egyik spinoff főszereplője Patrick Stewart lehet. Na, a pletykák igaznak bizonyultak. Nem a Next Generation rebootjáról van szó, hanem egy teljesen új ST-szériáról, ami Jean-Luc Picard életének következő szakaszával foglalkozik majd.

Természetesen a CBS All Access-en érkezik ez is, ahol a remek Star Trek: Discovery (nem hittem volna, hogy végignézem, de nem tudtam abbahagyni) is fut. A hírt egy Las Vegas-i találkozón maga Stewart jelentette be (íme a videó), így feltételezzük, hogy biztosra vehető a sorozat elkészülte, de mivel még nincs szkript és készítő, ezért lehet, hogy a hivatalos berendelésre sem került sor, de nyilván ez csak formaság, ha a színészt már megszerezték.

Stewart nyilatkozata a visszatéréséről:

I will always be very proud to have been a part of Star Trek: The Next Generation, but when we wrapped that final movie in the spring of 2002, I truly felt my time with Star Trek had run its natural course. It is, therefore, an unexpected but delightful surprise to find myself excited and invigorated to be returning to Jean-Luc Picard and to explore new dimensions within him. Seeking out new life for him, when I thought that life was over

During these past years, it has been humbling to hear many stories about how The Next Generation brought people comfort, saw them through difficult periods in their lives or how the example of Jean-Luc inspired so many to follow in his footsteps, pursuing science, exploration and leadership, I feel I’m ready to return to him for the same reason – to research and experience what comforting and reforming light he might shine on these often very dark times. I look forward to working with our brilliant creative team as we endeavor to bring a fresh, unexpected and pertinent story to life once more.

21 hozzászólás Ne habozz!

a_n_d_r_e_w - 2018. 08. 05. 19:31

Na remelem ezt nem cseszik el ugy, mint a discoveryt. Itt legalabb a karakter mar mindenkepp szeretheto, ennek adok eselyt, nem ugy mint az STD-nek.

JKJ - 2018. 08. 05. 19:50

Túl jó, hogy igaz legyen?

Én is akarok kommentelni... - 2018. 08. 05. 19:53

A karaktert imádtam. A színész számomra egy isten.
Számomra teljesen igaz az év híre tag!
Köszi nektek!

- 2018. 08. 05. 20:10

Egy True Detective S03 trailernek jobban örültem volna :D

mSO - 2018. 08. 05. 20:50

Nagyszerű!!

Tyberius06 - 2018. 08. 05. 21:12

Az egy dolog, hogy Jean-Luc (Stuart) visszatér, de hogy nagyobb hír, hogy “új” szakaszt mutatnak be, ami ez alapján a jövőt jelenti, nem pedig a múltat (tekintve azt is, hogy Stuart se lesz fiatalabb). És van olyan érzésem, hogy mivel Frakes mostanság inkább rendez simán befuthat ő is egy-két kisebb epizód szerepre…
Én lelkes vagyok eléggé. Bár messze nem a legnagyobb kedvencem a TNG (sokkal jobban bejött a DS9 öszességében meg valahogy a Discovery is), de simán érdekel ennyi év távlatából mit alkotnak végre a jövőben… :)

strongbad - 2018. 08. 05. 21:20

Most értem haza a nyaralásról és ez a legelső hír amit olvasok. Azt hiszem ennél jobb hírrel már nem tudtok szolgálni idén. :)

DJackson - 2018. 08. 05. 21:47

Tényleg az év híre!!! Nem hittem el amint megláttam, rendesen vigyorgok! A Discovery nekem nem jött be annyira, de ez már jól hangzik! Picard és a TNG alapból a kedvenceim, a DS9 mellett. Ráadásul végre tényleg a jövővel fognak foglalkozni! Remélem a többi TNG-s karakter is beugrik majd szerepelni, Johnathan Frakes meg rendezőnek is jöhet!

Lenne alapanyag bőven: a föderáció kvázi újraépítése a dominium háború után, a szövetség a Romulánokkal, de a borg sem pusztult el teljesen a Voyager végén. Logikus lenne, ha most akarák asszimilálni a legyengült alfa kvadránst, ez pedig garantálná Picard bevonódását. A nézettségnek is jót tenne. Mégiscsak a sci-fi történelem egyik, hanem a legjobb ellenségei! De maradhatnak a standalone moral exploration jellegű felállásnál is. Jöhet minden!

MrZed - 2018. 08. 05. 22:00

És itt a bejelentésről a videó is:

https://youtu.be/LLvfg6jA_ZA

MrZed - 2018. 08. 05. 22:39

A videóhoz még annyit tennék hozzá, hogy ha ott lettem volna, én is hangosan üvöltök :D

Sztori szempontjából ami igazán viccessé teszi az egészet, az a legutolsó TNG rész: All Good Things…

Ebben a részben Picard (elméje) ugrál a Fairpoint Station (TNG első rész), jelen, és a 25 évvel későbbi jövőbe.
Ezt ’94-ben mutatták be … tehát lassan a valóságban is eltelt pont az a 25 év. (és sokkal jobban néz ki, mint amilyennek elmaszkírozták akkor :D )

Ott a jövőben Ambassador Picard volt, azaz Picard nagykövet.
Ez is passzol ahhoz, amiket mondott, azaz hogy lehet nem kapitányként tér vissza. Mondjuk ettől lehetne admirális is mint Kirk, de az ugye neki se jött be (és még figyelmeztette is rá EP7-ben)

Szóval, engem már megvett (ja, már az első szóval is :D ).

symor - 2018. 08. 05. 23:16

A Voyager óta az első Star Trek sorozat lesz ami az idővonal kvázi jelenében és nem előzményében vagy más hurokban játszódik.

Tehát valahol a DS9 és Voyager után leszünk két évtizeddel (tudja ezt valaki csillagidőbe?:))

A majd 80 éves Picard viszont érdekes, az oké, hogy Stewart híresen jól tartja karban magát, de szinte biztos, hogy limitált széria, vagy epizódszámra számíthatunk így is.

Minden bizonnyal így búcsúztatja el Xavier után/előtt leghíresebb karakterét is.

Sziszi0129 - 2018. 08. 05. 23:46

Az év híre🙂👍🏻

juhaszvik - 2018. 08. 06. 00:27

Én sosem tartottam túl tehetséges színésznek, ráadásul ismertebb szerepeiben hasonló karaktert játszott (JCP vs Xavier prof.), de amit az utolsó farkas filmben leművelt, azért le a kalappal.

Remélem az újabb st sorik jobbak lesznek, mint a discovery, ami amúgy be is jöhetett volna, ha nem adtak volna filler részeket.
Persze ezt számon kérni egy st sorozaton lehet idiótaság, mivel az eddigi star trek tartalmak túlnyomó többsége epizódikus volt, de nekem ide nem hiányzott.

juhaszvik - 2018. 08. 06. 00:30

JCP lenni JLP

Ace - 2018. 08. 06. 09:06

Simán az év híre nálam is. Discoveryt is imádom és ezt is nézni fogom lehet hogy valamilyen szinten még kapcsolódni is fog egymáshoz a két széria.
Én pl jobban szerettem a TNG-t mint a DS9-et mert Picard sokal jobb kapitány volt mint Sisco.
Amit sajnálok ,hogy mivel a jövőben játszódik sokat ugarnak a legutóbbi Nemesis film után kb 20 év és ebben a 20 évben szerintem még sokminden történhetett volna a karakterével. Mivel írja is így valószínüleg nagykövetként tér vissza nem kapitányként ami nekem kicsit sajnálkatos nekem nehéz lesz az Enterprise nélkül elfogadni de nem kétlem ,hogy megbírkózik majd a feladattal és így is érdekes lesz. Remélem a legénység többi tagját is néha viszont látjuk majd ami nagyon jó lenne.
A lényeg ,hogy végre felrázzák és már ferázták a Discovery-vel a frencsájzt tetszhalott állapotából aminek nagyon nagyon örülök.

Platschu - 2018. 08. 06. 09:22

Már eleve fejlesztenek új ST spin-offokat is, tehát a Discovery után remélhetőleg sok új ST tartalmat kapunk. Picard visszahozása pedig örvendetes, remélem a színész is jól fogja bírni a forgatást a következő 3-4-5 évben, ha esetleg több évad lehetősége is felmerülne az ő korában.

DonMaros - 2018. 08. 06. 13:59

Őszintén szólva én nem bízok már ebben sem, ezeknek a készítőknek a kezében Picard is kifordulhat önmagából. De ne legyen igazam.

Napsugár - 2018. 08. 06. 15:30

CBS presents:

How I Spent My Time as a Retired Starfleet Officer (HISMTRST)

Dexter Morgan - 2018. 08. 13. 13:40

Valóban az év híre, remélem ezúttal igazi Star Trek sorozatot fognak készíteni, bár a Discovery után nem sok bizalmam van a CBS All Access-es újraélesztések iránt… Remélem jó lesz, nem kéne egy újabb ikont meggyalázni…

fefe - 2019. 01. 21. 22:50

Discovery-nel csak jobb lehet…
Mert abban nincs semmi ST…

winnie - 2019. 01. 22. 04:48

:) lehet, hogy akkor nem ismered az ST-t? én sosem láttam még ST-t, de csak most kapásból 5 dolgot fel tudok sorolni belőle, ami ST. atttól még lehet, hogy csak 5 van benne, de sosem értettem a “nulla dolgos” kommenteket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz