login |

Fargo – Chris Rock-kal! És Minnesota nélkül?

2018. 08. 07. 17:05 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: antológia, hírek,

Ahogy arra számítani lehetett (nyilván nem a semmibe írta Noah Hawley a szkripteket, és nyilván nem felejtette el a tudományát), az FX hivatalosan is berendelte a Fargo 4. évadját, ami kapcsán meglepő módon egyéb infókat is kiadtak, nem rejtélyeskedtek.

Ezek szerint valóban az 50-es években fog játszódni a történet, csak épp a pletykákkal ellentétben nem az 1850-es, hanem az 1950-es években, és mint látható, a főszereplő Chris Rock lesz. A történet két bűnszövetkezetről fog szólni, egy olaszról és egy afroamerikairól – az utóbbi feje lesz Rock. És, hogy mi a csavar? A helyszín a Missouri állambéli Kansas City lesz.

De akkor mitől lesz Fargo? Majd kiderül. Az évad közben, vagy a FX által kiadott szinopszisból – igazából csak annyit érdemes kiemelni, hogy a két “család” feje, hogy megszilárdítsák a köztük lévő békét, átadta a másiknak a legidősebb gyerekét, illetve, hogy az eseményeket a helyi maffia fejének rutinműtét közbeni halála indítja be, hiszen azáltal minden megváltozik:

In 1950, at the end of two great American migrations — that of Southern Europeans from countries like Italy, who came to the U.S. at the turn of the last century and settled in northern cities like New York, Chicago, and African Americans who left the South in great numbers to escape Jim Crow and moved to those same cities — you saw a collision of outsiders, all fighting for a piece of the American dream.

In Kansas City, Missouri, two criminal syndicates have struck an uneasy peace. One Italian, one African American. Together they control an alternate economy — that of exploitation, graft and drugs. This too is the history of America. To cement their peace, the heads of both families have traded their eldest sons.

Chris Rock plays the head of one family, a man who — in order to prosper — has surrendered his oldest boy to his enemy, and who must in turn raise his son’s enemy as his own. It’s an uneasy peace, but profitable. And then the head of the Kansas City mafia goes into the hospital for routine surgery and dies. And everything changes.

It’s a story of immigration and assimilation, and the things we do for money. And as always, a story of basically decent people who are probably in over their heads. You know, Fargo.

A forgatás 2019-ben kezdődik, ami azt jelenti, hogy lesz esély arra is, hogy még jövőre bemutatja a szezont az FX. De erre egyelőre még nem vennék mérget.

4 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2018. 08. 07. 17:27

Vajon összefüggésben lesz valamiképpen a második évaddal? ha jól emlékszem (update: utánanéztem, igen), akkor a második évadban is Kansas city maffia volt az egyik bűnszervezet. Ráadásul egy afroamerikai szereplő képviselte őket, bár az is igaz, hogy a 70-es években.

Eny - 2018. 08. 07. 17:34

Valahogy Chris Rock-ot nem tudom elképzelni a Fargo-ban, de ne legyen igazam, s tényleg meggyőző legyen majd a szerepében…

speranza - 2018. 08. 07. 18:23

Én is csak vígjátékokban láttam eddig, drámába nehéz beleképzelni. :)

Peter Wiggin - 2018. 08. 07. 20:01

Nem szeretem Chris Rock-ot, de simán kinézek belőle egy Bryan Cranston-t, vagy Hugh Laurie-t. Igazából megvan az orgánuma ahhoz, hogy egy fejhangú fenyegető pszichopata maffiavezért alakítson.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz