login |

The Affair – 4×08: WTF!

2018. 08. 08. 14:50 - Írta: Shannen

47 hozzászólás | kategória: kritika,

A The Affair 4. szezonja számomra kissé döcögősen indult, bár voltak, akiknek tetszettek az újonnan felvázolt élethelyzetek. Én féltem, hogy a földrajzi távolságok miatt a négy főszereplőnk között kevés lesz az interakció, ráadásul az sem volt egyértelmű, hogy külön-külön mennyire lesz érdekes az idei történetük. Aztán szerencsére beindult az évad, és néhány elszálltabb húzás ellenére is érezhetően összeszedettebbé vált.

A 8. részben pedig egy olyan fordulat következett, amire szerintem nagyon kevesen számítottak és ami minden bizonnyal alapjaiban fogja megváltoztatni a jövőre leköszönő sorozatot. Bár még van 2 rész az évadból, úgy gondoltam mindenképp érdemes pár szót ejteni erről a részről még az évadzáró előtt. Így tehát a tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Alison halott. 

Bár a The Affair pont az a sorozat, ahol még azt is el tudnám képzelni, hogy Noah rosszul azonosította a boncasztalon fekvő holtestet és Alison egyszer csak előbukkanna valahonnan, Sarah Treem, a sorozat készítője megerősítette, hogy Ruth Wilson kérésére írták ki Alison karakterét, véglegesen.

Nem volt tehát más választásuk az íróknak, és bár sokkoló volt Alison halálhíre, tény, hogy ez a sors az elejétől kezdve benne volt a karakterben. Persze, még mindig nem teljesen biztos, hogy öngyilkosság történt, ahogy azt a rendőrség állítja, mindenesetre Alison-nak nem volt egy könnyű élete. Minden olyan dolog, amire valaha vágyott kicsúszott a kezei közül vagy nem tudott beteljesedni.

Képtelen volt igazán megbízni bárkiben is, ami mondjuk teljesen érthető, ha az apjával vagy akár a két férfival való kapcsolatát illeti (bár szerintem Cole-nak adhatott volna még egy esélyt, most, amikor ennyire rosszul volt az utolsó napokban). Ha Alison valóban öngyilkos lett, azt fájó szívvel ugyan, de el tudom fogadni, mint egy olyan lépést, ami logikusan következik a karakteréből. Ha baleset vagy gyilkosság történt, azt sokkal kevésbé érezném hitelesnek.

A karakter kiírása már csak azért is nagyon érdekes, mert tulajdonképpen az elejétől kezdve a Noah-Alison páros állt a középpontban, sőt, a tavalyi évad egy részét leszámítva, bőven Alison-on volt a hangsúly. Ő volt az, aki igazán összekötötte a négy szereplőnket, ő volt a kapocs, akihez mindenki időről-időre visszatért vagy ő indított el olyan folyamatokat közvetve vagy közvetlenül, amik mindenki másra is hatással voltak.

Az évad hátralévő részeiben még biztosan fogjuk látni Alison-t, megtudjuk hogyan töltötte az utolsó napjait és valószínűleg azt is, hogy hogyan halt meg. A nagy kérdés viszont az, hogy mindezek után miről fog szólni és mennyire fog tudni működni a záró, 5.évad Alison nélkül? 

Ez utóbbi szerintem nagyban függ attól, hogy mi fog kiderülni Alison haláláról. Én csak remélni tudom, hogy jövőre nem az ő halálesetének a közvetlen körülményeinek kiderítése lesz a fő téma (láttunk már ugye példát arra, hogy 2 évadon át húzták a rejtélyt), hanem sokkal inkább az, hogy hogyan dolgozzák fel a többiek a halálát.

Alison halálán kívül még két dolgot emelnék ki a résszel kapcsolatban.

Az egyik, hogy mennyire remekül működött a Noah-Cole páros. A hoteles rész simán lehetne a hét jelenete, ráadásul több hét idézete egy sorost is bedobtak. A másik pedig, hogy csak dicsérni tudom az írók azon döntését, hogy Alison halálhírét Cole szemszögéből tudhattuk meg.

Mindig is Cole volt az, aki a leginkább törődött Alison-nal és Alison is hozzá állt a legközelebb. Szívfacsaró volt végignézni Cole szenvedését, miközben Joshua Jackson-nak minden díjat odaadnék. A végén Noah is kapott 5 perc saját játékidőt, amit szintén remekül használtak az írók. Röviden, egyszerűen de nagyon hatásosan megmutatták, hogy mit jelent Noah-nak Alison halála. Nyilvánvalóan sokkal többet, mint ahogy azt Cole szemszögéből láttuk előtte.

Azt hiszem az évad hátralévő részei elég kemények lesznek, kíváncsian várom egyrészt, hogy megismerjem Alison szemszögét az utolsó napjairól, másrészt, hogy kiderüljön a halálának a pontos körülményei.

47 hozzászólás Ne habozz!

m.m. - 2018. 08. 05. 16:14

Sziasztok!
Ezt nem gondoltam volna…de nem is tudom elhinni,hogy Allison kiszállt. Sikerült tükrözni a rémesen hosszú út unalmát a 8. részben. Teljesen felesleges a harmadik személy is.Teljesen lebontották a sorozat lényegét…Visszanéztem a 6. részt , amikor Allisonra rázúdul a sok visszás információ …de emiatt…nem gondolnám, hogy meg kellett volna ezt lépni…de majd meglátjuk..

Dawnie - 2018. 08. 05. 17:26

Bejött a tippem. Már ahogy elkezdődött az évad, sejtettem, hogy erre fog kifutni a dolog. Hát sajnálom azért. :(

WillTraveler - 2018. 08. 05. 18:04

Ez igen!! Nem hittem volna, hogy meg merik lépni. Hullámvasút volt eddig az évad: nagyon jól kezdődött, majd teljesen elszálltak, most pedig ismét zseniális részt szállítottak. Hoztak egy bátor döntést. Kérdéses persze, hogy bejön-e.
Remélem ilyen magas színvonalon zár az évad (illetve majd jöbőre a sorozat is)!

Eny - 2018. 08. 05. 20:03

Én sem gondoltam,h merik ezt lépni :(
A fiúk utazását élvezet volt nézni, ugyanakkor sokkoló, amint megjött a rossz hír..
szegény Cole és Noah..

bankrobberwithoutconsequences - 2018. 08. 05. 23:44

Basszus, én végigröhögtem a nagyja részt a meleg pár baromkodással, de mikor jött a hír és Cole elájult…
Örülök, hogy Cole szemén át láttuk (szinte) a teljes részt. De nem értem, miért csak hozzá nem fordult Alison? A gyerekei apjához, az egyetlenhez aki mindig őszintén, tiszta szívből szerette? Remélem jövő héten megtudjuk…

Szoszilany - 2018. 08. 06. 13:12

Nekem is bejött,h ezt meg merték lépni, megleptek vele. Gondolom valamelyik részben majd látjuk Allison szemszögéböl a történteket. Attol még tartok kicsit, h Noah remélem nem hazudott az azonositáskor,és nem hozzák igy vissza a szinésznöt.
De akkor mi lesz az utolso évadban? Ha csak hárman maradnak a dinamika is más,és az ilyen igazgatonö-félék nem potolják Alit…pedig már pont elképzeltem,h az utolso évad végére szépen mindenki összejön az elsö házastársával,ugye Helen is nemsokára szingli lesz,ha Vik meghal…á

szk - 2018. 08. 06. 15:06

Szoszilany: Noah esetleges hazugsága és az utolsó jelenet (Noah a bisztróban) eléggé nem állna össze…

Marko92 - 2018. 08. 06. 16:57

Sokkolt a váratlan halál a mai részben.
Gondolom a 9. részben Alison szemszögét láthatjuk, amiből kiderül hogyan történt az eset. A 10. részben pedig láthatjuk hogyan alakul Noah, Helen és Cole magánélete. És így le is lehetne zárni a sorozatot.
Alison nélkül szerintem nincs értelme az 5. évadnak (de ne legyen igazam).

Aleysa - 2018. 08. 06. 18:09

Miért hazudna Noah ilyen dologban? Az hogy közömbösnek láttuk azért volt mert Cole szemszögéből nézzük az eseményeket.Amint váltottunk és jött egy apróság ő is megtört.
Ugyan beleillik a folyamatba ami történt, de valóban nehéz elhinni. A borzasztó döntései mellett hozzám közel áll Alison karaktere, megértem ha valóban így döntött, de nem vagyok boldog tőle. Az is fura lett volna, ha “normális” lesz, meg talál egy normális férfit maga mellé.

Réka - 2018. 08. 06. 22:04

Engem is sokkolt.. utánaolvastam, Sarah Treem elmondta, hogy Ruth Wilson ki akart szállni a sorozatból plusz Alison karakterét mindig is körüllengte a tragédia..a depresszió stb. szóval tényleg meghalt Alison :(

Gevin - 2018. 08. 06. 22:54

Kemény.

Erre én sem számítottam, de ha Ruth Wilson tényleg így döntött, akkor az írók eddig jól oldották meg. Más kérdés, hogy erre az évadra a misteryn kívül nem sok minden maradt. Helen részei baromi jók, de a többi csak szomorú szappanopera kb.

Ennek ellenére Joshua Jackson mindenkit lemosott maga mellől. Egyébként nekem végig az a néhány perc Noah hiányzott, amit a végén kaptunk. És való igaz, hogy Noah azért volt közömbös, mert Cole látta annak. Ez megint egy szuper kihasználása a nézőponttal játszó narratívának.

Ali része annyira nem érdekel, inkább a halálának a hatása az életben maradottakra.

Egyelőre mondjuk ötletem nincs, hogy bénázás helyett milyen ütős sztorit tudnának hozni a befejező 5. évadra.

_Peter - 2018. 08. 06. 23:06

Ez szuper rész volt! Durva. Állítólag újak is írták és rendező is más. Ezért tetszett végre a Cole és Helen kaliforniai hippis klisék után. Milyen jól csinálták a road trip poénokkal, aztán hirtelen sötétre váltott a hangulat.

Kb. négy szálból az öngyilkosság a kislánya miatt számomra sem elég jó magyarázat, akármilyen problémás élete volt Alisonnak. Cole-nak igaza lehet valami nem stimmel. A három másik szál: Bennek gyenge lábakon áll a meséje, szerintem még Luisa is előkerülhet féltékenységből, sőt a hirtelen előkerült fater nője a vese miatt is!

kisanna - 2018. 08. 07. 09:00

WTF??!

Szoszilany - 2018. 08. 07. 15:34

Igazatok van, köszi a rávilágitásokat :)
Viszont igy nagyon kiváncsi leszek az ötödik évaddal merre mennek. Cole szerintem is kiemelkedik a többiek közül, és vele lehet is kezdeni valamit, hogyan mászik ki a gödörböl. Végre eldöntötte,hogy Allisont választja, de elkésett. (Helen szála engem öszintén nem mozgat,és Noah tanári remekelése is vállvonogatos részemröl)
Cole is azzal nyugtatja magát,h nem tenné ezt a kislányával Allison, hogy elhagyja. Már korábban is volt összeomlása, akkor is elhagyta a gyerekét,még akkor is,ha az apjával hagyta. Szerintem belefér :(

Vitalea - 2018. 08. 07. 21:43

Hát, bármi lehetséges és hihető. Az öngyilkosság, a baleset és a gyilkosság is. Ha nagyon tippelnem kéne én Luisa-ra szavazok, hogy nem szánt szándékkal megölte. Valahogy úgy, ahogy Scotty halt meg.

Anni - 2018. 08. 07. 23:21

Nagyon megleptek, hogy megmerték ezt lépni. Végülis Alison volt maga az affér, ő kötötte össze a 4 szereplőt. De szerintem ez volt a legjobb lehetőség a karakterével mert már tényleg nem tudtak vele mit kezdeni. Én a tényleges öngyilkosságra szavazok eléggé mélyen volt és a kislányt már egyszer ott hagyta.

Cole-t nagyon sajnálom ő a kedvencem, szerintem nem marad Lusiával inkább magában lesz.

Noah szála gyenge, Helené még érdekes is Vic miatt. Gondolom az lesz, hogy a szomszéd csajszi terhes lett Victől..

Nem tudom mi lesz az 5. évadban de azt eléggé érzem, hogy a legvégén Noah és Helen együtt lesz újra.

Gevin - 2018. 08. 07. 23:46

“…hogy a legvégén Noah és Helen együtt lesz újra.”

Szerintem elértünk arra a pontra, ahol Helen és Noah keserű ürességet éreznek már csak egymást iránt. Sőt, Helen jobban megveti Noaht, mint eddig bármikor. Nagyon sok mindent kéne felépíteni, hogy újra összehozzák őket. Remélem, hogy nem ez lesz. Őszintén szólva az eddigi események, érzések és kapcsolatok alapján, semelyik főszereplőt nem látom egykori párja/szeretője mellett. Túlságosan másfelé ívelt az életük, és csak a szomorú, fájdalmas múlt tartja valahogy össze a köztük még nagy ritkán pislákoló kapcsolatot – és a gyerekek.

Snoopyzit30 - 2018. 08. 08. 06:45

Ha eddig még nem jelentették volna be az 5. évadot, akkor én most mondanám, hogy “Ugye én megmondtam, hogy ez lesz az utolsó évad?”. De ezek után, hogy már tudtuk, hogy lesz 5. évad még tökösebbnek gondolom a készítőket. Nagyon kellett már valami ilyen történés, ami felrázza az eseményeket. A maradék 2 rész ezek után már biztos odatapasztja a nézőket a képernyő elé.

mono - 2018. 08. 08. 09:48

Azt én sem értettem, hogy Noah miért hagyta Helennél Alisont, amikor kiborulva odautazott.

zorka - 2018. 08. 08. 10:16

Végre valami. A 3. évad borzasztóan unalmas volt, a negyedik szerintem kicsit összeszedte magát, bár voltak totálisan érdektelen részek, valahogy Noah karakterét sikerült teljesen kiherélni, de a többiek jók voltak.

Ehhez képest jött ez a rész, ami egyszerre lett a sorozat legviccesebb és legszomorúbb része. Az első felén sírva röhögtem (pedig ugye a The Affair nem egy mókavonat sorozat), mikor Cole és Noah szétszopatták egymást, aztán meg csak lesokkolva néztem ki a fejemből. Fájdalmas, de igen bátor döntés az alkotók részéről, de hát ha egy színész menni akar, akkor menni fog. Az is jó húzás, hogy a kövi részben megtudjuk Allison változatát is. Arra tippelek, hogy gyilkosság, ahogy Cole érzi (a Ben gyerek már túl gyanús, de pont emiatt simán lehet Luisa is), viszont csak mi, nézők fogjuk tudni, a sorozatban továbbra is öngyilkosságként kezelik majd. Cole pedig ezzel a résszel oda-vissza verte az egész színészgárdát, nem csodálnám, ha begyűjtene pár jelölést.

És VÉGRE megint volt értelme a nézőpontok váltakozásának, ami az első évadban még rengeteget hozzátett a sorozathoz, utána viszont sokszor már csak megszokássá vált. Itt végre megint kihasználták: szinte zavart, hogy Noah ennyire érzéketlen, amikor leesett, hogy csak Cole látja annak, és az a nyúlfarknyi Noah-POV kellett a végére, hogy tökéletessé álljon össze a kép.

bara - 2018. 08. 08. 11:52

Vicces és elborzasztó volt, szeretni nehéz, de zseniális rész volt.

Nem bátorság volt az írók részéről, a színésznőt ki _kellett_ írni, ennél csak hiteltelenebb lehetőségek jöhettek volna szóba. A megvalósítás remek volt, kényszerpályán ilyen szépen lépni ritkaság. Sőt, amúgy is ritkaság.

Dawnie - 2018. 08. 08. 13:31

“Ha nagyon tippelnem kéne én Luisa-ra szavazok, hogy nem szánt szándékkal megölte. Valahogy úgy, ahogy Scotty halt meg” – két ilyen baleset már túl sok lenne egy sorozatba. Én is a sima öngyilkosságra szavazok, ami teljesen hihető, ismerve a karaktert.

Snoopyzit30 - 2018. 08. 08. 15:04

“Cole pedig ezzel a résszel oda-vissza verte az egész színészgárdát, nem csodálnám, ha begyűjtene pár jelölést.”

Az az érdekes, hogy tavaly Dominic West olyan magasságokban volt színészileg, amire azt mondtuk, hogy hihetetlen milyen tehetséges és milyen mély érzelmeket tud megjeleníteni. Fantasztikus volt, aztán nem kapott jelölést semmit, pedig ilyen alakításokért csak úgy repkedni szoktak a díjak. Simán volt olyan jó, mint amiért megkapta a díjakat anno Ruth Wilson meg Maura Tierney.

Ehhez képest most Joshua Jacksonnak volt 2 jó jelenete ebben az évadban és máris jelölésekről beszélünk.

cherockee - 2018. 08. 08. 15:25

A párom nem nézte a sorozatot, odahívtam, megmutattam neki a moteles jelenetet, és 2 mondatát Colenak (a kocsiban a telefonálást, a “mi a jó istenért nem mondtad eddig”), nagyon jókat nevettem, tetszett neki is, majd boom.

At hittem, hogy az azonosításnál kiderül, hogy nem, olcsó poén lett volna, de az előző rész végén az előzetesből nekem úgy jött le, hogy találkoznak még Allisonnal, mármint megtalálják. Igazából megtalálták, csak nem úgy.

A tanulság hatalmas, sokakkal ellentétben szerintem a 3. évad is nagyon jó volt, az idei eleje is, csak ez is inkább egyben nézős, és nem kell találgatni kivel mi lesz, a valóságban sem egy eltervezett karakteríven haladnak az emberek :).

zorka - 2018. 08. 08. 16:09

Szerintem meg ez az évad akkor is Joshua Jacksoné, ha szerinted “volt 2 jó jelenete”. Különben sem ettől teszem függővé egy alakítás kvalitását, hogy mennyit szerepelt idén. Számomra vitte ezt az évadot, annak ellenére, hogy az ő karakterét bírtam eddig a legkevésbé, mostanra viszont főleg Jackson játéka miatt megkedveltem – iszonyú jól játssza a szétzuhant kisvárosi keményfiút. És szó nincs összehasonlításról, hogy jobb lenne, mint Dominic West az előzőben, vagy a többiek, egyszerűen engem itt és most pofánvágott ez az alakítás.

hamupipacs - 2018. 08. 08. 18:00

Akkor lehet, hogy Ruth Wilson karaktere feltűnik a Luther uccsó évadában???

winnie - 2018. 08. 08. 18:21

Akkor lehet, hogy Ruth Wilson karaktere feltűnik a Luther uccsó évadában???

lehet, de még nem tudni, hogy hányafik lesz az utolsó évad:) ha az ötödikre gondolsz (ami elég rég leforgott), akkor ezt írtuk róla januárban:
http://www.sorozatjunkie.hu/2018/01/31/hirhetfo-suits-8-evad-suburra-2-evad/

de most eléggé elfoglalt. lehet, hogy a mrs. wilson miatt szállt ki, és nemrég ugye csatlakozott a his dark materials-hoz is állandó szerpelőként.

monya - 2018. 08. 08. 18:23

Nekem is egybol a Luther ugrott be, remelem, igen

Dawnie - 2018. 08. 08. 19:34

Most esik le: Cole ölte meg Alisont! Működött az “ördögűzés!” :P

Vikcsó - 2018. 08. 09. 10:08

Én azt nem értem, hogy Alison anyja miért nem Cole-t hívta fel azzal, hogy megtalálták a holttestet..miért az apját hívta? Hiszen utálja, egy szörnyű alaknak tartja…

Navia - 2018. 08. 09. 12:35

@Vikcsó mert Cole és Noah telefonja is a kosárban volt. Először nekem is az ugrott be, mint neked. Aztán rájöttem hogy miért volt ez a jelentéktelennek tűnő részlet.

Amúgy az előző évad nem tetszett, de ez újra jó lett. És úgy szurkoltam Colenak. Jók lettek volna együtt. Kíváncsi lettem volna, mi történik, ha Ruth nem akart volna kiszállni…

@Dawnie és tényleg! LOL

Vikcsó - 2018. 08. 09. 15:09

@Navia Basszus, tényleg… :) Köszi szépen :))

Wendauria - 2018. 08. 10. 09:59

Ez a rész volt a legjobb az összes évad tekintetében is. A történet, a színészi munka, a forgatókönyv – minden.

Sydneyke - 2018. 08. 11. 14:13

Nagyon odatették ezt a részt.

J.Jackson szinészi játéka valami fenomenális volt!

Nem fogom visszasírni Alisont.
Meglepett a halála ettől függetlenül.
Szerintem a PTSD-s csávó keze van a dologban.

m.m. - 2018. 08. 12. 21:25

…..nagyon szomorú vagyok, hogy így történt….sajnos számítottam rá…egy PTSD-s , alkoholista, pszichopatával hozta a sors össze Alisont…és Athena rohadt szobra is épp ott volt….remélem megbűnhődik a rohadék…

Ennn - 2018. 08. 14. 03:14

Na basszus erre nem számítottam
Hogy lesz ebből még egy évad?

zorka - 2018. 08. 14. 12:09

Ijj, hát ez a megoldás még szívszórítóbb volt :( Megint zsenimód használták ki a “két” nézőpontos sztorimesélést. Ráadásul akármennyire is szansájnlollipop volt az első felvonás, síkideggé tett, hogy egyrészt tudtam, hogy ez a történet mindenképp egy hullaház fiókhjában ér véget, másrészt meg még nyugtalanítóbb volt, hogy miért nem afelé halad a sztori? A szivárványhányásos rész után annál nagyobbat ütött a valóság.

Valaki írta itt, hogy az öngyilkosság az egyetlen hiteles megoldás Alisontól… van benne valami, bár ezzel az volt a fő bajom, hogy a kislányát biztosan nem hagyná magára. Külön érdekes, hogy pár perccel a halála előtt Alison még arról beszélt, nem lesz többé egy férfi áldozata se…aztán bumm.

Most már nagyon remélem, hogy Cole hallgat a megérzéseire, ráereszti Rex felügyelőt Sherlockostul a történetre, mert azért víz ide vagy oda, csak be lehet valahogy bizonyítani, hogy mi történt igazán.

stewieo - 2018. 08. 14. 16:11

OMG, a 8-9 rész rendesen ütött. :o

ooo - 2018. 08. 15. 23:50

most komolyan, azt ne mondjátok már, hogy nem lehetett kimutatni Alison holttestén, hogy előtte dulakodott, illetve, hogy ömlött a vér a fejéből. semmi sebet nem találtak rajta??? főleg, hogy ugye másnap sodorta ki a hullám a partra a testét.

ebben az évadban annyi logikátlan szituáció volt, hogy reggelig lehetne sorolni, ez csak a cseresznye a tortán… én már komolyan elgondolkoztam azon, hogy ez most paródia, vagy ez tényleg egy komoly sorozat.

ooo - 2018. 08. 15. 23:55

mondjuk a leggázabb jelent az volt, amikor bele akarták sulykolni a gyerekbe a vacsoránál, hogy homokos. 13 évesen még legózik meg focizik az ember, nem a nemi identitásán hezitál. beteg egy világ.

Snoopyzit30 - 2018. 08. 16. 06:29

@ooo: “nem lehetett kimutatni Alison holttestén, hogy előtte dulakodott, illetve, hogy ömlött a vér a fejéből. semmi sebet nem találtak rajta???”

Egyrészt 3 napig volt a vízben, másrészt elmondja a nyomozó, hogy a hullámok a 3 nap alatt folyamatosan csapkodták a testét a kövekhez, tehát számtalan zúzódás van rajta.

Kittus - 2018. 08. 16. 11:43

Szerintem külön kiemelendő a Bent játszó színész munkája is ebben a részben, meg az egész évadban.
Nagyrészt Alison szemszögéből ismertük meg a csávót, de elgondolkodtató volt, ahogy a Cole-központú részekben láthattuk, igaz, csak rövid időkre.
Én azt nem értem, hogy Alison, miután ennyi mindenen átment, hogy nem vette észre, hogy megint belelépett abba a bizonyos folyóba, amibe ugye, elvileg nem lehetne. Ráadásul Ben személyisége Alison szemszögéből meg valójában…nagyon eltért. Eddig hozzászoktunk, hogy mindenkit több oldalról látunk, nyilván mindenkinek más jegyei erősödtek fel a maga, illetve más szemében. De Ben? Ben ez alapján a rész alapján vagy egy profi Hannibal Lecter, vagy Alison nagyon-nagyon vak volt. Iszonyat jól érzékeltették a különbséget, mintha egy teljesen más ember lett volna. Meg se kellett szólalnia, én már féltem…és eközben Alison azt látja, hogy szegény, megsimizzük és megnyugszik? Minimum 5ször kellett volna észbe kapnia a rész során és elküldenie a fenébe. Nincs bajom a történet alakulásával, mert így jobb, mintha öngyilkos lett volna, csak Alison szemszögéből nézve ez ilyen ehh….
Ps: Kiváncsi vagyok, hogy ezek után hogy történt az a jelenet igazából, ahol az Alisont megtámadó Apukát tette helyre…

tommy - 2018. 08. 17. 15:37

de a 8. epizód kritikájánál minek spojlereztek a 9. részből? ott a kibeszélő.

Mango - 2018. 08. 20. 10:09

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Most gyorsan rákerestem, hogy lesz e folytatása, és ebben a cikkben kaptam választ az igenre. Nekem annyira szépen kirajzolódtak a karakterek és a miértek. Olyan kerek lett a vége és olyan emberi. Semmi sallang. Még abban sincs hiányérzetem, hogy mi történt Alisonnal (lehet, hogy poszttraumás sokk szindrómám lett a hír hallatán :)). Mindenesetre ha lesz még utolsó évad, akkor nagy izgalommal várom, csak nehogy elcsesződjön…

Holden - 2018. 08. 23. 12:56

Allison öngyilkossága teljesen motiválatlan a számomra. Nem hagyta volna így magára a lányát. Ha tényleg Ruth Wilson kiszállása miatt kellett így írni a részt, akkor baromira haragszom Ruth Wilsonra, akit a legjobban szerettem a sorozatban. Ez a sorozat gyakorlatilag rá épült, hogy hagyhatta így cserben a nézőket???

Holden - 2018. 08. 23. 13:11

Azt azért még megjegyezném, hogy Cole úgy tudja Noah ütötte el a testvérét, Scotty-t, ez valahogy egyetlen egyszer sem került elő. Jó, most Allison-t keresték, de hogy még egy apró megjegyzés erejéig sem került elő az ügy, az fura. Elég sokáig voltak együtt most, és korábban szinte nem is találkoztak.

Furcsa, ahogy Allison-t a fulladásos rohama után simán visszaengedték a keleti partra. Bár amikor Helen-nel beszélgettek, Helen olyan jókat mondott, hogy én azt hittem Allison ebből valamit a saját javára tud fordítani, ebből a beszélgetésből semmiképpen sem következik az öngyilkosság.

Nagyon furcsa az is, hogy a vizet választotta, és nem mondjuk a gyógyszert. De ha már víz, akkor én oda mentem volna, ahol Gabriel-lel történt a baleset. Igaz, nem a vízben, és nem akkor halt meg Gabriel, de akkor hihetőbb lenne az öngyilkosság.

Sajnálom, hogy ez lett a kedvenc sorozatomból, talán lehetett volna a 3. a záró évad, és akkor egy szavam sem lehetne…

Holden - 2018. 08. 23. 13:29

És akkor hadd írjak valami keményet: mivel már csak hárman maradtak, két férfi, aki igen szorosan kötődött Allisonhoz, és egy nő, aki igen erősen kötődik/kötődött az egyik férfihez, aki igen erősen kötődött Allisonhoz, és ott van az a gyönyörű főcímzene, meg a víz a szereplőkkel, én úgy fejezném be a sorozatot, hogy Allison mindhárom megmaradt szereplőt így-vagy úgy, de maga után húzza. Mindhármuk élete félresiklott már régen, csak toldozgatják, de egyre rosszabb. Lehetne a víz a közös megoldás, de azért persze ne legyen igazam.

Dominic West nagyon nagy kedvencem lett, korábban nem láttam semmiben, most meg még a Spektrumon is feltűnt a Gangesznél egy buddhista szertartáson. Joshua Jackson játéka nekem eddig nem sokat hozott, de ez a 8. rész, ez tökéletes volt, díjat érdemel, ahogy persze Dominic is az egész sorozatban nyújtott játékáért. Nekem a legnagyobb meglepetés Maura Tierney volt. Annyira utáltam a Vészhelyzet miatt, hogy nem tudtam, hogy fogom kibírni ebben a sorozatban. Aztán leesett az állam! És amikor eredeti hanggal néztem a sorozatot, akkor szerettem meg igazán. Nagy kár a Vészhelyzetért, de hát mindenkinek kezdenie kell valahol, annyit grimaszolt, meg variált, hogy nem bírtam nézni.

Ruth Wilsonról csak annyit, hogy egyszerűen tökéletes (volt eddig…).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz