login |

Fear The Walking Dead: folytatódott a 4. évad

2018. 08. 13. 18:40 - Írta: winnie

70 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem mondom, hogy tűkön ülve vártam volna a Fear folytatását, de ezen persze nincs mit csodálkozni, hiszen a 4. évadban tértem vissza a sorozathoz a 2. évad eleji kaszám után. És ezt nem is bántam meg, mert remekül kezdett a szezon, a… (oké, most visszanéztem, hogy a 4×08-as írásom elején is pont leírtam azt, hogy milyen volt az S4 első fele, szóval nem ismétlem meg).

A folytatásra véget ért a kettős időszerkezet, bedobtak egy viharos fenyegetést (lehet, hogy Sharknado-s a repülő zombis koncepció, de egy nagy szél felkaphatja őket, nem?), meg egy rakás nevet új szereplőként (ld. a Björkös trailer), köztük a 12 Monkeys-szal végző Aaron Stanford-ot. Kíváncsi is voltam, hogy mi sül ki ebből, de igazából csak annyi lett a végeredménye a nyitánynak, hogy ismét kaszáltam a sorozatot.

A 4×09 teljesen érdektelen és unalmas volt, ami után még megpróbáltam megnézni a sajtónak kiküldött 4×10-et, ami egy szó nélküli Alicia-epizódnak indult, majd egy kétszereplős résszé vált sok vízzel és lelkizéssel, de egyszerűen nem kötött le, amit láttam, főleg annak köszönhetően, hogy maga a karakter nem volt annyira régi ismerősöm, mint egy állandó nézőnek, szóval az érzelmi viharai is kevésbé érintettek meg.

De a katalizátor nem a jövő heti epizód volt, hanem a mostani, amiben Morgan úgy dönt, hogy a történtek hatására mégiscsak visszamegy Rick-ékhez (TAPS! vissza mindent! komolyan?). Ezért végigjárja az életben maradtakat, hogy megspórolja a készítőknek az expozíciót, így mutatva be nekünk, hogy kivel mi a helyzet éppen. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Maga a rész akár karakterizálónak is mondható, de inkább afféle csendélet volt szórványos (és érdektelen!) zombiölésekkel, teljesen random módon. Az előző félévad eseményei után van, aki lábadozik, más gyászol és magát sajnáltatja, megint más kissé aktívabb módon próbálja feldolgozni a történteket, s mire végigmentünk mindenkin, már túl is voltunk féltávon úgy, hogy nem történt semmi.

Nyilván nem a hentelést vártam, hanem csak annyit, hogy történjen valami, de még az Alicia-féle Help-üzenetek “rejtélye” sem csigázott fel annyira, mert…, nem tudom, mégis miért csigázott volna fel? Oké, megvolt az esély egy új karakter behozására azok révén, de ettől csak nem jövök izgalomba látatlanban.

A jövevényeket is belengették (már, ha hozzájuk tartozik a doboz), de egy ideig még biztos, hogy nem érdemes számítani rájuk, lehet, hogy csak az 5. évadra kapnak komolyabb szerepet (vagy csak pár epizódos sztorit szánnak köréjük?).

Mivel még mindig tele vagyunk 4. évados karakterekkel, ezért bíztam abban, hogy ők megtartanak a folytatásra (mint írtam, a többségük elég szimpatikus, szívesen nézem őket). Ha csak ők lennének, akkor ez lehet, hogy így is lenne, de visszatérőként a Strand- és Luciana-féle (egyébként teljesen jogos) szenvedés nem sokat mozdított meg bennem.

De még talán ők is elfértek volna, azonban nálam szerencsétlen Charlie ezzel a résszel abszolút a negatív oldalra lendült át (vicces volt egymás után a két, “jön egy random zombi, és majdnem megöli a főszereplőt, de az utolsó pillanatban érkezik a felmentő sereg”-jelenet), pedig szegény csak összezavart és traumát elszenvedő gyerekként viselkedik. Ettől még nélküle, a “duzzogó tini” nélkül, hiszem, hogy élvezetesebb lenne a sorozat, mert így mindenki vele törődik, és nem a saját sztorijával.

Továbbra is stílusos a Fear, továbbra is másféle, továbbra is vannak benne ötletes megoldások (még zombiölés terén is – bár a Strand-féle Luciana mögött börleszk nálam nem jött be), de a most mutatottnál sokkal több kellene számomra. Mint írtam, gyorsan el is kezdtem nézni a folytatást, hátha akkor végre történik valami, de egy kvázi egyhelyszínes rész nem hozott lázba. Más kérdés, hogy szerintem elég jó lesz a fogadtatása a szokatlansága, a látványa és a mélysége miatt, és végülis meglódítják Alicia karakterét is vele.

Szóval, én kiszálltam, marad ez a poszt kibeszélőnek, ha nem kapunk vendégírást, s évadzáróra majd visszanézek.

70 hozzászólás Ne habozz!

dexike3 - 2018. 08. 13. 19:57

sejtettem, hogy ez lesz. ez a Sharkanado féle vonal nekem sem szimpi, de majd csak alakul a folytatásban…

_Peter - 2018. 08. 13. 20:12

Az olvasottak alapján átpörgetős rész volt kevés történéssel.

“Az előző félévad eseményei után van, aki lábadozik, más gyászol és magát sajnáltatja, megint más kissé aktívabb módon próbálja feldolgozni a történteket, s mire végigmentünk mindenkin, már túl is voltunk féltávon úgy, hogy nem történt semmi.”

Ezért unalmasak a sok évadra elhúzott zombis sorozatok. Vándorlunk, letelepedünk, szétválunk, találkozunk, elmegyek-visszamegyek, utállak-megmentelek, lelkizünk, halálok után sok gyászos PTSD szenvedés aminek bemutatása logikus csak századszorra már nem érdekes. AMC Gimple tálalásban ugyanazokkal a körökkel. Elég lenne elintézni a jelentősebb karakterek halálát a klasszikus kár érte jó ügynök volt szöveggel és nem félévadokat rálelkizni.

FP Jones - 2018. 08. 13. 20:19

Én most végre először egybe tervezem nézni ezt a maradék 8at de szerintem utána kaszálom végleg. Rettentően unalmas

winnie - 2018. 08. 13. 20:41

dexike3: ha ezt a részt nézem, akkor nem volt mondhatni semmilyen vonal, mármint sharknado-s, csak egy nagyobb szél, ami felragadott pár zombit, meg ledobott, de lehet, hogy ennyi is volt. persze lehet, hogy a 4×11-ben folytatódik a vihar, de ha tippelnem kéne, akkor nem.

(egyébként maga a vihar jó ötlet, az jöhet, a 4×10-ben is elég jó hátteret ad a dolgoknak, s mint írtam az, hogy szegény zombiknak is beletörik a bicskájuk (még a páncélkocsit is megbillegtette:), az hihetőnek tűnik, nem tudnak nagyon szembeszélben előre haladni.)

Csilla0422 - 2018. 08. 13. 21:28

15 perc eltelte után Morgan még mindig rója a köröket… Könyörgöm ne menjen vissza Alexandriába! A TWD elég ígéretes az előzetes, az új karakterek és a színészek miatt. Ne tegye ismét tönkre.

Talán a legrosszabb és legunalmasabb rész volt.

3 érdekes dolgot találtam:
– Naomi/Laure/June és Al beszélgetése
– Alicia akciója bár ő még mindig felelőtlen, makacs és buta, de úgy tűnik, hogy a szíve talán újra a helyén van.
– John játékot csinált

Zombinando a Zombielandban vicces volt, itt viszont kínos és nem jött be.

Rubber Duck - 2018. 08. 13. 22:59

Vontatott és unalmas volt. A The Walking Dead és a Fear után 2 dolog kezd összeállni bennem:

– egy zombiapokalipszis után a túlélők, élete, akik már rutinból képesek megállítani a zombikat, meglehetősen unalmas lenne

-ha lenne egy olyan túlélő, mint Morgan, aki állandóan és folyamatosan a felszínes és idegesítő közhelyes marhaságait osztaná meg az életről és a Nagy Dolgokról, amik Igazán Számítanak -hát biztos, hogy előbb-utóbb odalöknék a zombik közé. Komolyan, mintha Coelho túlélte volna a zombiapokalipszist. Vajon egy zombiapokalipszis túlélői tényleg semmi mást nem tudnának csinálni, mint üres frázisokat pufogtatni Életről, Szenvedésről, stb?

dexike3 - 2018. 08. 14. 06:27

@winnnie:
nem szeretnék okoskodni, de fogok ;)
a comic-con trailerben több vihar volt, szóval még várat magára a “Derült égből zombi”. eléggé pusztítónak ígérkezik. szerintem Charlie nem fogja túlélni.
megértem a kaszát, de a várható új karakterek ígéretesnek tűnnek, főleg a homlokfirkálóra leszek kíváncsi.

winnie - 2018. 08. 14. 07:10

lehet, hogy igazad van – tegnap végre én is megnéztem a trailert a kaszám után, és tényleg csak abból ítéltem, hogy az új szereplőknél (ha jól rémlik) már szép idő van. gondoltam, hogy a viharra szánják az első két részt, utána jönnek a jövevények, de annyiban jogos, hogy a 4×11-ben lehet, hogy folytatják ennek a résznek a sztoriját a többiekkel, hogy velük mi lesz a szélben.

Fany Algo - 2018. 08. 14. 11:35

A négy új szereplőnél egyik sem említi a Feart az imdb-n, valószínűleg jóval később csatlakoznak a sorozathoz.
Az pedig tényleg szégyen, hogy Asylumtól (Cápatornádó, Zombitornádó, Z.nation, stb) kell ötleteket lopni a nézettséghez, kár, hogy ez a minőség rovására megy. Ahogy a zombikat felkapta a szél, igazán gyenge kivitelezés volt. Csak remélni tudom, hogy a zombigombolyagot nem fogják lemásolni. Arra sincs magyarázat, hogy a páncélautót (23 tonna) miért lengette be a szél, ugyanakkor a zombikból nem az egész csoportot, csak néhányat mutatóba kapott fel, majd “trambulinról” pattantak az autóknak. Az is vicces, hogy a régóta tartó zombiinvázió ellenére még mindig vannak olyanok, akikbe nem szorult semmiféle védekező életösztön. (Hangos zenehallgatás, háttal az ajtónak, a gyilkos kislány képtelen bármilyen védekezésre, az emberek zöménél nincs kéznél bármilyen eszköz a zombik ellen.) Érthetetlen számomra az is, hogy annyira aggódnak a kislányért, mégis egyedül hagyják jó időre, hátha meghal. A színtelenséget sem tudom hova tenni, azt hittem, hogy az eltérő idősík után eltűnik.
Ezzel együtt még mindig nézhetőbb, mint bármelyik debil rajzfilm, vagy süteménykészítő sorozat…

winnie - 2018. 08. 14. 12:44

“A négy új szereplőnél egyik sem említi a Feart az imdb-n, valószínűleg jóval később csatlakoznak a sorozathoz.”

az imdb előre fele, sorozatszereplők kapcsán nem ér semmit, sőt, inkább pontatlan, mint pontos. a fear esetében nem is tudná említeni, hiszen az országos csatornák adnak ki csak szereplőlistákat 2-3 résszel előre, a kábelesek nem, ott a sugárzáskor derül ki, hogy ki szerepel és ki nem. így senki nem tudja, melyik résztől érkeznek az új szereplők.

plusz maga az imdb ilyet, mint entitás, mint oldal nem is említhet, csak random olvasó teheti azt, mert a szereplőket felhasználók viszik fel, az imdb-t userek szerkesztik, így bárki felviheti aaron stanfordot (vagy samuel l. jacksont:) mondjuk a 4×11-hez vagy a 4×16-hoz, akár kamuból is.

a témára térve:

“Az pedig tényleg szégyen, hogy Asylumtól (Cápatornádó, Zombitornádó, Z.nation, stb) kell ötleteket lopni a nézettséghez,”

egyrészt efféle nem hoz nézettséget (miért hozna és miért valami sokkal kevésbé nézettet vennének alapul?), másrészt az nem lopás, hogy rossz idő lesz. más filmekben is volt már rossz idő az asylum előtt, más filmekben is repkedtek állatok, és van egy olyan érzésem, hogy a készítők nem néznek z nationt és társait. egyszerűen csak láttak lehetőséget az időjárásban, és megoldották. a twd esetében egyébként is kritika volt, hogy nem nagyon változnak az időjárási körülmények. egy író számára mindenképp kínál jó kreatív lehetőségeket a téma és a vihar, ld. a következő rész. a vihar egy motívum, a lényeg, hogy mit hoznak ki belőle. persze az sosem baj, ha nem konkrét dolgokat vesznek át, de mivel nem láttam én sem, ezért nem is zavarna, ha maradtam volna:)

azzal persze egyetértek, hogy (főleg a kezdőjelenet) nem nézett ki annyira jól. akartam volna valami jó képet lőni, de esélytelen volt.

” Ezzel együtt még mindig nézhetőbb, mint bármelyik debil rajzfilm, vagy süteménykészítő sorozat…”

ez viszont lehet, bár szerintem ez kétpólusú dolog, vagy nézős, vagy nem, és ha az említett műfajokat figyelmen kívül hagyjuk, akkor is túl sok zseniális/nagyon jó/elég jó sorozat van, amit lehet helyette nézni, így könnyű szívvel válok meg tőle. arról nem is beszélve, hogy folyton jönnek az újabb és újabb újoncok, amiknek legalább a fele ugyancsak elég jól sikerül:)

dexike3 - 2018. 08. 14. 18:42

@winnie:
a vihart illetően egyetértek, mert adott hozzá a rész hangulatához és az előzetesben is jól mutat a következő részekben. tehát ötletnek szerintem is jó volt bedobni (ahogy a 28 days laterben is). ha túl leszünk a Z-storm-on, akkor pedig egész jónak tűnik a táj változásának visszaadása képileg (lsd. comic-con trailer). az új szereplők is jónak tűnnek és végre lesz egy pc kerekesszékes karakter (na az mekkora egy ilyen világban). nem tudom mikor lép le Al és Morgan, de még évad végéig szerintem kitart, innen mehetnek majd oda, a kezdésre vissza is érnek ;)

traptor - 2018. 08. 17. 10:22

Hát…
Én az első 3 évadban nagy rajongó voltam de ez a 4. valami katasztrófa.
Már a főcímzene is olyan … semmilyen, de tényleg. Kb mint a színek.
Reménykedtem benne, hogy a szünet jót tesz neki de nem. Tisztén időpocsékolás az egész.

Quantumleap - 2018. 08. 19. 10:26

A napnál is világosabb: Morgan az évad végén elindul vissza az anyasorozatba, és addig találgathatjuk, hogy vajon kit visz magával.

v0m1t - 2018. 08. 20. 11:22

s04e10: hogyan forgassunk walking dead epizodot 120 dollarbol (+ viz szamla)

Seni88 - 2018. 08. 20. 16:11

Számomra is lagymatag rész volt az évad folytatása. Szerintem Charlie-nak eléggé beteges jelleme van, ha csak azt nézzük milyen brancshoz csapódott először. Bár nem csodálkozom, hogy ilyenné vált, ha pont Naomi/Lora/June (Jé még egy tudathasadásos személyiség!) vette magához. Érdekes volt viszont “A kis herceg” könyv megjelenítése, hiszen anno Nick ajándékozta neki. Ezt értelmezhetjük csendes bocsánatkérésnek Luciana felé?
Morgan egyébként már nem első alkalommal vonul vissza rövidebb-hosszabb időre, mint azt a TWD-ben is láthattuk.Nem is értem miért váltakozik nála ez az “egyszer elmegyek” utána “vissza akarok menni és maradok” részek? Nem ártana, ha valamelyik közösségben lenne egy pszichológus, aki foglalkozna a túlélők lelki világával, legalább akadna bőven munkája.

Csilla0422 - 2018. 08. 20. 16:53

Ezennel visszavonok minden negatív jelzőt a múlt heti részről. Hiszen a mostani egy elképesztően unalmas, vontatott, förtelem volt. A színészi játék is csalódás volt minden téren. Főleg annak tudatában, hogy Alycia máshol ennél jóval jobb teljesítményt nyújtott.

Geza Kovacs - 2018. 08. 21. 23:14

Nagyon kíváncsi lennék, ezeket a részeket miféle emberek és kinek szánják. Én egy zombis sorozatban történést akarok, mert rohadtul nem érdekelnek a nulla szereplők. Ilyen durván szövegelős részt még a Breaking Bad is 1-1-et kockáztatott meg csak. Na jó, értem, hogy valahogy mégis kijön a kellő nézettség, de ez nekem szégyenteljes így akkor is.

winnie - 2018. 08. 22. 05:48

A napnál is világosabb: Morgan az évad végén elindul vissza az anyasorozatba, és addig találgathatjuk, hogy vajon kit visz magával.

akkor téged sikeresen megvezettek:)

winnie - 2018. 08. 22. 05:50

” ha csak azt nézzük milyen brancshoz csapódott először.”

viccen kívül: milyen brancshoz? pár, a társaival kifejezetten törődő emberhez, ahol szeretetre lelt?:) nyilván nem a legideálisabb közösség volt, de elég összetartó, és mások befogadására igencsak nyitva álló volt.

winnie - 2018. 08. 22. 05:55

“Nagyon kíváncsi lennék, ezeket a részeket miféle emberek és kinek szánják. Én egy zombis sorozatban történést akarok, mert rohadtul nem érdekelnek a nulla szereplők”

mint írtam a kritikában, teljesen hidegen hagyott a rész, ami egy afféle utolsó utáni esély volt a 4×09 után, hátha mégsem kaszálom a sorozatot, de az előző félévad után fura ez a kérdés, hiszen abban is volt egy kétszereplős epizód. ami ráadásul az egyik legjobb volt sokak szerint.

arról nem is beszélve, hogy egy zombis sorozatban épp ez az, hogy nincs és nem is lehet nagyon történet, csak szereplők, karakterek révén lehet sikeres, és nem csak azért, mert ha nem lennének, akkor az embert teljesen hidegen hagynák a történések érzelmi kapocs híján. ha viszont megteremtik a karaktereket, akkor érdekelni fog a sorsuk. és ez kell ahhoz, hogy az ember élvezzen egy zombis sorozatot, ami egyébként csak gyakás általában, illetve emberek közötti interakciók sora, mert az ember-zombi kapcsolatok tekintetében más nem nagyon jöhet szóba.

persze mint írtam, engem már csak azért sem hatott meg a dolog, mert charlie nagyon hidegen hagy, viszont tényleg azt hittem, hogy alicia másokat érdekelni fog. az írói szándék, charlie megváltása, illetve a nézőhöz való közelebb hozása szerintem teljesen jogos (tippre majd állandó szereplőt is csinálnak belőle), az ötlet is jó, hogy egy ilyen részt csinálnak (minden, a tipikustól eltérő ötlet, jó ötlet) – az persze más tészta, hogy a végeredmény milyen lett.

Quantumleap - 2018. 08. 24. 13:27

winnie: Honnan vagy benne biztos, hogy nem így lesz? Bennfentes infó vagy te is csak találgatsz?

winnie - 2018. 08. 24. 14:04

nem tudok a világon semmit. mondhatnám, hogy találgatok, de igazából biztos vagyok benne. aztán persze lehet, hogy koppanok, de egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy a nagy áthozásból ezt kerekítenék, hogy mindent vissza. totális luft lenne. a sztori, a twd időugrásai sem erre utalnak, a sok kísérő anyag a váltásról, hogy miért vállalta be lennie james. de ha meg is lépik, akkor annak nem lenne értelme, hogy bárkit átvigyen, mert annak nem lehet igazából haszna a sorozatra nézve.

karit - 2018. 08. 24. 18:18

Elég nagy lehet a két sorozat keresztnézettsége, így az átsétálások nem csalhatnak át túl sok nézőt, legfeljebb azt a 42 Morgan-rajongót (:gonosz:), akiknek bejön, hogy az El Caminója után Morgan pont ugyanazt a savanyújóskát hozza, és ezen fél évadnyi környezetváltozás sem segített. Legalább Ricket küldték volna át, ha már…

Kérdés, hogy Lennie James karaktere “büntetésből” jött-e át (és hogy vele vagy a nézőkkel akartak-e kiszúrni), mert ha kreatív okai voltak, hát, eddig nem sokat tett hozzá a cselekményhez a házi áldásra kívánkozó bölcsességeivel. Mondjuk, ezek után unfair lenne, ha a fellélegző TWD-sek visszakapnák a nyakukba.

Az új írók láthatóan új sorozatot is vizionálnak. A múlt héten én komolyan elhittem, hogy Madison halálával (fakk, bíztam benne, hogy csak beetettek) oda a racionalitás: amikor a szinte meg se moccanó falevelek közül a zombik elkezdtek felröpködni, majd az égből hullani, már vártam a Monty Python animált lábfejét is egy bátor purcintás kíséretében.

De nem, csupán azért kellettek, mert az eddigi teleportáló zombikra már mindenki ásít. (Nem számoltam meg őket, gondolom, a fináléban majd épp a főellenség nyakába pottyan az addig a sztratoszférában köröző utolsó.)

Valahol az is inkább vicces, mint drámai, hogy az első évad szereplői közül (a végén feltűnő Strandet leszámítva) már csak Alicia van talpon. Oké, Nick és Travis nem az írók sara, de a többiek szanálása egybevág az irányváltással, ami a valamennyire kiszámíthatóból ebbe a fejkapkodós káoszba vitte a FTWD-t.

sledge - 2018. 08. 27. 22:47

Most ez megint mi volt? Morgan döntse már el, mit akar, mert ez egy vicc így. Konkrétan időt húznak, mintha ötletük sem lenne, hogyan tovább.

dexike3 - 2018. 08. 28. 06:23

ez olyan klasszik sorozat cliffhanger volt, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. “a Sör a civilizáció motorja” végül is, miért ne. nem hiszem, hogy Alycia kompániája beszambázik a TWD-be, de kíváncsi leszek kik tartanak (a kamionosokon kívül) Morgannel. tippre kapunk egy Twister+Zombinado lightot a következő héten.

karit - 2018. 08. 30. 01:52

Egyre kínosabb és zavarosabb ez az évad; még az se mentette meg a részt, mikor felbukkant a lefátyolozott James Cole 2042-ből (pedig hogy még kúlabb legyen, itt is Jimbó a beceneve), mert rákontrázott a tolószékes Robin Hood, aki az aktuális dobozt installálta az út szélére, csak mert ő volt a soros. Közben a többiek a kamionról figyelték őt vakmerően.

Oké, ez nem dokumentumfilm, végül is ki a fenét érdekel, hogyan mászik fel egy nyomorék másfél méter magasba és hajol vissza a székéért az útra; nyilván a hátára veszi előtte vagy azzal hessegeti közben a zombikat. Idegesítő a műélvezet helyett ilyen hülyeségeken rugózni.

De komolyan, a stadionnál felbukkanó, az ültetvényesek kiéheztetésére játszó cirkuszosok óta ez a sorozat olyan, mintha agysérülést kapott volna. A Morgan felbukkanása utáni ide-oda roadshowzásban szerintem semmi drámai nincs. A kocsi tetején kucorgó Morgan se hatott meg: vajon miért nem ugrott át a zombik feje fölött és futott világgá a patakmederben? Mikor Glennék a kuka tetején billegtek, lerágtam a körmöm, itt meg semmi… Inkább mégis velem lehet a baj, lassan el kéne engedni.

winnie - 2018. 08. 30. 05:29

“lassan el kéne engedni.”

nekem egy rész elég volt a kifejezetten tetsző 4. évad első fele után. csimpaszkodnék én is, de ha egyszer ezer mást tudok nézni, akkor minek?:)

Csilla0422 - 2018. 08. 30. 09:22

Aaron Stanford karakterére nagyon kíváncsi voltam, de Jimbo eddig csalódás. Mo Collins Sarahként viszont eddig nem rossz. Aki érdekesnek tűnik az a zombis nő.
Kár, hogy Morgan a picsogásával rontott a színvonalon. Egy fokkal még így is jobb volt, mint az előző rész.

A következő rész miatt bizakodó vagyok Naomi/Laura/June és Al miatt, bár Aliciaval már megszívtam…

Csilla0422 - 2018. 09. 03. 16:04

A két unalmas rész után ez tényleg szórakoztató volt. Az idegesítő Mo-mo is egész elviselhető volt. Jenna Elfman talán a Fearben most volt a legjobb és végre Maggie Grace is remekelt. June és Al remek párost alkot. Michonne rokona érdekes, de valami nincs rendben nála az is biztos.

Geza Kovacs - 2018. 09. 03. 23:04

Hadd kérdezem meg: ez az évad miről szól? A dögunalmassá vált anyasorozatban nagy embercsoportok háborúznak, de ott van történet, ebben meg egy családról volt szó az első évadtól. De az szép fokozatosan kipusztult, a hozzájuk szegődött szereplők meg egész posztmodern fura módon szétszóródtak, és most az ilyen-olyan módon becsatlakozott mellékszereplők tengődnek 1-1 szálon, halál gáz módon, ez vajon kinek jó így? Még ha készülnének valahova, de semmi ilyesmi.

dexike3 - 2018. 09. 05. 06:50

a következő héten újabb szálat kapunk vissza és egy újabb classic zs kategóriás fenyegetést. nagyon rejtegetik még az Alycia, Charlie vonalat.

Ronaldo - 2018. 09. 07. 22:26

Ez az új évad 2. fele valami botrányosan gyenge. Az egy dolog, hogy totál érthetetlen módon leépítették a Madison-féle csapatot, és úgy tűnik a megmaradt pár emberről (Strandék) sem vesznek tudomást, de az új csapat meg… vagy várjál, nincs is új csapat, mert azok meg szétszóródtak. A 2 nő kicsit sem érdekes, John sehol, ezek az alkalmi csapathoz verődő random figurákhoz meg még semennyire nem lehet kötődni.

Isaac - 2018. 09. 08. 09:39

Tudom ,hogy ezerszer leírtuk már a lopakodó,hangtalan zombi problémát,de most megint szintet léptek :D
A hátulról bekapcsolt fényszórós teherautó sem képes árnyékot vetni egy walkerről,mivel ha dramaturgia azt kívánja átlátszó is ,mert nem értem a csóka a végén ,aki szintén háttal áll az úton, hogy nem szúrta ki,semmi fény nem jön mögüle ;) Szóval szintet léptek .

Geza Kovacs - 2018. 09. 10. 21:42

Atyaég, hogy örültem volna, ha a TWD 2. évadában valami hasonló kaminos szambázgatás meg tavon átmenegetés lett volna a melodráma helyett a farmon, de ennek a spinoff sorinak a 4. évadában, az anyasorival együtt már vagy 8 év után ez valami elképesztő. Totál visszafejlődés, szó szerint, mintha az elmúlt évek posztapokaliptikus városépítései és háborúzásai nem is lettek volna, most megint az a kihívás, hogy találjanak egy sört meg átkeljenek egy nem túl nagy vízen. A következő évadban gondolom elkezdenek (pl. rendőr)egyenruhában járkálni meg városi boltokban bujkálni, mondjuk Atlantában, és a végén minden szereplőt megesz sátorozás közben egy random gyalogló zombi.

Csilla0422 - 2018. 09. 11. 09:04

Geza, 8 év után még fogyasztható sört találni az azért elég nagy kihívást jelent. :)
Az aligátor még normál környezetben is visszatartó erő tud lenni.

A problémám nekem is az, amit írtál. Ne mondja senki, hogy sorozat, meg a szereplőknek nem egyértelmű, hogy zombik stb. Ez S1-ben amikor ismerkedtek az új világgal elfogadható volt. De eltelt X év és karakterek ehhez képest sokszor bután viselkednek.

Ettől eltekintve viszont jó rész volt. Most Morgan is elviselhető, maradjon ilyen vagy írják ki. Luciana végre értelmes dolgot csinált. A kamionos bagázs lett a mókafaktor, a rádiós nő meg az ellenség.

Jenna Elfman wow, nem gondoltam volna, hogy ilyent is tud. Már korábban is jöhetett volna.

dexike3 - 2018. 09. 12. 10:18

nem tudom a következő évadra is átmegy e ez a cliffhangerezés (nekem mondjuk bejön), hogy megszakítják a cselekményt adott pillanatban. ha marad a showrunner talán, vagy kitalálnak megint valamit.

Quantumleap - 2018. 09. 16. 00:36

Csilla0422: Milyen 8 év? Max 4 évvel vagyunk a járványkitörés után.

dexike3 - 2018. 09. 19. 07:03

inkább volt ez egy jó kis filler rész szerintem, de annak szuper. de azért a cselekmény is valamennyit haladt előre. oké, hogy kellett egy kórház, de azért nem vették közben észre, hogy a városba érve körül zárják majd őket a zozók? kár Jimbóért, meg a sörért, de amikor elkapta a császkáló már lehetett tudni, hogy ez lesz. a vége most egy nagy reunion lesz?

Csilla0422 - 2018. 09. 19. 11:53

Morgan ebben a részben tök hülye volt. Ha a zombik nem látnak mozgást, nem hallanak hangok elvonulnak. Eltorlaszolták az ajtót mégis mi a fenének maradt ott?! Kár, hogy nem csapott még valami zajt is.
Martha esetében meg teljesen érthető, hogy lökött lett. A legnagyobb bajban nem kapott segítséget és a férje ezért meghalt. De ezek sem mentesítik.
June egyre jobban hasznos lesz a banda számára.
Aaron Stanfordnak meg valahogy nem állt jól ez a szerep.

Quantumleap, összesben írtam. Azt mondták, hogy a Fearben 5 éves ugrás volt és az első 3 évad nem ölelt fel 1 évet.

S. - 2018. 09. 19. 14:40

Dehogy volt 5 éves ugrás… 1 éve laktak a stadionban, amikor feltűnt Charlie meg a két hülye gyerek, azóta meg csak néhány hét telt el egészen idáig. A stadion előtt meg nem bolyongtak túl sokat, a gátrobbanás után nem sokkal megtalálták egymást és utána a stadiont. Ezek benne voltak az évad első felében. Egyedül az nem, hogy az összetalálkozás és a stadion előtt meddig keresték egymást, de az elmondottak alapján (amikről ők beszéltek) , maximum 4-6 hét (bár ez az utolsó csak az én véleményem). Az 1. Évad óta maximum 2,5 év telt el.

Desmond Wallace - 2018. 09. 22. 10:50

Totális mélypont volt a 4×09-10, így nem hittem volna, hogy fogom még élvezni ezt a sorozatot, de az utóbbi részeket nagyon csíptem.

dexike3 - 2018. 09. 25. 06:33

remélem nem boronálják össze a FTWD-t a TWD-vel és valami történik miközben Virginiába tart a bagázs.
SPOILER
a félévados és az utolsó rész előzetese mutatja, hogy Morgan feliratozva van. ezek szerint megharapták, vagy csak elkapta a Kergenő, de nem tudta befejezni a “megerősítését”. nekem inkább az előbbit sugallja, mert eddig csak azokat jelölte meg, akiket sikerült átváltoztatnia. Al túlélte, de vajon az utolsó részt is sikerül neki?

hummel - 2018. 09. 25. 10:13

Vajon miért nem álcázták magukat zombie-nak, hogy kijussanak? Kifogytak a művérből, vagy a ruhatáros szentségelt volna? Esetleg csak Frank Dillane (Nick) volt anno annyira bevállalós?

Quantumleap - 2018. 09. 25. 13:13

S.: Szerintem 3 év azért megvan. Tekintve, hogy Morgan is átsétált az anyasorozatból.

Csilla0422 - 2018. 09. 25. 21:06

Az biztos, hogy amikor kezdett a sorozat Alicia 17 éves volt. S3-ban meg betöltötte a 18. De ez nem jelenti, hogy közben eltelt egy év, lehet, hogy csak pár hónap.

Hummel, én is ezen gondolkoztam. Amikor Morgant megláttam a zombival arra tippeltem, hogy na akkor most. A riasztás sem volt rossz ötlet. Jimbonak még a halál sem jött össze.

Én nem bánnám, ha megölnék Morgant. A hangulatváltozásai nem jönnek be. Bár itt még viszonylag elviselhető.

June, John, Al, Sarah és Luciana nagyon jók. Martha is jó gonosz. (Bár kicsit furcsa, hogy egyedül ennyi embert képes sakkban tartani.) Tettei ellenére sem a tipikus rossz, hanem a zakkantsága miatt lett közveszélyes.

hummel - 2018. 09. 25. 21:43

“A riasztás sem volt rossz ötlet.”
Inkább rádobtam volna valamit a kocsira. A sok ha mellett (van-e riasztó, ha van is be volt-e kapcsolva, és ennyi idő után még működik-e) nem volt értelme mindent egy lapra feltenni.

Nem tudom meddig működik a bűnbocsánat mindenkinek. June, Charlie, és most Martha-t erőltetik. A végén leülnek majd együtt kumbayázni? Azért ha őt is befogadnák az már végképp sok lenne.

dexike3 - 2018. 10. 02. 07:01

lehet át kellene nevezni a sorozatot Morgan és a haverokra. szinte nem is foglalkoztak az FTWD régi karaktereivel. eléggé beszürkült mindenki, csak Al és John-June kapott csontot. a fagyálló sem nyújtott sok izgalmat, reméltem valakinek annyi lesz. nálam a “cliffhanger” sem működött. amilyen erős volt néhény epizód olyan semmilyen lett a vége.

Quantumleap - 2018. 10. 02. 08:30

dexike3: Milyen régi karakterekkel kellene, hogy foglalkozzanak? Már csak Alicia és Strand van. Volt velük foglalkozva az előző részekben.

dexike3 - 2018. 10. 02. 20:02

@Quantumleap:
az lehet, de nekem nem jött be ez a Morgan és a haverok epizód. a harmadik és a második évad befejezése is sokkal jobb volt. azért most nem fogok agyalni a következő kezdésig, hogy kivel mi történhetett (melyik kocsival mi lett). elmaradt az megmutathatták volna a DS videókazetta tartalmát is (Daniel Salazar), vagy az Abe&Doctor videót (Abraham, Eugene), de inkább Althea leszbikus voltát kellett megerősíteni pár snittben (amit már az elején levágtam róla). itt lett volna az ideje Christ visszahozni badassként.

Csilla0422 - 2018. 10. 02. 22:12

A butaságok ellenére is jobb volt, mint S2 és S3. Jót tett a sorozatnak, hogy eltávolították a Clark család egy részét. (Viszont a módja nem volt szép.) Azért Madisont nem kellene szentté avatni, mert csúnya dolgokat művelt.

Morgan idegesítő karakter, de erre szintre lépett Strand is. Ők lehettek volna a finálé áldozatai.

Aliciat rossz irányba vitték el, túltolt lett, mint az anyja. Legalább a szíve néha a helyén van.

Al a kezdeti csak vagyok után elég érdekes arc lett. S5-ben Al házon belül kap párt vagy behoznak neki valakit? Wendell és Sarah az első pillanattól fogva jók.

A pozitív meglepetés Luciana volt. Kimondottan jót tett neki az “özvegység”.

June és John aranyos, szerethető páros. Kétségtelenül a Fear legjobb epizódját szállították.

A legnagyobb wow meg Jenna Elfman. Komikaként elképesztő, amit itt művelt. Nem gondoltam volna, hogy ilyent is tud. June sokkal jobb vezető lenne, mint Morgan.

Az évadban volt pár unalmas rész és a finálé is köztük van. A karakterek miatt érdemes maradni.

aanndora - 2018. 10. 02. 23:05

Mi volt a probléma az etanollal, ami a golyólyukakon át ömlött ki?
Az utolsó képsorokon láttam, hogy kiürül a tartály, de a földön fetrengés helyett bőven lett volna idejük megtölteni a kannájukat.

fishking - 2018. 10. 02. 23:55

Az embereket teljesen hülyének nézik a készitők. Pl.Hirtelen talál egy sörös kocsit, Fut mint a nyúl Morgen papa sérült lábbal. stb. Ö lehetne a következő szentatya. Itt az lett volna a nyerő ha kinyirják az összes karaktert. De gyávák a 12 majmon (Jimbo) kivül senki nem halt meg. Álszent egy ember mindenkin segíteni akar és mindenkit mindig bajba sodor. Itt akkor nyert volna nézettséget ha csak 1 vagy 2 túlélöje lett volna a mérgezésnek és mind meghal.
Helyette most superhösök lesznek és elosztják azt a keveset is amilyuk van.
Rájuk férne egy kis Negan.
Ez az évad Bullshit volt.Madison nem lacafacázott volna vagy Nick simán leölik a banyát.
Itt márcsak a Strand, Alicia és Luciana karaktre a nem idegesitő egyedül. A többi hulladék és ovodás elme szinten müködnek ahogy a készitök is annak nézik az embereket.
EZ a sorozat a Walkin dead világ szégyene lett. Le Morgannel. Le az irokkal.

Quantumleap - 2018. 10. 03. 00:35

dexike3: Christ? Elég érdekes lenne, amikor láttuk meghalni. Meg nem értem, hogy jön ide Abraham és Eugene? Milyen videó?

winnie - 2018. 10. 03. 07:15

“Ez az évad Bullshit volt”

akkor jó ötlet volt egy gyenge rész után kiszállnom?:)

hummel - 2018. 10. 03. 10:12

„Milyen régi karakterekkel kellene, hogy foglalkozzanak? Már csak Alicia és Strand van.”
Strand esetében én hiányolom az örökké szervezkedő fickót, akit megismertünk. Az utóbbi részekben a legtöbb amire futotta tőle, hogy egy üveg piáért majdnem az életét áldozta. Alicia rendben volt. Viszont Luciana karaktere szintén eléggé súlytalan lett.

Több logikai kisiklás van a történetben, csakhogy eljussanak a kívánt cselekvési pontig, ezeket a hanyag írói munkákat (nesztelen zombik, otthagyott etanol, Jimbo halála, …) csak egy kevés ráfordítással simán el lehetne kerülni és akkor nem bosszankodna az ember.

Levi - 2018. 10. 03. 10:58

Érdekes, én pont Luciana karakterére mondanám, hogy negatívum… A 2. Évadban egy nagyon erős, határozott vezetőt ismertünk meg (oké, az öreg volt a vezető, de értitek mit akarok mondani). A 3. Évad első felében kevés szerepe volt a lőtt seb után, de én végig izgultam mi lesz vele, főleg Travis halála után. Azt hittem vele is meglépik. Érthető módon elment onnan, és utána már nem is szerepelt csak abban az álom jelenetben. Én teljesen meg voltam róla győződve, hogy Troy-jal találkozik a száműzetése után vagy Salazarekkal lesz. Na, ebből semmi nem lett. Most visszahozták, örülök is neki, de mintha nem is ő lenne… sodródik az árral, semmi önálló tevékenysége nincs, nyoma sincs annak, akit megismertünk. Ha ez a Luciana lett volna az elejétől, aki most, akkor meg sem kellett volna írni a karaktert, simán betölthette volna Ofelia is a szerepet. Nagyon sajnálom, mert kedvelem és a színésznő is kifejezetten ügyes szerintem, de nekem kevés és súlytalan lett a karakter. Nem szeretem ezeket a párhuzamokat, de részemről olyan lett, mint Sasha. Remélem az 5. Évadra kitalálnak neki egy jó vonalat és újra érdekes karakter lesz. Luciból sokkal jobban kinézhető az a badass, mint ami Aliciaból lett, vagy amit Madisonból próbáltak faragni (aki a mai napig nagyon hiányzik a történetből).

stark - 2018. 10. 03. 11:36

Egy tartály etanol kifolyása után ott etanol pocsolyákban kellett volna dagonyázniuk. Felnyalhattak volna simán mind pár literrel.

Quantumleap - 2018. 10. 03. 12:38

Én amúgy nem értem, honnan veszitek, hogy Al leszbikus? Melyik jelenetből jött ez le?

dexike3 - 2018. 10. 03. 13:30

@hummel
@levi
egyetértek veletek, pont ezeket hiányoltam én is. Strand iszákossága, Luciana tesze-toszasága inkább annak tűnik, hogy az írók nem is a akartak velük foglalkozni, csak az újabb szereplőket domborították ki, és Morgant állították a fókuszba. jó lenne, ha változtatnának ezen az S5-re.

@Quantumleap:
van úgy, hogy utána nézek pár dolognak, ha érdekel. ott van a reddit és más fórumok és csatornák, ahol ütköznek a teóriák és csöpögnek a spoilerek. volt aki kikockázta a Al kazetta címeit és azon szerepelt DS és Abe/Doctor felirat, ebből (és még pár egyéb) dologból lehetett következtetni a Salazarra, Abraham és Eugene-re mint riport alanyokra, ha gondolod néz után. Althea beállítottsága nem fontos, de ha nézted az utolsó részt, akkor abban volt egy jelenet, amikor “haldokoltak” és ő visszanézett egy apokalipszis előtt jelenetet egy riporternőről (végül is lehet a testvére is, de latinónak néztem, szóval necces).

@winnie
végül is, ha úgy vesszük. meghalt Nick, Madison pár random rosszfiú és jófiú halála mellett érkezett pár új arc is, ja és Morgan lett a főnök.

winnie - 2018. 10. 03. 13:40

“azon szerepelt DS és Abe/Doctor felirat, ”

ezeknél mindig fontos, hogy nem szabad túlmisztifikálni a dolgot, mert lehet, hogy csak sima easter egg. nem véletlen, hogy DS és Abe van, nem konkrétan ráutalva.

Geza Kovacs - 2018. 10. 03. 20:52

Hú, ez borzalmas volt. Amikor haldokoltak mind egyszerre, és mindenki mondott 1-1 mondatot nagyon jelentőségteljesen, az totál Szomszédok volt, hangosan röhögtem.

Driver76 - 2018. 10. 05. 13:58

Geza Kovacs Pont erre gondoltam én is . Milyen gyatra volt.

Enzo - 2018. 10. 09. 17:43

4×09 (pótlás múlt keddről)

Amennyire elvette a félévadzáró a kedvemet a folytatástól, annyira meghozta itt az első jelenet: vihar meg áradás, repülő zombik, sőt Zombienado, királyság! (Strandék kecójában az időjárásjelző “stormy”-n áll, figyeltétek?)
Mondjuk a “furcsa” történetvezetés nem múlt el teljesen, a logikus és átgondolt döntések következő elemként Morgan – hogy a Magyar népmesék remixekből idézzek – “kitalálja, hogy hazamegy”. Persze nyilván ez több helyen is megbicsaklott, már előre láttam, hogy minimum Al-ék hídnézegetős missziójával lesz némi gebasz.
Strand borozgat, Luci depizik, Alicia nyomoz, Charlie meg hol élt eddig, hogy ennyire képtelen tenni bármit a rátámadó zombival? Gyerek, hát apokalipszis van 1 éve, vagy mittomén…de legalább utána indokolatlanul lelép, hogy mindenki őt menthesse meg a viharban. Remélem, legalább a hídkaput bezárta. Másoknál is voltak bajok: Luciana is bazzeg a bejáratnak háttal ülve hallgat zenét fejhallgatóval, egy ilyen világban…hát legalább a jelenet jó volt, ahogy Strand a háta mögött gyepálta a zombit.

Ja és volt egy párbeszéd, ami remekül összefoglalta, hogy Strand miben áll hozzá másképp a világhoz, úgyhogy ez lesz a #hétidézete:
“-What are we doing here?
-Enjoying the bounty of our discovery.
-Victor…I don’t know what’s left, where to be, what to fight for.
-I see we’ve been asking ourselves the same questions. I’m at least gonna enjoy myself while I ask them.” /Alicia & Strand/

Thomas - 2018. 10. 13. 23:41

Hehe, Enzo, nem vagyunk szinkronban, te most kezdted, én meg most fejeztem be. De hú, ez az utolsó pár rész nekem betette a kiskaput megint, úgyhogy másodjára is kaszáltam:) Ennyi tűzrevaló karaktert egy rakáson, ennyire esetleges történetvezetéssel megspékelve, és ennyi unalmas, vontatott jelenetet, eh:( Volt azért 1-2 jobb rész ebben az évadban, de összességében nagyon nem érte meg visszatérni.

Enzo - 2018. 10. 31. 00:04

4×10 (pótlás szombatról)

Amennyire fellelkesített az előző rész, annyira untatott ez a mostani. Nem hittem volna, hogy egy teljes részt erre az Alicia-Charlie vekengésre szánnak, konkrétan fél óra után kezdett el ténylegesen történni valami. Legalább megtudtuk, hogy a kislány miért viselkedik így + mit akart a képekkel. Apropó képek: szép volt a váltás a fekvő halottakról az ugyanolyan pózt mutató családi képre.

Darabkák:
– A viharos főcímért jár a keksz, ahogy viszi el a szél a felirat betűit, egész király!
– Alicia elég zavart volt, nem tudta, mit csináljon a kiscsajjal, ez a szöveg eléggé tükrözi a lelkiállapotát:
“I can’t send you out there. But if you’re in this house with me, then I’ll probably kill you. I don’t know if I want to kill you. I just know I probably will.” :D
– Még egy idézet, ami megmaradt – végre nem a szokásos bullshit szöveg, hogy miért mentette meg:
“What did you think I was gonna say? I saved you because I see something in you? Because I forgive you for what you did to my family? I’m not gonna say that. It’s not true.”
– A pincébe szorulós szitu nem is volt az igazi vízalatti zombi nélkül, annyira vártam, hogy lesz…ehelyett a fennakadt zombi megunta önnön létét és a tetőablak nézegetését, és végül kisegítette főhőseinket.

Enzo - 2018. 11. 20. 22:16

4×11 (pótlás 3 héttel ezelőttről)
Elég fura szürreális rész volt ez: Morgan random átkerült Mississippibe, ahol a vécén üldögélve találkozott egy mozgássérült fekával meg egy nőcivel, akik végül otthagyták a zombik között és átverték. A végén meg kaptunk egy ismeretlen nőt, akinek van egy Purvis nevű házi zombija. Mi történik itt :D
Darabkák:
– Most meg a kamion volt benne a főcímben, király ez a történettel együtt változás.
– Sörfőző fazon…nem tudtam, mi hiányzott a sorozatból :D A lelkesítő beszéde mondjuk tetszett :D
– Vidám, ahogy strigulázzák az elütött zombikat, meg hogy van kis kerekesszék szállító rész a kamionon, beszarás…
– Morgan előbb is kitalálhatta volna, hogy leugrik, ahelyett hogy órákat ott álldogál fent… és micsoda húzás, hogy pont a doboz segített.

Enzo - 2018. 11. 28. 17:54

4×12 (pótlás múlt hét keddről)

Fú, egyrészt annyira ritkán nézek részt, másrészt annyira filler volt az utóbbi 2 epizód, hogy konkrétan vissza kellett néznem, hogy kivel mi van. Kicsit zavaros volt elsőre, hogy Al-ék kire/mire várnak, ha egyszer kitisztult az idő -> ja hogy nincs gázolaj -> de akkor hogy lopta el a rohamkocsit a srác? Na mindegy, ilyeneket írtam fel:

1. Al kapott képernyőidőt rendesen, volt itt rosszullét, “kreatív zombiölés” achievement, várható kis kamuzás a gyógyszer meglétéről, és még egy vallomásfélét is sikerült belőle kicsikarnia June-nak. A végén meg majdnem otthagyta, de 5 mp múlva meggondolta magát. Elég összevissza népek ezek…
2. A kerekesszékes csávóék felszúrtak egy fél zombit a kamionra. Azigen :D
3. Annyira szürreálisan indokolatlan volt, ahogy a női főhőseink pont Morgant találták meg a rádión. Mármint, annyi minden érdekeset ki lehetett volna hozni az egészből, ehelyett 2 szereplő, akiket mi is ismerünk és egymást is ismerik, beszélget egymással akadozva, és ez a fő szála a résznek. Meg Morgan is basszus, megparancsolja Wendelléknek, hogy várják meg, majd elindul gyalog a fél kilométerre levő magaslatra, hogy legyen vétel. Hát ennyi erővel fel is vitethette volna magát, és akkor mindenkinek egyszerűbb.
4. Mire megtanultuk volna az új srác nevét (Quinn), addigra pont megmurdelt. Alapból ötletes lett volna, hogy a fura zombis nő megöleti, de ugyanakkor bántóan baromság egyrészt a lopakodó zombi (megint…), másrészt meg hogy a csávó figyelte a kilométereket (nyilván, mert az alapján találkoztak), de nem tűnt fel neki, hogy a 20 után a 27 jött…

P.S.: Érzek némi párhuzamot a TWD egy korábbi szakaszával: néger raszták pórázon tartott zombikkal… hát de nem?

Enzo - 2018. 12. 23. 23:53

4×13 (pótlás múlt vasárnapról)

Strand+John szál:
Na, rájuk se emlékeztem, hogy velük mi is volt (persze nem 3 hetente kéne részt néznem :D)… mindenesetre csodálkoztam, hogy egy szigetre kerültek a nagy áradások miatt. Ennél jobban már csak a krokodil lepett meg :D John másodszorra azért pöpec kis tutajt csinált, kár hogy az se bírta elég ideig. Strandban meg csalódtam volna, hogyha nem tett volna meg mindent a kocsiban talált whiskyért :D

Morganék szálán a tolószékbe épített zombicsapda nagyon adta, meg még azon röhögtem, ahogy Morgan bealázta a nőcit, amikor az ráfogta a pisztolyt :DD Luci és az öreg Clayton nevű fickó egy mellékszálnak elment, bár helyszínileg kissé belterjes ismét, hogy Luci pooooont megtalálja a Morganék által kirakott dobozt. Ha már belterjesség: a slusszpoén azért tetszett, hogy Clayton volt a Polar Bear fedőnevű kamionos, akitől loptak Wendellék. Rögtön fel is vették Lucit, rádión meg még Alicia meg Charlie is becsatlakozott, kezd összefutni a csapat így az évadzáró közeledtével – mondjuk azt annyira bejátszhatták volna, hogy Aliciáék meglátják a SWAT-os kocsit és megörülnek neki, aztán meg valójában a zombis nőci az. De nem, ehelyett utolérte a kamiont, és jól lógva hagytak minket, hogy kapott-e valaki golyót.

#hétidézete:
“Early bird kills the dead, huh?” :D

Enzo - 2019. 01. 01. 18:31

4×14 (pótlás csütörtökről)
Na, Filthy Woman flashback. Kellett. Meg most inkább a rész elejére koncentrálódott az akció, néha kell ilyen is.

Darabkák:
– Tetszett, ahogy bemutatták a láncos zombik láncát az első dobozos nőtől kezdve, meg ahogy összekötötték a pár résszel ezelőtti történésekkel (hogy Morgan akkor vele beszélt rádión a boltból).
– Wendellnek milyen menő kis húzható talpas szállítójárművet csináltak, de aztán a kényelmes megoldásra váltottak az írók, és kórházba vitték főhőseinket, ott meg úgyis van egy fölös tolószék.
– Nem jött át a veszélyérzet a részben, annyi lehetséges fegyver van, és ehhez képest mindenki úgy viselkedett, mintha néhány zombi megoldhatatlan feladat lenne, és összevissza menekültek…
– Jimbot megharapták :( és még a sörfőzős alapanyagai is felrobbantak a rész elején :( szegény…
– Alicia leviszi a kölköt a bícsre, és hagyja a fenébe a többiekkel való összefutást – ezek szerint nem látta az előző részeket, ami alapján mindenki egy körülbelül 10 négyzetkilométeres területen mozog, olyan gyakran egymásra találnak :D Persze azért így is sikerült pont Johnéknál kikötniük…

Enzo - 2019. 01. 12. 02:42

4×15 (pótlás múlt szombatról)

Na jó, ne már, hogy nincs senki más az egész megyében, hát Aliciáék még berádióznak a tetőre is, hogy tényleg az az érzésünk legyen, hogy ez az egész egy 2 négyzetkilométeres helyen játszódik. A lánynak amúgy bárki bármikor elmondta, hogy Filthy Woman megkaparintotta a SWAT-os autót, vagy csak mondjuk visszakövették a vérnyomokat? Na mindegy, Al legalább visszakaphatná kedves járgányát és kazettáit, ha megtalálnák végre, de addig is a parton strandoló Strandék megmentésére jól jött a harckocsi, a leapadt vízen simán átrongyoltak vele.

Morgan vekengését hallgatni több jeleneten keresztül is (hogy ne mentsék meg) elég irritáló volt, Jimbo meg elég nagy seggfej lett a végére, de azért legalább a receptet elárulta a tetőről lelépése előtt. Abba ne menjünk bele, hogy FW kábé távolról egy recsegős walkie-n keresztül hallva elsőre úgy megjegyezte a szakkifejezésekkel teli útmutatót, hogy képes egy alkoholos filccel felírni a zombivá avanzsált Jimbo arcára, mert csak úgy miért ne, másik meg felírják egy rizsszemre a Bibliát. (ez a mondat, wow, hogyvoltot kéne írnom :D)

A tűzoltókocsi sejthető volt, mint MorganMentőMasina, azon viszont nagyon röhögtem volna, hogyha nincs riasztó valamelyik kocsiban, amit csalinak használtak a lejutáshoz, nemtom kint ez mennyire alapfelszereltség…:D

Na jöhet a grande finale!

#hétidézete:
“You are a class-A asshole, an unpleasant jagoff who fills every room he steps into with a philosophical fart. *sigh* But your beer, man. It’s poetry in a bottle.” :D /Sarah/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz