login |

Australian Survivor: kezdett a 3. évad

2018. 08. 14. 18:45 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, reality,

Pedig direkt igyekeztem, hogy még a 3×03 után megírjam a posztot, de miután megnéztem az Australian Survivor új szezonjának első két részét, hirtelen összesűrűsödött minden, így elcsúsztam, de azért egy kibeszélőnek így is megteszi ez a bejegyzés, már persze, ha lesz rá igény.

Az ausztrál Survivor két korábbi szezon után két éve kapott egy rebootot, szóval a mostani akár S5-nek is tekinthető, azonban a tavalyi évadról már nem írtam, mert hiába jelent remek nyári átmenetet két amerikai szezon között, számomra a 80 perces epizódok és a napi sugárzás totál esélytelenné teszik a naprakész követést, pedig az idei kezdés is kifejezetten biztató volt, még úgy is, ha nagyon érződik a sok töltelék, amivel kibővítik a részeket.

Igen, Russell. Igaznak bizonyultak a pletykák, Russell Hantz is szerepel az Australian Survivor 3. évadjában, amely a Champions v Contender alcímet viseli (Bajnokok kontra… Kihívók, de inkább “Küzdők”) – bár ki tudja, miért az amerikai változat 19., 20. és 22. évadjának főgonosza a bajnokok közé került, pedig sosem nyert. A tudása nyilván elvitathatatlan, de ettől még nem bajnok.

Mindegy, ez csak részletkérdés, a lényeg, hogy Russell nem hazudtolta meg önmagát, és a többi játékos nagy része is pontosan tudta, hogy ki ő, így mindenképp nagy kihívás számára ez a szezon. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Nem folyok bele a szezon kitárgyalásába részletesen, csak pár dolgoz emelnék ki. Például azt, hogy Russell mennyire túltolta a dolgokat.

Komolyan nem értettem, hogy miért kellett azonnal totálisan szélsőségesen hozzáállnia a játékhoz. Elég lett volna csak egy kicsit visszavenni, és szerintem máris több adást ér meg, mint kettőt. Persze így sem sokon múlott a játékban maradása (amihez kellett a vergődése), hiszen használhatta volna az idolt. Annak ellenére, hogy túlságosan is ráfókuszáltak és túlságosan is egyszólamú volt sajátmaga istenítésével, szívesen néztem volna tovább őt.

Az évadkezdés kapcsán, mivel elég rég láttam az S1-et, így lehet, hogy olyan dolgokra is rácsodálkoztam, amik az ausztrál változat nézői számára nem számítanak újdonságnak. Mindenesetre érdekes volt látni a totális kezdeteket és az első napos kajasírásokat, amik sokszor az amerikaiból kimaradnak. Persze lehet, hogy itt is csak a teljesség képe és a játékidő kitöltése miatt kerültek be.

Apropó, játékidő. Nem mondom, hogy unalmasak lettek volna a részek a dupla hosszúság ellenére, de bármennyire is érdekelne a szezon, úgy érzem, képtelen vagyok rávenni magam arra, hogy kétszer annyi ideig nézzek egy részt, mint szoktam. Főleg úgy, hogy nagyon látszik, hol lehetne megvágni a dolgokat, gondolok itt a hosszabban felvezetett és lecsengetett jelenetekre, sorversenyekre, illetve persze a szappanosabb, (nevezzük így) karakterizálósabb részekre, amiknek látszólag nincs sok jelentősége, bár persze lehet, hogy későbbi sztorikat vezetnek fel velük.

A játékosok kapcsán örültem volna, ha képben vagyok azzal, hogy az ismertebb bajnokok (ld. sportolók) mennyire ismertek egy átlagember, illetve a többi játékos számára, mert erről nem nagyon beszéltek, és lehet, hogy hasznos infó lenne.

Mint írtam, a szezon jól kezdődött. Mondjuk az meglepett, hogy a majdnem másfél órás játékidő ellenére a premierben elég sok játékosról semmit sem tudtunk meg, nem hogy foglalkozást, de még nevet sem, de a második részben a legtöbb lyukat betömködték, és gondolom, a folytatásban a maradékot is kipipálják, bár külön felvett bemutatkozás nem juthat mindenkinek.

A karakterek között ennyi alapján kiemelkedő egyelőre nem sok volt, de elég szolid a gárda pár ígéretes, és pár totál reménytelen arccal (Steve jópofa, és lehet, hogy kikupálódik, de annyira esélytelen, hogy sokáig maradjon…). Meglepetésemre azonban nem a játékosokkal voltam leginkább elégedett, hanem a játékokkal, amik között nem elég, hogy több kemény, fizikai is bekerült, de ezek párbajok is voltak egyben, amik mindig a legélvezetesebbek, itt pedig akadtak visszatérő párosítások. (A rögbis/ausztrál focis öregróka nagyon profi, jól csinálta, kíváncsi vagyok, hogy lesz-e folytatása a rivalizálásnak.)

Az 50 napos játékidő azt jelenti, hogy a magyarhoz (meg tippre a korábbi ausztrál szezonokhoz?) hasonlóan lesznek itt még előre nem látható csavarok, amik az amerikai változathoz szokottnak furák, visszatetszők vagy esetleg izgalmasak lehetnek, szóval a Russell miatt érkező nézők jobb, ha felkészülnek mindenre.

Ja, a végére egy nagy mínusz: a főcím. Itt is a magyar (meg gondolom, sok más) “mintát” követik, és spoilereznek. Ugyanis látni olyan sorversenyeket az intróban, amik később kerülnek adásba, és nem szerencsés, ha egy játékost ezek közben mutatnak, hiszen akkor tudni fogjuk, hogy amíg a játék nem kerül adásba, addig az illető biztonságban van. Például a 3×02 másik kiesőjelöltjének, ha jól rémlik, pont egy későbbi snittje van bent, így a jó memóriával rendelkezők tudták, hogy nem fog kiesni. (Én nyilván nem emlékeztem ilyesmire.) Persze csak nem lesznek olyan böszmék, mint anno a magyarok, hogy a fináléból kap valaki snittet, de akkor is.

11 hozzászólás Ne habozz!

Petykóóó - 2018. 08. 07. 11:45

Én csak Russell miatt néztem… imádom a csávót és fültől fülig vigyorral néztem az első két részt. De viszont el kell ismernem, hogy nagyon pocsékul játszott egyszerűen pont ugyanazt a játékot adta elő amit az elmúlt évadjaiban, pedig szabadkozott a podcastjában hogy változtat rajta. Rögtön repült is, mindenki átlátott már rajta. Amúgy elvileg lesz redemption island szóval még visszatérhet ez miatt.

Slushyberry - 2018. 08. 15. 02:01

Elején lassan indult be, de az 5. résztől kezdve megint nagyon tetszik. A tavalyi évad FANTASZTIKUS volt, sajnos utána az amcsi 36. évad nagy csalódás volt. Ajánlom mindenkinek!!

Pr13m - 2018. 08. 15. 07:29

Imádtam Russelt, all time favorite játékos számomra de sajna abban a két évadban mindenki kiismerte és tudják hogy azonnal meg kell tőle szabadulni, ahogy aztán a későbbiekben vagy most itt is meg is tették… :S :(

Edete - 2018. 08. 15. 13:51

Mindenkinek aki szereti az amerikait, csak javasolni tudom hogy nézzen bele az ausztrál változat előző szezonjába. Az S4 gyakorlatilag 10/10-es élményt nyújt. Ez az idei sem tűnik rossznak, de akkora karakterek nincsenek benne mint a tavalyiban.

Russell kapcsán csak annyit, hogy bár kifejezetten szórakoztató a csávó, de ennek ellenére sosem éreztem őt nagy játékosnak. Mintha nem esne le neki, hogy itt nem az a cél, hogy beverekedd magad a döntőbe, hanem hogy megnyerd azt. Itt is, pontosan ugyanazt a játékot mutatta amit régebben is, csak már mindenki ismeri, így nem is ment vele sokáig. Kár érte, mert egyébként néztem volna még.

winnie - 2018. 08. 15. 18:23

edete: én nézném, csak előre félek, hogy mennyire random csavaros (bár itt végülis nincsenek elvárásaim egy szezon alapján, nincs olyan, hogy valamit megszoktam), bár tény, hogy inkább a műsoridő miatt veszem rá magam nehezen.

Edete - 2018. 08. 17. 18:07

Winnie:
A helyzet az, hogy az előző évadban picit több csavar volt mint egy átlag amerikai évadban, (bár volt olyan amcsi évad amiben szintén ennyi volt, pl.: S13) de simán elbírta a műsor, mert itt 55 napig tart, nem 39-ig. Szerintem egyáltalán nem érződött soknak, sőt kifejezetten jót tett az évadnak. És nem voltak benne “idióta készítői húzások” ha jól emlékszem, csak olyan dolgok amik már jól beváltak Amerikába.

A játékidő pedig két élű fegyver. Ha gyengébbek a karakterek (mint mondjuk ebben az évadban) akkor az amcsi verzión edződött néző azt húzhatja a száját hogy mehh… itt lehetett/kellett volna vágni.

Viszont ha jók a karakterek és a történések, akkor simán elbírja a műsor a plusz időt. Te magad is gyakran írod a heti kritikáidban, hogy milyen jó lett volna még plusz 10 perc erre vagy arra. Na a tavalyi ausztrál évadban volt és ott nagyszerűen működött.

Ha kellő nyitottsággal állsz hozzá és nem az amcsi változat másolását várod akkor hihetetlenül jól fogsz szórakozni, mert az AUS S04 10 pontos Survivor élményt nyújt. Nálam mindenképpen top 5 survivor évad között van. Csak Jeff Probst hiányzott belőle :(

winnie - 2018. 08. 18. 08:49

edete: igen, az a 10 perc, vagy akár több sokszor jól jön, csak itt most láttam, hogy sokszor a bevonulásra, jelenet lecsengetésére hagytak +10-15 másodpercet olykor, meg voltak eseménytelen életképek, stb. nyilván, ha megvan az élmény, akkor simán feláldozom, nem szőrözök ilyesmiken.

sdby - 2018. 08. 20. 21:03

Plusz egy az ausztrál s04-hez, tényleg nagyon király egész végig, szórakoztató és izgalmas karakterekkel, fordulatokkal, játékokkal. Én nem vagyok akkora Survivor-veterán, még sajnos elég sok lemaradásom van az amerikai évadokkal, de azt szezont mindenkinek ajánlom én is!

Ebből a szezonból egyelőre csak két részt láttam, és sajnos annyira nem fogtak meg a szereplők, mint az előző évadban, de már eddig is voltak jó beszólások, megjegyzések, és elég hangulatos rivalizálások. A bajnokcsapatból első blikkre én sem ismertem senkit, de azért elég komoly eredményeket elért emberek kerültek oda (érdemes róluk pluszban olvasni), szerintem az ausztrál nézőket ez + Russell simán beránthatja, ha esetleg kihagyták volna az előző évadot.

A héten megpróbálom felhozni magam az újabb részekkel, kicsit tanulom a neveket, és remélem lesz más is, aki még ír ide. :)

(kicsit off: talonba tettem a két új-zélandi és a legutóbbi dél-afrikai szezont, azokat mennyire ajánljátok?)

FrankLuck - 2018. 08. 24. 07:00

+1 az s04-nek, mint valahol már írtam is, nálam is simán top 5 ever. MINDENKI játszik, öröm nézni, a fele elférne egy all-star évadban.

sdby: én az új-zélandi első évadát láttam, minden benne van, amit a survivorben utálni lehet: fogalmatlan játékosok, ha valaki véletlenül játszani próbál, az kb. bűn, a rész végén már az illető sír (nem vicc + nem csak egy játékosról beszélek), hogy ő nem is ilyen ember, szóval inkább soha többet nem csinál semmit + redemption island, ami a rémunalmas antihősökkel megint nem túl szórakoztató. Időpocsékolás. A második évadról nem tudok nyilatkozni, már bele se néztem.

ausztrál s05
(spoiler lehet a 10. részig)

Nem rossz, nem rossz, de egy valami nagyon hiányzik nekem – tribe swap. Értem én, hogy van egy fő theme, de így, hogy contenderék elkezdtek vadul fogyni, tán jó lenne vegyíteni őket. Arról nem is beszélve, hogy championék felétől egy deka stratégiát/játékot nem láttunk még (mert ugye nem is nagyon szorultak rá), azért féltávon már jó lenne kumbaya helyett picit játszani. A contenders törzs tulajdonképpen nem rossz, 1-2 játékosból lehet(ne) még valami (nem feltétlenül Benji on the nose-játékára gondolok), de elkezdtem félni, hogy a championok fele azért került be, mert champion és a jó karaktereket feláldozták a theme miatt. Meglátjuk…

sdby - 2018. 08. 26. 00:19

@FrankLuck köszi az infót, akkor félrerakom még későbbre az NZS01-et :D

lehetséges SPOILER Ep. 10-ig

contenderek között elég sok béna játékos, és a championoknok egyelőre nem voltak nagyon rákényszerítve a szavazásra, szerintem simán be fogják kebelezni a többit – egyetértek, hogy nem ártana a swap, és úgy tűnik, hogy a következő részben már lesz csavar (a merge még korai lenne)

egyébként szerintem van pár jó karakter a champeknél – én bírom Matet (akinek a hangja tökre emlékeztet Joe Gilgunra), Monikát és a bika módjára játszó Lydiát is (Moana is jó arc és okos játékos volt, kár, hogy ki kellett szállnia); stratégiában pedig Sharn tűnik erősnek, kicsit emlékeztet talán Chrissy-re a HvHvH-ból

contenderekbél Tegan elkezdett játszani, és Benji move-ja se volt rossz, de az utána következő részben katasztrófa volt, ahogy semmit nem vállalt fel és csak hebegett-habogott; Shonee is meglepően rákapcsolt, Fenellának pedig jó dumái vannak :D

az előző ausztrál évadban tényleg színesebb karakterek voltak, de eddig ez is bejön nekem

dzsordzso - 2019. 07. 25. 15:11

Tegnap elindult az uj ausztral evad. Ismet Xhampions vs Contanders felallasban. Meg sose lattam evadot Jeff Probst nelkul, igy kivancai vagyok. Az evad elozetese magyon utott az Elton Johnos zenevel. Elso 2 resz lement es nekem bejon. Ugy nez ki heti 3 masfel oras resszel jonnek. Sok erdekes karakter van, ugyhogy en maradok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz