login |

Ballers: kezdett a 4. évad

2018. 08. 15. 14:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika,

We’re not going back to Miami.

Hopp, erről elfeledkeztem, mármint, hogy Miami-ból Los Angeles-be költözött az HBO javarészt feelgood, az amerikai foci üzleti oldalával foglalkozó dramedy-je. És nem csak a forgatás, hanem nagyon úgy néz ki, hogy a történet is. Ami természetesen új sztorilehetőségeket is jelent, főleg, ha azt nézzük, hogyan végződött az S3.

A helyszín változott, viszont ami nem változik, az a stílus. Bár húspiacos, bulis megközelítés mostanság már háttérbe szorult, Dwayne Johnson továbbra is meggyőző Spencer-ként, akár lehengerlő stílust kell prezentálnia és üzletemberként nyomulnia, akár haverként pacsiznia és kiállnia a játékosai érdekeiért, akár pedig magánemberként a saját minidrámáival küszködve, legyen szó gyógyszerfüggőségről vagy utódlásról.

Úgy tűnik, hogy Serinda Swan karaktere most kikerült a képből, de mivel egy 3. évados mellékszereplő visszatért, és egy fényképen lévő új karakter is megbámulásra került, így feltételezem, hogy a MiniRock-projekt be fog indulni részéről, bár lehet, hogy a gyerekes sztorit kipipáltnak nyilvánítják Ricky-vel, aki nem meglepő módon mégiscsak szeretne visszatérni az amerikai foci világába a Super Bowl-győzelem után.

Miképp a 3. évadban az Oakland Raiders Las Vegas-ba költöztetését remekül bevonták a sztoriba, most is lesznek nagyon aktuális dolgok az NFL kapcsán (lehet tippelni!), bár a premier egyelőre csak Spencer-ék cégének új irányokba történő mozdításával foglalkozott – az extrém sportos kitérő mellett még a sportmédia kap kiemelt szerepet a szezonban.

Ahogy eddig is, a Ballers a fő karakterei szálát csak nagyon felületesen prezentálja, a főszereplőn kívül mindenki kap részenként 2-3 rövid jelenetet (összességében többségük évados történetíve egy-két mondatban leírható lenne), már megszoktam, itt a hangulat, a foci és a luxus, valamint a poénok eladják a sorozatot, bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érdekel, mit terveznek Charles-szal, mint GM-mel.

A kezdés szokás szerint korrekt volt, és valamilyen oknál fogva szerintem maradni fogok, pedig a 3-4. évad nálam vízválasztó szokott lenni. A Ballers sosem volt kiemelkedő, és az is biztos, hogy az évadok során nem nőtt a minősége, de valami mégis itt tart. Lehet, hogy az az NFL-es tematika. És ki tudja, ha túlságosan elmennek az extrém sportos irányba (főleg, ha Russell Brand-et túltolják), az lehet, hogy mégiscsak kiszállási pontot fog jelenteni.

This is gonna be great.

6 hozzászólás Ne habozz!

Bond - 2018. 08. 15. 19:28

Nagyon vártam már, és nagyon tetszett. Kedvenc feelgood sorozat.

Gevin - 2018. 08. 15. 20:01

Maradt a feelgood hangulat :)

Még mindig ez a Rock legnormálisabb szerepe. Jó volt a premier.

Abban én is reményekedem, hogy nem lesz TÚL sok Russell Brand, de eddig illett az LA-i környezetbe.

hbal - 2018. 08. 17. 15:38

Egyetértek az előttem szólókkal, maradt a feelgood hangulat, és nekem ez már szinte elég is. Mondjuk igen, nekem is Russell Brand kicsit irritáló volt már, de csak nem lesz belőle annyi majd. :D

Kopasz gyerek - 2018. 08. 23. 20:28

Én most daráltam le pár nap alatt három évadot. Tényleg nem kiemelkedő, viszont jól áll neki, hogy félóra egy rész, így jobban csúszik. Ha, egy órás lenne, lehet húztam volna a szám.

gevin - 2018. 10. 02. 13:12

2×08

Az evad legfaszabb resze bazi jol eltalalt zenekkel.

Nagyon kivancsi leszek, mit hoznak ki ezek utan a kovetkezo szezonbol.

Sigismundus - 2018. 10. 02. 20:30

4×08

Nekem viszont nem tetszik az évad, gyenge. Azt érzem hogy nincs igazán ötletük, csak erőlködnek, de nem igazán sikerül komoly sztorikat kitalálni.

Joey és Reggie lennének a vicces páros, ahogy futkosnak pár infantilis deszkás után – miután Miamiban komoly sportolókkal bizniszeltek, ez nagy esés.

A Hattyú mint GM, csak sodródik az eseményekkel, Spencer is csak futkos ide-oda, majd jó mocskosszájjal beolvas, ez volna a drámai csúcspont ?

Egyedül Ricki kiállása Kapernick mozgalma mellett lett volna igazán komoly, de ezt is elmaszatolták a White-white dologgal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz