login |

Tóth János: tart a 2. évad

2018. 08. 15. 18:20 - Írta: Desmond Wallace

1 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Már jó ideje tart a Dunán a 2. évad, de eddig még nem írtunk a köztévé “sikersorozatának” folytatásáról.

Az első szezon óta elég sok minden változott, és ez nem csak abban nyilvánul meg, hogy szereplők jöttek (Zsombor, Szilvi), szereplők mentek (Szilvi, Ildikó, Angyal), hanem a sorozat szerkezete is változott kissé. Én még csak az első tíz részt láttam az évadból (eddig 20 epizód ment le belőle), de nem igazán érzem, hogy most gyorsan be kéne hoznom a lemaradásomat.

A tovább mögött spoileresebben kifejtem, hogy miért.

A 2. évad azzal indult, hogy Szilvike lelépett Londonba, Balázska pedig új albérletet keresett, mert már nem bírta elviselni a turbékoló gerlepárt (János-Valika). Ez már eleve egy jelentős változás, mert így a két főszereplő (János, Balázs) szinte alig érintkezik egymással. Gyakorlatilag két történet (Jánosék, Balázsék) bontakozik ki párhuzamosan a sorozaton belül, a két csapat pedig csak ritkán találkozik.

Új helyszínként ott van még a Malacos, ami Valika és János új munkahelye.

Balázs főbérlője Zsombor, alias Cica atya, aki katolikus papként osztja meg lakását Balázzsal és Szilvi 2.0-val, aki Szilvi unokatesója, és mindenáron be akar jutni a fiatal pap gatyájába. Ezen a vonalon elég sok szürreális dolgot produkál a sorozat, és nem igazán tudom eldönteni, hogy az írók szándékosan akarják gúnyolni a katolikusokat, vagy csak ennyire fogalmatlanok a témát érintően.

Időnként azért elsül a billentyűzetük és elég jó poénokat is produkál a Tóth János, de bőven akadnak roppant humortalan epizódok is. Az már az első évadban is látszódott, hogy vannak jó ötleteik az íróknak, de 52 részt képtelenség ugyanazon a szinten hozni. Ha kevesebb epizód készülne, akkor sokkal maradandóbb élmény lenne ez a komédia.

(Most pedig át is adnám a szót az olvasóknak, hátha van itt egy-két rajongó, aki érdemben is hozzá tud szólni a Tóth János 2. évadához.)

1 hozzászólás Ne habozz!

Otsenre - 2018. 08. 15. 19:11

Agymosásnak jó, vannak vicces részek és egyre több a Szeszélyes évszakok színvonal, de arra a 20-25 percre kilúgozza az agyat egy fárasztó nap/hét után, már csak megszokásból nézem, ha most kapcsolódtam volna bele, nem igen érdekelne.
Balázska főnöke (nevét nem tudom) borzalmasan irritáló, mind a karakter, mind a színész, így vagyok Lászlóval is. A János-Valika toporgás már sok, ez a se veled-se nélküled rágógumi nagyon nyúlik…
Örültem Jordán Adél egy epizódos felbukkanásának, 1. évadban őt szerettem a legjobban, ebben az évadban Szalay Kriszta a legjobb, bár érzésem az, hogy még Emese karekterével sem tudnak mit kezdeni az írók. Túl sok szereplő, túl sok szál, kevés idő és sok kapkodás – nekem ennyi a 2. évad.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz