login |

Rake: a 4. évad

2018. 08. 19. 21:28 - Írta: gromit

2 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika,

I might be a moron, but I’m not a moooron.

Ma indult el a zseniális karakterközpontú ausztrál jogi sorozat, a Rake régóta várt 5. évadja. Legutóbb viszont csak a 4. szezon nyitányáról esett szó komolyabban, úgyhogy íme egy kis gyors visszatekintés az előző etapra.

A sorozat felépítését tekintve elég sokat változott a kezdete óta. Már nem lehet egyértelműen mondani, hogy jogi sorozat. Már a 3. évadban is szakított az elején megszokott heti ügyes formulával, az S4-ben újabb akadályokat gördítettek Cleaver Greene útjába, hogy egyszerűen ne tevékenykedhessen ügyvédként.

A kezdetek kezdetén ledobtak elénk pár (nem is olyan kevés) karaktert, akik “kicsi a világ” alapon állandóan keresztezték egymás útját, és a készítők szépen építgették őket. Most már az is elég, hogy hátradőljünk, és nézzük, mi minden tud még velük történni – kellően őrültek ők ahhoz, hogy ne is nagyon hiányozzanak az elvetemült heti esetek.

A Rake szinte semmit se változott, értem ezt a főszereplőre és a sorozat szórakoztási faktorára is. Cleaver Greene, azaz Richard Roxburgh egymaga képes lenne a hátán vinni az egész show-t, de az egész társulat nagyszerű. A sorozat lényege mindig is a szerethetően lökött karakterek és a szatirikus hangvétel, egy egész egyedi világot és hangulatot teremtve.

People do seem to be very keen to hear what I don’t have to say

A 4. évad igazán eseménydús és fordulatos volt, volt itt ballon, banda, bujkálás, bosszú, baleset, egyéb b-s és nem b-s dolgok, megannyi hihetetlen és abszurdba hajló kaland. És igen, Melissa, avagy Missy is megjelent a színen. A szezon végére a sorozat szinte teljesen átment politikai szatírába (korábban se volt ismeretlen motívum, de sose ennyire egyértelműen).

Cleaver választási kampányának jelmondata (Cleaver Greene – Nothing to say) különösen ironikus, hiszen ő mindig is erős volt verbálisan, verbális humorban. Beszólásai és akár a legjelentéktelenebb dolgokról értekező cirádás monológjai aranyat érnek. És persze szómenései sokszor keverték már kalamajkába (ha úgy nézzük, most is). A Greene vs. a zöldek poén nagyon adta magát, de jól játszották ki. A korteshadjárat minden percét élveztem (szatíraként).

Szóval, Cleaver Greene for President. Na jó, Ausztráliának nincs elnöke, de értitek :)

2 hozzászólás Ne habozz!

eszemix - 2018. 11. 04. 11:29

Nu, ez az évad is megvolt. Kellett egy kis szünetet tartanom, mert elég tömény volt (még Rake-hez mérten is) a bull- és egyéb shit ebben az szezonban.

Igazából tényleg a karaktereken múlt az évad, Cleaver alap, de mellette mindenki baromi szórakoztató a maga hülyeségeivel: Cal meg a féltestvére a piti összetűzéseikkel, a jégkrémes szál és Penny Evans kiválóan kihozza Cleaver zseniális idiotizmusát, de amúgy az egész politikai “elit” hajmeresztő hülyeségeket képes produkálni. A sofőr, meg a lengyel szakszervezet, de még a kínai szomszéd is teljesen “belesimul” ebbe a banális világba.
Nicole pedig egy gyöngyszem.

eszemix - 2018. 11. 04. 11:34

Az előző bejegyzés az ötödik évadra vonatkozik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz