login |

Emlékeztető: KérdezŐ 1. évad

2018. 08. 27. 19:00 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: ajánló, hazai termék, kampány, vetélkedő,

Ma. 20:00. VIASAT3. KérdezŐ / Who’s Asking – 1×01 (promó)

A VIASAT3 napi vetélkedővel indítja a szezont, aminek Gundel Takács Gábor a műsorvezetője, és aminek a létezése számomra rejtély. Oké, nyilván nem mindenki azt keresi egy kvízben, amit én, szóval biztosan lesz rá kereslet, de ezt, a Who’s Asking licencén alapuló játékot tényleg annak érdemes néznie, aki nem holmi csavarokat, érdekes kérdéseket vagy izgalmat keres egy ilyen műsorban, hanem 1.) szereti nagyon hallgatni a műsorvezetőt, 2.) szórakozni akar.

A KérdezŐ egy totál lecsupaszított kvíz két 2 fős csapattal. Az 1. fordulóban 2-2 kérdés (15 perc ment el rá a pilotban). A 2. fordulóban 2-2 kérdés (10 perc). A 3. fordulóban 1-1 kérdés (7 perc). És a végén, aki vezet, mehet a 10 millió forintért. A csavar, ami nem csavar, hogy a kérdéseket egy random ember teszi fel saját érdeklődése és/vagy foglalkozása kapcsán (ld. témakör), és mindig ki kell választani, ki legyen 4, saját környezetében fotózott arc közül.

Mindez talán valamennyire érdekes is lehetne, de nem az, hiszen hiába lehet belőni (talán) a témát, a szájukba adott kérdés teljesen random, lehet könnyű és nehéz is (bár lehet, hogy többet felvesznek előre), így tényleg csak a véletlenről szól a játék, aminek az első körében a kérdések mellé összeget (25e, 50e, 100e, 200e) is lehet társítani. A döntőben pár ismert emberből kell hétnek a kérdésére válaszolni 10 millió forintért.

Hiába tisztességes megvalósításilag a végeredmény, mint írtam fent, ennek a játéknak nem a kvíz adja az érdekességét, hanem az, ahogy a játékosok és Gundel Takács jókedvűen eldiskurálnak arról, hogy az épp aktuális 4 fotó közül melyik milyen embert ábrázolhat, és milyen kérdésre lehet számítani tőle. Mert míg kérdésből az egész részben csak 14-20 van, addig fényképből 40, szóval beszédtéma lesz. És a műsorvezető tényleg nagyon jól reagálja le a játékosokat.

7 hozzászólás Ne habozz!

Desmond Wallace - 2018. 08. 27. 20:21

Nem igazán tetszik.
Sok a duma, kevés a kérdés.

winnie - 2018. 08. 27. 20:26

néztem direkt, hogy az első 10 perc volt két kérdés. ezért mondom, hogy akit a duma érdekel, annak bejöhet, biztos lesz, aki szívesen találgat velük, hogy ki fia a borja az, aki a fényképen van, de engem ez iszonyatosan hidegen hagy, általában azért ki lehet találni, és trivialitásokat mondanak, bár olykor tényleg vicceskednek, de akkor már inkább egy szitkom:)

andrE - 2018. 08. 28. 11:45

Gundinak bejött ez a formátum (mármint kevés kérdés sok duma), az Áll az alku is egy faék egyszerűségű dolog volt, de ha ezen túllépett az ember teljesen élvezhető volt a műsorvezető és a jó casting miatt.

winnie - 2018. 08. 28. 12:53

azért az álla az alkuban tripla vonzerő is van. egyrészt a hatalmas nyeremény és az egyre növekvő feszültség jó választások esetén (más kérdés, hogy rossz nyitásokkal totál érdektelenné válik), másrészt ott a játékosok visszatérők, így van story arc, nem csak one and done playerek, harmadrészt pedig ott a bankigazgatós aspektus. tény, hogy csak random az egész, én ezért sem nézném soha, de ott meg tudom érteni.

itt viszont csak egy zavaró kvíz van jelen, ahelyett, hogy találgatnának arcról az egész műsorban. ilyen alapon egy talkshow többet is adhatna vele:)

ldavid - 2018. 08. 28. 20:44

szerintem meg jobb, mint a korábbiak. az elején itt is dumálnak, de utána már jobban haladnak. és végre nincs nyomorék hangeffekt meg zene!

winnie, jelentkezel majd ide is? :D

winnie - 2018. 09. 27. 17:20

ldavid: nem, már máshol leszek.

winnie - 2018. 09. 27. 17:20

szép karrier.

19:00
17:00
15:00
jövő héttől pedig lekerült műsorról.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz