login |

A Hard Knocks 1. évadja

2018. 08. 29. 17:10 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: doku, video, ,

A 13. évados írás közben néztem, hogy először 9 (vagyis 10) éve írtam az HBO dokusorozatáról, ami nagyjából azt is jelenti, hogy a 4. vagy az 5. évaddal kezdtem el nézni, vagyis a korai szezonokat nem láttam, mert utólag, ha nincs aktualitása, nehezebben veszi rá magát az ember a darára. De most, hogy az NFL feltolta YouTube-ra az első évadot a Baltimore Ravens-szel (és a hall of fame-es játékosaival), muszáj volt csekkolnom, már csak azért is, hogy lássam, hogy mekkora különbség van a majd két évtizeddel ezelőtti megközelítés és a mostani között.

Szóval, aki akar, velem tarthat, a tovább mögött a Hard Knocks első évados epizódjai, legálisan. Benne az azóta már tévéző Brian Billick-kel, Shannon Sharpe-pal, Tony Siragusa-val, Ray Lewis-szal, az idén leköszönő Ozzie Newsome-mal, és még sokan másokkal. (Az NFL Vault-ra már a 2002-es Dallas Cowboys-szezon első, második, harmadik és negyedik része is felkerült a napokban.)

5 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2018. 08. 30. 09:39

amúgy milyen?

nálam a hk az aktualitásokról szól, illetve arról, hogy többet megtudjak a csapatról (így ez a visszanézés nálam kicsit okafogyott), a dráma faktor viszont a realitykre emlékeztet, és azoktól kiráz a hideg. próbálom elhinni ami történik bennük, de nem sok bizalmam van.

winnie - 2018. 08. 30. 10:15

ebben szerintem az a legérdekesebb, hogy mennyire más az akkori amfoci, mint a mai. plusz a külsőségek nagyon durvák (öltözetek, berendezési tárgyak), és ugye akkor még nem voltak a kontaktos edzéseket korlátozó szabályok sem.

a dráma kapcsán, az nyilván bőven van a táborokban, és ott igazából csak a tálalás milyensége a kérdés. feltupírozhatja az hbo, vagy letekerheti, de nincs nagyon idő és kapacitás a fake-erségre a sportolók vagy edzők részéről, amit látunk, megtörténik. főleg, hogy a pár napos produkciós idő miatt nincs is nagyon lehetőség kreatívkodni.

juhaszvik - 2018. 08. 30. 10:46

az első bekezdésben írtakra nem is gondoltam (ezek miatt lehet mégis belenézek).

a fake-erséggel nem a készítői kreatívkodás oldaláról van bajom (a nagy részét lehet unnánk annak amit felvesznek), hanem a szereplőkéről. az emberek még egymás között is ott alakítgatják a magukról kialakult képet, ahol csak tudják, kamera előtt meg pláne. fogalmam sincs, hogy például az idei évben a head coach Hue Jackson telefonbeszélgetése a testvérével anyjuk haláláról mennyire tudott őszinte lenni. mármint el nem tudom képzelni, hogy még akár egy ennyire megrázó érzelmi állapotban is el tudjon valaki vonatkoztatni attól, hogy felveszik és majd lejátsszák azokat a dolgokat, amiket tesz vagy mond.

winnie - 2018. 08. 30. 11:54

őszintének tűnt a sírása:) de persze teljesen igazad van, igaz, saját tapasztalatból mondom, hogy az ember egy idő után totál képes magát függetleníteni a kameráktól, főleg akkor, ha nincs stáb jelen, és ha jól rémlik, az irodákban robotkamerák (is) vannak a mennyezeten. bár nyilván, ha valaki a kameráknak akar “játszani”, akkor megteheti, szóval akár kevesebbet, de olykor többet is láthatunk a külső tényezőnek köszönhetően.

juhaszvik - 2018. 08. 30. 12:58

tény, én még nem voltam ilyen helyzetben. és nekem is úgy tűnik, hogy az irodai felvételek rögzített kamerások.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz