login |

6 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 08. 29. 15:30

nyilván hamar ki fogok szállni belőle, de én annyira könnyű eset vagyok, hogy már itt simán könnyeket tudtak kipréselni belőlem:)

egyszerű, de érzelmes a felütés az ikrekkel, a családdal, ami pont ennyiben hat is, ezért tetszett anno a les revenants/the returned, azokban is megvolt a különböző korú ikrek szála, valamint a kiesett életszelet, ami során az egykori társ megváltozott vagy továbblépett.

hátha nem követik a tipikus irányt, de tény, hogy ilyenkor szokott beindulni a szappan (kizárt, hogy ne legyen harmadik kerék), meg a flashbackek, és ilyenkor bonyolítják meg túl hangsúlyosan a rejtéllyel (ami, ha jó, akkor tegyék), és persze jön a még nagyobb kérdés, hogy a többi kiemelt karakter sztorija is elég érdekes lesz-e.

abba - 2018. 08. 29. 16:08

Érdekes, belőlem más érzéseket váltott ki. A koncepció nyilván érdekes de a párbeszéd nagyon művinek tűnik, nem beszélve a csaj narrálásáról, ami igen furcsán szakítja félbe a jeleneteket. A sorozat nyilván azt akarja, hogy szomorú legyek, de pont ezért van fércmű érzete számomra.

Engem inkább a rejtély érdekelne, mint a szappan, főleg, ha ez a lány a főszereplő. Nem vett meg.

winnie - 2018. 08. 29. 16:17

abba: azért is írtam le, mert az effélére a többség nem nagyon fog reagálni, immúnis rá, főleg nem pár perc után, viszont nem hiszem, hogy szomorúságot akarnak elérni vagy kiváltani, akkor nem ilyen gyorsan váltottak volna a 36 órával későbbre, elnyújtották volna a dolgokat, ez lesz a pilot baja is, hogy majd nagyon gyorsan fognak mindent belepréselni is.

és nyilván az sem a sorozat erénye vagy ilyesmi, hogy engem általában a testvéri viszonyok megfognak, és ehhez nem is kell karakterizálás sem (ld. itt sem tudunk semmit az emberekről), mondhatni elég lenne leírni is egy papírra a sztorit.

engem egyszerűen, ha belegondolok abba, hogy milyen érzés lehet, ha egy kisgyerek meglátja az ikertestvérét (akivel addig lehet, hogy elválaszthatatlan volt) 5 évvel idősebben, kvázi örökre elveszítve őt egyetlen pillanat alatt. nyilván az emberen múlik, hogy mennyire éli bele magát egy történetbe, illetve mennyire marad meg azon a felszínes síkon, amit sokszor egy ilyen sorozat közvetít. nekem egy másodperc elég volt ahhoz, hogy belegondoljak, hogy egy gyerek számára mennyire felfoghatatlan az efféle és elszomorított a dolog. persze lehet, hogy csak azért, mert a les revenants jutott eszembe a hasonló szituációval.

a rejtéllyel az a gond, hogy ha csak az érdekelne, akkor elolvasnám a végén, hogy ufók vagy a kormány, ilyenkor tipikusan kreálnak valami mondvacsinált okot, ami kapcsán el tudnak lőni klasszikus összeesküvős, paranoiás kliséket. amik ideig-óráig izgalmasak is, de 7-8 rész után már önismétlőek. persze lehet, hogy meghazudtolnak (remélem), és nem rosszemberek lesznek, hanem valami felemelő sül ki az egészből, hogy az egész valami felsőbb akarat műve, mert az nem annyira járt út. (mondom ezt annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos.) de persze akkor meg lehet, hogy átmennek ezoterikusba.

de persze ez csak én vagyok, szeretek felemelőt vagy szívbe markolót nézni a tévében. de szkeptikus vagyok annak kapcsán, hogy pont egy évi 22 részes országos sorozatban fognak olyan átívelő rejtélyt prezentálni, ami érdekes lehet. szóval maradnak a karakterek és a köztük lévő viszonyok, amik szappanmentesek is lehetnek.

Deny - 2018. 08. 29. 16:28

Hmm, lehet mégis bepróbálom a pilotot. Ez felkeltette az érdeklődésem, de azért nem zsongok be tőle. Minden a folytatáson múlik, meg hogy milyen irányba viszik.

winnie - 2018. 08. 29. 16:36

én maradok 45%-on, az biztató, hogy az utasok vagy a személyzet nem állandó szereplő, így a családon lehet végig a fókusz, a maradék két kiemelt figurát direkt nem is néztem meg, hogy kicsodák a leírás szerint, bár van tippem. csak ne aprózzák el.

nargli - 2018. 08. 29. 16:37

Pár részbe biztos belenézek, úgy vagyok, mint winnie, a testvérek szála megfogott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz