login |

Mr. Robot: Goodbye friend

2018. 08. 29. 18:36 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: hírek,

A USA csatorna elkaszálta a Mr. Robot-ot. Ennyi a hír, valamint az is, hogy a 8 részre szóló negyedik évados berendelést kibővítették 12 részre.

Ahogy nemrég írtuk hírben, Christian Slater is említette egy interjúban, hogy talán 4 évadnál nem megy tovább a sorozat, s bár tervbe volt véve a készítő, Sam Esmail részéről az 5. szezon, és a New York-ba áttelepült írószoba is úgy tervezte, hogy az S4 második felével együtt az S5-ön is dolgozni fognak, végül az epizódszámot megnövelő megoldás született.

Az nem tudni, hogy mennyire kreatív a döntés (nyilván a közlemény szerint az, Elliot útja a végéhez ért), és mennyire befolyásolja azt Esmail nemsokára bemutatásra kerülő új sorozata, a Homecoming, ami miatt csúszik a 4. évad is, a lényeg, hogy a lezárás irányába fognak írni, nem lesz elégedetlenkedés azért, mert nyitva maradnak dolgok. Maximum azért, ha szándékosan történik mindez.

A forgatás télen kezdődik el, a 4. évados premier pedig 2019-ben lesz. Aki a körülményekről olvasna még bővebben vagy a közlemények iránt érdeklődik, annak ajánlom a The Hollywood Reporter egészen alapos cikkét.

Esmail pedig nem fog unatkozni, hiszen a Homecoming mellett egyrészt executive producerként dolgozik a Briarpatch pilotján, feleségével, Emmy Rossum-mal tervezik az Angelyne-t, valamint még mindig él részéről a Fritz Lang-féle Metropolis minisorozatos feldolgozásának a terve is.

Shit.

21 hozzászólás Ne habozz!

mikkamakka - 2018. 08. 29. 18:47

ha 8 részes 5. évaddal számolunk akkor 4 résszel kapunk csak kevesebbet
Azért nem bánkódom túlságosan mert kapunk bőven más jóságot Esmailtól így is

Anonymus - 2018. 08. 29. 18:49

Jólvan már! Milyen 2019-es év lesz már. Agymenők, Trónok harca, MR. Robot. Minden heti sorozatokat befejezik. Beszarok ha jövőre még a Better Call Saul is végleg zárni fog (erre is nagy az esély)

Mordekai - 2018. 08. 29. 18:50

Dögölj meg USA csatorna. Mordekai szomorú.

karit - 2018. 08. 29. 18:51

Ej, már épp kezdtem győzködni magam a posztot olvasva, hogy végül is jól fogunk járni, bővítés, lezárás stb., erre ott az a rövid utolsó sor – szóval mégse frankó ez. :(
Kár érte, a stílusa nagyon bejött.
Shit.

denee - 2018. 08. 29. 19:19

Ha a Lucifert felkarolta valaki akkor pont az évszázad sorozatát hagynák veszni? egyébként inkább legyen 4 zseniális évad mint 8 olyan aminek a vége már lapos és önismétlő, bár nem látom magam előtt hogy ezt hogyan lehetne korrektül lezárni 12 rész alatt.

Anonymus - 2018. 08. 29. 19:23

denee: A Lucifer ordasnagy cliffel ért véget, a Mr. Robot lezárást fog kapni. Lezárt sorozatokat meg nem karolnak fel, mert felesleges.

asd - 2018. 08. 29. 20:18

Várható volt, hogy 1-2 évad és vége. A csúcson fogják abbahagyni.

winnie - 2018. 08. 29. 20:19

hát, az jövőre fog kiderülni, hogy csúcs lesz-e.

asd - 2018. 08. 29. 20:46

Én bízok bennük, hogy nem ismétlik meg a gyengébb 2.évadot, bár én azt is szerettem.

- 2018. 08. 29. 21:11

Kurva anyázni ér? Szerintem most már teljesen megéri.

Geza Kovacs - 2018. 08. 29. 22:50

Nagyon helyes, nekem az első évad után totál félrementek. A 3. évaddal ezt kb. beismerték a 2. évadod posztmodern elborultkodás után, de nekem nem tudták már hozni az első évados frissességet. Akkor meg jobb, ha elköszönnek.

tommy - 2018. 08. 29. 23:51

az is közrejátszhat hogy beindult Malek filmes karrierje, tán még egy Oscar jelölés is kinéz neki a Queen filmért. egyébként meg 4 évad felett törvényszerű a minőségromlás szóval nem olyan rossz hír ez.

winnie - 2018. 08. 30. 05:26

tommy: majd most derül ki, hogy beindul-e – 2 film, az nem sok. az már biztos, hogy a papillon csak réteg cucc, minimális terítéssel, a bohemian rhapsody pedig, ha nem lesz jó, akkor hiába az alakítás, el fogják felejteni. (a rendezőváltás miatt látatlanban egyébként is azt mondaná az ember, hogy nem fognak vele foglalkozni a díjszezonban, de persze már volt olyan, hogy egy film csak a főszereplő kapcsán van ott jelen.)

de ettől eltekintve ennyi kihagyással tök lazán forgathat a robot, sőr, ugye azért is tudott forgatni, mert lazább a menetrend, de a lényeg, hogy ha csak ez lenne a kérdés, akkor nem tudna mit tenni, hiszen a sorozathoz köti 7 évadon át a szerződés, szóval ezt kellene előnyben részesíteni. annyira nem lehetne beleszólása.

viszont a készítő már más kérdés. itt jön be az a képbe, hogy akit felkapnak, az hirtelen új lehetőségeket kap, most tudja esmail is megalapozni a jövőjét, és minden író az új projekt fele szokott tendálni, így nem meglepő, hogy a régi sorozataikat hanyagolják.

winnie - 2018. 08. 30. 05:27

Geza Kovacs: de hisz mindig opció, hogy a néző köszön el, nem kell ettől még a sorozat búcsúját várni:)

pytta - 2018. 08. 30. 08:38

Tudni kell abbahagyni. Én bízom abban, hogy jól fejezik be, és akkor teljesen elégedett leszek négy remek évaddal…

juhaszvik - 2018. 08. 30. 09:26

szerializált sorozat esetében (számomra) mindig jó hír, ha azt látom, hogy az írók el tudnak szakadni az évadszámok/epizódszámok korlátaitól, és össze tudnak rakni egy kerek egészet, nem pedig a berendeléshez igazítják a “tészta” hosszát. ezért most kicsit szomorú vagyok, de azért ez messze nem a legrosszabb, sőt ha ügyesek az írók, és nem megy el a kedvük, akkor összehoznak egy teljesen elfogadható zárást. megint más kérdés, hogy kinek mi számít annak. a mr. robot tipikusan olyan sorozat egyébként, amelyiknek a végén a nézők fele háborogni fog, hogy ez most mi. kézdörzsölve várom :)

és még egy gondolat: nálam a (fő/átívelő) történet az első, drámák esetében az epizodikus tartalom egyáltalán nem is érdekel, és úgy egészében a sorozatozással kapcsolatban ebből fakad a legnagyobb problémám. remek dolog, hogy a filmekhez képest bőven van idő kifejteni számos dolgot, lehet építeni a karaktereket, szimpátiát/ragaszkodást kialakítani velük, viszont gyakran nem koherens az egész, sőt szinte természetszerű, hogy a történet megbicsaklik, általában nyilvánvaló okokból: berendelt évad, íróváltás és még ezer körülmény amiről tudunk vagy nem tudunk. persze most triviális dologgal kapcsolatban rinyálok, és nem is igazán lehet érdeke senkinek sem, hogy az általam preferált sorozatozásnak megfelelően alkosson tartalmat, de gondolom ezzel nem csak én vagyok így, nem? (mármint azzal, hogy zavarja inkoherencia)

piszuka - 2018. 08. 30. 10:09

A better call saul befejezésére is van esély? Azt már nem tudnám feldolgozni, ilyet ne is mondjatok.. :D

winnie - 2018. 08. 30. 11:31

esély mindig van, de szerintem az tovább fog menni az 5. évadon túl.

Anonymus - 2018. 08. 30. 12:38

winnie: Én még anno egy interjúba olvastam, ami a készítővel volt, hogy Breaking Bad hosszúságura tervezi a BCS-t is, azért gondoltam azt, hogy az az 5. évaddal zárni fog. Persze majd kiderül.

winnie - 2018. 08. 30. 12:46

igen, de ez elég rugalmas, plusz, ha azt nézed, akkor a BB gyakorlatilag 6 évados volt, csak az 5. évad extra hosszú és kettészedett lett. ahogy egyébként nyáron nyilatkoztak arról, hogy walter és jesse szerepeltetésének kihagyása nagy hiba lenne részükről, nekem úgy tűnt, hogy azt sejtetik, hogy az még nagyon odébb van, vagyis nem azokban az 5. évados részekben, amiket pár hónapja kezdtek írni. ebben bízok legalábbis.

Adam9456 - 2018. 08. 30. 15:36

Ha hozza az előző évad minőségét csak jó lesz. Egyébkent ezek mellett a Homeland, a Veep és a The Affair is véget ér jövőre, meg a Series of Unfortunate Events is.
A búcsúzás éve lesz megint.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz