login |

Pilot: Paradise PD

2018. 08. 31. 14:50 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Még egy felnőtteknek szóló tipikus animációs komédia. Komolyan nem tudom, hogy mi a fenét lehet ezen kívül mondani, annyira a szokásos módon képviseli a stílust a Netflix legújabb sorozata.

A történet Paradise kisváros rendőrségéről szól, akiknek nincs pénze golyóra, bombahatástalanító robotra, vagy arra, hogy új embert vegyenek fel – a kokaint kiszagoló kutyájuk meg rászokott a drogra. Ide érkezik újoncként a rendőrfőnök fia, aki látszólag ugyanolyan idióta, mint a többiek, de valahogy mégis képes eredményeket elérni a nyomozásai során. (Amik közben egy átívelős krimiszálat is felvezetnek.)

A lényeg igazából az, hogy hiába van látszólag valami történet, a Paradise PD tipikusan az az animáció, aminél bedobnak 100 ötletet a közösbe, és remélik, hogy elég talál be a nézőnél azokból, aki így összességében jó élménynek éli meg az egészet. Elszállt, néhol a South Park-ot megidéző, iszonyat véres a sorozat, de valahogy mégsem működött nálam.

Nem a sötét humorral van bajom, hanem a kivitelezéssel. Sok poén mintha nem lenne rendesen felvezetve, a legdurvább a lánykérés volt, és rengetegnél egyszerűen nincs is idő lereagálni, mert már a következő jelenetben vagyunk. Mindent lesöpörnek, hogy jöjjön a következő “hátha, majd ez!”-pillanat.

Ajánlani gondolom a Brickleberry című sorozat rajongóinak lehet, ahogy az előzetesnél is látszott, hiszen a készítők a Comedy Centraltől dobbantva egy teljesen hasonló művet hoztak össze. Számomra ez sajnos egy nulla, semmi ritmusa nem volt az egésznek, csak bombáztak fogalom nélkül.

Pontozni nem igazán akarnám. Furcsa, hogy általában kedvelni szoktam a hasonló animációsokat, még ha nem is nézem őket végig, akkor is látom, hogy mi értékelhető van bennük, de itt nem érzem ezt. A semmivel álltam fel a tévétől.

18 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2018. 08. 31. 15:30

Az első rész feléig láttam. Egyetértek a leírtakkal.

winnie - 2018. 08. 31. 15:56

kíváncsi vagyok, de a geghalmozás nem a stílusom, akkor már inkább az a zsarus, talán ausztrál animáció a netflixről.

de a kokós kutyán jót röhögtem a leírás alapján.

Aldo - 2018. 08. 31. 16:56

Ha a Brickleberryhez hasonlít, az már eleve hátránnyal indulhat nálam. A képek alapján még a rajzolási stílus is ugyanaz.

Dave - 2018. 08. 31. 19:20

A pilotot 2 perc után kilőttem.

heidfeld - 2018. 08. 31. 19:26

Brickleberry tetszett. Ha lesz időm, ezt is megtekintem.

Legtornasz - 2018. 08. 31. 20:40

Olyan,mint a Brickleberry, csak ötöd annyira sem vicces. A pilot után nekem ennyi volt.

Phonix - 2018. 08. 31. 22:39

Teljesen brickleberry feeling. Nekem bejött, eddig három rész csúszott le. Simán ledarálom.

winnie - 2018. 09. 01. 10:11

hát, itt a pilotot is nehezemre esik végignézni, nevetnem esélytelen volt. ez az, amikor látom, hogy vicces és ötletes, ld. videotéka, kutyaorgia, de képtelen vagyok értékelni.

yuuki - 2018. 09. 01. 13:57

Én azt nem tudom hova tenni, hogy mennyire durván hajaz a Brickleberry-re. Ugyanazok az arcok, a legtöbb esetben még ugyanazok a hangjaik is, csak most épp rendőrruhában vannak vadőrszerkó helyett, vagy épp videótékások a random lakókocsis hillbilly helyett. Most vagy az van, hogy ez egy fricska, amiért anno elkaszálták a Brickleberry-t és csak azért is nyomatják tovább ugyanígy, csak kis különbséggel, vagy ennyire nincs fantázia?

Egyébként nekem bejött a dolog, bár még tényleg nem közelíti meg a Brickleberry szintjét, az első három rész alatt marha kevés volt a karakterizálás és tényleg nem minden poénon tudok én sem röhögni, sőt. Viszont adok neki ettől függetlenül még esélyt, hátha kiforrja magát vagy még most az első évadban, vagy esetleg a másodikra találják meg magukat az írók, de tény, hogy ha nem lenne a “nagy előd”, akkor ennyi alapján nem tudott volna egyáltalán meggyőzni a folytatásra.

Kissur - 2018. 09. 04. 15:36

Megnéztem a pilotot, és szerintem teljesen korrekt. Lehet, hogy humannek rossz napja volt, vagy nem tudom, de ez tiszta Brickleberry light. A legnagyobb gag számomra, hogy 3 karaktert is áthoztak a Bb-ből. Tudjátok, a kancsalt meg a haverját, meg a dokit. Simán maradok. A legnagyobb bajom, hogy a Netflix miatt 30 perc. 20 perc elég lett volna.

winnie - 2018. 09. 04. 15:51

kissur: de hát épp az a baj, hogy brickleberry light. szerinte a brickleberry is értékelhetetlen volt (a kritikája alapján), szóval nem meglepő, hogy ez sem vitte sokkal többre. (én sem tutam egyiket sem értékelni, szóval nem hiszem, hogy ez rossz nap kérdése.)

“A legnagyobb bajom, hogy a Netflix miatt 30 perc. ”

a készítők miatt. vagyis abban igazad van, hogy a készítők megengedhetik maguknak, hogy hosszúak legyenek, nincsenek rákényszerítve, de megtehetnék, hogy keretek közé szorítják magukat, szóval az, hogy nem tették meg, szerintem csakis az ő saruk.

Dombos - 2018. 09. 04. 16:51

A harmadik részig jutottam el, de többször meg kellett állítanom. Próbáltam neki esélyt adni, de mindhiába.

FrankLuck - 2018. 09. 08. 22:10

Imádtam a Brickleberryt, megkocáztatom, hogy a kedvenc animációsom (nem az én műfajom mondjuk). Értem én, hogy ez is Brickleberry, csak valahogy mindenki sokkal gyengébb verziója önmagának, ez érvényes a sztorira és a poénokra is – tán a kutya az egyetlen, aki megugorja a szintet, de az meg sajnos nem elég. Két rész után fájó kasza, nagyon akartam szeretni.

Kissur - 2018. 09. 09. 15:55

Pfúh, ez a 2.rész valami borzalmas volt. Kétszer köhintettem, mert nevetés nem bírt kijönni belőlem. Mindkét fő szál érdektelen és borzalmasan unalmas volt. Fizikai fájdalmat okozott nekem. Még a 3.részt megnézem, de gyanítom nem fogok elérni az évad végéig…

Kissur - 2018. 09. 10. 19:09

Oké, a 3.rész meggyőzött, hogy maradjak. Ez beszólt Trumpnak, a társadalomnak, a kettős mércének a médiában, a fekete gyűlöletnek és volt egy-két jó poén. Még mindig bőven nem éri el a Brickleberry szintjét, de ez már nem volt nézhetetlen.

Kissur - 2018. 09. 10. 20:48

A 4.rész végre elborult. Az első az évadban, amin már többször is hangosan felnevettem. Annyit mondok, hogy macska-sziréna, panda, és kocsi dugás. :D

Kissur - 2018. 09. 12. 20:03

Magyar jelenlét az 1×06-ban! “Smells like a three month hungarian goulash”

Necridus - 2018. 09. 16. 15:49

Ledarálva. Nem egy Brickleberry, de azért vannak olyan részek, amit szinte visszaadják teljesen azt, ami miatt anno a BB-be beleszerettünk (3. és a 4. főleg), de a többi rész is jó, elszórakoztat. Beteg, elborult, de vicces.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz