login |

Las Chicas del Cable / Cable Girls – írta heidfeld

2018. 09. 01. 15:13 - Írta: vendegblogger

9 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, ,

Lehet-e érdekes, férfi szemmel egy nőkről szóló, 1928-ban, Spanyolországban játszódó, kosztümös Netflix-sorozat, aminek központjában, egy telefontársaság dolgozói állnak?

Igen, lehet.

Az előző évszázad húszas éveinek végén járunk Spanyolországban. Rohamos a fejlődés, az elavult, rugalmatlan törvények, szigorú, katolikus hagyományok ellenére. Vidékről tízezrével mennek fiatalok, szegények dolgozni, boldogságot keresni a nagyobb városokba.

A történet 4 főszereplője más-más háttérrel találkozik, egy telefontársaság központjában. Van, akit lázadó természete visz egyszerű emberek közé, a kényelmes, de szigorú, merev családi palotából. Van, aki lányát nevelő, erőszakos férje terrorja alatt sínylődik, és számárak menekülés a munka. Van, aki naiv, vidéki lány, aki köszönni is alig mer. És akad egy ősi “szakmából’ menekülő lány is, aki már tíz éve Madridban él álnéven, fájdalmas múltját titkolva.

A sorozat remekül adja vissza a kor hangulatát, szigorú szabályait. Spanyolországban nagyon nehezen indult el a társadalmi, ipari fejlődés. például spanyol cégek csak külön, királyi engedéllyel, illetve Spanyolországban születettek vezetése alatt működhetett.

Mondanom sem kell, hogy a kosztümök és a fényképezés nagyon rendben van, a színészi játék teljesen korrekt, de Nadia de Santiago (Marga), főleg első évadban nagyon kiemelkedett. Ő szerelembe eső vidéki lány, aki hasonlóan félénk barátjával nagyon édes, vicces történeteket produkál. (Blanca Suarez pedig az ügyeletes eyecandy.)

Eleinte kicsit szokatlan, hogy a Las Chicas del Cable zenéi teljesen modernek, de minden “helyére” került, egy bizonyos történésnél.

Az első évad lendületesebb, könnyedebb, humorosabb lett, mint a második, számomra 8,5/10-et ért meg, a másodikra pedig erős 7/10-et dobtam. Érezhetően változtattak a stíluson, pár dolog meg kifulladni látszott, de még így akadtak bőven benne érdekességek is, mint például az új, amerikai részvényesek, illetve Angela Cremonte játéka, aki lenyűgöző.

9 hozzászólás Ne habozz!

Ancsa - 2018. 09. 01. 16:08

Köszi szépen az ajánlót! Jól hangzik, belenézek.

Deny - 2018. 09. 01. 16:58

Megerősíthetem, hogy valóban élvezhető férfi szemmel is. Imádom! Tűkön ülve várom a jövő hétvégét. Nekem egyébként kifejezetten bejön a modern zenei aláfestés, mert irtó jó hangulatteremtő dalokat válogattak össze, számomra egyáltalán nem zavaró.

heidfeld - 2018. 09. 01. 17:30

Nagyon szívesen, Ancsa.
Igazán sok az érdekes, jó sorozat. Szerencsés helyzetben vagyunk.
Gondolom, mindenkinek véges az ideje, vagy egyszerűen elkerülik figyelmét a “kisebb” szériák. Ilyenekről igyekszem írni – Graves, Goliath, Derry Girls, majd Pestis, Sneaky Pete, Imposters, Goliath S2… Ha páran esélyt adtok ezeknek, nekem már bőven megérte..
Igen erős az eyecandy is. Egy-két percet igazán áldozni promo képekre az interneten is. A “mai” képek az igazán érdekesek…
Első két évadhoz elérhető magyar felirat.
3. évad premierje jövő héten, pénteken.

Ancsa - 2018. 09. 01. 18:29

@heidfeld: Igen, az ajánlód után megnéztem, látom, hogy elérhető a felirat, már be is vásároltam mindkét évadot :)
Egyébként igen, pont azért szeretem az ilyen ajánlókat, mert rengeteg minőségi darabra hívták már fel a figyelmem, amik mellett korábban elmentem (vagy elfeledkeztem róluk, mielőtt beszereztem őket.) Szóval köszi még egyszer!

Wanheda - 2018. 09. 01. 18:40

Ha nem bánod, kijavítanálak kicsit… :-)
Nem Bianca, hanem Blanca Suárez. Már nagyon régóta szeretem, konkrétan az Internátus óta, ami szerintem fantasztikus sorozat volt, ezért bántotta a szememet az elírás. Szerintem fantasztikus tehetség! :-)

heidfeld - 2018. 09. 01. 19:29

@Wanheda: Teljesen igazad van, Blanca Suárez. Eyecandy szavazáskor jól írtam a nevét 3. helyre, remélem…
Igen, tehetséges, de ebben is erős a sorozat, mert Angela Cremonte, Ana Polvorosa, de leginkább Nadia de Santiago is az. Utóbbinál egy jobb alakítást láttam 2017-ben: Leonie Benesch – Babylon Berlin 2×07

Chloe Price - 2018. 09. 01. 19:39

Egyik kedvenc sorozatom most. Várom a 3. évadot, de már mindjárt itt van. :)

Wanheda - 2018. 09. 01. 20:43

De egyébként nagyon örülök, hogy írtál róla! Köszönöm! :-)

Csillum0m - 2018. 09. 03. 19:38

nagy kedvenc lett nálam is!
tetszik hogy bár fikció, de nagyon realisztikus, és könnyen bele lehet illeszkedni a szituációkba :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz