login |

A mi kis falunk: kezdett a 3. évad

2018. 09. 03. 18:53 - Írta: winnie

38 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

– Ne haragudj, de nem érünk rá, mert… az izét ki kell vinnünk az izébe.
– És hogy álltok?
– Nincs teljesen kész, de már majdnem elkezdtük.

Ááá, szinte kedvem sincs írnom erről az idénynyitóról, pedig meg vagyok győződve arról, hogy annak idején a pilot, amin tényleg remekül szórakoztam, nem sokban különbözött stílusában a 3×01-től. És mégis, annak ellenére, hogy vagy fél éve nem láttam részt a sorozatból, alig volt a kezdésnek olyan pillanata, amin akár mosolyogni lettem volna képes. Mi lehet ennek az oka?

Lehet, hogy ilyen hamar kifújtak volna a karakterek? Kétlem, mert általában a komédiák szereplői kevés jellemvonással vannak felvértezve, és alapvetés, hogy minden rész elején resetelik őket, így mondhatni mindig variációikat látjuk egy témára, ergó nem hiszem, hogy ebben keresendő a megoldás. (Nyilván a színészekben sem, bár való igaz, hogy ők, amint rátalálnak figurájuk fő humorforrására, azonnal ráerősítenek arra, így eltolódnak szélsőséges irányba.)

A mostani évadnyitónak még a befásult alaphelyzetet sem lehet felróni. Egyrészt azért, mert a sorozatba folyamatosan, jó érzékkel adagolva érkeznek új, vissza-visszatérő karakterek (mint az elején a Csőre-Bezerédi duó, tavaly Pokorny Lia, idén majd Nagy Sándor alakításában), másrészt azért sem, mert azért némi átívelés akadt Gyuri és Erika szálával, amin ráadásul nem is kotlottak a sorozat végéig. Látszólag.

Arról nem is beszélve, hogy a 3×01-ben még Pajkaszegből is kimozdult az A-sztori révén a fő páros, valamint Matyi (és utána még ketten), és mondanom sem kell, hogy a benzinkút, illetve a wellness hotel bőven adott lehetőséget a viccesre tekert surmóság és egyszerűség elegyének kifigurázására. Papíron tehát nagyjából stimmelnek is a dolgok.

Az viszont már közel sem jött be, hogy most is agresszívra és bunkóra vették a figurát a máskor szerethető vagy szerethetően hülye karakterekkel – ez nyilván az én “érzékenységemen” múlt, szerintem azért a nézők zömének nem lesz gondja az alpárisággal és közönségességgel.

Lehet, hogy ami a falusi környezetben, haverok között még elfért nálam, azt itt túlzásnak éreztem, bár azt sem tartom kizártnak, hogy (ha adaptáció volt ez a sztori) a szlovák eredeti taplósága felé hajlottak el. Más kérdés, hogy a szállodai személyzet történetszálát még mentegetni sem tudom, mert az irtó nagy írói luft volt, el nem tudom képzelni, hogy az, aki megírta utólag büszkén tekint vissza rá. Annyira jól meg lehet írni többféle megközelítéssel is egy homofób, köcsögözős C-sztorit, de az itteni ritka hanyag munkának tűnt, totál égőnek. Mármint a szituációk és helyzetkomikumok még úgy ahogy működtek, de a portást és a többieket rém fantáziátlanra vették. (Nem vagyok író, és nyilván nem kell abba az irányba menni, hogy a legvégén ők kerülnek félreérthető szituba, vagy pórul járnak, vagy jön a főnök és helyre rakja őket, de nulla payoff? Ráadásul itt értelmezhetetlen volt a szerepük. Az, hogy miképp reagáltak, látható volt, totál szükségtelen volt a verbális komponens. Mégis kaptak. Ergó az író azt gondolta, hogy a néző azt találja csak igazán viccesnek, ha egy, a szituációtól irtózó illető még szitkozódik, kvázi bunkó. Nem egyszer, nem kétszer. Enynit gondolnak rólunk? És egy menő szálloda alkalmazottairól?)

Hiába szeretem a legtöbb fő karakter dilijét, hiába rém vicces látni Lengyel Tamás és Lovas Rozi párosát, vagy utóbbi szólózását, nekem szerintem a kiszámíthatóság ölte meg ezt a premiert, és ezzel szerintem a sorozatot is. Annak ellenére, hogy a hosszú távú siker épp az “ismerősségben” rejlik, abban, hogy pontosan tudjuk, mit kap(hat)unk a karakterektől, nekem a váratlanság most is hiányzott.

Persze ez csak a hülyeségből és idiotizmusból fakadó poénokra igaz, mert azért a fizikai komédia, bár alantasabbnak tartott alműfaj, mégis szórakoztató képes maradni hosszú távon, akár Erika puffogásáról, akár Stoki bénázásáról van szó, de ahhoz meg heti 45 perc tűnik túl soknak.

ui: Most olvasom a pilotkrikámnál, hogy első nézésre jött be leginkább a kezdés, másodjára már közel sem annyira. Akkor szerintem valóban ott van a kutya elásva esetemben, hogy nem érzem újranézhetőnek A mi kis falunk-et, és tizedjére még kevésbé érdekes kvázi ugyanazt látni.

ui: Nem tudom, mennyire volt tudatos hommage (gondolom, semennyire), de az Urban Legend Brad Dourif-os kezdésének “átvételét” azért jó volt látni.

38 hozzászólás Ne habozz!

Mikilós - 2018. 09. 01. 21:11

Sokkal jobban indult, mint az előző. Ez a rész eléggé az Üvegtigris 3-at idézte meg.

BulvÁron - 2018. 09. 01. 21:59

Spinoffot Gyuri+Matyinak!!! :)

Energiavampir - 2018. 09. 02. 22:27

Szerintem remekül indult szórakoztató volt, a debilséget nem vitték túlzásba
a “félreértések” elfogadható szinten maradtak
jó volt, na..
ha ilyen maradna a színvonal..sima 8/10

Asszem - 2018. 09. 02. 23:00

rendben volt, az új helyszín jót tett neki, máskor is kimozdulhatnának.

Esetleg jöhetne még pár karakteres új szereplő, de amúgy ha ilyen lesz, akkor kellemesen kedvelhető marad és belefér még pár évad.

Annyiban hasonlít a Walking Dead-re, hogy ebben is jó lenne látni téli epizódokat :D

Desmond Wallace - 2018. 09. 03. 19:57

Nekem továbbra is bejön ez a humor.

doki - 2018. 09. 03. 20:05

Nagyon jó kezdés volt. Tavaly már a kaszán gondolkodtam ,de ez a rész tetszett.

ata - 2018. 09. 03. 20:27

Nem mondom, hogy nem voltak benne unalmas, gyenge részek, mert voltak, de ettől eltekintve mégis nagyon jól szórakoztam az egészen.Várós továbbra is!!!

Sigismundus - 2018. 09. 03. 20:59

Nagyjából egyetértek a leírtakkal, talán még a polgármester meg a két félkegyelmű szála volt vicces, bár az első perctől sejteni lehetett mi van a csomagban, úgy értem horgászcucc.

Trallala - 2018. 09. 03. 22:16

Szerintem régóta ez volt az egyik legjobb rész. Nekem a tavalyi évad csalódás volt, ezen viszont rengeteget nevettem. Gyuri nagyon jól hozza ezt a figurát, rá van szabva. Remélem a további részek is hozzák ezt a hangulatot, és minél több Gyurit.

DelMaar - 2018. 09. 03. 22:35

ez egy kifejezetten jó rész volt szerintem is, és nem csak azért mert voltak ennél lényegesen gyengébbek. hanem mert például jó volt egy kicsit más környezetbe tenni egy-lét karaktert.

Adam - 2018. 09. 04. 02:48

Ka. Tasz. Tró. Fa.
Egyszerűen borzalmas. 1/10

.LnB - 2018. 09. 04. 06:56

Erős nyitány volt. Jó poénokkal. És jót tett neki, a Hotal Azúr-os rész is. Idén egyébként is többször fognak kimozdulni a faluból majd..

elem - 2018. 09. 04. 07:01

Egyetértek a többiekkel, bár mondjuk én már tavaly, évad közben kaszáltam, ez nagyon izzadságszagú volt. Inkább elég gyenge, mint nagyon szar, szóval azért egy erős 3-ast megszavazok neki.

Mom - 2018. 09. 04. 07:15

Nekem nem igazán jött be ez az évadnyitó. A végére kezdtem újra ráérezni, de az elején főleg Matyival már nagyon túltolták a debilséget.

Kb ezt a párbeszédet variálták vele a rész első felében.

-Miért nem megyünk ahova indultatok?
-Jó menjünk!
-Hova?

Amit meg a svédasztallal eljátszottak, az tényleg a legalja volt. Még ha elhinném, hogy valaki nem ismeri a modellt (bár kizártnak tartom), látta, hogy Gyuri az asztalhoz hozta a tányért és nem ott ült le a villájával!

Bár valóban sokat épít erre a suttyóságra a sorozat, nekem ez most nagyon sok volt. Remélem, a következő részben kicsit visszavesznek belőle.

Az meg, hogy egy x csillagos szálloda all inclusive árába ne férjen bele az ingyen jacuzzi, meg vizi aerobic óra, mintha az “all inclusive” koncepció érdekes újraértelmezése lenne. (persze lehet, hogy valami nagyon akciós csomag volt, de az árába általában ezeket sokszoros áron felszámolják)

A polgármester csomagja meg annyira felelsleges B szál volt, hogy nagyon, már postással folytatott beszélgetésénél egyértelmű volt, mi lesz a csattanó, de még a kivitelezése is sótlan lett.

Helyenként egy-egy lecsapott labdán, vagy grimaszon, még azért tudtam mosolyogni, meg azon a jeleneten a papékkal a jacuzzinál, de majd a második rész remélem szépít az eredményen.

SpentRocket - 2018. 09. 04. 08:03

Húha, szerintem ez nagyon rossz volt. Lapos poénokkal, semmi történettel, még a helyzetkomikumok sem ültek nálam. És az, hogy 30 percet arra a poénra építünk fel, hogy meleg pár a szállodában, és persze a homofób szállodai dolgozók…! Valóban hatalmas! Kellett már ez a poén a szórakoztatóiparba, mert még senkinek nem jutott eszébe! :) Érzésem szerint össze lett csapva, kreatívabban kellett volna, mert szerintem ez kevés. (Bár úgy látom, a nagy többségnek bejön…)

Roltii - 2018. 09. 04. 10:32

Hotel Opus… vajon véletlen elnevezés?:D

speranza - 2018. 09. 04. 13:14

Tősgyökeres falusiként az első két évadot végignéztem, és bár volt pár jelenet, ahol mosolyra húzódott a szám, összességében azt szűrtem le, hogy ezt nem nekem készítik. Sokszor olyan bugyuta, hogy az már fáj. Pedig az alapötlet nem lenne rossz, a kis falusi mutyik kifigurázása még akár jópofa is lehetne, de ebben a formában inkább csak fárasztó. Kíváncsi voltam az új évad fogadtatására, de nem lettem meggyőzve arról, hogy érdemes lenne folytatni. :)

Zizi - 2018. 09. 04. 21:52

Rajongó vagyok… DE.

Először viccesek voltak a karakterek, de számomra most durván túltolták a debilséget…
Az egész falusi suttyók az elit szállodában, akik azt sem tudják mi az a svédasztal… nekem, vidékiként, sőt falusiként már bántó volt.
Tudom hülyeség, hiszen csak egy sorozat, de ez van.

dzsoker76 - 2018. 09. 05. 10:58

A többséggel értek egyet,szerintem is az egyik legjobb rész volt ez eddig.
Nagyon jó évad kezdés,remélem nem esnek majd vissza a további részekkel.
Simán 8/10.

Energiavampir - 2018. 09. 05. 13:03

Csak egy megjegyzés..aki azon siránkozik, hogy túltolták a suttyóságot, meg a magyar vidéki nem ilyen..az menjen el egy török all inclusive-be..és nézze meg minket csinálnak ott..(Bp-ek is, szó se róla)
szerintem ez még visszafogott volt..Láttam hogy a csávó a sonka sor alá, volt vagy másfél méter a tálon, szépen végig betolta a karját (sicc) és egész vállig felért neki és úgy vitte el..meee ingyé van :)
vagy aki egy tányérra szedte a lekváros sütit a grillcsirkével a majonézes franciasalátával, meg a krémessel, és a savanyút is oda tette meg rántott gombát, sült halat..és még vagy 3 féle török desszertet, mee ingyé van..és ennyi fért fel..de 60cm magas halom volt a tányéron..meg a gyümölcsös pultról 3-5kg szám vitték a banánt meg mindent amit értek..gyereknek 10-15 gombócos fagyikat raktak oda, úgy délutánonként 5-6-szor..
tolakodtak hangoskodnak, leszólnak mindent
Ebben a sorozatban ez még finom volt a valósághoz képest.

Thinky78 - 2018. 09. 05. 13:09

Szerintem is jól kezdett! Nálam Lengyel Tomi vitte a primet :D 2

winnie - 2018. 09. 06. 18:24

Energiavampir: egy sorozat nem akkor lesz nagyon jó, ha totálisan realisztikus. szerintem senki nem vitatja, hogy vannak suttyó emberek, kérdés, hogy a karaktereket mennyire mutatják azoknak, illetve, hogy mennyire tartjuk szórakoztatónak, ha azoknak mutatják. mivel azért a vélemények túlnyomó részt pozitívak, így nagyjából még eltalálhatták a határt.

Energiavampir - 2018. 09. 06. 18:27

winnie:
ebbe egyetértünk..én csak a fanyalgóknak írtam, hogy annyira nem távolodott el a valóságtól a sorozat

és szerintem pont azért sikeres, mert akinek van vidéki kapcsolata,az valamelyik karaktert látva elmosolyodik, mert ismerős valahonnan :)

Sawyer - 2018. 09. 08. 15:27

Azok a részek szoktak gyengébbek lenni, amik nem a faluban játszódnak. A készítők ilyenkor tuti megörülnek, hogy új környezet, több lehetőség, és a nagy lelkesedésben írják bénára a poénokat. Engem is az Üvegtigris 3-ra (és a Tibor vagyok, de hódítani akarokra) emlékeztetett. És én itt jöttem rá, hogy ebben a sorozatban általában azzal követik el a nagy baklövéseket, mikor két olyan karaktert raknak egymás mellé, akik közt nem működik semmiféle kapcsolat – legalábbis poénilag semmiképpen.
Például ebben a csomagkereső szál nálam a sorozat eddigi mélypontja. Felesleges, kiszámítható, ripacskodó alakítások. Stokit az elejétől fogva fáj nézni, annyira túltolja a debil rendőrt. Egyedül még elviselem, de amikor másokkal a szóvicceken lovagol és értetlenkedik… Ő és a polgármester közös jelenetei egyáltalán nem működnek, mivel ez a “felettesnek megfelelés”-témára épülő poénkodás már az első évadban kifújt.
Teljesen egyetértek azzal is, hogy mindenki kötelező köröket fut, csak más variációkban, illetve most más helyszínen. Nincs jellemfejlődés (bár ebben a műfajban nem is várom), ennyi rész után találniuk kéne valami vérfrissítést, mert kifulladnak. Gyurit és Matyit volt jó látni, a meleg poénok is bejöttek, én elégedett voltam a szállodai személyzettel is, őket legalább nem tolták. A benzinkutas mellékszereplők is jók voltak, jobban élveztem az ő előadásukat, mint Erika hisztirohamait.
Ja meg még a zenék nagyon bénák, a Balatonos vidám montázs borzalmas volt :D
Nem tudom, nézi-e valaki az eredeti sorozatot, de kérdezem, hogy teljesen ugyanazt a sztorivonalat másolja? És a karakterek ott is erre a kifulladó sorsra jutnak?
A kezdésre egy 7/10-et adok.

Mom - 2018. 09. 09. 17:58

Energiavampir: “és szerintem pont azért sikeres, mert akinek van vidéki kapcsolata,az valamelyik karaktert látva elmosolyodik, mert ismerős valahonnan :)”

Tudom, hogy sok emberre illik amit írtál, de vannak olyanok is szép számmal, akik bár be tudnak számolni ilyen ismeretséggel, de nem tudnak rajta mosolyogni. Legalábbis nem ilyen nagy mértékben találják humorosnak.
Természetesen jó a nézettsége, tehát tényleg sokaknak bejön, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek, vagy azt, hogy akinek nem, az nem ismeri a vidéket, vagy nincs vele kapcsolata.

Még csak azt sem mondanám, hogy az egész alappal van a gondom, mert az első évad nagyrészt tetszett, de valamit változtattak az arányokon, vagy csak elteltem vele, mert az biztos, hogy számomra ez most harmatgyenge volt.

Ezt a második részt sem igazán tudtam hová tenni. Mintha elfelejtettek volna poénokat írni bele. Vagy csak számomra kezd kifulladni a téma és a tálalás.
Matyi nekem még mindig túl sok. És nem a realiszikusságát vonom kétségbe, hanem egyértelműen kijelentem, hogy engem ez nem szórakoztat.
A harmadik résznek még adok esélyt, de ha az sem ér célba, akkor azt hiszem, elköszönünk egymástól a sorozattal.

Desmond Wallace - 2018. 09. 09. 18:16

A 3×02 jóval gyengébb volt, mint az évadnyitó.

Energiavampir - 2018. 09. 11. 09:40

Mom:
nincs ezzel semmi gond, minden nem tetszhet mindenkinek..:)
Biztos akadna olyan sorozat amit istenítesz engem meg a hideg ráz ki tőle..nincs ezzel semmi gond (Lost stb)
A faluban, néha igen rendesen túltolják, és egyetértek Stoki szerepét erősen túljátssza, és ez már fájdalmas nem vicces..Matyi a határon lebeg..a polgármester szerintem a legkevésbé vicces figura, Csuja nagyon közhelyesre veszi, semmi egyediség, vagy ötlet a szerepben, csak amit leírtak neki a szerepkönyvben, lenyomja és kész.
Nekem egyelőre bejön, bár messze nem annyira jó mint lehetne..nem tudom, talán egy írói gárda frissítés nem ártana, sokat kezdik ismételni magukat.

Sigismundus - 2018. 09. 15. 05:34

3×02

Nos nekem meg éppen ez tetszett jobban , mint az évadnyitó. Talán pont azért mert megmaradtak a falu adta határok közt. És bejöttek a kis poénok is, a trió amikor Lacit hergelték Stoki ellen. A doki aki meg tudja akasztani pár mondattal a polgármestert, és új irányba terelni, ravaszul. Játszik vele :-)
Egyedül Gyurinak a rész elején tele szájjal beszélős jelenete nem tetszett, alig lehetett érteni.

Kíváncsi leszek a pesti arc látogatását követően meddig tart majd az a történetszál.

Sigismundus - 2018. 09. 15. 05:37

3×02

+ Teca árulkodását a végén a pénzről nem tudom hova tenni, minek, felesleges volt. Magával szúrt ki, hiszen a trió nála költötte volna el, de így most az a pénz egy mély zseb mélyén marad.

Energiavampir - 2018. 09. 25. 09:39

3×04

hát nem teng túl a komment áradat :)
nekem továbbra is Stoki a leggyengébb láncszem, elképesztően túljátssza és ripacs is Győző a szerepben..kevesebb több lenne..
A kötelező pucérkodás is jött :) medve jó ötlet volt, Szifon egy állat :))
A rész elment..bár volt jobb.

Sigismundus - 2018. 09. 27. 22:08

3×04

A medvés nekem is tetszett :-) Csóri Laci, hogy pont így időzíti a leánykérést :-) Ezt is csak egy ekkora balek tudja..

Energiavampir - 2018. 09. 30. 16:16

3×05

hát nekem ez a leggyengébb rész volt, tán 2x mosolyogtam talán….továbbra is azt érzem vagy nem mernek a készítők belemenni az igazi ökörségbe..vagy az írók kifogytak, és ismételgetik önmagukat..más más szituba rakva ugyanazt a poént..hervasztó

Ha ez lett volna a pilot, bele se kezdek a sorozatba..te ez elment egy marha gyenge résznek.

Sawyer - 2018. 10. 06. 20:06

Szívesen elnézegettem, de ebben a pár részes évadban tényleg önismétlés önismétlés hátán volt, más felállásokban. Sokszor kiszámítható, Stoki továbbra is a legbénább karakter, negatív értelemben. A többiek is kezdenek kifulladni, de az utolsó részben a tanárnő is elripacskodta a randit az állatorvossal.

Sigismundus - 2018. 10. 06. 21:40

3×05

Nekem ez már tetszett, jobb volt.
A falusi suttyóvetélkedő verbális adok-kapokja, meg maga a rally is szórakoztató volt, valamennyire. Stoki valóban elég vérszegény, a csak hülyén bámulás az kevés.

A tanárnő lerészegedik, eleinte még tetszett, idézte kissé Udvaros Dorottya régi alakításait, a pimasz, beszólós szőkét. De a majdnem-eleséstől már nem kellett volna, azt már hiba volt.

Más. Csak nekem tűnt fel, hogy a termékkihelyezés az arcunkba, mintha hangsúlyosabb lenne?

winnie - 2018. 10. 07. 07:36

az első részben elég komolyak voltak az ilyen reklámok. nem sok volt, de azok hangsúlyosak.

Snoopyzit30 - 2018. 10. 13. 12:20

A 6. rész mikor lesz? Elmentek szünetre vagy mi? Mondjuk annyira nem hiányzik :-P

Dóra - 2018. 10. 24. 12:23

Engem Stoki zavar a leginkább. Az első évadban még vicces volt ahogy néha értetlenkedik , de az elmúlt kettőben nagyon túltolja a debilséget. Olyan érzésem van mintha az IQ-ja minden évaddal esne egy nagyot. Egy ilyen emberről nem tudom elhinni hogy csak úgy beszél törökül, ez egyszerűen lehetetlennek tűnik.
Egyébként nincs nagy bajom a sorozattal. Fel sem ér az első évadhoz, de azért gyakran nevetek. (bár el kell ismerni, hogy a 3×01 tényleg elég gyenge lett)

Energiavampir - 2019. 03. 06. 19:20

A mi kis falunk március 23-tól szombatonként 20:00 órától jelentkezik ismét az RTL Klub műsorán.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz