login |

Pilot: Kidding

2018. 09. 03. 21:25 - Írta: human

21 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

I think you’re mistaking kindness for weakness.

Úgy tűnik, ragaszkodnak ahhoz, hogy ez sötét komédia. A sötét jelzőt aláírom én is, de még csak mosolyogni sem sikerült közben. Ami nem is baj, csak az elvárásokat próbálom a helyére tenni, hiszen mégiscsak Jim Carrey a Showtime sorozatának a főszereplője.

A történet egy népszerű gyerekműsoros személyiségről szól. Nem ugrik be itthon ki lenne a megfelelője, de odakinn gondolom Fred Rogers. A kedvességgel, beletörődéssel teli mindennapjait az forgatja fel, hogy gyermekei közül elveszti az egyiket egy autóbalesetben.

Ennek az eseménynek a feldolgozása elég kemény feladat, amire rámegy a házassága, és már a munkájával sincs megelégedve, mert szívesebben beszélne komolyabb dolgokról benne, igazi érzelmekről, nem csak gyerekesekről. Nyilván a saját gyászát dolgozná fel a művészetén keresztül, de ezt meg a producere nem engedi, hiszen akkor oda az eddigi imidzs.

Az előre kiadott pilot alapján (sajnos geobannos, nem tudom linkelni, de fenn van az HBO GO-n is) sok újdonságot nem hozott a sorozat. Az egészet a kidolgozás tudja esetleg eladni, a kezdő részt Michel Gondry rendezte, na meg a főszereplő. Ahogy láttam, Carrey élete sem volt fenékig tejfel, így sajnos bőven van honnan merítenie.

You don’t put the Pope in a speedo.

Amit ténylegesen érdekesen oldottak meg, az a főhősben fortyogó tehetetlen düh előtörése. Nem hosszas “miééért?” kíséretében végrehajtott rombolásról van szó, hanem a felszín repedezéséről. Nekem ez dobta fel a történetet, mert a “család gyászol” témában egyelőre nem hoztak sok újdonságot.

Bár Carrey-t még szokni kell – és nem a drámai szerep miatt, hanem mert furcsa a karaktere -, viszont a köré kitalált figurák tényleg jók. És szinte mindegyik szál éjsötét. Ennyi alapján simán jöhet a folytatás, de valahogy mégsem tudom 7/10-nél feljebb húzni ezt a pilotot.

21 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2018. 09. 03. 21:32

8/10. Nagyon tetszett.

winnie - 2018. 09. 03. 21:34

“Nem ugrik be itthon ki lenne a megfelelője,”

dévényi tibi bácsi?:) bár biztos voltak nagy mesélők is anno.

jenga - 2018. 09. 03. 21:54

Hat nekem errol a karakterrol nem Devenyi ugrik be. Eleg tavol all o ettol. Egy szemelyt nem is tudnek itthonrol mondani, bar Csukas talan a legnagyobb “meselo”, de o mashogy. Alma egyuttes talan ami hasonlo ertekeket kozvetit a gyerekek fele, de ok nem egy szemely.

A sorozathoz visszaterve…vegig vartam mikor robban Jim, de igy se vagyokcsalodott. johet a folytatas

winnie - 2018. 09. 03. 22:01

jenga: csak poén volt, ő teljesen más. szabó gyula is mesélt, de nálunk a gyerekműsorok, amíg személyiségeket is szállítottak, az idesüss meg a zsebtévé voltak talán, plusz ha a dalosokat idevesszük, a levente péter/gryllus vilmos brancs.

Shyllard - 2018. 09. 03. 22:33

Carrey miatt lestem meg, de amúgy is szeretem ezt a műfajt. Első rész után rögtön asszem a tavalyi Happyish ugrott be, ami szintén nem az a röhögős, de dramedy volt. És az is bejött, más meg mostanában nincs ilyesmi a műfajban, úgyhogy nekem alapból hiánypótló. Csak ne legyen egy évados kasza ebből is.

próbababapiskóta - 2018. 09. 03. 22:45

jenga: az ilyen emberek nem robbannak rögtön az első részben.:D pár apró durranás azért volt: összetört postaláda, a frizura átfazonírozása.

biztos túlságosan elfogult vagyok (jim carrey-t és gondry-t is nagyon bírom), de nekem bőven volt benne mosolyognivaló. egy-egy apró jelenet, fájdalmas groteszk, számomra szerethető karakterek. bár helyenként bárgyú volt a mosoly, mint a főszereplő arcán, megtelve szomorúsággal.
mindenesetre engem megvettek kilóra.tutira nézős.
“de mi lesz a megégett pingvinekkel?” :DD

Gevin - 2018. 09. 03. 23:00

Nagy kár, hogy nem mertek belőle rendes drámát csinálni 40 percben.

A pilot elég sovány, de talán túl nagy elvárásokkal ültem neki.

Lehet, hogy bevárom egyben az egész évadot, úgy jobban fog ütni. Carreyhez passzol a szerep, a többiek is jók, de hiányzott a mélység.

Shannen - 2018. 09. 04. 06:55

Carrey és Gondry miatt nagyon vártam a Kidding-et, valószínűleg túlságosan is, mert így a pilot alapvetően csalódás lett. Igen valahol 7/10 környékén mozog, de én min. 9/10-re vártam.

A színészek jók, voltak benne jól elkapott pillanatok is, de nekem ez nem állt össze egy egésszé. Persze lehet, hogy kell neki pár rész. Ennyi alapján elismerem, hogy technikailag szuper, de ezenkívül nem adott többet, pedig elég súlyos témákról van benne szó.

pody - 2018. 09. 10. 15:35

“az idesüss meg a zsebtévé voltak talán”
meg a Ciganykerek, talan a Kucko is ilyesmi volt, de regen volt kulon gyerekosztaly a Magyar Televizioban (mar csak azert is tudom, mert apukam ott dolgozott:) es gyerkockent en is szerepeltem par adasban).
Na de hogy a Kiddingrol is essen szo, kicsit jobbat vartam (Gondry miatt foleg), de tetszett azert igy is az elso 2 resz. Szereposztas nagyon eros

Zoli221 - 2018. 09. 17. 12:11

Sziasztok, tudja valaki, miért nem lesz a héten új epizód?

winnie - 2018. 09. 17. 13:21

volt a héten új epizód, vasárnap este (magyar idő szerint hétfő hajnalban) lement a 2. rész amerikában, ami egy héttel korábban felkerült a netre. a többi rész minden bizonnyal már a tévés sugárzással egyszerre kerül fel például itthon az hbo go-ra.

Zoli221 - 2018. 09. 17. 21:43

Tehát hamarabb van fent neten,mint tv-ben? Ebben van ráció?

winnie - 2018. 09. 18. 04:59

persze. nem ritka, hogy bizonyos sorozatok kezdőepizódjait az online platformjukon elérhetővé teszik a csatornák. promóciós céllal – a cbs is kitette a god friended me pilotját egy hónappal a premier előtt. itt pláne van értelme, hiszen prémium csatornáról van szó, vagyis előfizetésesről, és így bárki megnézhette, hogy aztán előfizessen a showtime-ra, ha tetszik neki.

DarkByte - 2018. 10. 01. 20:36

4 rész után nekem nagyon bejön. Érzelmi hullámvasút. És elég kényes témákat is fejteget. De viszont Carrey-nek nagyon jó terep, látszólag képes élni az egyes jelenetek lehetőségeivel.
Viszont elnézve a 300-400 ezer emberes nézettséget részenként, lehet nem ér meg több évadot. Igaz nem is tudom hogy van-e ebben a sztoriban annyi. Ahogyan most alakulnak a dolgok, lehet a 10 rész végére körbeérünk.

Candy - 2018. 10. 03. 12:45

Én imádom ezt a sorozatot. Jimhez nagyon testhezálló ez a szerep. Minden részen meghatódok,a 3.részben lévő jelenet-sorozat,ahogy a lánynak megváltozik az élete,az fantasztikus volt(van róla fent egy videó,hogy készült).A 4.rész is gyönyörű a maga módján,az utolsó jelenethez pedig zsepiket elő,nagyon megható.:) Remélem,sokan rátalálnak erre a sorozatra,kár lenne kihagyni.

Lynx - 2018. 10. 10. 11:09

Nsgyon bejött. Kerekes József szinkronja remek

Misi László - 2018. 10. 29. 17:33

8.rész után úristen mi lesz még itt. Olyan abszurd módon IGAZIAN varrják el és dobják fel a történetszálakat. Továbbra sem lehet megtippelni sem mi következik, de annyi, hogy aki a pilot után feladta, folytassa bátran.

Candy - 2018. 11. 06. 21:00

Igen ez a 8.rész is az első perctől az utolsóig szépen fel volt építve. Méltatlanul kevesen nézik,pedig egy csodás dráma. Érdekes a Will és Phil kontraszt is,és persze érthető így Will lázadása is. Várom a folytatást,a részeket pedig direkt lassan is nézem(nem darálásra való)hagyom leülepedni.

Gevin - 2018. 11. 13. 23:27

A pilot nem vett meg, de utána bevártam és daráltam az egészet. Fantasztikus volt. Attól féltem az elején, hogy nem megy mélyre, de úristen, nagyon is mélyre ment, ráadásul abszolút kiszámíthatatlan módon.

8/10 minimum.

Sawyer - 2018. 11. 16. 18:45

Fúh, hát elég meredek sorozat, nem is értem, hogyan reklámozhatták ezt vígjátéknak.

Végig ott lappang a szarkazmus és humor az erőteljes dráma mögött, talán az az egyetlen direkt poén, mikor egy kis Family Guy-szerű bevágást mutatnak, ahogy a meghalt fia csapatának egyik tagját hajtja a meccsen, cirka 5 perc. Azon kívül semmi vicceset nem véltem felfedezni, irónia van bőven, de ez inkább egy kőkemény dráma. Nem tudtam befejezni a pilotot, nem voltam olyan hangulatban, nem is folytatom, de mindenesetre nagyon durva az öröklökött Jim Carrey-t egy ilyen sorozatban látni, főleg annyi kihagyás után. Hogy mennyit kell színészkednie… szerintem nem sokat, mert ahogy hallottam a híreket az elmúlt években róla, megjárta ő is a saját poklát, főleg a barátnője öngyilkossága után…

Snoopyzit30 - 2018. 12. 12. 16:52

2 részt láttam eddig, de nagyon gyomorszorító dolgok vannak benne, közbe meg 1-1 poén amin hatalmasat röhög az ember.
Pl. amikor a tolvajok ellopják az autóját majd leesik nekik, hogy kinek a kocsiját lopták el. LOL!

Szóval annak ellenére, hogy az egész atmoszférája nyomasztó a sorozatnak mégis ott tart, hogy nézzem tovább. Hát ezt fogom tenni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz