login |

12 hozzászólás Ne habozz!

Curacao86 - 2018. 09. 20. 17:38

A boszorkányok elveszett könyve

epizódok —> első rész —> vetítési időpontok

2018.10.23.

Curacao86 - 2018. 09. 20. 17:39
ravengirl - 2018. 10. 07. 14:55

Neten már elérhető az első négy rész és engem megvettek kilóra. Először is gyönyörű a fényképezés, másodszor a fő- és mellékszereplőket nagyon jól eltalálták. Úgy csináltak vámpíros-boszorkányos filmet, hogy nem tolják az arcunkba a szemfogakat és borzasztó “witchface”-ket. Darkos hangulat, végig érezhető egyfajta feszültség. Fontos a szerelmi szál, de azt is nagyon jól és lassan alakították ki. Nincs bajom a Twilight-sagával, de ez ezerszer jobban meg van csinálva, persze a célközönség sem ugyanaz, és emiatt talán nem is szabadna összehasonlítanom, de miközben néztem, az járt a fejembe, hogy lehet itt nagyon jól misztikus-vámpíros-teremtményes sorozatot csinálni csillogós, diszkógömb vámpírok nélkül is :))

DenisaW - 2018. 10. 10. 14:52

Egyelőre nézős a sorozat. Mivel olvastam a könyveket, legalábbis az első két kötetet, így már más szemmel nézem a sorit a második rész óta. A két rész között sikerült kiolvasnom a két könyvet. Bizonyos dolgokban lényegesen eltérnek a könyvtől, és bánatomra számos nagyszerű jelentet hagynak ki. :( A könyv nagyon jól van összerakva, és vannak benne olyan jelenetek, amiket nem lett volna szabad kihagyni. De hát ez van. Módosítottak a történések menetén is, kicsit összehúztak eseményeket, ami engem zavar( pl. a Diana és Matthew közötti szálat sikerült elbacni, hiányzik a két karakter közötti szerelem lassú kialakulása). De sorozatos világban ez már csak így megy. Ettől függetlenül a vámpíros-boszis-démonos téma nagyon jól működik, nem tininek írták, és szerencsére eléggé messze is került az elcseszett Twilight kiadástól. Hála az égnek.
A karaktereket tekintve nekem egyedül Ysabeau De Clermont-t alakító színésznő nem jön be. Egyrészt ugye a könyv alapján fiatalabbnak kellene kinéznie, mint Matthewnak, de nem sikerült összehozni, valamint nem hozza a színésznő a karaktert se. :( Pedig a könyvekben az egyik legjobb szereplő. Baldwint viszont eltalálták. :D Itt se kedvelem, és a színész hozza a szintet. :D
Nagyon kíváncsian várom, hogy a nagyon jelentős jeleneteket, hogyan fogják megcsinálni, és csak reménykedem, hogy azokat a könyv szerint fogják kivitelezni, mert módosítva nem fog működni.
Úgy tudom, hogy megvan a második évados berendelése a sorozatnak.
Lesz kritika a sorozatról, vagy felejtős?

winnie - 2018. 10. 10. 14:58

“Lesz kritika a sorozatról, vagy felejtős?”

szeretnénk írni, de nem tudom, mikor lesz rá lehetőség, szóval egyelőre vendégkritikában bízok.

Charles - 2018. 10. 13. 23:36

Nem néztem vámpíros sorozatot a Vámpírnaplók óta (azt is kaszáltam a 4 vagy 5. évad után)
De ez nagyon elkapott igényesen összerakott szépen kivitelezett sorozat, jó SZÍNÉSZEKKEL!
Nagyon remélem lesz 2. évados berendelés.
Kivételesen az imdb rating is tükrözi a sorozat színvonalát szerintem.

winnie - 2018. 10. 14. 05:43

“Kivételesen az imdb rating is tükrözi a sorozat színvonalát szerintem.”

mindegyik tükrözi – inkább arra célzol, hogy a te véleményedet tükrözi az össznépi vélemény:)

Caeiro - 2018. 10. 20. 20:49

Lassan vége a sorinak/ az első évadnak. Van vmi hír arról, hogy milyen a fogadtatása odakint? Sorozatkritika/évadkritika lesz róla?

winnie - 2018. 10. 20. 22:24

angol nézettségeket nem látok, illetve követek, így passzolok, de utánanézek. írást magam részéről nem tudok ígérni, de hátha valaki a staffból ír, vagy kapunk vendégkritikát.

Eni - 2018. 10. 23. 07:47

Szerintem egy gond van vele, hogy kevés az epizódok száma. Egy csomó érdekes történetszálat felvezettek (pl.: Matthew kutatásai a laborban) és alig van idő kifejteni. Rohamtempóban halad és csak kapkodom a fejem. A szerelembe esés tényleg gyorsan történt, de azárt örülök, hogy nem húzták az egész évadon keresztül ‘á la Vampire diaries’.

Amúgy gyönyörűen van fényképezve és a zenéje is nagyon szép.

Ui.: Tegyen magának mindenki egy szivességet és nézze eredeti hanggal.

Riky - 2018. 12. 04. 18:59

Sziasztok!
Engem elbűvölt ez a sorozat! Az HBO Go -n néztem eddig….
1 évad 8 rész…
Ennyit adtak le
Vagy
Mikor lesz a 2 -ik évad
Ha máshol már láthatnám ,hol keressem?
Köszönöm
A kedvenc filmem nem vagyok vmi sorozat szerető ,de ez más!
Hiányzik és nem értem az HBO Go miért nem írt semmit ,h 1évad: 8 rész vége
2 évad várható időpontja
….
Csalódtam bennük

winnie - 2018. 12. 04. 19:20

benne van a nevében: ÉVad. jó eséllyel egy ÉV múva jön. ökölszabály, hogy az új évad egy évvel az előző után érkezik. mivel angol a sorozat, ezért lehet, hogy másfél évvel, szóval 2019. ősze és 2020. tavasza között várható.

de azért nem írnak semmit, mert nem tudja még senki, hogy mikor lesz a 2. évad. még el sem kezdték írni. senki nem tudja, mikor készül el. pár héttel előtte majd kiderül, de ehhez nem az hbo oldalát kell nézni, hanem a sorozatokkal foglalkozó oldalakat.

itt például mi minden bemutatót írunk: http://www.sorozatjunkie.hu/2018/01/20/2018-as-hazai-sorozatos-premiernaptar/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz