login |

Hírszerda

2018. 09. 05. 09:05 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: hírek

 • Mai magyar premier: Piknik a Függő Sziklánál 1. évad, Vámpírnaplók 7. évad
 • Premier: The Purge S1, Mayans MC S1, Wanderlust S1, The Truth About The Harry Quebert Affair S1, The Bobby Brown Story S1, The Lion Guard S2 (folytatás), Iron Resurrection S3, Landscape Artist of The Year S3, Model Squad S1, The Pacific In The Wake of Captain Cook S1, In Plain Sight S1, A Place In The Sun Home Or Away S1, All Star Driving School S2, Disclosure S1, Undercover Girlfriends S1, Parents Evening S1, To Catch a Killer S1, Deadly Women S12, Blood Runs Cold S1, The Coroner: I Speak For The Dead S3 + Finálé: Hard Knocks S13, Making It S1, Hard To Kill S1, Million Dollar Listing: New York S7, Below Deck Mediterranean S3, Deadliest Catch S14
 • Magyar premier – HBO: 10.14 Aranyélet 3. évad
 • Magyar, nem prémium csatornás premier – Epic Drama: 10.18 Babilon Berlon (Babylon Berlin) 1. évad
 • Új a magyar Amazon-on: The Purge (hetiben!)
 • A 3. évadot követően Melissa Rosenberg távozik a Jessica Jones showrunneri pozíciójából, ugyanis készítői szerződést írt alá a Warner Bros. TV stúdióval. Méghozzá 8 számjegyűt, miután a WB licitben lebirkózta a Netflix-et.
 • A Good Omens minisorozatnak van tervezve, van eleje, közepe és vége, de megoldható a folytatása is, ha arra lenne igény. És Neil Gaiman elmondta, hogy már az 1. évad során felhasznált olyan szálakat, amikről Terry Pratchett-tel beszéltek a könyv esetleges folytatása kapcsán.
 • A Sony Pictures újabb sorozatot tervez rebootolni, a Designing Women-t.
 • Némi gond támadt a negyedik újkori Star Trek-mozifilm körül Chris Pine és Chris Hemsworth fizetése kapcsán.
 • Amerikában idén a lakosság 42%-a nézett élő streamet, míg tavaly ilyenkor csak 25% volt ez az arány.
 • Az eOne és az Alibaba Peppa The Pig-mozifilmet (itthon: Peppa malac) készít direkt Kína számára Peppa Celebrates Chinese New Year címmel. Ami már csak azért is fura, mert nemrég a rajzfilm-sorozat be lett tiltva ott.
 • Kirsten Vangsness ismét Criminal Minds-epizódot fog írni a showrunnerrel, Erica Messer-rel.
 • Az Anonymous Content és a Paramount Television megvásárolta a Sexy Beast című film (itthon: Szexi dög) tévés jogait, hogy előzményt készítsen hozzá, mégpedig Gal Dove, Don Logan és Teddy Bass karaktereinek eredettörténete révén. (A filmben őket Ray Winstone, Ben Kingsley és Ian McShane alakította.) A készítő Michael Caleo. A filmben egy volt bűnöző költözik Spanyolországba feleségével, hogy új életet kezdjen, azonban egy régi társa, aki egy maffiózónak dolgozik, be akarja vonni egy rablós melóba. Az ő előéletükről és komplex viszonyukról szólna a sztori, valamint arról, hogy Gal, hogy ismerkedett meg pornós feleségével a 90-es években.
 • Az E! 10.28-án Busy Tonight címmel indítja le Busy Philipps műsorvezetésével fél órás késő esti talkshow-ját, ami vasárnaptól szerdáig kerül adásba minden héten.
 • 4 fodrász és sminkes beszél a hiteles kinézet megteremtéséről.
 • A Big Brother US legutóbbi kiesője beszél a történtekről (itt is). Plusz Julie Chen, a műsorvezető is mond ezt-azt.
 • Állandó szerep: Andrew Scott – Fleabag S2, Josh Hopkins – Whiskey Cavalier (ABC),
 • Vendégszerep: Matt Bomer, Adam Rippon – Will & Grace, Courteney Cox – Shameless, Kirby Howell-Baptiste – The Good Place (visszatérő), Anthony Konechny – Supergirl (visszatérő), Troy James – The Flash (mint Rag Doll), Rick Springfield – The Goldbergs
 • Interjú: Michelle Wolf (humorista), Alison Brie (Ruth – GLOW), Lily Tomlin (Frankie – Grace and Frankie), Maggie Phillips (a The Handmaid’s Tale zenei szerkesztője), Alex Borstein (Susie – The Marvelous Mrs. Maisel), Jess Stovall (America To Me),
 • Az NFL első heti meccsei közül a SportTv közvetíteni fogja: 09/06 TNF-2:20-Eagles-Falcons, 09/09-19:00-Patriots-Texans, 22:25-Panthers-Cowboys, SNF-2:20-Packers-Bears, MNF-1:10-Lions-Jets, 4:20-Raiders-Rams. A 2. heti meccsek közül pedig ezek kerülnek képernyőre: TNF-2:20-Bengals-Ravens, 09/16-19:00-Packers-Vikings, 22:25-Jaguars-Patriots, SNF-2:20-Cowboys-Giants, MNF-2:20-Bears-Seahawks. természetesen mind magyar kommentárral.
 • Új sorozat: The Boys It’s a Sin – Channel 5 (nem tévesztendő össze az Amazon The Boys-ával), 5 rész, angol, készítő: Russell T. Davies, a 80-as éveket teljesen felölelő történet az AIDS-ről szól. Három 18 éves srác van a középpontjában, aki reménnyel, örömmel és ambícióval telve lelépnek London-ba, így kerülve azon járvány közelébe, amire a világ fittyet hány. Az életük fokozatosan elkezd változni, ahogy a vírus pletykából fenyegetéssé, majd konkrét veszélyforrássá válik, és egyben összehozza őket az ellene való harcban, amiben egy barátnőjük is segíti őket. Mindebbe persze a melegekkel kapcsolatos akkori, még igencsak erős előítéleteket is beleszőve.
 • Pilotberendelés: Breckman Rodeo – Freeform, készítő: Steve Lerner, executive producer: Joe Weisberg és Joel Fields, Wyoming-ban dolgozó fiatal rodeósok egy csoportjáról. A középpontban egy rodeós lány, aki nem hajlandó a számára előírt határok között élni, valamint barátja, a csodagyerek rodeós, aki a csendes, nyugodt élet, valamint a sztárság ígérete között gyötrődik. A sorozat a sport hagyományos értékeit és a modern 21. századot állítja szembe.
 • Az E! berendelte a Very Cavallari 2. évadját.
 • Mike Tirico lett az NBC-s Football Night in America műsorvezetője.
 • A USA zenés reality-jéhez, a Real Country-hoz (premier: 11.13) csatlakozott sztárvendégként Trace Adkins, Wynonna Judd és Big & Rich, valamint Willie Nelson is fel fog tűnni benne.

15 hozzászólás Ne habozz!

Mate815 - 2018. 09. 05. 09:14

Henry Cavill lett Geralt. Ez, hogy maradt ki?

winnie - 2018. 09. 05. 09:17

úgy, hogy elég sok tévés hír van:) pl. az is kimaradt, hogy az nbc tegnap berendelte a law & order: hate crimes-t 13 részre, mint ahogy még nagyon sok minden. most ezek kerültek a hírekben, holnap megint jön egy adag, akkor belekerülhet. 2020-ig még van időnk megírni.

.LnB - 2018. 09. 05. 09:18

Én is ezt akartam írni, hogy pont a Witcher hír maradt ki? Lehet lesz róla külön poszt.

dochollywood - 2018. 09. 05. 09:48
Devy - 2018. 09. 05. 10:11

Ha a magyar amazonon fell kerül a purge akkor könyen kaphat szinkront nem?

winnie - 2018. 09. 05. 10:14

kaphat, bár nem valószínű. főleg, hogy eddig csak a mr. robot kapott, ami nem heti volt, illetve az into the badlands, aminek pedig az amc-s szinkronját vették át.

zolij - 2018. 09. 05. 10:15

https://www.hwsw.hu/hirek/59325/europai-unio-bizottsag-video-streaming-amazon-netflix.html

Avagy a leendő EU szabályozás szerint a streaming szolgáltatóknak (Netflix, Amazon) legalább 30-40%-ban helyi tartalmakkal kell majd feltölteniük az európai katalógusokat. Kérdés persze hogy itt mi számít helyi tartalomnak, azaz EU szinten van kezelve (ez esetben pl. itthon is beleszámít a kvótába pl. egy Dark), vagy ország szinten, ami itthon pl. elég érdekes helyzetet eredményezne.

winnie - 2018. 09. 05. 10:24

igen, ennek kapcsán én is próbálok még infókat gyűjteni, mert elég súlyos kihatások is lehetnek. szerintem eu-s szinten értendő a dolog (bár ki tudja, hiszen minden országban más a kínálat), de akkor is azt jelentené, hogy szívunk, mert egyrészt a netflixen kívül csak az amazonnak lenne parányi esélye, más szolgáltatónak kizárt, másrészt ez az esély is csak akkor érvényesíthető, ha vagy teleszemetelik a kínálatot, vagyis visszavágják a nem európai cuccok arányát, ami sokkal egyszerűbb. akárhogy is, nem látom pozitív oldalát a dolgoknak, főleg, hogy itthon is a netflix rohadt sok ázsiai dolgot terít, és az angol és európai darabjaival sincs közelében sem a 30%-nak.

mondanám, hogy csak nem ennyire hülyék, de ezek a korlátozások, még ha nem is egy tőről fakadnak, egyre gyakoribbak, ld. a gdpr miatt egyes amerikai oldalak eleve nem elérhetők, amerikában a netsemlegesség nem áll jól, stb.

kíváncsi vagyok, hogy itthon rákapnak-e erre a vonalra, lesznek-e nemzeti lépések, mert szerintem korlátokkal nagyon hatékonyan lehetne befolyásolni a közvéleményt.

juhaszvik - 2018. 09. 05. 10:44

zolij: atyaég, hogy ez mennyire nagy ökörség. ez nem olyan, mint a körte és a barack az üzletekben, hogy támogassuk a helyit. ha csak x helyi tartalmuk van, akkor mi a …-t kezdjenek az 1000-szer x nem helyi anyagokkal? el nem tudom képzelni, hogy ez átmenjen. a streaming-ben pont az is jó, hogy nem csak a helyben készült anyagokat láthatja az ember, sőt.
gondolom az lenne a cél, hogy támogassák a helyi tartalomgyártást (kevesebb tévénéző, kevesebb tartalom esetéből kiindulva), de ennek egyenes következménye semmi más, mint kiszúrás a nézővel, aki így lemarad a kevésbé népszerű anyagokról.

winnie: az Eagles-Falcons 09/06, ugye? csak mert nem egyértelmű a bekezdésből…

Kissur - 2018. 09. 05. 10:45

Remélem a Jack Ryan is kap szinkront hamarosan valahogyan.

winnie - 2018. 09. 05. 10:54

“winnie: az Eagles-Falcons 09/06, ugye? csak mert nem egyértelmű a bekezdésből…”

igen, vagyis 07, de 6-a éjszaka.

winnie - 2018. 09. 05. 10:57

“gondolom az lenne a cél, hogy támogassák a helyi tartalomgyártást ”

nyilván, vagy azok támogatását, hiszen ha felveszik a kínálatba őket, akkor fizetnek érte, de ezzel csak azt érik el, hogy youtube red vagy hulu sosem lenne itthon, vagy, hoznak 10 cuccot és mellé dobnak pár throwaway tartalmat, amit minden platformnak elad a közmédia, hadd legyen beszterce ostroma streamingen.

szóval én arra vagyok kíváncsi, hogy mi a cél és milyen megvalósíthatósági tanulmányok vannak mögötte, hogy mégis mi a gondolatmenetük, mert így elég abszurd, szembemegy mindennel, ami eddig történt.

SV - 2018. 09. 05. 11:27

Ezt a kvótát csak eredeti tartalommal lehetne kitölteni, vagy szinkrongyártással is?

winnie - 2018. 09. 05. 11:32
kisakos - 2018. 09. 05. 17:13

Szóval A Sport TV NFL közvetítéseiben két hét alatt lesz:
– Patriots 2x
– Packers 2x
– Cowboys 2x
– Bears 2x
– Steelers 0x???

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz