login |

10 hozzászólás Ne habozz!

Quantumleap - 2018. 09. 06. 11:29

Halállal, ez eddig is nyilvánvaló volt. De hogy azonbelül hogyan, azt még mindig nem tudjuk. Egy merénylet lenne a legkézenfekvőbb, és karaterhez passzolóbb.

Kissur - 2018. 09. 06. 12:21

Nem. Nekem ez már nem lesz nézős. HoC = Frank Underwood. Kész. Utálom ezt a PC kampányt, főleg amivé lett. Oké, Spacey esetében jogosak voltak a vádak, de akkor sem értem a büntetést.
Ugyanúgy járt ez a sorozat, mint a Banshee. Abból se néztem meg az utolsó évadot a mai napig. (Bár a Dexterét se néztem volna…) Bár a Bansheenél a rossz kritika miatt, itt meg a saját sztrájkolásom miatt. :)

winnie - 2018. 09. 06. 12:55

kissur: ki úgy vélekedik, ki így erről a döntésről vagy a pc-ről, szíve-joga, de itt nem hiszem, hogy van értelme a kettőt egyszerre emlegetni. még akkor sem, ha a kirúgására célzol, és a nyomásgyakorlásra.

és, ha már, a vádat (vagy valamilyen vádat, nem követem a dolgokat) los angelesben például most ejtették spacey ellen, szóval nem lehet rámondani, hogy jogos lett volna (amellett, hogy nyilván jogosak, senki nem tagadta), ellenben ha valami, akkor az teljesen érthető, hogy “megbüntették”. egyrészt a netflix eldönti, hogy kivel dolgozik együtt (van, akit kiraktak, mást pedig nem balhék után)), másrészt azért itt olyan volumenű dolgokról volt szó, hogy a munkakörnyezetnek nagyon aláásott volna.

(ld. a halálos fegyverben sem azért ment clayne crawford, mert renitens volt. hanem azért, mert ha maradt volna, akkor mérgező lett volna a közeg, amiben készül a sorozat. azért, mert mások nem szívesen dolgoztak volna vele együtt. itt olyan esetről volt szó, ami után nem lett volna egyszerű együtt tartani a csapatot, hiszen míg vannak, akik azt mondják, hogy ami történt “whatever” kategória, másokra sokkal, de sokkal mélyebben hatnak ezek az ügyek, fizikai szinten váltva ki hatásokat. és ez az, amit azért illik tolerálni. (és nyilván lehet a toleranciára pc-t fogni, de inkább nevezném józan észnek:)

persze az is szerepet játszott, hogy összességében a netflix többet bukhatott volna azzal, ha vele csinálják meg, mint így. szóval ez pláne józan ész.

Kissur - 2018. 09. 06. 14:02

winnie: Bocs, félreérthetően fogalmaztam (hol van már az edit gomb? :D) Szóval nálam járt úgy.

_Peter - 2018. 09. 06. 14:58

Szegény HoC írók! Nem Spacey miatt, hanem akármilyen kreatív sztorit írnak, a Trump Fehér Ház valóságát nem lehet lekörözni. :D

Aldo - 2018. 09. 06. 15:10

“Egy merénylet lenne a legkézenfekvőbb, és karaterhez passzolóbb.”

Akár az öngyilkosság is beleférhet. Nem kap kegyelmet és szembe kell néznie a sok szemétséggel, amiket elkövetett.

Ayrons - 2018. 09. 06. 15:56

És ment a kasza ezután engem így már nem érdekel a sorozat.

zolkó - 2018. 09. 06. 16:55

Engem bizony simán érdekel a 6. évad. Az 5. évad java része arról szólt, hogy Claire mennyivel kedveltebb és “támogatottabb” bizonyos kör/körök által, mint az egyre inkább tajtékzó, és a köz bizalmát is elveszítő Frank. Az 5×13 utolsó mondata pedig: “My turn.” Tök egyértelmű volt, hogy innentől Claire-re terelődik a fókusz méginkább. És Robin Wright is van akkora kaliberű színész szerintem, mint Spacey.

highwaycat - 2018. 09. 06. 17:11

Ez szánalmas. Akármit is gondol a stúdió epikus vég kell Franknek ha már kiírják. Nem a hátsó kert.

RoyStampler - 2018. 09. 06. 18:12

Nekem csak két gondom van.

1) Én félreértettem a sorozatot. Az elején azért kedveltem meg (részben), mert Francis és Claire remek párost alkottak, a kedvenceim voltak akkor a Spartacus-féle Batiatus-Lucretia duó mellett. Úgy tűnt, szerették egymást, hasonló a hatalomvágyuk, és jól képesek együtt dolgozni. (Még ha voltak is hullámvölgyek, és Claire valójában egyre rosszabb lett. Mármint Francis erkölcsileg nem tudott sokkal mélyebbre esni, mint ahol már az 1-2. évadokban volt, a felesége viszont nemcsak tudott, de esett is.) Ezért is vettem zokon már azt is, ahogy Claire lógva hagyta Francist az 5. évad végén, és keményen beszólt, hogy “my turn”. De az, hogy ilyen rideg legyen (legalábbis e jelenet alapján), már végképp nem szimpatikus.

2) A készítők haragudhatnak Spacey-re, de emiatt ne babráljanak ki a rajongókkal. Spacey lehet, hogy megérdemli azt, ami történt vele, de Francis – a karakter – ettől még kaphatna egy hozzá méltóbb búcsút. Aztán ki tudja, talán meg is kapja, de ezen előzetes alapján nem úgy tűnik. Márpedig akkor én se fogom végignézni a sorozatot, még ha a 6. éved 1. részébe bele is nézek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz