login |

Megmenekült a Designated Survivor

2018. 09. 06. 06:20 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek,

A feltámasztás, amit senki sem kért? Oké, tudom, hogy rosszmájúság ilyet írni, hiszen bőven volt rajongója Kiefer Sutherland sorozatának, nem mindenki szállt ki belőle 2-3 rész után, de azt biztos, nem lehet ráfogni, hogy nagyon rajongói lett volna a széria, mert sem a kaszája nem vert nagy port, sem most a felélesztése. Ami persze inkább csak azt jelzi, hogy a nézőközönség nagyja nem a neten lopja a napot.

Szóval: a Netflix berendelte a Designated Survivor 3. évadját, 10 epizódot. 2019-re. (Na, most kéne előkapni megint a kérést, hogy lenne-e kedve valakinek az S2 zárásáról írni, hogy kibeszéljük, hol is tartunk?)

Sietnék megjegyezni, hogy mindez nem azért történt, mert a szolgáltató annyira akarta volna a sorozatot, hanem egyszerűen a gyártó, az Entertainment One-nak jó profitot hozott és nagyon, de nagyon meg akarták menteni, és végül hosszas tárgyalások után sikerült is nyélbe ütni az üzletet. (Többek között az ABC Studios kiszállt a gyártásból, és itt is el kellett kunyerálni az amerikai streaming jogokat a Hulu-tól.)

(Csak egy közbevetés: azért szoktam a pár évados sorozatok esetében írni, hogy kvázi kaszálhatatlanok, mert mindnél ott van ez a nemzetközi aspektus, amit nem úgy mérnek, hogy egy The Blacklist vagy Blindspot vagy Elementary hasít a belga vagy portugál nézettségi listákon, hanem mennyiségre, miszerint jelen van sok nemzeti piacon, ergó minden évben jön egy fix bevétel. Azt már a gyártónak mindegy, hogy egy Chicago Fire nálunk éjszaka megy. A lényeg, hogy a TV2 vásárolja az epizódokat.)

Szóval, lesz 3. évad. És lesz új showrunner is, szám szerint az ötödik. Ő Neal Baer, a Law & Order: SVU korábbi veterán showrunnerje, aki például az Under The Dome-ot is vitte, és akit még a kasza előtt neveztek ki.

Az új koncepció szerint a 3. évad egyrészt prémium dráma akar lenni, vagyis más, mint amilyen az ABC-n volt, másrészt pedig Kirkman elnök politikai kampánya lesz a középpontban, illetve azok a kérdések, hogy “Mitől lesz valaki valódi vezető?”, illetve “Milyen árat hajlandó ezért fizetni?”. A fő témák a kampány világából a negatív kampány, rágalmazások, álhírek, kampányfinanszírozás és politikai viták.

Ja, a legtöbb szereplő vissza fog térni, egyelőre csak Maggie Q részvétele kétséges, de vele is folynak a tárgyalások.

21 hozzászólás Ne habozz!

antares69 - 2018. 09. 06. 07:22

Mondhat bárki bármit, én nagyon örülök a hírnek, sajnáltam, hogy vége lett (azért nem annyira, mint a Colony-t). Mondom ezt úgy, hogy nem is vagyok Jack Bauer rajongó, csak az első évadát láttam a 24-nek. House of Cards, Homeland mellett a 3. komolyabb USA elnökös sorozat volt, a Salvation-ös komolytalankodást nem sorolnám ide. A sorozat talán legnagyobb hiányossága egyébként, hogy nem igazán van benne átívelő szál, hacsak az nem, hogy esetről esetre talpon tud maradni Kirkman elnök, ami elég vékonyka. Jó hír!

winnie - 2018. 09. 06. 07:30

lehet, hogy a végére változott, de amikor belenéztem, akkor mindig ott volt az átívelés, hol a fenyegetés (terror, árulás, stb., amikben nyomozott maggie q), hol pedig a visszatérő szereplők által ostromolt hatalom, illetve a első machinálások. de ettől még szerintem az epizodikusság, bármennyire is nem szeretjük, sokszor éppen a túlélés kulcsa lehet.

mindenesetre ez most változhat a streaming platformmal, bár gondolom, nem a thrilleres, hanem a politikai irányba.

“a 3. komolyabb USA elnökös sorozat volt, a Salvation-ös komolytalankodást nem sorolnám ide.”

én simán ide venném a madam secretary-t, aminek nyilván a megítélése, hogy kinek tetszik, változó, plusz ugye most ért véget a scandal, ami ugyancsak elég keményen elnökös volt, és abban aztán minden volt.

Kissur - 2018. 09. 06. 08:04

Na talán a Netflix gatyába rázza képi világilag, történetileg. Talán kapunk egy komolyabb történetet, ami hajaz a HoC-ra. (Teszem hozzá nem tudom, hogy milyen volt a végén, mert én is kiszálltam 3 rész után.)

Regnak - 2018. 09. 06. 08:20

Nahát, nahát…
Én nagyon örülök. Nem az első számú sorozatom ugyan, de Jack Bauer miatt kitartottam. Amúgy szerintem a 2. évad végére javult a színvonal. A sorozaton kissé meglátszódott a showrunnerek változása miatt bekövetkezett kapkodás, de remek volt látni egy ilyen utópisztikus politikust, aki mindig tisztességes próbál maradni. Remélem, Maggie Q is marad.

Rumple - 2018. 09. 06. 08:58

Ha nem is az év híre, hanem az év meglepetése. Nem is nagyon láttam (vagy csak nem emlékszek), hogy volt szó a megmentéséről.
Amúgy pont lett számomra érdekes a kampánnyal, a fakenewszal és a többivel. Ha ezt a vonalat erősítik, és elhagyják ezt a nagy összeesküvős dolgot, és az elnök személyére koncentrálnak, akár lehet belőle valami.
Amúgy vicces volt az évadban, hogy próbáltak létező külpolitikai dolgokkal úgy foglalkozni, hogy azok ne legyenek konkrétak. Példa: volt egy sztori hogy adva volt egy Kelet-vmi és egy Nyugat-vmi nevű országpáros. És csak a hülye nem vette le, hogy a Koreai-félsziget dolgairól szól.

Theo - 2018. 09. 06. 11:20

Na ezt nagyon kár volt. Az első évad is még csak úgy ahogy elment, de a 2. már valami borzalom volt, azt se tudták miről szóljon, főszálak végig nevetségesek voltak, a napi ügyek meg senkit nem érdekeltek.
Remélem legalább Maggie lelép, kár lenne neki ezért még egy évet elpazarolnia, utána úgyis kasza lesz.
Amúgy elég érdekes, hogy miket mentenek meg mostanság, inkább van valami üzleti érdekük, személyes kapcsolatuk, mint a nézetség vagy a rajongók, persze ez mindig így volt. De rengeteg sokkal jobb, és még nézettebb sorozat is volt mostanság, aminek még esélyt se adtak.
Amiről szó volt hogy megmenekülhet, amit tavaly vagy az idén kaszáltak, abból pont négy olyat mentettek meg, amit nagyon kár volt, és négyet nem, aminek lett volna értelme szerintem.

kpeter - 2018. 09. 06. 13:09

Mit pazarol el Maggie? Ő is teljesen nevetséges a szerepében, ahogy játsza a 40 kilójával a kemény csajszit. Teljesen hiteltelen. Sokszor nem tudtam sírjak vagy nevessek.

Theo - 2018. 09. 06. 13:41

Nem a súly a lényeg, mivel Jackie Chan hatása alatt fejlődött, így tudtommal ő több stílusban is edzett harcművész, és alig használ kaszkadőrt.
Viszont itt a szerepe nevetséges, többször csak bele van erőltetve a történetbe, mindig neki kell mindenhol lennie, mintha nem lenne más aki képes ugyanazt csinálni, bár ez is tipikus húzás sorozatoknál, amit én nagyon utálok. A lényeg hogy többet is tud ő, mint felesleges, értelmetlen mellékszálakkal töltsön ki egy sorozatot.

Sanyika - 2018. 09. 06. 13:50

Amúgy a nemzetközi eladás már nem jelenti manapság azt h. feltétlen viszik a csatornák a sorozat minden évadját a végtelenségig. Simán meg lehet állapodni a disztribútorral, hogy csak 2-3évadot akar vinni a csatorna – sőt manapság már az évadonként megújítandó opció a leggyakoribb a csatorna részéről.

winnie - 2018. 09. 06. 14:26

“ahogy játsza a 40 kilójával a kemény csajszit. Teljesen hiteltelen. ”

én ezt duplán nem értem.

van olyan, aki ezt 40 kilónak hiszi? és komolyan nem láttál még női küzdősportokat? még férfi bokszban is van (vagy volt) 48 kilós súlycsoport, elég kemény versenyzőkkel. tippre valaki, aki kiképzést kap, azért fel tudja valamennyire venni a küzdelmet súlyosabb egyéniségekkel.

a másik meg, hogy filmben, sorozatban tényleg ilyen sokakat zavar, hogy valaki, aki nem tagbaszakadt, képes ilyesmire? nem nézem a sorozatot és az előző sorozatit (stalker, nikita) is természetesen azonnal kaszáltam, de szerintem nem csak én gondolom úgy, hogy tök jó látni hozzá hasonlókat is akciózni. inkább imponál, ha jól van koreografálva, de az biztos, hogy nem azon agyalnék, hogy a valóságban mi lenne a végeredmény. wishfulfillment, vagy mi:) engem ilyen alapon sokkal jobban kellene, hogy zavarjon, hogy az általa játszott ügynök tökre hasonlít a nikita főszereplőjére, egy színészre.

winnie - 2018. 09. 06. 14:29

theo: annyiban egyetértek, hogy szerintem a showrunner-váltások miatt is néhányan kénytelen-kelletlen kellett, hogy mellékszálat találjanak ki neki, mert a gárdát készen kapta mindegyik, viszont bármennyire is igazad van, annak sorozatok esetében nem lenne értelme, ha forgóajtót használnának, noname ügynökök jönnének 2-3 részre, akikhez nem kötődne a néző, stb, szeirntem, ha választani lehetne, az épp aktuális melléksztorit inkább nézi a rajongó egy ismert (és kedvelt) karakterrel, mint valaki randommal, nem?

winnie - 2018. 09. 06. 15:42

Sanyika: persze, van, ami itthon sem megy végig, de azért az esetek többségében igen. aminek többek között az az oka, hogy míg odakint országos csatornán megy a sorozat, ahol értelmezhető közönségarányt kell elérnie, itthon vagy más országban lehet, hogy kis kábeles adóra kerül, ahol minimális számokkal is életben maradhat.

ezért fura azt olvasni, hogy valami nemzetközi siker, mert még véletlenül sem arra utal, hogy nagy magyar (belga, svájci) csatornákon nézettségi élbolyban van, hanem arra, hogy sok vásárlója van, van olyan csatorna, amin elégséges nézettséget hoz ahhoz, hogy indokolt legyen a további szezonok vásárlása, s így az üzleti kapcsolat életben tartása.

Roxi - 2018. 09. 06. 19:48

Én örülök neki. Igaz a 2. évadra romlott a minősége,de azért szerettem. És az új választás is érdekes téma lesz.Remélem Kim Raver is feltűnik újra.

heidfeld - 2018. 09. 06. 19:51

Második évad szereplőit kukába, első évad szereplőit ismét harcba állítva igazán érdekelne.
Történelmet írt a sorozat, mert az összeesküvők beépültek a készítők közé, és majdnem sikerült a tervük: Sorozat nézhetetlen legyen..

Aldo - 2018. 09. 06. 23:52

A Lucifer mellett ez a második sorozat, aminek az aktuális évada hagy némi kívánni valót maga után, de megmentette a Netflix. Hátha sikerül összekapni magukat egy 10 részes szezonban.

fefe - 2019. 03. 16. 19:18

Varom a 3. evadot.. sajna a 2. gyengus lett…
de most legalabb folytatjak…

dbew - 2019. 06. 07. 10:14

kár hogy nem kapott egyből magyar feliratot :-S

winnie - 2019. 06. 07. 10:18

kapott magyar feliratot.

dbew - 2019. 06. 07. 20:16

Ja ja, tévedtem. Gondoltam meg is írom, de megelőztél

Kirkman - 2019. 06. 07. 22:37

Es a rubik kocka is ott van:

https://imgur.com/a/SSKbWWw

Mondragon - 2019. 06. 17. 21:54

Azért ez a magyar felirat sokszor nem magyarul van.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz