login |

Emlékeztető: Hiúság vására 1. évad

2018. 09. 08. 14:50 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: ajánló, Anglia lecsap

Ma. 17:50. HBO3. Vanity Fair – 1×01 (eredeti előzetes)

A tévés premier kedden este volt az HBO-n, és csak az egyik ismétlés, de valahogy elfelejtődött az emlékeztető.

Tőlünk kritika nem hiszem, hogy lesz ehhez az angol kosztümös sorozathoz, de ha valaki nem ismerné, akkor íme az HBO leírása arról, amit fontosnak véltek közölni a sorozat kapcsán:

William Makepeace Thackeray a 19. századi angol társadalom szatirikus képét rajzolja meg regényében. A Hiúság vásárát számos alkalommal megfilmesítették, készült belőle néma- és hangosfilm, több tévésorozat. Az új sorozatot – többek között – James Strong és Tom Mullan producerek, valamint Gwyneth Hughes forgatókönyvíró jegyzi. A történet Becky Sharp életét követi nyomon, aki a napóleoni háborúk idején megpróbál kitörni a szegénységből, és bejutni a felsőbb társadalmi osztály tagjai közé.

7 hozzászólás Ne habozz!

Citrom - 2018. 09. 08. 17:34

Van ennek egy bűnrossz filmverziója dr szöszivel és egy nagyon jó BBC-s sorozata a 90-es évekből.
Utóbbi miatt nem érzem túl létjogosultnak ezt, az előzetes is olyan meh..de talán belenézek.

abba - 2018. 09. 08. 18:26

Modernre vették, kamerába nézéssel, slágerekkel és a párbeszédek is csak ajánlásként tekintenek az eredeti szövegre – ami szerintem megengedett, mert a könyvben sokszor egy-egy leíró mondat érzékelteti csak , mi is folyik a jelenetben.
Eddig érdekes, bár nem tudom, hogy összefüggő sztorivá tud-e válni.

speranza - 2018. 09. 08. 20:34

Én is belenéztem. A modern főcímzene már rögtön nem jött be. Aztán következett az a cirkuszi jellegű kezdés, ami még visszaköszön később is a pilot során, na az szintén nem. Látványosabb, mozgalmasabb, a színészeket sem lehet rossznak mondani, de amúgy meg sem közelíti az 1998-as sorozat színvonalát. Ezt a pilot alapján állítom, de azért meg fogom nézni a végéig, hogy teljes képet kapjak, mert a filmet is megnéztem és az tényleg a legrosszabb eddig. :)

hamupipacs - 2018. 09. 08. 20:52

Belenéztem. Tetszett, és várom a folytatást. Apropó előzmények. A mindenki által dícsért 98-s verziót nem láttam. A Reese Witherspoon-félét igen. Most belenéztem újra és meglepődve tapasztaltam, hogy egy csomó jó színész / ismert név tűnt fel benne: Purefoy, R. Pattison, R. Garai, J. Rhys-Meyers….
Szóval a mostani sorozatos verzióban engem nem zavart, h a mostani trend szerint modern a zeneválasztás. A casting jobban sikerült. A két főszereplő kisasszonyt korban egymáshoz közelebb álló színésznők játszák. A férfi főszereplő is sármos.
A sorozatos forma pedig esélyt ad bővebb kifejtésre, alaposabb jellemábrázolásra.

winnie - 2018. 09. 09. 09:22

hamupipacs: a zene kapcsán sajnos/szerencsére ez nem trend, hanem még mindig csak ritka kivétel. sok a sorozat, olykor előfordul, de a legtöbben még mindig klasszikus a zene is.

hamupipacs - 2018. 10. 03. 21:26

winnie: Igen, ha jobban belegondolok, akkor vanity fair előtt a Brittaniával próbálkoztam. A két kivétellel.

Kíváncsi voltam, hogy a nagy szembesülés férj és feleség közt hogyan lesz rendezve ebben a változatban. Valahogy csalódottabban, hidegebben, kopogósabban, mint az korábbi megfilmesítésekben. És jól állt a színészeknek, ennek a sorozatnak.
Nekem ez a jelenet maradt meg a korábbi filmből.
Nagyon várós a maradék két rész.

speranza - 2018. 11. 30. 19:23

Végignéztem. Összességében nem volt rossz. Két dologgal nem tudtam kibékülni: a felesleges nyomatékosító kipillantásokkal a közönség felé, és a zenével. Lehet, hogy én vagyok túl régimódi, de egy 19. század elején játszódó történethez szerintem nagyon nem passzol Madonna: Material Girl c. száma. Gondolom, az lett volna a szándék, hogy kicsit modernebbre vegyék a hangvételét, de az úgy nem megy, hogy ezt kizárólag a főcímzenével és az epizód végi zenékkel próbálják elérni, miközben a cselekmény, a kosztümök, a díszletek meg nagyon is 19. századiak. A főszereplő színészek amúgy kifejezetten jók voltak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz