login |

Emlékeztető: Átkelők 1. évad

2018. 09. 11. 20:30 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. 21:00. VIASAT3. The Crossing – 1×01-02 (pilotkritika + évadkritika + szinkronos előzetes + szinkronhangok)

Bár kifejezetten élveztem az amerikai ABC csatorna új, high concept sorozatának a pilotját (még a szuperképességes aspektus sem riasztott el annyira, hiszen a jövőből érkező jövevények mindent felülírtak), azonban a folytatás láttán elég hamar passzoltam, s így ugyan lemaradtam egy-két merész és WTF-húzásról, de annyi baj legyen.

A fent linkelt kritikából kiderül egyébként, hogy a szezon meglehetősen kompakt, nem hagytak sok mindent nyitva, a első évados sztorit elmesélték, így a kasza annyira talán nem lesz fájó.

3 hozzászólás Ne habozz!

hummel - 2018. 09. 12. 19:01

“nem hagytak sok mindent nyitva”

Ez erősen vitatható. Alig zártak le valamit – Reece és Leah egymásra találása az ami idesorolható, de az ő jövőjük is nyitott még, főleg Leah most szunnyadó betegségével. A többivel kapcsolatban: az sejthető, hogy Sophie merre indul, Eve aka. Grete Pryor csoportjának az útja is megjósolható, csakúgy mint az, hogy a bizonyíték raktárban lévő gép valamikor jelezni fog, viszont ott van Naomi meg a többi szökevény, nyomukban Diana, a seriff neve a falon, Hannah és Marshall rejtélyes kapcsolata, Rachel Naomi mellett a másik volt Apex kísérleti alany is kérdéses …. na és persze, hogy a történet mely pontján válik az ismert jövő semmissé mert gondolom ez lett volna a tervezett kifutása a szériának.

winnie - 2018. 09. 13. 05:00

természetesen az évadot zárták le, nem a sorozatot. értelemszerűen az emberek jövője nyitott, de az mindig is az lesz minden sorozatban, még a lezárás után is, a személyes kapcsolatok ilyenek. viszont a kezdésben feldobott szálak, amiken látszott, hogy a lezárásuk felé tartanak, le lettek zárva, kivéve a végén ugye sophie-t. de kiderült, hogy X-nek vagy Y-nak mi lett a sorsa (főleg, ha meghalt), véget ért a táboros sztori (a szökés is egy lezárás, mert a folytatás nem konkrét kérdés, hanem egy “Now what?”, stb. lehet, hogy nem jó a szóhasználat a lezárással, de nem tárva-nyitva hagyott a finálé, hanem vannak csomópontjai, payoffjai, szemben mondjuk a deceptionnel, ami totálisan nyitva maradt.

libamaj - 2018. 09. 13. 12:03

kosz, hogy felhivtatok ra a figyelmem, mar el is kezdtem nezni. imadom ezeket a high concept sorozatokat, meg akkor is ha mindnek vege van az elso evad utan :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz