login |

Délelőtti videó 3.: Chilling Adventures of Sabrina

2018. 09. 14. 11:30 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: video,

Ahogy arról már többször írtunk: október 26-án a Netflixre érkezik a Sabrina a tiniboszorkány.

Csak ugye 2018-ban egy reboot sorozatban a nem olyan régi képregényre épül, ami viszont azt jelenti, hogy horrorfilmes lesz az egész, a Rosemary’s Baby és a The Exorcist felé hajolva. Egy sötét felnövéstörténet, az okkultizmus, a boszorkányság, és egy átok fűszerezésével. A történetben Sabrina a kettős létezésével, félig ember félig boszorkány voltával kell megbékéljen, miközben gonosz erők fenyegetik őt és a családját, na meg az emberek világát.

Bár minden sajtóanyagban a fenti filmeket emlegetik, azért a Riverdale készítőjének keze jobban észrevehető a tovább mögötti előzetesen. A főbb szerepekben: Kiernan Shipka, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Chance Perdomo, Jaz Sinclair, Richard Coyle, Tati Gabrielle, Ross Lynch, Bronson Pinchot.

16 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2018. 09. 14. 11:47

“félig ember félig boszorkány voltával kell megbékéljen”

vicces, de a boszorkány az nem női szakma? mert akkor hogy lehet valaki egészében boszorkány, és nem csak félig? mármint hogy csinál két boszorkány gyereket?
vagy ez csak a magyar nyelvben van így? vagy abban sem?
(kérdem mint laikus)

winnie - 2018. 09. 14. 11:55

inkább csak sima “szakma”/kaszt, mert nyilván van férfi boszorkány is, csak ugye nőkkel azonosítjuk, és gőzöm sincs róla, hogy mi a különbség közte meg a szimpla varázsló (meg az összes rokonértelmű kifejezés) között.

de arra céloz talán, hogy full ember és full boszorkány gyereke?

Eszter - 2018. 09. 14. 12:29

valószínű arról van szó, hogy apja ember anyja boszorkány, így ő csak félig boszorkány…. lásd Harry Potterben. Ott is lehet egy varázstalan muglinak és egy boszorkánynak / varázslónak gyereke aki vagy örökli a varázslatot vagy nem. Nem olyan bonyolult ez :)

juhaszvik - 2018. 09. 14. 12:49

winnie: lehet én értettem félre, de nem arról van szó, hogy ő csak félig boszorkány (vagyis “full ember és full boszorkány gyereke”)? vagy csak simán arról, hogy boszorkányként és emberként is helyt kell állnia (van varázslatos és laikus szála is a történetnek), ezért “félig ember félig boszorkány”?
ha van férfi boszorkány, akkor teljesen tárgytalan a kérdésem, csak abból indultam ki, hogy például a harry potter univerzumban (aminek persze semmi köze ehhez) van witch és wizzard is, ez alapján pedig én azt a következtetést vontam le, hogy a boszorkányok nők.

az életből pedig azt, hogy a nők a boszorkányok, de ennek ide semmi köze :)

Silver-sama - 2018. 09. 14. 12:51

A női mágiahasználó boszorkány a férfi varázsló, és van olyan is, hogy boszorkánymester, aki férfi szokott lenni, azt warlock-nak nevezik.

Brigante - 2018. 09. 14. 12:55

Ha jól tudom:
Boszorkány=nőnemű mágia használó, nem feltétlen fekete mágiát gyakorolnak.
Varázsló=férfi nemű mágia használók gyűjtőneve
Mágus=Magasabb rendű mágia használó, többnyire férfi
Boszorkánymester= eredendően fekete mágiát használó férfi mágia gyakorló

Kai - 2018. 09. 14. 13:02

Sabrina apja volt varázsló, az anyja pedig halandó. Innen van az, hogy az apja lévén félig boszorkány, az anyja lévén félig halandó.

juhaszvik - 2018. 09. 14. 13:03

Eszter: tudom, hogy már messze túltárgyaltuk, de a te hp-s hasonlatodban ha az emberi apának és boszorkány anyának FIA születik, akkor ő is félig boszorkány?

igazából engem tényleg csak a nevezéktan érdekel, illetve, hogy lehet-e két boszorkánynak gyereke :)

juhaszvik - 2018. 09. 14. 13:07

mivel a kommentjeimet sajnos úgy írom, hogy elküldés előtt nem frissítem az oldalt (rossz szokás), ezért gyakran beelőztök a válasszal.
szóval már mindenre válaszoltatok, köszönöm. :)

DarkEagle - 2018. 09. 14. 14:26

Szerintem ezt nagyon nem kéne rebootnak nevezni mivel gyakorlatilag semmi köze a 90-es években leadott sitcomhoz. Arra is volt külön képregény asszem és ennek is van sajnos elég rövid. Nem véletlen más a címe is.
Talán ha sikeres lesz a sorozat folytatják a képregényt is. Jó lenne.

Egyébként sokkal bonyolultabb a szitu itt minthogy le lehessen egyszerűsíteni sima Ördögűzőre vagy Rosemary gyermekére.

Amúgy nincs olyan, hogy valaki csak félig boszorkány. Az egy kaszt amit megtanulsz. Egyedül a képességre való hajlamot tudod örökölni. Sabrina gyakorlatilag egy fél-halhatatlan de nem akarok többet írni mert nagyon spoileres lenne és elnézve ezt a baromi jó kis darkos előzetest igen csak képregnyhű alkotás lesz. Bár nyilván nem sokáig mivel csak 8 kötetes az egész.

Ja amúgy az apja Boszorkánymester, gyakorlatilag a ranglétra tetején van.

Jaquespackage - 2018. 09. 14. 16:03

Hallod human ezt a màsodik mondatot hatodjàra elolvasva se tudom értelmezni….

én egyébként kissé értetlenül àllok az egész jelenség elött, mert oké, hogy most ez a darkos horror-dolog nagyon menö, de miért Sabrina?
A régi sorozatot ismerök nem menekülnek ezt làtva fejvesztve? Ez alapjàn a teaser alapjàn ég és föld a különbség, emlékeim szerint legalàbbis.
Màrmint oké, hogy mindent muszàj manapsàg ismert cimmel eladni, de pl ott egy Star Trek, ami nyilvàn régi fanok szerint legalàbb ennyire messze àll az eredetiektöl de mégis nagyjàbol ugyanaz a koncepcio, és – legalàbb szàndék szerint – probàlnak abba kapcsolodni.
ha meg teljesen màsik a célközönség, minek Sabrinàzni?

DarkEagle - 2018. 09. 14. 16:20

@Jaquespackage: Már az alap képregény is darkos volt és akkor még sehol se volt a sitcom sorozat. Nyilván ezt a többség nem tudja azok közül akik csak a régi sorozatot látták. Szóval ez nem annak az átgondolása csak hogy kövessék a divatot. Gyakorlatilag ez az eredeti koncepció. Persze a sorozat főleg a 2014-es azonos című képregényből merít de nem lepne meg ha a régiből is vennének ötleteket.

Csak egy dolgot említek az alap képregényből. Van benne még kannibalizmus is.

winnie - 2018. 09. 14. 17:15

még 62-ből:) a friss változat pedig ott van a címkén. de hát az archie comics-os riverdale is más volt akkor, mint ma.

Cápi - 2018. 09. 14. 17:49

Állati várós, az külön tetszik, hogy van a főszereplő lánynak egy pici Melissa Joan Hart-os beütése. :)

Necridus - 2018. 09. 14. 18:44

Ross Lynch, kedvenc szinesz, irto varos!!

jessm - 2018. 09. 14. 21:42

Ha ez horroros feldolgozás lesz, akkor a szinésznő jó választás volt, mert Flowers in the attic-ban jól hozta a szerepét.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz