login |

Emlékeztető: Csúcshatás 1. évad

2018. 09. 16. 20:23 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. 19:00. AXN. Limitless – 1×01-02 (pilotkritika: winnie – 7/10, human – 7/10 + évadkritika + szinkronos előzetes + szinkronhangok) – igen, elég sűrű volt a napom, szóval erről is lemaradtam, de szerencsére 22:55-től ismétlik a két epizódot, de a teljes első évad a Netflix-en is fent van magyar felirattal.

Szinte minden évben akad egy olyan, alapjaiban véve epizodikus krimi, ami valamiért nagy fanfavorit lesz. Ilyen volt anno a Sleepy Hollow vagy a Forever, és ilyen volt a CBS-es Limitless is, aminek az alapsztorijáról írunk a linken, de alapvetően elég annyit tudni, hogy egy olyan emberről szól, aki egy pirulával fel tudja turbózni agyi kapacitását, és ő segít az FBI-nak.

Igen, a film alapján készült a sorozat, de konkrét folytatásról van szó, tehát Bradley Cooper is szerepel benne, az ő sztoriját is továbbviszik, szóval bőven van átívelés és “mitológiaépítés” is. Viszont  az első blikkre tipikus, külsős segítős krimi nem csak ezért lett ennyire jó pár rész alatt, hanem azért is, mert iszonyú kreatív lett a megvalósítás mind sztorik, mind humor, mind pedig vizuális megjelenítés kapcsán. (Flippergyűjtő maláj kalózok!)

Emlékszem, egyszerűen jó volt nézni ezt a sorozatot, ritka, hogy ennyire beleadjanak mindent az írók, ezért is ajánlom még azoknak is, akiket esetleg a pilot nem fog meg. Kár érte, hogy nem folytatódott a 22 részes első szezon után.

4 hozzászólás Ne habozz!

pody - 2018. 09. 16. 22:54

mai napig sajnalom, hogy nem folytattak. Egy perceben tobb kreativitas volt, mint egy Walking dead egesz evadban. Kar erte, mert hiaba van rahedli sok neznivalo, sok minosegi szorakoas, aazert megis neztem volna tovabb

GodBadka - 2018. 09. 17. 10:13

Én is sajnáltam. Sajnos az első pár rész nem volt a “csúcson”, de a kb. 6., 7. résztől folyamatos agymenés az egész a jó értelemben.

chegue111111 - 2019. 03. 09. 10:21

Spoiler alert

Szánalmas volt az évadzárás,a sorozat tele logikai bukfenccel, amit még elnézne az ember, mert hát sorozat, de hogy a végére így szembeforduljon a filmmel…

winnie - 2019. 03. 09. 10:33

de az a lényege, hogy ez nem a film – ezért lett volna érdekes a 2. évad a folytatás kapcsán. a film csak ihlette.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz