login |

The Deuce: kezdett a 2. évad

2018. 09. 16. 21:21 - Írta: human

19 hozzászólás | kategória: kritika,

Who would have thought the most boring part of this whole thing is the fucking?

Ilyen egy tökéletesen felépített évadnyitó? Viszont annyira sokat nem is tudok róla mondani sajnos. Mármint tipikus David Simon-stílusban kaptunk egy bepillantást, de a végére fog csak ütni igazán.

Ha jól veszem ki, akkor a remek első évad óta 5 évet ugrott a történet, hogy ezúttal a pornó megszületésének egy másik időszakáról számoljon be. Míg tavaly azt láttuk, hogy kezd javulni a helyzet, mintha aranyat talált volna mindenki, úgy idén majd az első komolyabb nehézségeket nézhetjük majd. Mindezt a szokásos dokumentarista-szerű alapossággal.

Viszont tényleg “na ez az!” felkiáltással fejeztem be a részt, ellenben rögtön folytattam is volna mégis. Iszonyat jó volt nézni, ahogy Simonék szinte nulla szájbarágással, időt szánva a fontosabb karakterekre bemutatták, hogy ki merrefelé változott az eltelt idő alatt. Ezt tanítani lehetne, vagyis gondolom tanítják is.

Mindezek mellett a problémáknak is megalapoztak. Nem csak a magánéletben, hanem a kurva-pornószínész fronton is. A stricik durván vágják maguk alatt a fát, de teljesen érthető a viselkedésük, hiszen úgy érzik, hogy kiesik a kezükből az irányítás.

És akkor a főbb bonyodalom még fel sem tűnt a város részéről. A lényeg, hogy az évad végén találkozunk, mert ismét elkaptak a Fülledt utcákon.

19 hozzászólás Ne habozz!

Vox - 2018. 09. 17. 05:43

“ezúttal a pornó megszületésének egy másik időszakáról számoljon be”

Az első évadnál nem értettem (és most se értem), hogy ezt miért erőlteti mindenki? A pornófilmezés csak egy nagyon kis szeletét adta az egésznek és amit adott, gyakorlatilag az is a nullához konvergált (“hát volt az underground pornózás, meg az európai pornó és a pult alóli pornó nagyon ment, de aztán bumm, jött a szabadság és a Mélytorok” – kb. ennyit adott, nem többet). Én kifejezetten azért ültem le a sorozat elé, mert reméltem, hogy ennél többet ad, mert amúgy a téma miatt érdekelt volna a minőségi feldolgozás, ezzel szemben a sorozat nagyobbik része egy szimpla, 70-es években játszódó dráma volt (megjegyzem magas színvonalon elkészítve), prostikkal meg gengszterekkel. Értem én, hogy snassz dráma-szériaként valószínűleg sokkal kevesebben érdeklődnének, de attól még az első évad messze nem a pornó aranykorának kezdteit mutatta be.

Bond - 2018. 09. 17. 09:43

Eddig az első részt láttam az új évadból, és nagyon ült. Imádom. James Franco remek, Maggie Gyllenhaalt sose szerettem, de a The Deuce megszeretette velem. Remek. Beszippant. Sajnos nézettség nagyon rossz, félek a kaszától.

Trader - 2018. 09. 17. 15:53

A sorozat hangulata 10/10!
De valahogy ez az évadnyitó nagyon gyengére sikerült. Nem vagyok benne biztos , hogy csak a hangulat miatt nézni fogom.

Tr7 - 2018. 09. 18. 20:52

A masodik resz is fantasztikus volt. Nem tudom elhinni, hogy ez is kb egy oras volt, nekem talan ez a mostani sorozataim kozul az egyetlen ahol meglepodom mikor vege lesz a resznek. WTF maris??
Fantasztikus az egesz, de:
1. Frankie karakterevel kezdenek valamit mert rohadt idegesito.
2. Maggie Gyllenhaal kap par erdekes jelenetet. Ez a beszegetosdi nem eleg neki, latszik a szinesznon is.

Gevin - 2018. 09. 19. 10:57

A hangulat továbbra is bomba!

Nekem annyira nem jött át ez az 5 év időugrás, hacsak nem abból, hogy mindenki eszméletlen “szarul” néz ki, mintha a sok drog, pia, cigi kezdene meglátszani, ami egyébként totálisan passzol az egész atmoszférába.

Pont - 2018. 09. 19. 16:03

Üdv!

Hát szerintem ha időben nem is de filmélmény szempontjából ott folytatják ahol abbahagyták. Valóban nagyon profi munka, de nekem ugyan úgy hiányzik innét is az igazi dráma mint az első évadból. Szépen van megírva, szépen van forgatva, de olyan lagymatag az egész. Nem kell minden gengszter filmnek csöpögnie a vértől, de azért a NY-i alvilág nem ilyen rajzfilmfigurákból állt.(a Drót-ban is csak egyszer lőttek az 5 évad alatt, de szinte ott éltünk Baltimore-ban…) Még a nevek is (rudy pipilo édesjóistenem…). Nincs igazán szerethető karakter, se gyűlölhető, se félelmetes, se bombázó, se váratlan fordulat, se semmi. Nem azt mondom, hogy jobb lett volna le se forgatni, de pont azért mert ilyen profi, egy kis életet is vihettek volna bele….

Pont - 2018. 09. 19. 16:46

De azt esetleg meg tudná mondani valaki, hogy az évadnyitó első zenéje az kitől van?

Bond - 2018. 09. 19. 22:55

@Pont: Barry White – Let The Music Play

Pont - 2018. 09. 19. 23:06

@Bond:Köszönöm!

doki - 2018. 09. 24. 21:40

Még mindig a heti kedvenceim k9z9tt van ,és talán beindul a háború is a maffiában.

spedway - 2018. 09. 30. 22:11

Nagyon kevés sorozatot nézek már manapság, de EZ valami fantasztikus. Teljesen kikapcsol arra az egy órára és észrevétlenül elmerülök ebben a “mocsokban”. :)

gevin - 2018. 10. 09. 11:54

Eszmeletlenul alaposan kidolgozattak a karakterek. Hidegrazos, ahogy a pimpek probalnak tulelni es adaptalodni az uj helyzetekhez.

Az elso szezont elnezegette, szerettem, de ebben a masodikban valahogy sokkal tobb az ambicio es a nyers ero. Kitoltak Francot a “foszerep”-bol es most mindenki egyenrangu karakter szinte, nincs foszereplo, mindenkinek megvannak a sajat celjai, amikert kuzd. Ezt fenntartani ilyen aranyosan iszonyat nehez. Szoval bravo!

Golyo - 2018. 10. 29. 17:25

He talked too much.
Hét idézete?

lihu8 - 2018. 11. 06. 21:47

2×09

Egyszerűen fantasztikus ez a sorozat! A hangulat,a fülledt atmoszféra, a színészek, a zenék. Nagyon bejött ez a 2. évad is, más volt,mint az első, nem tudom eldönteni,hogy melyik tetszett jobban. Várom a folytatást!

Zoranje - 2018. 11. 07. 19:54

Itt allok es nem tudok mit kezdeni ezzel a sorozattal. Tényleg a drót hoz hasonlítjuk?max david Simon miatt…
A drotban volt minimum 10 karakter, akikhez kotodni tudtál. Itt 0, talan pipiloekat (sic…) varom.
Árulja mar el nekem valaki, hogy a 2. Évad 1. Részének végen mi ütött ??? De komolyan.

Bond - 2018. 11. 08. 09:14

Szerintem zseniális a sorozat.
Én pont azért tudok kötődni a karakterekhez, mert nem fekete-fehérek. Imádom.

Gevin - 2019. 10. 23. 11:34

Human, fogsz irni az iszonyat sotet es szomoru 3. evadrol?

lihu8 - 2019. 11. 02. 20:45

Ugyanazt kérdezem,mint Gevin.

Egy tökéletes sorozat tökéletes lezárását láthattuk szerintem. Bármeddig el tudtam volna nézni, imádtam a karaktereket, a hangulatot, a zenéket! Csodálatos sorozat, bekerül az “örök kedvencek” közé.

rvtul - 2019. 12. 31. 16:47

Én is szívesen olvasnék egy 3. évados / sorozat kritikát.

Szerintem is remek volt az egész és nagyon, nagyon fog hiányozni.

Nem daráltam durván, hanem épp amikor olyan hangulatom volt pörgettem egy-egy részt, de tényleg nehéz lesz pótolni.

Sokban hasonlít számomra a The Wire-höz, abszolút megidézte. Nálam legalább olyan klasszikus lett (mondom ezt úgy, hogy Francot nem csípem amúgy).
Tudtok esetleg hasonló sorozatot ajánlani?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz