login |

Emmy 2018 – A díjazottak

2018. 09. 18. 05:35 - Írta: winnie

26 hozzászólás | kategória: díjátadó, hírek,

Megvolt a díjátadó, íme a díjazottak pár visszatérő és pár új nyertessel.

A Veep távollétében a komédiáknál szabad rablás volt, a lehetőséggel pedig két újonc élt, ami kategóriát nem söpört be a The Marvelous Mrs. Maisel, azt hazavitte a Barry. Drámáknál már nagyobb volt a szórás a sorozatok között, bár a GoT még így is behúzott kettőt, de ha nem csak az “arccal” rendelkezőket nézzük, akkor a The Americans és a The Crown is, hiszen ott az írók, illetve a rendezők is kaptak díjat. (A vendégszereplős díjakkal az Atlanta, a The Handmaid’s Tale és a This Is Us kozmetikázott.)

A limitált sorozatos kategóriában pedig az új American Crime Story (ennél a sorozatnál ugye az az érdekes, hogy kvázi teljesen más kreatív csapatok által készített minisorozatokat fognak össze, tehát a mostani szezon teljesen mások ötlete és műve volt, mint az OJ Simpson-os – és mégis!) és a Godless hozott el több díjat, de a Black Mirror – 4×01 tévéfilmként is képes volt duplázni a múlt heti díjával együtt.

A tippversenyünket jigsaw, bluemonkey és DennyKeh nyerte 8-8 találattal.

7 találata volt még gromit-nak és David191-nek.

Legjobb dráma: Game of Thrones

Legjobb komédia: The Marvelous Mrs. Maisel

Legjobb színész (dráma): Matthew Rhys (The Americans)

Legjobb színésznő (dráma): Claire Foy (The Crown)

Legjobb színész (komédia): Bill Hader (Barry)

Legjobb színésznő (komédia): Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel)

Legjobb mellékszereplő (dráma): Peter Dinklage (Game of Thrones)

Legjobb mellékszereplőnő (dráma): Thandie Newton (Westworld)

Legjobb mellékszereplő (komédia): Henry Winkler (Barry)

Legjobb mellékszereplőnő (komédia): Alex Borstein (The Marvelous Mrs. Maisel)

Legjobb reality-verseny: RuPaul’s Drag Race

Legjobb talkshow-szerűség: Last Week Tonight with John Oliver

Legjobb szkeccskomédia: Saturday Night Live

Legjobb limitált sorozat: The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

A legjobban megírt epizódok (dráma/komédia) a The Americans – 6×10 (Joel Fields & Joe Weisberg) és a The Marvelous Mrs. Maisel – 1×01 (Amy Sherman-Palladino) voltak, rendezésben a The Crown – 2×09 (Stephen Daldry) és a The Marvelous Mrs. Maisel – 1×01 (Amy Sherman-Palladino) vitte el a pálmát.

A limitált sorozat kategóriában a legjobb férfi főszereplő Darren Criss (The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story) lett, míg a legjobb női főszereplő Regina King (Seven Seconds). A mellékszereplő díjakat Jeff Daniels (Godless) és Merritt Wever (Godless) kapta, az írói Emmy-t a Black Mirror: USS Callister (William Bridges és Charlie Brooker), a rendezői Emmy-t pedig a The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story (Ryan Murphy).

Ezek voltak az idei jelöltek, itt pedig megtekinthetőek a múlt heti, kisebb kategóriák végeredményei a vendégszereplőkkel, animációs sorozatokkal és egyéb díjakkal. A hivatalos oldalon pedig az összes győztes. (Itt pedig a tavalyi győztesek.)

26 hozzászólás Ne habozz!

energy - 2018. 09. 18. 06:27

Csak ezt a néhány sorozatot nézi a zsűri? Nem csoda, hogy a díjátadók nézettsége esik.

Impish - 2018. 09. 18. 06:42

És az HBO vs Netflix döntetlen lett :) 23-23 :)

winnie - 2018. 09. 18. 07:04

energy: hö?:) a 11 főkategóriában egy kivétellel CSAK olyan sorozatok nyertek, amik tavaly egy díjat sem kaptak a fő kategóriákban. (az egy kivétel a crown, ami kapott egy férfi mellékszereplői díjat tavaly.) maisel, barry, got, americans, westworld nulla. a dzsóker panaszokat akkor érdemes bevetni, amikor van alapjuk, annak pedig utána lehet nézni. sok mindent szemére lehet vetni az emmy-nek, de “ugyanazozni” elég WTF idén. (mondjuk tavaly is az lett volna az 5 újonc drámajelölttel, de tény, hogy idén csak 3 újonc komédia kapott jelölést.)

az persze tény, hogy a 11-ből voltak duplázók és csak 6-féle sorozat kapott díjat, de vagy 25-30 sorozat lett csak jelölve, csak ma 10 sorozat kapott díjat, ha a limitáltakat is nézzük (több, mint tavaly), a tavalyi 3 nagy nyertes ma hajnalban egyetlen egy díjat sem kapott. 5, azaz öt olyan sorozat van, ami vadonatúj, egyetlen duplázás sem volt a fiktív kategóriák között (mindet át kellett írnom, pff), a két fő kategóriát olyan sorozat nyerte, amelyik tavaly nem volt, stb.

de ami a lényeg: a díjátadók nézettsége nem azért esik, mert népszerű sorozatokkal van tele az emmy, és mert egyes sorozatok amik tavaly jók voltak idén is jók. a jelölésekhez semmi köze a nézettség alakulásának.

Shannen - 2018. 09. 18. 07:05

Wow, azért ezzel a listával most megleptek, de leginkább a pozitív irányba. Lehet, hogy a tipp versenyen kritikán alul teljesítettem idén, de ezzel a listával sokkal jobban egyet tudok érteni, mint amit betippeltem.

Persze a GoT-ot mint legjobb drámát továbbra sem tudom teljesen elfogadni. Rhys-nak és Foy-nak nagyon örülök, mindkettejüknek nagyon kijárt ez. A limitált sorozatoknál viszont a Patrick Melrose és még inkább Cumberbatch hanyagolása fájó és meglepő.
Regina King győzelme pedig még inkább, nem hittem volna, hogy ennyi Seven Seconds néző van az Akadémiánál.

winnie - 2018. 09. 18. 07:11

” Regina King győzelme pedig még inkább, nem hittem volna, hogy ennyi Seven Seconds néző van az Akadémiánál.”

őt akartam betippelni, mert gondoltam, hogy mivel regina king, ezért úgyis nyerni fog, mint ahogy merritt weavert is betippeltem meg danielst (meg shalhoubot, aki nem nyert), de épp azért nem mertem, mert gondoltam azért a seven seconds mégsem fog kapni. erre…!:))

LoGi - 2018. 09. 18. 07:12

Yvonne bár csak nyert volna majd 9 hónap terhesen :D Az irónia nagyon ott lett volna.

Shannen - 2018. 09. 18. 07:25

Igen, igazából szerintem is itt inkább az játszott közre, hogy Regina King az mégiscsak Regina King, nem pedig a Seven Seconds sikere vagy nézettsége. :)

Amúgy megszámoltam a tippeket. 8 volt a legtöbb találat: jigsaw, bluemonkey és DennyKeh részéről. Mindegyiküknél a GoT volt igazából a döntő, merték betippelni, mint legjobb dráma.

7 találata volt még gromit-nak és David191-nek.

JcGross - 2018. 09. 18. 08:43

Fura érzés, hogy ennyi sorozatot nézek, de a mostani nyertesekről nem is hallottam, vagy csak nem hoznak lázba. Utóbbi például a Westworld, vagy akár a GoT. Múlthéten értem útól a Better Call Saul-t és már csak az köröket ver a GoT-ra, de tudnék még mást nominálni legjobb drámára. Most nem azért, hogy lehúzzam a GoT-ot, én is nézem és élvezem, de azért nem tekintek rá egy komplex drámaként (főleg a legutóbbi évad eléggé alább adta a szinvonalat). Úgy érzem nem én vagyok az Emmy célközönsége.

D - 2018. 09. 18. 08:45

Hm, egesz sokat eltalaltam :) Matthew Rhysnek orulok a legjobban – jo lezarasa volt ez a csodalatos Americansnek.
Es bar neztem es imadtam a Barryt, nem gondoltam, h barmit is nyehet :) A Mrs Maisel kb alap volt, h tarolni fog, bar Tony Shalhoub jo lett volna meg, ha kap szobrot. Es bar Regina King valoban tehetseges, tenyleg jobb lett volna ha Yvonne viszi a dijat.
Alapvetoen nem rossz ez – vegre nem _mindent_ a GoT kapott :D

winnie - 2018. 09. 18. 09:27

tavaly 13, most 8 találatos a tippverseny győztese, beszédes.

winnie - 2018. 09. 18. 09:39

JcGross: lehet, hogy érdemes esélyt adni azoknak, amiket még nem nézel, hátha – és talán kiderül, hogy célközönség vagy. mindenesetre a better call saul most igazoltan hiányzott, mert nem volt jelölhető.

de akkor már megnézem, hogy én mennyire vagyok célközönség. a mostani nyertesek közül: nem volt veep, ugye, ami számomra korábban dettó a legjobb, akik meg nyertek a komédiáknál, azok tényleg nagyon jók. a barry-t sokan imádnák, ha bepróbálnák, a mrs. maisel nyilván nem lenne akkora közönségkedvenc, de akinek egy kicsit is stílusa, az nagyon magasra fogja értékelni.

szóval komédiáknál nálam beletrafáltak két erősen nézősbe. drámáknál a westworld elhullott a 2×01 után, a gotot nézem, de nyilván azért nem top20 dráma, a crownt el kéne kezdenem, az americans pedig jó, de az első évad óta még nem sikerült folytatnom.

a limitált győztesek mind jók voltak, mindez nézem: versace, seven seconds, godless, black mirror.

ha a jelölteket nézem, akkor pluszban a this is us, handmaids, stranger things-trió még nézős, a komédiás jelöltek közül a glow első évad még nézős volt, az atlantát még nem kezdtem el, a curb kötelező, a blackish és a kimmy schmidt kuka régen, a silicon valley-t normálisan sosem kezdtem még el, már épp ideje lenne megnéznem a 2. részt is:)

abba - 2018. 09. 18. 09:41

Nem hittem volna, hogy Thandie Newtonnak megadják, de nagyon örülök. Idén elég pesszimistán tippeltem úgy látszik.

Viszont egy valamitől húzom a számat, és az a GoT mint legjobb dráma. Szerintem idén külön minősíthetetlen volt, de akkor úgy látszik, az Akadémiának tetszett. Mosom kezeimet.

- 2018. 09. 18. 10:49

Jeff Daniels-nek de örülök :D

zolkó - 2018. 09. 18. 10:55

Lame of Bores… I mean… Ehh, hagyjuk.

Matt - 2018. 09. 18. 11:13

GoT meglepett, tetszett az évad, de egyértelműen a leggyengébb volt a hétből szerintem. Bár a rendezés (egy epizódot kivéve) most is parádés volt. A Westworldnél főleg a sok idei negatív vélemény miatt jöttem rá hogy valójában egy szűk rétegnek szól, csak az HBO a nagyközönségnek próbálja eladni. Dinklage is meglepett, az utóbbi néhány évadban alig volt olyan jelenete, amikor meg kellett erőltetnie magát. Nem úgy mint a negyedik évadban, ahol az évszázad alakítását hozta le, de akkor meg Paul elvitte tőle a díjat a Breaking Bad-del.

HeadHunter - 2018. 09. 18. 11:18

The Marvelous Mrs. Maisel nagyon jó, kár hogy alig ismeri valaki.

Adam9456 - 2018. 09. 18. 11:28

Matthew Rhysnek és a The American-nak nagyon örülök! Az utolsó évad pazar volt, Keri Russell is megérdemwlte volna, de Claire Foytól nem sajnálom és a Crown rendezése a 9. Részért az volt az évad legjobb része pont. A Game of Thrones meg szerintem várható volt.
Azt gondoltam mondjuk hogy az agyonhype-olt Handmaid’s Tale fog tarolni meg a This is Us amiket nem nézel mert az my dzeret ismételni de most nem annyira. Ja és Darren Criss számomra az év alakítása volt :) Pozitív csalódás a díjazottakban.

Adam9456 - 2018. 09. 18. 11:29

*nem nézek
**szeret

Anthonz - 2018. 09. 18. 11:40

Hmm, kicsit ki vagyok esve most az aktuálisabb sorozatokból, de legalább tudom mire kell ránézni.

Nem akarok flamet indítani, de azért örülök, hogy (miután az index is bejelentette) a szolgalány nem söpörte le az Emmyt. Bár bevallom csak néhány részt láttam belőle, azt is azért mert véletlenül az ment az hbo-n, és nagyon nem jött át. Lehet az elejétől kéne nézni rendesen, és akkor jobban értékelném.

Az Americansból is láttam az első 2 részt, az nem fogott meg, azóta pedig elég sokat dícsérték őket.

winnie - 2018. 09. 18. 11:46

miután az index tegnap azzal a wtf-címmel állt elő, hogy “A szolgálólány mindent vihet a 70. Emmy-gálán”, csak néztem, hogy mit? hogy? honnan jött ez elő?:) (oké, lehet, hogy csak én láttam így, de engem még a jelölés is meglepett az 1. évad után.)

ettől még a handmaid’s szerintem nagyon erős, szeretem (de azokat is megértem, akik szerint túl durva és csak a szenvedésről szól), viszont továbbra is tartom, hogy nem díjazós alapanyag a minőségét tekintve – szerintem látszik, hogy az írók (főleg a készítő) nem prémium sorozatokból jöttek. nyilván nagyon jók a színészek, nálam strahovski díjat érdemelt volna, de ha nem láttam newtont, aki az 1. évadban elég jó volt.

ja, és a látványa is nagyon rendben van.

DarkEagle - 2018. 09. 18. 12:03

Engem csak egy dolog húz fel, hogy Yvonne nem kapott díjat. Ha már jelölték meg is kaphatta volna. Szerintem idén nem volt akkora nagy szám Thandie Newton mint a WW 1. évadában.

Az meg, hogy a GOT megnyerte a díjat most komolyan meglep valakit? Nézzétek már meg könyörgöm azt a kategóriát! Nem azt kell nézni, hogy melyik évad érdemelte volna meg legjobban a GOT-ból az Emmy-t hanem hogy a többi sorozat mellett a legújabb évad mennyivel jobb vagy rosszabb. Oké a The Americanst nem nézem de a többi egyáltalán nem nyújtott annyit hogy megérdemelje az Emmyt. Persze ez az egész díjazás baromság mert mert a zsűri is egyéni ízlés alapján dönt mert nem gépek adják a díjakat szóval kár is forrongani. Oscar, Emmy, Golden Globe etc egyik se ér már semmit igazából sosem értek többet egy átlagos kritikánál. Lehet villogni velük hogy “bi bi nekem van ennyi meg annyi díjam.” és kézcsók. Másnapra mindenki elfelejti és az fogja érdekelni hogy a továbbiakban mit nyújtasz.

Számomra a Handmaids nagyon jó volt de messze nem olyan jó min az 1. évad. Ugyan ez igaz a Westworldre is, imádtam a 2. évadot is de az 1. sokkal jobb volt. This is Us túl kis falat ebben a kategóriában de ez se teljesítette túl magát. Stranger Things azt se értem mit keres itt ezer éve vége a 2. évadnak. A Crown meg hiába zseniális nincs akkora presztízse mint a GOT-nak. Bár én az utóbbinak se adtam volna Emmyt de a listában szereplők közül egyértelműen ennek volt a legjobb a legutóbbi évada. Már csak a Kisujjas jelenetért odaadnám nekik. És akkor nem beszélem a “The Spoils of War” epizódról. Sok mindenért lehet szidni a GOT-ot de fényévekkel leelőzi az összeset.

Mr Pink - 2018. 09. 18. 13:22

A The Americans és Matthew Rhys sikerének örülök, kijárt már.
A Godless és Jeff Deniels is pozitív, eszméletlen jó western volt.

The Marvelous Mrs. Maisel-t már meg akartam nézni, de eddig nem találtam magyar feliratot…

Mr Pink - 2018. 09. 18. 13:29

A The Americans és Matthew Rhys sikerének örülök, kijárt már!
A Godless és Jeff Deniels díjazása is remek hír. Eszméletlen jó western volt.
A The Marvelous Mrs. Maisel-t már meg akartam nézni, de sajnos nem tudok annyira angolul…

granatvirag - 2018. 09. 18. 13:58

Alex Borstein magyarul mondott köszönetet az édesanyjának a beszédében.

MadAve - 2018. 09. 18. 20:04

amiket én néztem meg szeretek nem is kaptak szinte semmit :( amúgy én a díjátadókat jó pár éve nem nézem sokba

Sajnálom, h a Patrick Melrose semmit nem vitt, nyilván nem egy mainstream téma, de attól még zseniális

én a westworldnek nem adnék semmit, nem mondom, h thandie nem jó színésznő, de nem volt akkora nagy szám, volt jobb is

ha jól emlékszem, a tippelésben egyet sem találtam el :D :D

viszont már amiatt megérte, h a marvellous mrs maiselt annyian tippelték, h felkeltették az érdeklődésemet,
lement pár sorim, most pont keresek újakat :)

Haksi - 2018. 09. 18. 21:06

Korrekt gála volt dijazottak tekintetében, kivéve a “fődij” a dráma sorozat – értem én hogy fel van kapva, de trükkök es a rendezésen kívül semmi kiemelkedő nincsmar benne, viszont sajnos ezen trend alapjan előre latom jövőre újramegnyeri…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz