login |

Loki-tévésorozat jöhet? És Skarlát Boszorkány?

2018. 09. 19. 16:50 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek, ,

A Disney streaming szolgáltatása 2019. őszén fog indulni jelen állás szerint, és a legutóbbi hírek arról szóltak, hogy az első évben annyi új sorozat és film kerülne fel rá, mint a Netflix-re egy nap 5 új sorozat és ugyanennyi eredeti film. Utóbbiak nem annyira érdekelnek, még akkor sem, ha Justin Theroux egy élőszereplős Susi és Tekergőben lesz benne, viszont előbbiek kapcsán még volt egy nagyon nagy, Marvel-es kérdőjel.

Arról már korábban volt szó, hogy jön egy élőszereplős Star Wars-sorozat (itthon: Csillagok háborúja), jön a High School Musical: The Musical, jön egy Monsters Inc.-széria (itthon: Szörny Rt.) és érkezik legalább egy Marvel-sorozat. A Disney korábban arról beszélt, hogy a projektek költségvetése 25-35M dollár lesz, de a kiemelt darabok 10 részére akár 100M-t is kifizetnek, és tegnap kiderült, hogy Marvel-fronton nem Inhumans-szerű bé-kategóriában gondolkodnak.

Jelenleg több Marvel-univerzumban játszódó élőszereplős (és tippre animációs) sorozat fejlesztése is zajlik, ami azt jelenti, hogy írják a pilotforgatókönyveket, amiket később egymásnak eresztenek, hogy a legjobban sikerülteknek évadberendelést adjanak. És a nagy hír nem ez, hanem az, hogy ezen sorozattervek közül nem egy saját filmmel nem rendelkező, mozis Marvel-karakterekre épülne, az MCU-s színészek bevonásával.

Nyilván a címből kiderült, hogy az egyik terv egy Loki-sorozat Tom Hiddleston főszereplésével, míg a másik egy Scarlet Witch-széria Elizabeth Olsen-nel. Ez egyelőre még nem megerősített sajtóértesülés, hiszen hivatalosan nem nagyon szoktak a stúdiók olyan projekteket bejelenteni, amikből lehet, hogy nem lesz semmi, de azért el lehet játszani a gondolattal, hogy egy 6-8 részes saját minisorozattal (kvázi filmes trilógiával?) mi pluszt lehetne adni az adott szuperhősökhöz?

Nem meglepő módon ezek a sorozatos tervek a második vonalas karaktereket emelnék ki, tehát Iron Man vagy Captain America még vendégként sem igazán tűnne fel. A készítők személye elég fontos lehet, de egyelőre még nem tudni, kik fognak dolgozni rajta, egy viszont biztos, hogy a sorozatokat Kevin Feige aktív részvétele mellett fejlesztik, ami azt is jelenti, hogy nem a Marvel TV gyártja majd őket, hanem a Marvel Studios, amely a mozifilmeket is.

A fentiek kapcsán természetesen adja is magát a hét kérdése, amit egy külön posztban tennék fel, hogy itt meghagyjam a terepet az örömnek és bosszankodásnak, illetve a kombinálásoknak, hogy mennyire érdemes pont ezekre a karakterekre alapozni.

12 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2018. 09. 19. 17:00

nagyon vicces a Netflix fricska, de az “itthon: Csillagok háborúja” különösen tetszett!
most aztán nem tudom, a Justin Theroux-s Susi és Tekergő poén-e vagy tényleg.

winnie - 2018. 09. 19. 17:08

ő lesz az egyik főszereplő. mármint emberként.

juhaszvik - 2018. 09. 19. 17:31

én azt hittem, hogy a csaj egy tök érdektelen karakter a bosszúállók univerzumban (legalább is én nem igazán tudom hova rakni), de gondolom a disney-nél ehhez jobban értenek.

Loki tuti közönség kedvenc, de hogy milyen sztorit (és karaktereket) építenek köré, azt el nem tudom képzelni. de benne legalább van kémia.

LasDen - 2018. 09. 19. 17:33

Szerintem ami igazán érdekes a dologban, hogy Feige felügyeli a dolgokat. Ami valamilyen szinten szerintem kritika Loeb és a Marvel tv felé.

Flanker - 2018. 09. 19. 18:29

“Nyilván a címből kiderült, hogy az egyik terv egy Loki-sorozat Tom Hiddleston főszereplésével, míg a másik egy Scarlet Witch-széria Elizabeth Olsen-nel”

Ez azért elég komoly, várom.

“tehát Iron Man vagy Captain America még vendégként sem igazán tűnne fel”

Legfőképp azért mert mindkét színész már rég közölte hogy további filmekben SE vállalják a szerepet többet ;)

v - 2018. 09. 19. 18:36

értem én, hogy univerzum-építés, de kösse fel a gatyáját, aki ezt követni akarja. mozifilmek, (túlnyújtott) netflix-sorozatok, agents of shield az abc-n, a hulu-n is megy valami sorozatuk, és akkor ezek mellé még a saját streaming… mindez hullámzó minőségben. egy ideig néztem tőlük mindent, hogy összeálljon a kép, de ez már sok (legalábbis nekem). kezdem megérteni azokat, akiknek már csömörük van a szuperhősöktől.

Tyberius06 - 2018. 09. 19. 19:24

Loki nem annyira érdekel. Ő Thor mellett okés, de azon kívül szerintem nem elég érdekes. Scarlet Witch viszont már jobban érdekel. Egyébként nagyon szét van szabdalva ide oda ez a Marvell univerzum. De jah, csömör az lassan beköszönt. A Star Wars sorozatra mondjuk kíváncsi leszek…

louie - 2018. 09. 19. 19:35

“(itthon: Csillagok Háborúja)” – az év zárójeles megjegyzése :D

de, hogy a zseniális első bekezdésen kívül a hírhez is hozzászóljak: nekem még ez is nagyon kevés. Loki jó, de azért nem egy star wars, és ha azt is elrontják úgy mint a filmeket, akkor pláne felejtős.

bvr - 2018. 09. 19. 19:38

Hát elég szkeptikus vagyok :))
Amikben az ilyen karakterek szerepeltek mozifilmek ott ugyan egy átlag blockbusterhez képest _relatíve_ volt egy egész jól kitalált és összerakott történet, de tényleg csak relatíve, azaz szórakoztatóan fel lehetett rá fűzni kb. 2 órányi látványorgiát. Nade még ha csak 6-8 rész (hogy többről ne is beszéljünk) az alsó hangon is 3-4 x ennyi játékidő, hogy azt is szórakoztatóra meg tudják írni, főleg hogy itt sokkal-sokkal több múlna a történeten mert kevés lenne a pénz a látványos akciókra. A posztban hogy akár 100 millióig is elmehetnek, mikor egy mindössze két órás film (még a “normál” szuperhősösök is, alsó 150 millió (de a nagyszabásúbb Black Panther az 200 millió volt), egy avengers meg persze (nyilván a sok sztárfizetés miatt is, meg hát ott gondolom még jobban oda akarták tenni magukat) meg idén valami 400 millióból csinálták)

Folytassák a Daredevillt meg a Punishert, azok amúgy is csak félig-meddig szuperhősfilmek. Felezett epizódszámmal, jól megírt forgatókönyvvel ebben a dimenzióban lehet mozogni.

Nyilván ha lesz ilyen ami a hírben van, bele fogok nézni, de sok jót nem remélek.

DarkEagle - 2018. 09. 19. 20:07

“Szerintem ami igazán érdekes a dologban, hogy Feige felügyeli a dolgokat. Ami valamilyen szinten szerintem kritika Loeb és a Marvel tv felé.”

Miért lenne ez kritika? Míg Feige gyakorlatilag nem tett le semmit se az asztalra tv-s fronton azért Loeb már nem egy jó sorozatot csinált. Amiből kettőt Emmy-re is jelöltek. Ott van alapból a Netflixes részleg, plusz a Runaways vagy a mostani legújabb remekműve amit méltán nevezhetünk remekműnek, a Cloak and Dagger. Utóbbi emberke legalább bevállalós. Nem úgy Feige aki szó szerint kijelentette hogy már pedig ő nem fog erőlködni mert az egyszerű dolgokat szereti ezért minden karaktert leegyszerűsít. Még ha ez be is vált neki a filmes részlegben, egy TV sorozatnál nem biztos hogy be fog. Pláne ha valóban egy élőszereplős sorit akarnak Skarláttal meg Lokival.

Ráadásul ez a két karakter messze jobb lehetne mint a főszereplők közül majdnem bárki. Képregényben jóval erősebbek és jobb karakterek mint a banda java része. Csak hát ugye az MCU-ban baromira le vannak egyszerűsítve. Szóval én úgymond örülnék ha lenne saját sorozatuk csak nem így hogy Feige felügyeli a dolgokat.

Ha meg esetleg animációs sorozatok lennének az eredeti szereplők hangjával akkor se várnám jobban mert a Marvel nagyon gagyi animációsokban. 10-ből 1 animációs sorozatuk ami jó talán.

milussss - 2018. 09. 19. 23:27

A Cloak and Dagger tenyleg nagyon jo lett, sztem a legjobb Marvel sorozat eddig!

Kol - 2018. 09. 20. 10:44

Loki nagyon várós!!!

@Tyberius06 én pont forditva látom a dolgot, a Thor filmek Loki miatt voltak nézhetőek, nélküle elképzelhetetlen lenne bármelyik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz