login |

Brickleberry: a 4. évad Paradise PD: az 1. évad – írta Kissur

2018. 09. 20. 15:05 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Kezdjük ott, hogy nekem nagyon bejött a Comedy Central-ös Brickleberry, úgyhogy vártam a készítők új sorozatát, ami pofátlanul ugyanolyan, mint az elődje. Annyira ugyanaz, hogy két rednecket, és a dokit át is hozták, csak átszínezték őket. És az a szomorú, hogy csak ők mentettek meg több részt is a nézhetetlenségtől.

A pilotot még csak-csak végignéztem, de utána az érdektelen szálak és a gyenge karakterek már olyannyira halálra untattak a 2. részben, hogy lecsaptam rá a 2/10-es pontszámot. Tényleg nagyon szenvedtem. Ennek ellenére megadtam a harmadik esélyt a sorozatnak, mert állítólag 3 rész minimum kell, hogy kiderüljön, milyen is egy adott széria, és nagyon nagy szerencséje van a készítőknek, mert az már korrekt szintet hozott.

Nem is tudom, hogy mi a legnagyobb probléma a Paradise PD-vel, ugyanis mindent adott, hogy jó legyen, de minden benne is van, hogy elbukjon. Számomra például a gondok ott kezdődtek, hogy a főszereplő Kevin és az apja, Randall teljesen félrecsúszott. Rettenetesen taszítottak, és egyáltalán nem voltak viccesek.

Ott kapcsolódunk be a sztoriba, hogy Kevin csatlakozni akar a rendőrséghez, mert gyerekkora óta ez a vágya. (Egyébként az ő rajza tiszta Steve a Brickleberry-ből.) A csapatban ott van még az idegileg instabil Gina, aki teljes olyan, mint egy felkokszolt Ethel, az ő hangját Sarah Chalke adja (“Neeeeerds!!!” – 1×05), úgyhogy benne nem lehet csalódni, legfeljebb néha a neki írt szálakban. Az idős Stanley Hopson-ban ott volt a potenciál, de sajnos nem sok alkalommal használták ki a poénlehetőségeket, bár a szellemes gag elég szellemes lett.

Bullet, a drogfüggő kutya valahol Malloy és a Family Guy-os Brian között van, de teljesen súlytalan karakter lett, akivel nem nagyon lehetett mit “azonosulni”. Dusty Marlow-nak sem sikerült közel kerülnie hozzám, de azért a börtönös vetélkedője jó volt. Végül Gerald a fekete zsaru, aki sajnos nem annyira elborult, mint amilyen Denzel volt a Brickleberry-ben, de hozott egy-két jó pillanatot.

Have you seen this asshole?

Pár pozitív és negatív pontot kiemelek a tovább mögött a történetből, szóval a tovább mögött spoilerek következnek.

Mint már írtam fentebb, hogy az 1×03 mentette meg a kaszától nálam a sorozatot. Habár vicces nem igazán volt, de beszólt Trumpnak, a társadalomnak, a kettős mércének a médiában, a fekete gyűlöletnek és volt egy-két jó poén. Elég csak annyit mondanom, hogy “See Kyle! See Kyle!” Egyébként fogalmam sincs, hogy a sok szóviccet hogyan lehetne viccesen lefordítani magyarra.

Az 1×04 pedig már teljesen elborult volt. Ugyan rettenetesen primitív dolgokat mutattak, de én fel tudtam nevetni rajtuk. Elég csak annyira visszaemlékeznem, hogy “car fucker”, a macska-sziréna, vagy épp a panda, mint ázsiai jármű. A két redneck-nek majdnem minden részben volt egy-egy jó pillanata, beszólása. Jó döntés volt áthozni őket ide is.

It smells like three-month-old hungarian goulash.

Állandóan összehasonlítom ezt a sorozatot a Brickleberry-vel, de hát muszáj, mert olyan, mint egy antológiaévad lenne. A vadőrös szériában is voltak jobb és rosszabb részek, de a Paradise PD-ben sokkal nagyobb a hullámzás az epizódok minőségét illetően. A döcögős kezdődés nem is tett jót az általános megítélésének.

Minderre  csak rápakolt a részek nem túl magas minősége is, valamint az átívelő szál, ami kifejezetten gyenge és érdektelen volt számomra, ld. a pilotban belengetett téglával az utolsó 3 részig nem is foglalkoztak.

Számtalanszor láttunk már rendőrös sorozatokat, még több vicc született belőlük, pont ezért azt hiszem nem éppen a legjobb alapanyagot választották. A nemzeti park, mint helyszín egy új, üdítőbb terep volt, ami nem lerágott csont. Talán ez lehetett a Brickleberry sikerének a záloga, és a rendőrös alapkoncepció a Paradise PD sikertelenségének az oka.

Összességében egy egyszernézős évadot kaptunk, kevés kiemelkedő jelenettel. Szerintem fog kapni egy második esélyt a Netflixtől, és ott kijavíthatják a hibákat a készítők. Ez viszont már nem fogja megszépíteni ezt az 5/10-et érő 1. évadot.

Kár érte. Aki nem szerette a Brickleberry-t, az meg se próbálja ezt a sorozatot, aki pedig szerette, az nagyon alacsony igényekkel álljon neki, és akkor talán nem fog akkorát csalódni.

3 hozzászólás Ne habozz!

Balumedve - 2018. 09. 20. 15:50

Én is csak közepesre tudnám kihozni az évadot, de veled ellentétben nekem a Brickleberry első évada sem volt jobb közepesnél. Aztán a második évadra már összekapta magát. Szóval az esélyt megadom ennek a sorozatnak is a javulásra. Mert, ahogy írtad, messze nem volt ez pocsék.

Sigismundus - 2018. 09. 20. 22:46

Én még nem láttam a Brickleberry-t. (de felkerült a listára )

Az 1x05ig vagyok naprakész a Paradise PDből, hát igen tiszteletlen, néha gyomorforgató, durva. De valahogy nézem. Pont az 1×05 volt az ami tetszett is, és nem volt semmi viszolyogtató benne.

Tommy - 2018. 11. 08. 15:36

Brickleberry is az első évad gyengécske volt de a 2. és a 3. odavágott neki :)
Ez egy olyan humor ami más e fajta mesékben nem található meg. Zseniális, találtak egy rést a nevettető iparban. Sajnos hogy a maci durva karaktere a Brickleberry-ből nem ment át ebbe a sorozatba is. Az egy igazi s*ggfej volt, de ezért szerettük :)
Tehát, már alig várom a 2. évadot és a szinkront is. (Bár a cigányos részt nem tudom hogy fordítják le, de gondolom “roma” megnevezés lesz szinkronosan).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz