login |

Délelőtti videó 3.: The Twilight Zone

2018. 09. 21. 11:30 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: antológia, video,

Itt az új Black Mirror?

A CBS All Access még tavaly decemberben adott sorozatberendelést a The Twilight Zone modernizálásának. A klasszikus, epizodikus scifi antológia (itthon: Alkonyzóna – bár a mozifilm Homályzóna címen futott) készítője Marco Ramirez, az executive producerek között pedig ott van Jordan Peele és Simon Kinberg, és tegnap kiderült, hogy Peele lesz a házigazda. (A különálló sztorik miatt nem lesz showrunner, de rendezőként Greg Yaitanes fogja össze a projektet.)

Nyilván nincs alapsztori, hiszen különálló történeteket fognak prezentálni minden epizódban, és ahogy az eredeti, úgy ez is a társadalmunk félelmeit, reményeit, és súlyos problémáit fogja feldolgozni.

Az első promó a tovább mögött nézhető.

12 hozzászólás Ne habozz!

CsuDa - 2018. 09. 21. 11:51

Még anno a Super channelen néztem (ha valaki még emlékszik rá)gyerekként, így kíváncsi vagyok az új részekre, viszont volt még egy hasonló sorozat, az azért jobban tetszett és több rész is maradt meg az emlékezetemben, annak “The outer limits” volt a címe (a 1995-2002-ig futó szériára gondolok), a magyaron “Végtelen határok” címmel futott. Kár, hogy ezt nem szokták felhozni a Black mirror és a Twilight Zone mellett, pedig egyértelműen méltó társa ezeknek.

winnie - 2018. 09. 21. 11:55

én felhoztam:) http://www.sorozatjunkie.hu/2017/04/07/pilot-mustra-dimension-404-1×01/ vagy http://www.sorozatjunkie.hu/2017/03/29/delelotti-video-3-dimension-404/ vagy http://www.sorozatjunkie.hu/2014/10/23/kerekasztal-antologiak/

mindig a twilight zone mellett emlegetem (sőt: http://www.sorozatjunkie.hu/2008/05/26/alapfogalmak-antologia/ – itt a TZ előtt említem:D, de szerintem a többség azért így van vele, mellette vagy közvetlen utána mindig az outer limits jön elő – főleg, hogy az tényleg volt itthon is nem olyan régen. mindkettő elég nagy klasszikus az 50-60-as évekből, mindkettő kapott modernkori feldolgozást, és most, hogy a twilight zone (meg az amazing stories) feltámad, talán az outer limits is. (pár éve is ment az axn scifin, és 2007-ben még arról írtunk, hogy lesz itthon dvd-n, de abból nem lett sajnos semmi, ha minden igaz.

cherockee - 2018. 09. 21. 11:55

“Itt az új Black Mirror?”

A Black Mirror szerintem az Outer Limits-re hasonlít inkább, scifi, a Twilight Zone nem inkább thriller-horror-… vonalon mozgott?

winnie - 2018. 09. 21. 11:58

igen. vagyis az szélesebben merített, a TZ-nek voltak egyrészt földhözragadtabb történetei, másrészt pedig jóval inkább természetfölöttibe hajlók. csakis a műfajra céloztam.

Candy - 2018. 09. 21. 11:58

“Még anno a Super channelen néztem (ha valaki még emlékszik rá)gyerekként..”
ugyanezt akartam írni. :)
Imádtam,és bár nem értettem,mégis mindig megnéztem.

CsuDa - 2018. 09. 21. 12:08

Winnie köszi a linkeket! :D
Candy: Én is így voltam vele, mert én se értettem belőle sokat gyerekként, de izgis volt! :D
Cherockee: egyetértek a BM és az OL hasonlóságával kapcsolatban :D

bobdetroit - 2018. 09. 21. 15:02

érdeklődve olvasom amiket írtok, de nem értem ezt a black mirrorozást. egyszerűen nem állja meg a helyét. más ezeknek a sorozatoknak a célja. az outer limits célja a sci-firől és a fantasyről teljes képet adni m ah azt egy jó antológia teszi, a twilight zone uezt teszi a horrorral/thrillerrel. a black mirror elsődleges célja viszont a társadalomkritika, amihez gyakran disztópikus keretet használ de nem mindig van amikor a mában járunk és alapvetően sincs olyan erős, konkrét műfaji keret/megkötés m a másik kettőnél. elsősorban ezért sántít de nagyon minden olyan felvetés m itt is h “az új twilight zone lesz az új black mirror”. ilyen alapon azt is mondhatnánk h “az új twilight zone lesz az új Inside No. 9” mer abban is vannak horror/thriller részek, és minden rész új sztori.

winnie - 2018. 09. 21. 15:44

bobdetroit: irónia akart lenni, poén, hiszen milyen abszurd már egy 60 éves sorozatot, még ha az modernizálás is, egy frisshez hasonlítani.

egyébként mint írtam, az első mondat azt jelenti, hogy “itt az újabb rajongói kedvenc epizodikus antológia?”. megegyezik a műfaj. azt, hogy azon belül teljesen más, senki nem vonja kétségbe.

persze, hogy a színfalak mögé is adjak betekintést, emellett van egy átívelő szándék is. nyilván írhattam volna meghökkentő meséket is, ha az lenne manapság a menő, de nekünk azért még az is a dolgunk, hogy felhívjuk valamire a figyelmet, így ha egy kritika első bekezdésében elsüthetem azt, hogy “ez az új dexter”, akkor megteszem. mert akad olyan, aki a többi 8 bekezdés alapján nem nézne be az adott sorozatba, de ez a 4 szó a belenézésre készteti. és, ha eközül a pár ember közül egy-kettőnek bejön a sorozat, akkor már megérte az a mondat. (ld. nyilván egy homecoming kapcsán emlegetni fogjuk a mr. robotoz, a maniac pilotkritikájában elővesszük a legiont, a take two-nál a castle-t, a the good copnál, amit most nézek, a monkot, stb. a hívószavak jelentőségét nem lehet alulbecsülni.)

Mordekai - 2018. 09. 21. 16:11

“scifi antológia”

Akkor most képzeld ide az “excuse me wtf” mémet. Bravó, winnie.

ace05 - 2018. 09. 21. 16:26

Kiváncsi leszek, hogy a nemzetközi streaming jogok kinél fognak landolni. Tipre Amazon.

winnie - 2018. 09. 21. 19:04

Mordekai: sorry, nem ismerek mémeket, mert fogadóként nem vagyok aktív a közösségi szférában, de nem tudom, hogy mi zavar, a scifi vagy az antológia. én csak bemásoltam az eredeti leírásunkat (ott a link), ami pedig az eredeti angol nyelvű hír szolgai fordítása. ha valamelyiket nem érted vagy nem értesz vele egyet, nyugodtan szólj, felülvizsgálom.

Mordekai - 2018. 09. 21. 20:01

Winnie:

A Twilight Zone a tv-s történelem egyik legnagyobb ékköve, tehát most kicsit szívenszúrtál ezzel. Oké, te sem ismersz mindent. A horror/thriller/mystery vonal az alap. Mindenféle körítésben, NÉHA sci-fiben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz