login |

Pilot: Sorry For Your Loss

2018. 09. 24. 20:14 - Írta: Shannen

15 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az eredetileg a Showtime-ra tervezett, de végül a Facebook Watch-on kikötő Sorry for Your Loss az élet egyik legintimebb és legfájóbb témáját, a gyászt járja körül, és teszi ezt úgy, hogy sikerül elkerülni a teljes letargiába és melodrámába való süllyedést. A sorozat finom humorral és felemelő, de nem nyálas pillanatokkal teszi nagyon is hihetővé és átélhetővé a fiatal nő, Leigh küzdelmét, hogy feldolgozza férje hirtelen elvesztését.

A pilot rögtön egy csoportterápiás jelenettel nyit, ahol könnycseppek nélkül egy egyszerű monológgal nagyon gyorsan megértjük, mit is jelentett a nőnek a férj, Matt halála. Aztán a rész hátralévő részében megismerjük a sorozat további szereplőit, Leigh anyját, aki igyekszik a lehető legjobb módon támogatni a lányát, még ha az nem is mindig hagyja, és a húgát, aki a saját problémái ellenére szintén próbál ott lenni a testvére mellett.

Egyiküknek sincs egyszerű dolga, mert Leigh dühös és türelmetlen, ráadásul kezdi azt érezni, hogy talán mégsem ismerte annyira a férjét, mint gondolta. Ezt az érzést tovább erősíti benne Matt testvére, Danny is, akivel láthatóan nem felhőtlen a viszonya Leigh-nek, annak ellenére, hogy mindketten életük egyik legfontosabb személyét vesztették el.

Flashback-eknek köszönhetően Matt-et és ezzel együtt a Leigh-vel való kapcsolatát is apránként megismerjük. Egy-egy rövid emlékkép/párbeszéd villan fel időnként, melyek nem kizárólag a boldog pillanatokat elevenítik fel. Ez is hozzátesz az életszagú megvalósításhoz.

Mindezek alapján ez lehetne egy nagyon depresszív, komor hangulatú, sírós sorozat is, azonban mégis inkább az életigenlés felé tolódik el a mérleg. Nincsenek hangosan nevetős poénok, de mosolygásra késztető momentumok sokkal inkább. Úgy szól a gyászról és a fájdalomról, hogy közben nem akarja, hogy sírásban törjön ki a néző.

Bár mindenki jól hozza a karaktereket és jó a csapatdinamika, ez elsősorban Elizabeth Olsen sorozata. Szinte folyamatosan jelen van, az érzelmek teljes skáláját kell hoznia és teszi ezt mindazzal a természetességgel, melyet egyrészt már megszokhattunk tőle, másrészt magát a sorozatot is jellemzi.

A 10 részes évad első négy része már elérhető az FB-n, a további epizódok kettesével fognak érkezni keddenként.

15 hozzászólás Ne habozz!

Claire8310 - 2018. 09. 25. 07:32

Nekem eddig 4 rész után nagyon bejön. Eszméletlen fájdalmasan mutatja be a témát, tényleg totál igaz, hogy nagyon valóságszerű és minden karaktert meg lehet érteni. Elizabeth Olsen meg csodálatos.

aoaao - 2018. 09. 25. 08:29

azért egy angol feliratot berakhattak volna alá :(

winnie - 2018. 09. 25. 09:34

aoaao: ez komoly? nincsen felirat? biztos? pedig annyira alap lenne…

FP Jones - 2018. 09. 25. 11:02

Dehogy nincs. Facen be kell állítani. Telón ha nézem, ott van.

aoaao - 2018. 09. 25. 11:20

ne már, hogy én vagyok a béna. nekem be van állítva, hogy ha van felirat akkor berakja automatikusan de nem ad ki semmit. telón nem próbáltam.

Annatar - 2018. 09. 25. 11:36

aoaao:
Nem te vagy a béna. Gépen nekem sem jeleníti meg a feliratot, hiába van beállítva. De azért nehogy már telefonon kelljen nézni…

Annatar - 2018. 09. 25. 11:37

Azért volt olyan rész, amit végigzokogtam. Persze nem depressziós, hanem katartikus érzelmek miatt :)

juhaszvik - 2018. 09. 25. 16:31

teljesen laikusként (még nem láttam a sorozatot, és nem nézek fb watch-ot), de miért kell az angol felirat? pontosabban miért “annyira alap”?

Annatar - 2018. 09. 25. 16:54

Hallássérültek számára eléggé bevált gyakorlat a felirat, nem angol anyanyelvűek számára pedig mankónak.

_Peter - 2018. 09. 25. 17:16

juhaszvik: sok filmben, sorozatban az effektek túl HANGOSAK a beszéd pedig motyogás. Olyankor segít a felirat.

Annatar - 2018. 09. 25. 22:47

Nálam telefonon sincs felirat :( Ötletek?

Annatar - 2018. 09. 25. 22:54

Megfejtettem. Angolra kell állítani a nyelvet a Facebook-ban.

aoaao - 2018. 09. 26. 19:36

@Annatar na végre ez is megvan. köszi az infót. még az sem mindegy, hogy us vagy uk.
egyébként én Mattnél nem hallom ki néha hogy mit mond, nekem ezért kell a felirat.

nagyon bejött amúgy a sorozat, jók a karakterek, az Olsen lány természetesen mindent visz.

audrey - 2018. 09. 28. 21:27

Köszi a felirat tippet, én is pont ezen bosszankodtam.

Elizabeth Olsen miatt kezdtem el, nagyon örülök, hogy végre sorozatozik is, ráadásul pont egy ilyen színvonalas darabban. Derült égből meglepetés ez nekem, mert legutóbb, mikor néztem az IMDB lapját, azt láttam, hogy a közeljövőben csak marvelezni fog. Úgy, hogy köszi az ajánlót!

Gevin - 2018. 09. 30. 02:43

Eddig valóban remek. Mindenképpen a jól sikerült dramedyk közé tartozik, és nagyon jól feszegeti egy igen kényes témát (hasonlóan, mint a 13 reasons why 1. szezonja tette).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz