login |

Délelőtti videó 6.: The Circle

2018. 09. 25. 12:40 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, reality, video,

Múlt héten indult el a Big Brother mellett az angol ITV-n a The Circle című reality, szóval a brit tévés sajtóban (mivel megy a The X Factor és a Strictly Come Dancing is), most már tényleg szinte csak reality-s hírszeletkék vannak…

Szóval az új hisztéria a The Circle, amit még nem próbáltam be, így nem tudok annyira hitelesen írni róla, de a lényege az, hogy a játékosok együtt élnek egy társasházban, de külön lakásokban, haverkodnak, flörtölnek, versengenek – de csakis online, mert nem látják egymást, szóval ők döntik el, hogy miképp tálalják a többieknek magukat, ami rengeteg taktikázásra ad lehetőséget. A játékosok osztályzatai alapján lesz egy legnépszerűbb, és a legnépszerűtlenebbek közül kiesik valaki. (És akkor találkozhatnak egy társukkal.)

Ennyi. Az nyer, akinek a legtöbb lájkja lesz. A tovább mögött két előzetes, majd egy videó, amiben elmagyarázzák a lényeget és két részlet. Oh, fuck shitballs! Basszus, itt a szerkesztők gépelik be a játékosok dumáit, ezért minden párbeszéd fennhangon, diktálva zajlik. Ez így nagyon fura.

2 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2018. 09. 25. 13:00

Kik ezek? Miért vannak? Meg egyébként is… Jézusom.

FrankLuck - 2018. 09. 25. 14:43

Tegnap reggel olvastam a létezéséről és azonnal le is daráltam az elérhető 5 részt (tán három hét alatt ki is fog futni napiban).Enyhén addiktív, na.

Amellett, hogy kissé trash (ami néhány egyszerűbb, de kifejezetten szórakoztató játékosnak köszönhető), mindenképpen ajánlom olyanoknak/(olyan [verseny]reality-rajongóknak), akiket érdekel a social media világa, akár külső szemlélőként is (30+ vagyok és a mobilomat ébresztőórának használom, szóval nem azért nézem, mert feltétlenül rólam szól). A trashy felszín alatt érdekes látni, hogyan menedzselik az emberek online énjüket, kivel mit osztanak meg magukról, hogyan tudják fenntartani egy totál más ember látszatát 24/7-ben.
Az első rész csak a koncepció miatt volt érdekes, de miután elkezdik értékelni egymást és kialakul az erősorrend (influencerek és at risk playerek), már lassan elszabadulnak az indulatok. Gagyinak tűnik a csetelgetés, de sokat dob a játékon, hogy nem tudják kikkel állnak szemben, ki mit gondol igazán, azért jófejkedik valaki velünk, hogy később jobb ratinget adjunk neki vagy esetleg tényleg szimpatikusak vagyunk. Mivel mindenki ratingel mindenkit, így nem lehetsz full tahó senkivel (legalábbis nem túl jó taktika), mert csak a két legjobb átlagot elérőből lesz influencer, a többiek közül fog kiesni valaki (és a kiesőről az influencerek döntenek). Vannak, akik teljesen magukat adják, mások egy kicsit ferdítenek a valódi énjükön (egy relatíve tipikus meleg srác hetero macsónak adja ki magát) míg megint mások online karaktere teljesen fake (egy 26 éves srác a barátnője profilképével megalkotta a ‘tökéletes szimpatikus karaktert’) – amit nagyon meggyőzően hoz.
Ha valaki realityben utazik és érdekli a téma, akkor ne menjen el mellette, mert bár gyorsan jönnek egymás után a részek (ma már elérhető volt a hatodik is), nem lesz belőle ezer, remekül darálható.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz