login |

The Big Bang Theory: kezdett a 12. évad – írta Necridus

2018. 09. 25. 22:15 - Írta: vendegblogger

40 hozzászólás | kategória: kritika,

Idén tizenkettedjére, és egyben utoljára érkezett szeptember végén a képernyőkre, hogy bemutassa, mi történik Pasadena legnagyobb geekjeivel… és persze Penny-vel. Tavasszal azt mondtam, hogy a stílusváltás ellenére is működik még, és ez most sincs másképp, ugyanakkor szükség lenne valami utolsó nagy dobásra, valami vérfrissítésszerűre.

Mert valóban van egy-két jó poén minden részben, ahogy most is Leonard beszólásai, Raj drámája és Amy szüleinek jelenetei kapcsán, de mégsem szórakoztat úgy, ahogy egy sitcomnak kellene, mert a 20 perces rész háromnegyede alatt csöndben ülök, és csak azt figyelem, mi történik. Észlelem az erőfeszítést, de mégsem tartom humorosnak. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Na de az évadnyitóban Sheldon és Amy nászútra mentek. Itt kaptuk megint a szerelmi drámát, ugyanis Sheldon kénytelen volt belátni, a rendszere nem tökéletes, és Amy nem élvezi, ha be van osztva, mikor mit kell csinálniuk (legalábbis ha tud róla).

Ekkor merült fel bennem, hogy a készítők csak Sheldont alakítgatják valamennyire, hiszen Raj ugyanaz a szerencsétlen, magányos tudós, Penny ugyanaz a laza bombanő, Leonard ugyanaz a csendes geek, Howard ugyanaz a nőkért bármit típus, és Bernadette ugyanaz a nyugodt családanya, Amy pedig még mindig az a romantikus tudós, aki már évek óta, csupán Sheldont teszik ki változásnak.

Hiszen akit megismertünk anno, a sorozat szíve, az már rég egy Amy által kikényszerített új perszónát vett fel, akiben csökkent az agymenőség és nőtt a papucsság, hiszen a kapcsolatukban is mindig ő változik, nem Amy.

Cserébe kellemesen érintett Amy szüleinek visszatérése, akik több humoros jelenettel is szolgáltak, és akik rávezették Pennyt és Leonard-et, milyen is a kapcsolatuk. Talán ez megmozgatott bennük valamit, és az utolsó évadra felborítják az eddig megszokottakat, s valami izgalmas, új kalandba kezdenek (lásd: családalapítás).

Raj kapott még egy érdekesebb jelenetsort, hiszen először került a híradóba, de máris elszúrta, több ellenséget is szerzett vele magának. Howard és Bernadett ezzel szemben felvették a szokásos otthon ülő mellékkarakterek szerepét. És pont ezen jelenetek miatt mondom, hogy a vendégszereplők mentették meg az évadnyitót (és legnagyobb meglepetésemre Leonard is segédkezett ebben), hiszen a főszereplők nem nyújtottak semmi kiemelkedő szórakozást.

Az előbbiek miatt örülök is, hogy a TBBT-t nem nyúzzák tovább, és már csak 23 rész van hátra. Nem csalódást keltő, ugyanakkor látszik rajta, hogy megfáradt, s talán itt az ideje, hogy ne készítsenek csak a pénz miatt több epizódot. Befejezem az évadot, aminek a kezdését nem tudom 5,5/10-nél többre értékelni. remélem, a karakterek történetét rendesen lezárják,és a sorozatzáró kellemes meglepetésként fog érni.

ui.: Kaley Couco állítólag bármilyen formában folytatná a sorozatot, akár egy Penny-Leonard spinoffban is, de kérdem én, szeretnénk ilyet, miután a Friends után láttuk a Joey-t?

40 hozzászólás Ne habozz!

abba - 2018. 09. 25. 22:48

Kaley Cuoconak állati nagy mázlija van, hogy megkapta ezt a szerepet, mert bár én bájosnak és Galeckivel ellentétben még mindig frissnek tartom, tuti nem lesz már (ilyen) munkája. Az igaz, hogy nem is kell neki, annyi fizetést kapott ezért – nem is értem, miért akarja tovább csinálni. Ennyire szeretné még mindig? A Joey-nak meg tudjuk, mennyi köze volt a Jóbarátokhoz. Jujj.

Amúgy nem volt rossz kezdés, nevettem párat, de lehet, hogy csak megszépíti a tudat, hogy véget ér. Valljuk be, ez nem egy “jó” sorozat, már régóta nem, ha valaha az volt.

Squazee - 2018. 09. 25. 22:59

Csak egyetérteni tudok. Évadnyitónak elég gyenge volt. Voltak persze jó momentumok, de ha csak ennyire telik, az a további 23 rész is feleslegesnek tűnik.
De hátha lesz valami. A Penny Leonard duóra ráférne valami változás.

Scat - 2018. 09. 25. 23:01

Én bírtam a Joey-t. Ha hozná annak a szintjét, simán nézném a spinoff-ot.

A Sheldon-Amy eszmefuttatás nagyon találó, de igazából valósághű is. Az életben is így alakulnak a párkapcsolatok, és ez valahol szomorú, női részről pedig álszent is.

wirth6 - 2018. 09. 25. 23:06

Én szeretnék ilyet. Igazából a Joeyt is szerettem, még akkor is ha teljesen más volt a hangulata, mint az eredeti sorozatnak.

Mom - 2018. 09. 25. 23:08

Kicsit furcsa volt a Sheldon-Amy páros szála, mert általában én is mindenki mással értek egyet, nem Sheldonnal. Itt viszont számomra egyértelműen ő volt az, aki érthetően, sőt kompromisszumkészen viselkedett. Mármint tudjuk, hogy ez számára tanult viselkedés, mégis külön gondot fordított rá, hogy Amy kedvére tegyen. Aki annak ellenére, hogy jól ismeri Sheldont, megborult azon, hogy minden előre eltervezett, és még csak nem is szólt miatta, hanem jelenetet rendezett. Elég karakteridegenre sikerült az egész sztorijuk.

Ami magát a sorozatot illeti, én sajnálom. Nekem tetszett a tartós párkapcsolatok kora előtti és utáni TBBT is. Tényleg elég éles a különbség egy korai és késői évad között, de számomra ez csak a poénok tárgyán, nem a mennyiségén vagy minőségén mutatkozik.

Nagyon meglepett a hír, és sajnálom is, nekem hiányozni fog! A spinoffokhoz viszont csak óvatosan merek közelíteni, még nem sok olyanba futottam bele, ami tetszett volna. Bár nyilván Chuck Lorre nevével fémjelezve (azt is) bepróbálnám.

ákos - 2018. 09. 25. 23:23

Nyilván ez csak a saját személyes preferenciám, de a mai sitcom felhozatal mellett simán elférne a Joey, sőt.

Couco részéről érthető a ragaszkodás a szerephez, mással/máshol valószínűleg nem keresne ennyit. Egyébként ez leginkább a kivitelezésen múlik, ha jól van megcsinálva és vicces, friss tud lenni, akkor szívesen elnézegetem.

dochollywood - 2018. 09. 25. 23:40

@ Necridus

“ui.: Kaley Couco állítólag bármilyen formában folytatná a sorozatot, akár egy Penny-Leonard spinoffban is,”

Gyengus az angolom, de itt mintha pont az ellenkezőjét mondaná:

https://www.youtube.com/watch?v=SGvjnHfZPDE

Lotelaileigh - 2018. 09. 25. 23:55

@dochollywood – itt nem ezt mondja (arról beszél hogy a lépcsőzésből van elege és hogy nagyon szomorú volt mindenki amikor kiderült hogy vége, de tulajdonképpen akármikor van éves akkor is szomorúak lettek volna. Viszont mintha emlékeznek olyan videóra ahol tényleg azt mondja hogy neki rég volt. Viszont nem találom sehogy úgyhogy lehet hogy összekevernek valakivel.

Jamesch - 2018. 09. 26. 00:23

Nekem bejött, jókat röhögtem, lehet régen többet, de láttunk már sokkal rosszabb kései sitcom évadokat (looking at you HIMYM).

Egyébként Cuoconak előtte is volt egy párévados sitcom szerepe szóval nem elképzelhetetlen, hogy lesz még.

A linkelt videóban nem hallottam utalást se pro se contra spinoffra

Energiavampir - 2018. 09. 26. 00:47

Spinoff jöhetne, mért is ne?
mert kezd tényleg kifáradni a sorozat..
egy rutinosabb Big Bang néző, már szinte előre tudja a poénokat..

a Joy meg szerintem klasszissal viccesebb volt mint a felfújt Jóbarátok..

SHP - 2018. 09. 26. 02:46

@ dochollywood
Azt mondja, szomorú, hogy vége, bármikor lett volna vége szomorú lett volna. Illetve azt, hogy akkor most tovább kell állni, ami szívfacsaró. Semmi olyasmit, hogy nem folytatná ha lehetne.

Az epről és a sorozatról: valóban csak egy-két nevetős poén volt, de én szomorú vagyok, hogy vége lesz. El tudnám még nézni sokáig. Még így is, hogy nagyon eltávolodtak attól ami az elején volt.
Mikor lesz mégegy sitcom amiben Neil deGrasse Tyson és Bill Nye fog vendégszerepelni?! (Let’s see who else needs a deGrasse kickin’ – na, ezen pl jót nevettem :D)

Miért beszél mindenki egy to be spinoffról mintha nem létezne egy sem? A young sheldonról elfeledkeztetek? (OFF: aminek az évadnyitója elég gyenge volt)

dochollywood - 2018. 09. 26. 07:06

@ SHP

Nekem valahogy azt sugallta a szövegkörnyezet, hogy ideje lesz váltani, mert ugyanabban a szerepben 12 év az… hosszú idő.

JKJ - 2018. 09. 26. 07:42

Sheldon változása érthető, hiszen a házasság mégis csak egy szerződés az állam előtt. Sheldon pedig szerződés rajongó :-). A többiek hozzák a papírformát, de itt a lehetőség a készítők előtt, hogy kvázi következmények nélkül változtassanak bármelyik karakteren.

Penny és Leonard spinoff jöhet.

Running - 2018. 09. 26. 07:56

Olyan volt, mint az előző évad, pár jó poén, pár mosolygós, de semmi extra. Nagyon nem mozognak a karakterek, csak szituációkat keresnek poénhoz, ami már nem elég.
Ebből már nem kell több, nem kell elrontani. Szép volt azért így is.

Kissur - 2018. 09. 26. 08:09

Amit kérek az utolsó évadtól:
-Raj találjon magának végre nőt. Véglegeset.
-Sheldon kapjon valami díjat, elismerést.
-Derüljön ki Penny családneve.
-A sorozatzáróban költözzenek ki a lakásból, és érjen véget úgy a sorozat, hogy lekapcsolják a lámpát. Aztán ugorjanak éveket és lássuk, ahogy a csapat gyerekei ugyanolyan geekek, mint ők voltak.

Én nem kérek Leonard-Penny spin-offot, mert Leonard karaktere elfáradt.

sgtGiggsy - 2018. 09. 26. 08:45

Kissur: Raj kapcsán az az érdekes, hogy egy rakás jó csajjal összetették már, akik tök jól működtek volna a sorozatban, aztán mindegyikkel szédszedték végül. Ott volt az introvertált csaj, akinek a karakterében rengeteg fejlődési lehetőség volt, ott volt a pszichopata csaj, akinek a karakterében rengeteg kiaknázatlan lehetőség maradt, és ott volt a szőke képregényes csaj, aki simán az egyik legjobb női karakter volt a sorozatban, aztán alig pár rész után félre is tették…

Kissur - 2018. 09. 26. 08:55

sgtGiggsy: Tudom, én is így éreztem. Nem értem, hogy miért csinálták. Ennyire félnek változtatni a status quo-n? Vagy ennyire nagy gázsit kértek a mellékszereplők? Már zavar a szenvedése, mert együtt tudok vele érezni. Megérdemelné ő is a boldogságot.

winnie - 2018. 09. 26. 09:02

fura, de lehet, hogy csak az volt a cél, hogy ezt csinálják, hogy hagyják, hogy mindenki elmenjen mellette, hogy legyenek ezek a tapasztalatai, hogy aztán, amikor aktuális, visszahozzák majd az egyiket.

” Vagy ennyire nagy gázsit kértek a mellékszereplők? ”

ők nem kérnek, megvan a fix vendégszereplői tarifa, meg örülnének, ha szerepelhetnének, de valamiért nem akarták rendszeresíteni. vagy nem vált be nekik a karakter. de tippre ez a koncepció, nem akartak még horgonyt vetni neki.

SHP - 2018. 09. 26. 09:41

@dochollywood
Hacsak nem volt mögöttes tartalom a “lépcsők mászása egyre nehezeb lett az évek során” mondatoknál szerintem nem volt a szövegkörnyezetben semmi ami erre utalna. Esetleg a mimikája utalhatna rá de szerintem ezeken a helyeken muszáj mosolyogni. :D
Persze ha meggyőződésed, hogy ezt mondja nem vitatkozok, csak a “gyengus az angolom” miatt gondoltam, hogy segítek.
Közben látom (nem értem, hogy akkor miért nem láttam), hogy Lotelaileigh is leírta korábban nagyjából azt amit én.

juhaszvik - 2018. 09. 26. 12:04

remélem mindenki megkapja a végére azt, ami jár neki. bár sokat ekézem a sorozatot, de azért remélem kap valami hatásos lezárást. tipp az évadra:
– Penny és Amy egyszerre lesznek terhesek
– Sheldont Nobel-díjra jelölik
– Raj kap végre egy csajt, aki lehetne valami ismertebb színész karaktere is (hosszabb felvezetéssel)
– viszont a Howard/Bernadett vonallal fogalmam sincs mit lehetne kezdeni.

nem hinném, hogy sok fantáziát lehetne belevinni egy spinoff-ba, szóljon bárkiről is. a Penny/Leonard páros unalmas, Sheldon ugye értelemszerűen nem kap, Howard meg azért nem kaphat, amiért Quagmire sem a family guyban :)
persze lehet cél a középszerűség is, mint ahogy a tbbt-ben egy jó ideje az volt.

PositiveRush97 - 2018. 09. 26. 12:08

egy Spinoff-nak örülnék, én a Joey-t is szerettem, jobb volt mint a legtöbb mai szitkom, más volt mint a Jóbarátok, de nem is az akart lenni attól, hogy a karaktert tovább vitte, egy BigBang spinofftól is mást várnék hiába, hogy ismert karaktereket emelne.

Mom - 2018. 09. 26. 17:24

Hmmm… a ‘Raj összejöhetne már egy csajjal végleg’ kommenteket olvasva: csak bennem merült fel, hogy a végén kiderül, hogy mégiscsak meleg? :D

oldNemo - 2018. 09. 26. 17:43

bár az tagadhatatlan hogy a Penny Leonard páros ellaposodott és unalmas de egy spinoffban lennének ugye új szereplők, új karakterek ki tudja még jó is lehet, most a TBBT-ben mindent Sheldonra építenek aki számomra már egy kicsit idegesítő, túltolták a karaktert

Kissur - 2018. 09. 27. 09:37

Mom: Vagy az utolsó rész végén látjuk az öreg Rajot, aki a két gyerekének mesél, és ezt mondja: “Hát srácok, így találkoztam anyátokkal.” Bumm, crossover! :D

Kitana - 2018. 09. 27. 11:46

Az évadnyitó közepes volt, voltak jópofa jelenetek, de semmi extra. A Sheldon-Amy és Leonard-Penny párosokat még mindig szívesen nézem, de Raj, Howard és Bernadette nagyon ellaposodtak, az ő jeleneteiket untam. Összességében nem bánom, hogy utolsó évad, nincs már benne annyi fantázia, mint régebben.
Ha lenne Leonard-Penny spinoff, biztos belenéznék, egy új környezetben fel lehetne őket rázni. Annak idején a Joey-t is szerettem, szerintem mai szemmel nézve is jó sorozat volt.

via - 2018. 09. 27. 15:52

Nekem csak egy kérdésem lenne.. Valaki más szerint is mélyült Bernadette hangja?:D (Tudom, hogy megjátsza magát, de mintha nem találta volna el az eddigi vinnyogását.)

Mom - 2018. 09. 27. 17:10

Kissur: élénk a fantáziád! :D

Egyébként pont ma reggel láttam Mayim Bialik csatornáján egy új videóját amiben ő is azt emlegette, hogy megelepődött és érdekes volt számára a feszültség, amit a nászútjukba írtak.

https://www.youtube.com/watch?v=GLOr-pjkzjM

Lehet, hogy csak én képzelem bele, de mintha egyetértett volna, hogy fura volt :D

nfsu17 - 2018. 09. 28. 19:16

Tellernek tényleg ilyen a hangja, vagy szinkronizálták?

winnie - 2018. 09. 28. 19:33

nem nézem, de ilyen a hangja: https://www.youtube.com/watch?v=y0dh949GSxI

nfsu17 - 2018. 09. 29. 09:21

köszi.
100%-ig még mindig nem tudom eldönteni, ebben a videóban mélyebb és rekedtesebb, a soriban meg puhább volt.
de ezek szerint egyezik.

PingvinMaster05 - 2018. 09. 29. 21:09

Utolsó évad? Hál’ istennek! Ideje már annak a kaszának!

Ez a sori már jó ideje csak árnyéka volt régi önmagának! Egyáltalán nem kár érte! Túl van értékelve nagyon! Régen tetszett (első három évad) azóta szerintem csak rosszabb és rosszabb!

Nem szeretem a TBBT-t, de ez csak az én személyes véleményem!

bobruni - 2018. 10. 01. 08:45

Raj és Wolo igazából addig voltak viccesek amíg csak próbálkoztak a csajoknál :) Rajnak nem tudom miért nem adnak egy csajt, majd lehet fater kerít neki vmi indiait.
Én nem bánom, hogy befejezik, teljesen elfáradtak a karakterek és nekem hiányoznak az igazi geek poénok.

dragon1986 - 2018. 10. 02. 07:07

Teller beszél már ezért eleve 6/10 érdemel a rész :))

Dave - 2018. 10. 04. 14:42

Az eheti rész után nem tudom, hogy min mosolygok már kevesebbet. Ezen vagy a Modern Family -n? Talán ezen.

Cave - 2018. 10. 07. 18:17

Sheldont idézve,ha egy sorozatot elkezdek nézni,nézem amíg tart,nem törődve a minőségcsökkenéssel, de a 12/3 után jó, hogy vége !

Raynes - 2018. 10. 08. 17:44

@abba: szerintem a Joey oda-vissza verte a Friends-t. Az egyik legméltatlanabbul elkaszált sorozat, nálam top10 elején tanyázó sitcom. Elnéztem volna még pár évadig. Ha lenne a TBBT-ból is egy ilyen frissességű spinoff, a mennyekben lennék.

Energiavampir - 2018. 10. 14. 20:46

Mintha azt mondták volna utsó évad, beleadnak minden, ahhoz képest ez a 4. rész..iszonyat gyenge volt..
Komolyan ez se vicces se érdekes se semmi volt..ez alapján kéne ítélnem, el se kezdtem volna soha nézni..ez az erőltetett akárki behozva..persze valszeg az ifjú sheldonnak ágyaznak már meg, lesz még egy csomó random bedobott marhaság ami a gyerekkorára utal, csakhogy legyen muníció a másik sorozatra..szánalmas.
Szerintem kb itt abba is lehetne hagyni

Katey - 2018. 10. 17. 10:08

Én is imádtam a Joeyt :D

A Jóbarátok engem fárasztott inkább, viszont a Joey szórakoztatott. Szerintem is jobb volt az eredetinél @Raynes, úgyhogy nem vagy egyedül…

Neleta - 2018. 10. 17. 23:12

A Young Sheldon eddig szuper, kifejezetten tetszik, együtt a kettő jó, de magában ez a sori már tényleg haldoklik. Ez persze várható volt, a szereplőknek kezd benőni a feje lánya, és már inkább felnőttes dolgokkal kezdenek foglalkozni. Raj karaktere… hát, már az előző évadban is csak szenvedett, most már úgy voltak vele, legyen végre egy csaja, meglátjuk mi lesz belőle. Penny és Leonard párosa végtelen uncsi, kapcsolatuk nem fejlődik sehova (igen, kéne egy gyerek, vagy legalább élvezzék az életet), Sheldon Amy páros még néhol izgalmas, Berny és Howardnál hogy nincs ott a gyerek, csak halljuk, még nem lenne gáz, de néha olyanok, mintha nem is lennének szülők. Velük se történik amúgy semmi se.
Azért nézem, mert szeretem őket, de már rég nem az igazi.
Nagyon jó, hogy vége lesz. Viszont a készítők odatehetnék magukat, mert olyan nagy történések nincsenek, lapos az egész. Vártam volna valami tudatosabb bummot, erre vége a 4. résznek, és még mindig semmi.

Jesustomer - 2018. 10. 26. 22:09

A mai résznél Howard te jóisten mekkora volt :D
Nézném még legalább 3 évig bár tényleg elfáradt.
Csak a bajom az, hogy nem nagyon szeretek váltani, keresgélni új sorozatokat ez meg már megy 12 éve lassan szóval nem hiszem, hogy egyszerűen jönni fog a helyére bármi is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz