login |

Pilot: Single Parents

2018. 09. 27. 18:00 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Még egy aranyos komédia, amit szinte senki nem fog nézni itthon? A jó jelzőt nem szívesen használnám, de párszor talán el is mosolyodtam a nézése közben, pedig egyáltalán nem tartozok a célcsoportba. Bár az a kérdés is felmerülhet, hogy ki tartozik oda az ABC szerint?

A New Girl készítője anya lett, szóval most a szülőségről csinál sorozatot. Ennek megfelelően a sorozat témája kitalálható, ha a cím alapján nem lett volna egyértelmű: anyukák és apukák közösségéről szól, akik egymást segítik, vigyáznak a másik gyerekeire, tanácsokat adnak, és hasonlók.

Az elején csak négyen vannak, teljesen hidegen, “i’m too cool for this shit”-módon hozzáállva a dologhoz, de idővel új tagot fogadnak maguk közé, aki sokkal érzelmesebb, így mindkét oldal elkezd közelíteni egymáshoz. Örök igazság, hogy egyik véglet sem jó.

Vajon vannak témák, amiket egyszerűen nem lehet jól megcsinálni országos tévén? A Single Parents közben is, néha mintha ott lett volna valami reálisabb, cinikusabb, de azért szívvel teli mélység arról, hogy milyen nehéz is egyedülálló szülőnek lennei. De ezt simán megfojtotta a közeg, a megengedhető poénok és témák sora. Hogy a kínos viccekről ne is beszéljek. Na, nem a helyzet miatt voltak azok, hanem mert én szégyelltem magam az írók helyett.

De mondom, egy-két mosoly simán elment, hiszen Brad Garrett eléggé nagy sitcom veterán, így párszor rutinból elvitte a jelenetet. Na meg Leighton Meestert is jó látni, bár továbbra sem az a nagy színésztehetség, de nem is helyeztek komoly dolgot a vállára.

Viszont a nézése részemről esélytelen. Hátralépve egyet sem tudom, hogy merném-e ajánlani. Nyilván a kommersz sitcomok között kéne értékelni, rengeteget láttam azokból, nem az elborultak ellen, de szerintem ott is csak tizenkettő egy tucat ez. Közel sem szól akkorát, mint a New Girl tette anno – a későbbi évadjait most hagyjuk. 5/10.

11 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 09. 27. 21:10

aranyos, de nem ájultam el tőle, nem nagyon nevettem. 5,5/10?

amellett, hogy mindegyik gyerek nagyon jó (WTF!!!), és a karakterek is jópofák többségében, a legjobb benne az volt, amire a végén döbbentem rá, hogy a közepe nagyon dinamikus volt, egyszer sem állítottam meg, pedig este mindenfelé jár a figyelmem.

valamit majd lehet, hogy írok róla, de nem tudom, hogy öntsem szavakba, hogy igazából negatívat nem nagyon tudok róla mondani, mégsem az igazi.

Kissur - 2018. 09. 28. 07:49

A New Girl is a 4-7.rész körül indult be. Azt szerettem (az utolsó 3 évad kivételével). Érdemes bepróbálnom ezt is?

winnie - 2018. 09. 28. 08:32

kinek hol indult be, én nem jutottam volna el sosem a 4. részig, ha nem tetszik:)

de bepróbálni mindent érdemes, amit nem húznak le általánosan. maximum tovább nézni nem.

Kissur - 2018. 09. 28. 08:45

winnie: Szóval azt mondod, hogy az 5/10 nem lehúzás? Így is kevés sorozatra van időm, a rosszakra nem akarok időt szakítani. :D

human - 2018. 09. 28. 12:08

Kissur: igen, ez az örök kérdés. Szerintem egy 5/10 nem érdemes időt szakítani, főleg ha a kritikában is olyasmit emlegetnek, ami nekem nem tetszik. ha 10 pilot megnézésére van az embernek ideje, inkább 10* 7-8-9/10-et kell nézni, több az esély, hogy bejövős lesz közte.

Balumedve - 2018. 09. 28. 19:42

Ez tipikusan az a sorozat, amit nyáron darálok le, ha egy évad után elkaszálnak. Arra a 10+, maximum 20 részre nem sajnálom az időt, de ha sokévados lenne, már biztos nem nézném. Nyáron is csak akkor nézném, ha nem lenne más komédia, amivel a drámáimat felhígíthatnám.

FrankLuck - 2018. 09. 28. 20:26

Nem tudom agyonhájpolni, de kellemes volt, 1-2 rész esélyt még adok neki. A baj, hogy én is nagyon töröm a fejem, hogy mi jót írhatnék róla, de nem nagyon tudnék kiemelni semmit.

Indie - 2018. 09. 30. 02:09

Egyszerűen nem tudom hova tenni. Voltak jelenetei amik megfoghatják az egyszeri nézőt, de semmi olyan extra amire azt tudom mondani, hogy ezt 4-5 évadon keresztül követni tudnám, azonosulni a karakterekkel, stb.

A következő részre még biztosan ráindítok már csak kíváncsiságból is, de a pilot semmi olyat nem nyújtott ami hosszabb távon megtartana. Jók a szereplők, jó az alapfelállás, de annyira nyersen, tipikusan és szituációhűen van az egész tálalva, ami semmi extrát nem nyújt egy átlagos nézőnek. 4/10. Ha a következő rész dob valami nagyon kiugrót akkor elgondolkozom de ez így elég kevés volt most.

winnie - 2018. 10. 07. 12:05

1×02: 5,5/10. Ez még mindig csak potenciál. Azt már elfogadtam, hogy hiába nagyon vicces sokszor a sorozat, valahogy a poénjaira nem röhögéssel fogok reagálni, és hiába zseniálisan jó Brad Garrett ebben a figurában, a rész után semmi jó duma nem fog eszembe jutni tőle. A többiek most kicsit háttérben voltak, de legalább Will-t kezdem megszokni. (A gyerekek javarészt megint bejöttek.)

Verdikt: nehéz ügy, még legalább két részre szerintem ki fogok tartani, csak aztán nehogy megszokás legyen belőle rajongás helyett.

FrankLuck - 2018. 10. 10. 20:23

Ehh, igen, a második rész is elég közepes volt, de nem talált eléggé ‘szigorú’ hangulatomban, így a harmadikba még belenézek. Őszintén szólva már most kaszálnom kellene, mert semmi sincs benne, ami miatt ki kellene tartanom, közepeset meg minek nézzek.

winnie - 2018. 10. 19. 10:28

1×03 – 3,5/10: szellemes helyenként, de olykor inkább csak unalmas, ld. a dugóhúzós szál…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz