login |

Survivor: kezdett a 37. évad, a David vs Goliath

2018. 09. 27. 20:10 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

(Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, stratégiai játékába, az itt talál tippeket, melyik évadot érdemes darálni – a legjobbak tényleg zseniális élményt jelentenek.)

Szokás szerint jó volt a kezdés. És tetszene a tematika is, ha azonnal elfelejtenék a felvezetést követően.

A részben nem is ez volt a legjobb, hanem az az újítás, amit korábban más kapcsán már kérvényeztem, és most, 36 évad után végre meglépték. Nem is egyszer, hanem kétszer (másfélszer). A játékba való belenyúlások nem mindig jönnek, de itt nem erről volt szó, hanem csak apróságról, ami totál feldobott.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Nem tudom, hogy kiben hogy csapódott le ez az újítás, ki vette észre, ki tartja tényezőnek, és azt sem, hogy volt-e ilyen korábban, de mindössze arról van szó, hogy korábban már többször említettem, hogy egyszer igazán meglephetnének a szerkesztők azzal, hogy a történetmesélést feldobják valamivel, mondjuk egy tribal-ön látnánk valami iszonyat nagy csavart a kiszavazás eredményeképp, ami minket nézőket is meglep, hogy később, flashback-ben meséljék el, hogy is jött össze mindet.

Itt ugye az történt, hogy megindult a nagy idolkeresgélés, és amikor mindenki kereste, akkor nem egy hirtelen rátalálást mutattak, hanem valaki (húú, reggel néztem a részt és már nagyon nem tudom a neveket…) előhúzta, hogy ő találta meg, hogy utána láthassuk, hogy erre miképp került sor. Semmi extra, de mégis feldobta a részt, mert váratlan volt, a korábbi sémába nem illeszkedő megoldás.

Ha már idol, én már annak is nagyon örültem, hogy VÉGRE nem egy valakit mutattak (az hittem, hogy sima ügy, hogy Mike-é lesz), hanem a lányok is elkezdték keresni a védettség amulettet, ergó megvolt a feszültség, hogy ki találja meg. Persze amikor mindenki becsatlakozott, némiképp oda lett a varázs, de ekkor jött a fent említett “ravasz” húzás.

A rész fő motívuma a ramaty időjárás volt, elég keményen a játékosokra szakadt az ég, és ahogy néztem, nem csak ez határozta meg az első napokat, hanem a két idősebb játékos főnökösködése is – de mondjuk jó pár később kijátszható konfliktust vezettek fel már ebben a részben is. (Hadd jöjjenek, én meg addig megpróbálom elkülöníteni magamban a két szőke lányt.)

Egyébként Pat esett ki. Hogy milyen balszerencsésen, arra szavak nincsenek, teljesen önhibáján kívül megsérült a challenge-ről haza felé jövet a hajón, miután azt megdobta egy hullám. Ez ám a WTF. (És igen, itt volt a második ilyen “újító” elem, bár nyilván azért is, mert nem volt róla anyaguk, de a lényeg, hogy mindenféle felvezetés nélkül kaptuk meg a vészhelyzetet, és később került csak elmagyarázásra a dolog.)

A játékosok kapcsán még abszolút nem érzem, hogy ki lehet nagy spíler, de ez nem is meglepő, mint ahogy az sem, hogy favoritokat megint csak a kockák (Christian, Gabby) és a cowboyok (Elizabeth) között sikerült találnom, meg nyilván Mike-nak is szurkolom, hiszen ő már a The Amazing Race-ben is jó arc volt, plusz olyan zseniális sorozatot készített, mint az Enlightened.

A tábori taktikázások során vicces volt, ahogy több pár is kialakult, és nem annyira a nagyobb kezdőszövetségek domináltak – legalábbis ezeket emelték most ki. Az egésznek hirtelen valami randi reality-s jellege lett, amit nem bánok. Mármint nyilván nem szappanozni fognak, hanem arra célzok, hogy a felek tisztában vannak azzal, hogy nem kéne ezt csinálni, de közben maguknak sem tudnak megálljt parancsolni, szóval ahogy megpróbálnak titkolózni.

Szóval a tematika. Mint írtam, jó lenne, de basszus, hogy megint folyton agyon kell emlegetni és erőltetni mindenre… Ott legalábbis valami gond van, amikor Jeff Probst csak magyaráz és magyaráz (negyedóra a hajón), és vért izzad, hogy a Goliath törzset ne érdemtelen bagázsnak állítsa be (nem sikerült). Még szerencse, hogy nyilván lesz keveredés, mert komolyan nem tudom, hogy ki szurkolna nekik annak ellenére, hogy van egy Mike White-juk, akiről mindenkinek Góliát jutna eszébe.

Nem csak Probst próbált jobbra-balra dávidozni és góliátozni (basszus, a kezdésnél a hangeffektek, a dobbanások…! meg challenge közben is.), hanem a szerkesztők is megpróbálták úgy irányítani az interjús kérdéseket, hogy a játékosok ilyesmiről beszéljenek, de remélem, hogy észreveszik, hogy míg a David-megközelítésnek van értelme, addig a Goliath-os csak sztereotípiákra ad lehetőséget, és hiába próbálták meg, nem fogják pozitívra kihozni a ráutalást, hogy ez a lépés/siker/esemény Goliath-erényeket csillogtatott meg, Goliath-pillanat volt.

Mindegy. Jöhet a folytatás.

Expect the unexpected.

ui: vagy az én verzióm volt rossz, vagy tényleg nagyon halk volt Jeff Probst. Az elején a harsogó zene nyomta őt el, a challenge közben pedig fura volt, hogy totál le volt tekerve a hangja, miközben minden mást hallatszódott.

             

8 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2018. 09. 28. 01:36

37×01
Na, végre elkezdődött ez is. Érdekes így a magyarral párhuzamban nézni (majd oda is írok valamit), majdhogynem “túladagolásnak” érződik. Mondjuk itt megkapták a retek időt rendesen, komolyan megsajnáltam őket, szinte érezni lehetett a képernyőn keresztül is a hideget meg az esőt.

Én sem éreztem, hogy mitől lehetne szimpatikus a Goliath törzs, alapból is az underdogoknak szurkoltam, de még rá is játszott Jeff az elején a hajós intróval a különbségek bemutatásával. A 2v2 játék tetszett, meglepő módon a magyar verzióból ismerős a választási lehetőségeket tartalmazó challenge, és hát a David törzs győzelmével kicsit úgy éreztem, mintha így lett volna megírva, egyfajta tanító jelleggel, hogy “lám, a kicsik is tudnak nyerni, meg alábecsülitek őket”. Amúgy éreztem némi White/Blue/No collar-os évad meg BrainsBrawnBeauty szezon utánérzést is, ti nem?

David törzs:
– Christiannek jó dumája van, felröhögtem amikor belepörgettek a vágók, ahogy csak magyarázott a slide puzzle-ről :DDDD
– Jessica (szőke csaj) soundbite-járól eszembe jutott, hogy Michael után megint van egy 19 éves, aki 22-nek mondja magát? :D
– Tényleg volt némi randishow feelingje, ahogy kettesével elmentek kötődni, a Gabby-Christian páros a legszimpibb, remélem ők sokáig maradnak.
– Nick izgalmas karakter lesz, de a látványos kimaradása a melóból mondjuk nem egy jó kezdet. Cserébe végtelen szomorú háttérsztorija is van, amúgy a shelterben amikor a törzs megosztotta egymással a nehéz történeteket, az nagyon érzelmes és közösségépítő jelenet volt :'(

Goliath törzs:
– Na jó, itt is vannak szimpatikus arcok: pl. a kék pólós SWAT-os csávó (Dan) jó arc, aranyos volt, ahogy próbált nem beleesni Karába, de nem sikerült neki. Örülök, hogy ő találta meg az idolt (pedig hogy elindult mindenki keresni, miután Mike elkövette azt a hibát, hogy kb. első nap gyanúsan eltűnik az erdőben), és annak is örülök én is, hogy utólag mutatták, tényleg több ilyen kéne.
– Hát Natalie nem lesz egy Cirie, pedig kicsit hasonlít rá, de nagyon kihúzta a gyufát azzal, hogy csak ott álldogált.
– Wrestler John ahogy sorolta a beceneveit, jézusom… :D

Furcsálltam, hogy 16 perc van hátra, és ezalatt kéne lenyomni az immunity challenge, taktikázás, első tribal kombót, gyanús volt, hogy valaki vagy kiszáll vagy medevac lesz (vagy esetleg instant tribal a challenge után). Maga a verseny is néhol elég fizikális volt (az elején az átbújós résznél, wow), de végül senki nem sérült meg… aztán meg azt hittem, hogy rossz release-t szedtem le és kimaradt egy rész, mondom mi az isten történik… de tisztázták a szitut, a visszautaztatásokat ugye nem szokták leadni, ezek szerint nem is készül róla felvétel. Szegény Pat-et nagyon sajnálom, kvázi az ő sztorija indította be a szezon tematikáját (Jeff mondta egy interjúban), és erre így kiesni 3 nap után egy ilyen szerencsétlen sérüléssel… ha lesz Second Chance évad még (mint az s25 asszem), akkor oda vissza kéne hozni.

Ja és borzasztó volt a rész hangja, ezek szerint nem voltam egyedül vele (winnie, ION10 vagy TBS?), az egész epizód során feltűnően koncentrálnom kellett, hogy értsem amit mondanak, a challenge vége alatt meg abszolút nem lehetett hallani Jeffet a vihartól.

Gumbo - 2018. 09. 28. 09:45

Az idol találás elmesélése nekem is nagyon tetszett. Egyből Te jutottál eszembe, hogy mennyire várod, hogy végre legyen valami ilyesmi csavar :D

Szegény Christian annyira kínos volt az elején a hajón a reakcióival, rossz volt nézni.

(A hang nálam is borzasztó volt)

dragon1986 - 2018. 09. 30. 10:37

én a 2,1gb-os PLUTONiUM-t néztem hanggal nem volt gond.

Eső durva első gondolatom az volt, hogy miért sincs sose senki aki vízálló cuccal jön. Lehet kapni esőkabátot és nadrágot, ami sportos úgynéz ki mint egy edzőruha és nem fázol és ázzol sz@rra magad.

Puzzle-os srác szimpi meg a technical writer csaj is.

Idol találás tényleg jól lett megmutatva.

Publushing Ceo remélem hamarosan repül, nagyon idegesített az egész rész alatt.

Thomas - 2018. 10. 01. 17:13

Javaslom az Amazonos release-eket, amiből van, azok a legjobb minőségűek mindig, és a legkevesebb gond van velük. Érdemes rá 1 napot várni, bár jelen esetben már aznap délutánra volt, ahogy nézem. Még felirat is van benne általában, ha elég tré is, nekem segít valamit a megértésben. A TBS-ekkel többször van gond, mint ahányszor nincs. És amúgy a Plutonimum is hibás, már van proper HDTV azóta.

Az Idol keresés közben én azon röhögtem fel, hogy ha minden igaz (még nem vagyok annyira tisztában a nevekkel) Alison és Angelina végre rájöttek, hogy állandóan srácok találják meg az Idolokat, és csak 15%-ukat lány, és hogy ők javítani akarnak ezen a százalékon, mivel én is ezt hajtogatom már évek óta, hogy nagyon unom már, hogy folyton a srácoknál van minden Idol. De mi ebből a tanulság? Hiába keresik a lányok is, akkor is srác fogja megtalálni, szuper:(

Eddig Jessica a kedvencem, nagyon cuki:) A másik törzsből meg Natalia vagy Alison? Még nem tudom. Hát nem vagyunk tele eyecandyvel, az tuti:(

Az sajnos kitalálható volt, hogy valaki fel fogja adni, vagy kiveszik, mert nagyon ment az idő a sztorizgatással, normál esetben nem férne bele ennyi. Már eleve vagy a rész felénél írták ki, hogy Day 2. Látszott hogy nem lesz idő a szokásos körökre. Ijesztő volt, hogy Pat mennyire rosszul lett, azt hittem, megcsípte valami, de aztán jött a magyarázat. Erre csak azt tudom mondani, hogy az lenne a korrekt, ha a felépülése után betennék egy újabb évadra, mert tényleg teljesen önhibáján kívüli okok miatt esett ki.

winnie - 2018. 10. 01. 17:39

“Az sajnos kitalálható volt, hogy valaki fel fogja adni, vagy kiveszik, mert nagyon ment az idő a sztorizgatással, normál esetben nem férne bele ennyi. Már eleve vagy a rész felénél írták ki, hogy Day 2. ”

hát, ja, ezért nem nézem soha az időt, közben meg nem tűnik fel, hogy 25 vagy 30 vagy 35 percnél tartunk:)

Thomas - 2018. 10. 01. 18:38

Én sem nézem direkt az időt, de sokszor nem értek valamit, vagy szar a felirat, és látom, hogy alatta van a jó, amit kiírnak a képre, és vissza kell tekernem, hogy elolvassam, és akkor önkéntelenül is látom, hogy hol tartunk:)

winnie - 2018. 10. 01. 19:07

nem tudom, mit javít, de most látom, hogy jött ki proper.

Gumbo - 2018. 10. 02. 08:52

Én nem bírom ki másnapig :D

Amúgy tényleg érdekes az idol fiú-lány találási arány. Vajon nem keresik a lányok annyira, vagy nem veszik észre?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz