login |

Pilot: A Million Little Things

2018. 09. 28. 15:50 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) A barátság nem egy nagy, hanem millió apró dologból áll. Ugyanez elmondható a sorozatokra is? Ha csak egy nagy ötletük van, de az apróságok nincsenek a helyükön, akkor csak küszködés lesz a vége. Szerencsére itt nincs így.

Az ABC újonca történetének középpontjában egy baráti társaság áll, akik egy lift elakadásakor ismerkedtek össze. Egyikük ingatlanos, a másik egy rendező, a harmadik egy háztartásbeli apa és a negyedik…, neki a munkájára már nem emlékszem. Nem is ez a lényeg, hanem évek óta nagy barátnak hiszik egymást, de az egyikőjük megöli magát, amiből kiderül, hogy mégsem tudnak olyan sok mindent egymásról.

Mi értelme van a tettetésnek, a bevált “baráti” rutinnak, ha nincs mögötte igazság, ha senki sem tudja, hogy a másik mire gondolhat, mennyire érzi elakadva magát az életben? Pont ez az öngyilkosság rázza fel az életben maradtakat, hogy talán végre lépjenek, talán végre mélyebb legyen a kapcsolatuk, őszintébb. Meg van egy átívelőbb titok is, de pszt.

A szereplőgárda pedig “ismerős arcok, a sorozat” tematika szerint jött össze. Bevált sztárok kellenek egy ilyen érzelmes szériába? Elég csak megnézni az adatlapnál a szereplőgárdát. Nem akarom lelőni, hogy ki öli meg magát, de flashbackekben ő is jelen van a későbbiekben. Legalábbis a pilot alapján, ahol többször is visszaemlékeznek rá.

Mondjuk James Roday-t kiemelem külön, hogy mennyire teljesen olyan, mint a Psych-ban volt. Pont a komolyabb jelenetekben el is vérzik kicsit, de a humort azért szállítja. Igazából nincs főszereplő ugye, sok kisebb, de összefonódó történet lesz, de ez egyben azt is jelent, hogy ha valaki nem szimpatikus, akkor azzal máris elmegy hetente majd sok perc.

Kicsit féltem, hogy csalódás lesz ez a hét újoncok szempontjából, mert mostanában azért főleg a kábeles sorozatokat élvezem, de az az igazság, hogy ez bejött. Mondjuk el nem tudom képzelni, hogy 22 részen át lekössön, de legalább a három részes esélyt megkapja, hátha. Sima 7/10, ami meglepő a 30%-os várási faktorom után. Hiába na, a részleteket eltalálták, bármennyire is bárgyú volt a kétsoros sztori.

18 hozzászólás Ne habozz!

Gevin - 2018. 09. 28. 16:00

Kar, hogy orszagos (es valszeg a sztori szempontjabol total feleslegesen 22 resz), de ez erdekesen hangzik. A pilot mindenkepp kap eselyt, aztan majd meglatom.

Deny - 2018. 09. 28. 16:14

Én úgy olvastam, hogy elvileg max 18 részes lesz, nem tudom, az mennyire jobb, human :D

Egyébként nem csalódtam. Ez volt az egyik legvárósabb újoncom, és jól sikerült a pilot. 7/10 részemről is.

winnie - 2018. 09. 28. 16:40

gevin: ha sorozat, akkor sokszor 22 rész a terv, szóval szerintem itt irreleváns. legalábbis itt nincsenek annyira sarokpontok, amikre a szezonokat építhetik, bár mondjuk van rejtély, szóval kitudja.

winnie - 2018. 09. 28. 16:43

ezt írtam twitterre: 6,5/10: erős a pilot, de a karakterek nagyon all over the place-ek, vagy nem is ez a jó szó rá, de teljesen összevissza, a spektrumon szanaszét vannak, valami kohézió kéne a barátságon kívül. szép, hogy a barátságra akar koncentrálni, és nagyon igaza van a sorozatnak, de félő, hogy csak egy szappanos kapcsolati dráma lesz pár feltárandó rejtéllyel, amiknek ha annyi, akkor befullad. ha meg nem akarják befullasztani, akkor a végtelenségig húzzák majd őket.

goodjohnwin - 2018. 09. 28. 17:25

Jó így látni Ron Livingstone-t, mármint kicsinosítva, kivasaltan – a Loudermilkben eléggé le van robbanva, és már évek óta azzal a fejjel emlékszem rá.

A sorozat amúgy nem rossz, de nem is annyira jó, hogy a folyamatos nézése felmerült volna…

DarkEagle - 2018. 09. 28. 21:24

Mivel ABC így inkább várok hogy kiderül mire áll be a nézettség mert ha ezek után még süllyedni is fog akkor ez kasza lesz az évad végére és semmi kedvem megkedvelni a sorozatot hogy utána az ABC megint kicsesszen velem. :D

Tyberius06 - 2018. 09. 29. 10:56

Engem ez a nyitány nem győzött meg összességében, viszont voltak benne aprócska részletek. A flashbackes szerkezetet szeretem, az igazság tartalmát is, mennyire nem ismerik egymást emberek. De ez a párkapcsolati kavarás, amit kihoztak a végére. Érdekesen volt összerakva az a telefon hívás. Második harmadik rész még kap esélyt, de nem érzem azt, hogy ezt nekem feltétlen végig kéne követnem.

Gevin - 2018. 09. 29. 18:37

A “character web” kicsit túl szoros, szappanos lett az átívelő titokkal, de azt leszámítva nálam is működött minden. Laza 7/10, kíváncsi vagyok a folytatásra.

Indie - 2018. 09. 30. 02:18

Ezt el fogom nézegetni egy darabig, annyi biztos. Semmi olyan nincsen sem a sztoriban, sem a karakterekben ami fú de hype módon lekötne, de az hogy a pilotban éppen csak megkarcolták a felszínét a dolgoknak sokat tud dobni azon, hogy az embert hétről hétre érdekelje hogy pontosan mi is történt.

Van egy kis heti limonádé-adag íz az egész felütésben, és szerintem pont ez lesz az ami a nézők javát a képernyő előtt tarthatja. Tipikusan az a sorozat, aminek ha adnak egy 16-22 részt, akkor lehet benne karakterizálni, és múltbeli dolgokra építkezve sztorikat kihozni, és a big-picture nagy sztorit is develope-olni. 5/10, mert tulajdonképpen semmi nem történt, csak felhúztak egy sketch-et, ami tartalmat adhat majd az évadnak.

Necridus - 2018. 09. 30. 20:14

Valamiért egy Big Little Lies stílusú drámát vártam, ezért kicsit csalódtam és nem annyira győzött meg. De még kap 1-2 résznyi esélyt, mert simán nézhető.

FrankLuck - 2018. 10. 01. 14:41

Engem nagyon jó pillanatban kapott el, a barátságos téma amúgy is sokkal közelebb áll hozzám, mint a családos (a szappan ellenére is). Az őszi pilotok közül eddig ez tetszett a legjobban, így az esélyt simán megkapja – aztán meglátjuk, hogy mivel akarják kitölteni a maradék 15+ részt. 7/10

Snoopyzit30 - 2018. 10. 02. 17:27

Ahhoz képest, hogy országos sorozat, nekem ez most nagyon kellemes csalódás. Mondjuk már évek óta nem adok esélyt 3-4 országosnál több sorozatnak, de ennek most kifejezetten örültem. Valahogy a hangulatom is nagyon megvolt hozzá. Végre egy sorozat ahol nem csak a nők mutatnak érzelmeket, hanem a férfiak is, ami persze kicsit zavarba is hozott, nem vagyunk ehhez hozzászokva/hozzászoktatva, de nekem tetszik.

Lehet most felülértékelem, de nekem 7,5-8/10 simán van ez a pilot. Reméljük innen nem lefelé vezet majd az út.
Az országosoknál engem is mindig halálra rémít a 18-22 résznek még a gondolata is, de majd meglátjuk. A This is us-t én 2 rész után kaszáltam, de itt bizakodó vagyok, ennek a pilotja sokkal jobban tetszett.

Tyberius06 - 2018. 10. 05. 18:15

1×2

továbbra is vannak jó pillanatai, de nálam rombolja az összképet az a pár perc, amit a háttérben zajló titokkal töltenek – gondolok itt az asszisztens kavarásaira…

A karakterek viszont kedvelhetőek. Egyébként, amikor a pilotban feljött az utolsó telefonhívás, sejtettem mi lesz a tartalma.
Továbbra is a sorozattal tartok…

winnie - 2018. 10. 09. 18:43

1×02: 4,5/10. Valahogy csak csordogált ez a rész, sem a visszaemlékezések, sem a halott szála, sem a nyomozgatás nem volt erős. A sztorik kifutása felemelő volt, a rész végén a zenés montázs tényleg nagyon jó, az odáig vezető úton folyton elkalandozott a figyelmem. Lehet, hogy erősebb karakterek kellenének?

Nem rossz a sorozat, de nem több ennél a besorolásnál, márpedig ez édeskevés, még akkor is, ha jó a készítői szándék. Egész egyszerűen nem annyira érdekfeszítő, hogy kitartsak mellette. Arról nem is beszélve, hogy túlságosan is támaszkodik a sorozat a rejtély aspektusra, márpedig ez idővel gimmick-ké fog silányulni. A mostani felfedezés mondjuk hatásos volt, de nem annyira nagy dolog.

Verdikt: érzem, hogy az 1×03 után el fogom kaszálni – azt még megvárom, hogy mégis mit akarnak Eddie feleségével, aki most talán nem is szerepelt.

Tyberius06 - 2018. 10. 12. 02:32

1×3

Szerintem megsuhintom a kaszát… az jó, hogy egy részen át ment a nyafogás, de igazából én erre nem vagyok kíváncsi.
Továbbra is vannak benne apró darabkák, amik jók, de összességében nem mindig adnak annyit hozzá, hogy az attól az egész jó legyen.

Snoopyzit30 - 2018. 10. 15. 19:53

1×02

Nagyon lassúnak érzem, mármint nem a párbeszédeket, mert azok gyorsak, de csapongóak, nem mennek mélyebbre. Hiába komolyak a témák, amiket körüljárnak, hiába szimpatikusak a figurák, de valahogy azt érzem, hogy ezt nyújtani akarják majd, mint a rétestésztát. És hát ööö… jól is érzem, mert ez egy országos sorozat, itt nem 6-8-10 részes egy évad. Az hogy Jon miért lett öngyilkos és a körülötte lévő rejtély, hogy mit tervezgetett az öngyilkossága előtt az számomra idegesítő és nem pedig izgalmas.
Még megnézem a 3. részt és meglátom. Egyébként a szereplők közötti dinamika az, ami visszatart a kaszától (még).

winnie - 2018. 10. 19. 08:54

1×03: 3/10 – i’m out. valahogy nem állnak össze sem a karakterek (grace parkot a kezdéssel elszúrták, esélytelen még egy ilyen résszel is visszamásznia), sem a dinamikák köztük, sem a hangvétel, ami ugye itt elég komolyra sikeredett. a rejtély sem izgat. egy ez csak egy kicsit depis szappan, amiben nyilván lesznek felszabadító pillanatok is.

Snoopyzit30 - 2018. 10. 23. 17:40

A 3. rész az tényleg unalmas volt, de a 4. rész nekem kifejezetten tetszett. Én most már biztos maradok. Remélem megéri majd.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz