login |

The Resident: kezdett a 2. évad

2018. 09. 28. 18:50 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: kritika,

Feel the heart. Be the heart.

Az megvan, hogy a Grey’s Anatomy-nek egy zuhanyzós, kvázi szexjelenet miatt kezdődhetett el a héten a 15. évadja? Na, a The Resident készítői megtanulták a leckét, gondolták, hogy ők is így szerezhetnek nézőket. Ráadásul, mivel a 9-1-1-t kapta meg felvezetésnek, ezért egy event (ÁRAMSZÜNET!), vagyis berántósnak szánt epizóddal kezdett a FOX kórházas drámájának a 2. évadja

Kár, hogy ebben a részben igazából csak a kórházas műfajt domborították ki, azt csak nagyon minimálisan, hogy miért volt eleinte egyedi a sorozat – és az az igazság, hogy tartok is attól, hogy a folytatásban el fogja veszteni az identitását a The Resident, és tipikus orvosi szériává válik. (Mondjuk ettől már az első szezonban is féltem, mert azért annyi bürokratikus defekt nem lehet, hogy ne fulladnának repetitivitásba.)

Ezt kifejezetten sajnálnám, mert ha nem tudtam volna, hogy a 2×02 minden bizonnyal már nem csak kórházas akciózásról fog szólni és jönnek az új szereplők, akkor ezzel a premierrel ki is szálltam volna a sorozatból, de így még nemiképp bizakodom. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szóval Conrad és Nicole párszor megszeretgette egymást, és ezzel keretbe is foglalta a részt – hiszem, hogy az újonnan jövők miatt kezdődött így ez a szezon is, de ez nekem túl szappanos, vagy Grey’s-es volt, és a nemes szándék ellenére nem szeretném, ha túlságosan a párkapcsolatok dominálnának. (Pedig mások között is alakulnak a dolgok, és akkor még nem beszéltünk a folytatásban érkezőkről.)

Mint kórházas epizóddal, nem nagyon volt gond a kezdéssel, a kisbabák szála, huhh…, a többieké so-so volt, és némiképp visszautalva az első szezonra, még egy kis rejtélyt is kaptunk a hackeléssel (nem vitték túlzásba), viszont az, hogy egy kórház nem áldoz a karbantartásra vagy a feleslegesnek hitt fejlesztésekre, nem tűnik egy nagy kritikai szálnak. Hogy maradjak, ezen a szinten mindenképp erősíteniük kell a készítőknek.

A karakterek is kissé színtelenre sikeredtek a részben. Nicole döbbenetes, hogy még mindig mennyire nonfaktor, Conrad és Bell is csak egy hajszálnyira lehetett olyan, mint az első évadban (renitens/lázadó és villain), teljesen letekerték őket, Okafor-ral együtt, akiről egy pillanatig nem látszott, hogy miért fanfavorit karakter. AJ kvázi újoncként kapott ugyan némi lehetőséget, de most számomra közel sem volt olyan meggyőző és sármos, mint amikor először megjelent.

Szerintem felesleges is leírnom, hogy nem jött be a 2×01. Akciós, gyógyítós epizódnak elment, de mint ilyen nem kötött le, a The Resident-től mást vártam volna, és azért az elég beszédes, hogy egy kedvelt első szezon után most kész lettem volna a polcra rakni, de akkor még kap egy esélyt. Ha azzal nem él, akkor…

23 hozzászólás Ne habozz!

Bence - 2018. 09. 28. 21:51

Tényleg muszáj volt egy szétnyitott csecsemőt berakni nyitóképnek? Szoktam enni is közbe.

infinity - 2018. 09. 29. 14:27

Tetszett a pilot, bár elfogult vagyok, mert nekem ez a sorozat a tavalyi legjobb újonc volt!
A mostani résszel csak az volt a gondom, hogy a karakterek kicsit takarékon voltak, de remélem ez csak a felvezetésben volt így, és olyan szuper évad lesz, mint az első!
Kíváncsian várom a folytatást.

Shannen - 2018. 09. 29. 19:55

Nekem legalább annyira bejött az évadkezdés, mint az előző évad. Szeretem az ilyen event-jellegű epizódokat. Mínusz a zuhanyzás.

Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e idén átívelés és ha igen, akkor mi. Mármint azonkívül, hogy Bell továbbra is megpróbálja majd kirakni Conrad-ot.

Remélem az új szereplők legalább olyan jól fognak beválni, mint az előző évad végén AJ.

winnie - 2018. 09. 29. 21:10

“Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e idén átívelés és ha igen, akkor mi. Mármint azonkívül, hogy Bell továbbra is megpróbálja majd kirakni Conrad-ot.”

mivel az egyik új szereplő gyógyszerekkel lesz kapcsolatos, így arra gondoltam, hogy lehet, hogy azon a téren próbálnak majd valamit feltárni.

MadAve - 2018. 09. 30. 20:58

Nekem összességében tetszett az első évad. De ez a hackelős, folyton villámlós, dörgős-csattogós rész erőltetett volt. A dinamikusnak, szenvedélyesnek szánt, keretbefoglalós szexjelenettel nem én vagyok az a réteg, akit meg lehet fogni. Egyébként ha már szex, ez totálisan hideg volt nulla érzékiséggel, de mindegy (azért részletezem, mert akkor ezek szerint ez egy fogás lenne a készítők részéről?)… Attól függetlenül egyelőre még maradok.

heidfeld - 2018. 10. 01. 21:23

Nagy ellensége vagyok az átíveléseknek. Nagyon nehéz fenntartani az érdeklődést az ilyesmi iránt. Legtöbb esetben bele is bukik a készítők bicskája. Mondjuk, ez csak az én véleményem.
A szex hideg és hiteltelen volt, Nagy hiba erőltetni ezt a dolgot Ezzel is az egyediségét csorbítják a szériának.
Hol vagyunk már a pilot lendületétől, érdekességétől? Jó, néha meg-megvillant, de egy erős 6.5/10 a maximum.

LaCRossE - 2018. 10. 02. 21:42

Viszont a második résszel már semmi probléma nem volt, elég erősre sikeredett.

infinity - 2018. 10. 03. 15:56

Nekem mindkettő rész tetszett, de szerintem is jobb és erősebb volt a 2×2.

Nikolka - 2018. 10. 22. 00:21

A Gilmore Girls rajongóknak tetszeni fog a 4. rész. Finn és Logan újra együtt.

Conrad apjától féltem, de eddig jól használják. Főleg itt a 4.részben.
Ebben az évadban valahogy Dr. Bellből is visszavettek, nemcsak Conradból. Már mintha sokkal jobb arc lenne.

LaCRossE - 2018. 10. 24. 02:18

Ez az ötödik rész nagyon erősen megütött. Évad legjobb, de egyben legszívszorítóbb része.

Nikolka - 2018. 11. 02. 02:01

Szokatlanul merész volt a sorozattól az 5. rész. Nagyon földhöz vágott engem is.

Tyberius06 - 2018. 12. 07. 02:52

Nah, ahogy sejteni lehetett, így a 8-dik rész környékén megindul az orvos-krimi-thriller vonal. Tetszik, ahogy szép lassan felépítik, ugyanakkor kicsit kopírozzák az első évad szerkezetét. Viszont 22 részben ez nem érzem, hogy működni fog. 16 rész top, mert így nagyon rétes tészta lesz…

Shannen - 2018. 12. 07. 21:54

Csak nem bírták ki, hogy ne húzzanak egy klisét így a szünet előtt…
Kár, mert a gyógyászati eszközös vonal nagyon tetszik, és látszik, hogy van benne potenciál és érzékeny témákat feszegetnek (persze network tévé adta lehetőségek keretén belül) és ahelyett, hogy mondjuk bemutatnák, hogy ebben a helyzetben tényleg, hogy lehet fellépni, inkább menne a klisés maffiózó irányba, ahol a legnagyobb cég CEO-ja simán elteteti láb alól(vagy legalábbis próbálja) azt, aki keresztbe akar tenni az üzletének.

Pozitívumként viszont meg kell említeni Dev és Priya lefújt esküvőjét. Persze Devon részéről borzasztó dolog volt az esküvő napján közölnie ezt, de Priya-val olyan szinten nem tudtak mit kezdeni az írók, hogy azt rossz volt nézni. Mi, nézők, tuti jobban jártunk így.

Nikolka - 2019. 01. 25. 14:26

A Devon-Julian vonalért borzasztóan kár. Amúgy szuper lett volna a visszatérés.

andrea - 2019. 01. 29. 11:01

Ez a sorozat brutálisan jó lett. A témák rendben vannak, a cselekmény is, a színészek belejöttek, az elején volt döcögés. Az első évadbéli Conrad a mostanihoz képest sokkal szimpatikusabb. Viszont Nic meg kicsit uszimpatikussá kezd válni valamiért. Julian meg biztos lesz még, Dev-vel jó párosok, remélem visszatér. Úgy látszik szerelmi 3szög az meg van. Hurrá. Conrad-Nic ás az új doki plusz lehet ezzel az anyukával is lesz valami Conrad között, ennek okán. Valamiért ez a tippem.

Nikolka - 2019. 01. 30. 00:55

Az a baj, hogy Conrad és Nic között nulla kémia van. És ez már az első perctől zavaró. Kifejezetten kínos a 2 színész együtt. Eléggé félrement a casting náluk..

andrea - 2019. 02. 01. 17:13

Valóban nincs kémia sajnos és nem is mutatnak jól egymás mellett.

Tyberius06 - 2019. 03. 13. 18:58

Hm… hozom fel magam az évad második felével. A szerelmi sokszög már most bassza a csőröm. Az pláne hogy egyik részben összevesznek a másikban meg vígan kamatyolnak… mintha a részek sorrendjével lett volna vmi.
Az orvos-krimis vonal viszont tetszik, Robin Cook visszaköszön, ilyenből amúgy se volt sok és ad is egy kis pluszt. Viszont a 22 részt erre soknak tartom. 16 részben jobb lett volna. De meglátjuk hova fut ki az évad.

Nikolka - 2019. 04. 13. 23:03

2×18
3 szereplőt egy rész alatt így kiírni picit gyors volt nekem. Conrad apját sajnálom. Bellel jól működtek a vezetésben.

2×19
Szuper rész volt. Nagyon megható esetekkel. Kevesebb magánélettel.

Clarei - 2019. 04. 23. 16:27

2×20

6 hete szültem, császármetszéssel. Végig sírtam a rész közepétől.

Nikolka - 2019. 04. 24. 23:06

2×20
Én pedig 3 hete szültem császármetszéssel. Ugyanígy voltam a résszel. Amúgy is sírtam volna. De így főleg borzasztó volt látni. (És milyen jó, hogy nem 3 hete láttam ezt a részt.. Így is egy hétig nem aludtam a műtét előtt .)
Sajnos már amikor telefonáltak a nagyobbik lánnyal biztos volt, hogy baj lesz a nővel :(

Jessie egy pillanatig nem habozott.. Nem kérdezte meg legalább azt, hogy biztos vagy benne?! Érdekes egy csaj.

A szakítasnak örülök, csak tartsák is az írók magukat hozzá.

Henry - 2019. 05. 01. 21:49

Huhhh… Ez a 2×20 nagyon erős rész volt. Ahogy látom nem csak engem érintett meg lelkileg. Igaz, az Én kisfiam már 1 éves, de mi pont ebben a szituációban voltunk. Nem jó a szívhang, sürgősségi császár. Egy pillanat alatt visszajött minden emlék.

Elvonatkoztatva a saját élménytől, nagyon hatásos volt, elgondolkodtató, főleg a valóság tükrében, amit a végén meg is mutattak.

Megérne egy külön kritikát ez a rész, bár úgy látom a kommentek alapján, hogy annyira sokan azért nem követik a sorozatot. (vagy csak nincs mit beszélni róla?)

Andrea - 2019. 05. 16. 11:31

Szerintem is megérne egy kritikát, ha nincs senki aki vállalkozna rá, akkor szívesen írok egy kritikát.

Most végeztem a második évaddal. Nagyon jó kis évad volt ez is. Jól volt felépítve karakterileg pl mindenkit sikerült úgy felépíteni az idő során hogy érdekelnek a karatkerek története, nem merül ki Conradba, Nicbe, pl Austin, Devon, Mina, Bell, Conrad apja. Ez plusz pont a soroztnak. Az ortopéd sebész is kifejezetten szerethető karakter, én legalábbis imádom a nőt, na meg jók a töltelék karakterek mégpedig Bell asszisztense Grayson, a másik sürgősségi doki, a nővér Jessica. Bell nekem igazán kedves meglepetés, nagyon jó változásokon ment keresztül,az egóját ahogy kezdte levetkőzni, van ott szív pl mikor a műtős takarító meghalt, a barátja. Kicsit többet lehetne majd az ő sztorijából is.
Conrad és Nic még mindig rém rossz együtt, szeretem Emilyt, de a karaktere nekem ellenszenves. Jó kis esetek voltak pl eléggé megrázó volt az anya halála aki alig pár órája hozta világra a gyermekét aztán meghal, tetszik hogy aktualitásokkal foglalkozik, dicséret a sztorik miatt pl a gyógyszercéges botrány, ez a transzplant hercehurcánál kicsit GA feeling volt, főleg a vége most ki halt meg. Meglepődnék ha nem Kyle. Sokat nem érzek a soriba de várom már a kövi évadot, remélem jó sztorikat hoznak ismét, esetleg 1-2 érdekesebb karaktert elnéznék még. Nic helyett valakit Conranak hozhatnának, de már nagyon úgy vna ez felépítve …. :(
AZ évad nekem 8/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz