login |

This Is Us: kezdett a 3. évad

2018. 09. 28. 20:20 - Írta: winnie

60 hozzászólás | kategória: kritika,

– You need to talk to him.
– And say what?
– Tell him to “get the hell off of Beth’s cousin before I kill you in the face.

Az első percekben megijedtem, hogy túlságosan is felhozós, a múltat felelevenítős epizód lesz a 3×01 (bár a nyitány szöget ütött a fejembe, hogy vajon mi célt szolgálhat), hogy szintre kerüljünk a nyár után, de kőkeményen belevágtak a közepébe a múlttal, jelennel és a jövővel, és persze a This Is Us-ra annyira jellemző hol erőteljes, hol pedig nagyon mosolygós jelenetekkel.

Ez megy talán a legjobban a sorozatnak, a különböző komponensek megfelelő adagolása. Vannak ugyan részek, ahol az egyik vagy a másik van túlsúlyban, de összességében a dráma, a humor és a rejtély nagyon jó arányban van jelen, és ez teszi annyira szerethetővé a sorozat.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Szóval láthattuk, hogy Beth unokatesója idén faktor lesz, és az is kiderült, hogy van miért féltenünk Kevin-t. Azon sem lepődtünk meg, hogy Deja továbbra is keménydió maradt Randall-ék számára, de végül úgy tűnik, hogy a küzdelem érte gyümölcsözni fog. Kate-ék pedig nem túl jó kilátásokkal, de csak belevághatnak megint a bababizniszbe.

Ami nagyon jó húzás volt, hogy Jack és Rebecca házasság előtti életét kaptuk meg a múltból, konkrétan az első, elég esetlenre sikerült randit (csillagos ötös volt!), aminek csattanójaként bele is rondítottak a képbe Dan Fogelman-ék – vajon ez azt jelenti, hogy most egy kicsit háttérbe kerül a házaséletük a gyerekekkel? Vagy a közös házaséletüket váltja ez a szál, ami mellé a Jack halála utáni időszak is beúszik?

Annak nagyon örültem, hogy Jack apját visszahozták (nyilván nem tartósan, mert Peter Onorati a SWAT-ban is visszatérő szereplő), arra pedig továbbra is nagyon, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy a vietnami sztoriból mit fognak kihozni. Mert valahogy iszonyatosan szkeptikusan állok hozzá. Oké, hogy ott lesz a rejtélyes tesó, de ez a sorozat a már ismert karakterek, a nagy család miatt működik, a háborúban viszont senki nem lesz közülük Jack mellett.

Amikor pedig végre azt hihettük, hogy optimista befejezést kapunk Deja ajándékával és Kate jó hírével, akkor Toby kiöntötte a gyógyszereket, majd pedig előugrottunk az időben és…

Igen. ÖregToby-t is láthattuk nem olyan jó bőrben, plusz Randall és Tess sem ugrándozott örömében, szóval lehet, hogy a félévad környékére elő kell majd készíteni a papírzsebkendőket. Ugye nem?

Összességében nagyon jó volt a rész, emlékeztetett arra, hogy miért szeretem nézni ezt a sorozatot. Az kifejezetten gyönyörű volt, ahogy a történetet úgy csomagolták be, hogy rímeljen az NFL történetének egyik leghíresebb játékára, az Immaculate Reception-re. Nem tudom, hogy direkt ezzel akarták-e párhuzamba hozni a sztorit, de tényleg annyi szinten megvoltak a párhuzamok, hogy öröm volt nézni.

60 hozzászólás Ne habozz!

abba - 2018. 09. 28. 22:13

Azt tudjuk az előző évadból, hogy Toby hamarosan mély depresszióba zuhan, és durva volt most látni, ahogy kidobja a gyógyszereket, csak, hogy boldoggá tegye Kate-et és lehessen babájuk. Egyáltalán, nagyon szomorú volt a száluk ebben a részben.

Dejáért sajnos nem vagyok oda, és most emiatt Randall sem kapott kifejezetten erőteljes sztorit, de a végére nem zavart mindez, mert kaptunk egy aranyos mosolygós jelenetet, amikor a kislány beleegyezett az örökbefogadósba + hozott ajándékot.

Nem volt egetrengető a kezdés, de jól nyitotta meg az évadot, és lassan épít tovább, ahogyan azt már megszokhattuk. Viszont nekem a héten a klasszikus This Is Us-érzést Jack és Rebecca sztorija hozta, az a nosztalgikus, reményteljes és mégis szomorkás hangulat, ami átitatta a közös jeleneteiket csak megerősítette bennem, hogy bizony tényleg ők ketten teszik azzá a sorozatot, ami. Nem bánnám, ha rengeteg ilyen múltbeli szálukat ismerhetnénk meg idén, nagy kedvenceim. Mandy Moore pedig gyönyörű.

Ja, és az NFL-szál? Totál nem esett le, mégis megmosolyogtam a végét, és aranyos keretet adott a résznek.

Dalmayr - 2018. 09. 28. 23:51

Nekem nem tud rosszat hozni a This is Us, egyszerűen szeretem, mert még egy részben sem csalódtam. Nyilván voltak jobbak-kevésbé jók, de sosem megy túl mélyre a minőség. Jack-Rebecca szál irtó cuki volt, mindig meglepődök, hogy Milo Ventimiglia mennyivel fiatalabbnak tud kinézni a valós koránál. Mandy Moore nem, ezáltal itt idősebbnek is látszott. A kedvencem az egész sorozatból Beth. Annyira jó karakter, csupaszív de mellette kemény is, zseniális dumával. Az Oprah-s jelenet nagyon tetszett. Az egyik kedvenc sorozatos párom lettek Randall-lal :)

abba - 2018. 09. 29. 12:28

@Dalmayr
Nahát,én pont az ellenkezőjét érzem,Mandy Moore mindig kb. 25 évesnek néz ki, még akkor is, mikor kamaszok a gyerekei, Milo Ventimiglián azonban látszik az idő, bármennyit játszanak az arcszőrzettel.

Deny - 2018. 09. 29. 13:44

Dalmayr: Ugyanígy vélekedek én is a sorozatról. Ez a premier sokkal jobban tetszett, mint a tavalyi, nagyon ötletes volt ez a focis keret. A flashforward pedig kifejezetten ijesztő volt.

Shannen - 2018. 09. 29. 20:02

Tipikus This Is Us-epizód volt, úgyhogy természetesen tetszett a kezdés.
Tavaly nem mindig érdekelt eléggé Jack és Rebecca szála, de ez a mostani nagyon aranyos volt, jó volt őket látni az első randijukat.

És egyetértek az előttem szólóval, Beth a legjobb karakter, imádom a dumáit. Örülök, hogy idén elvileg rá is több figyelem fog irányulni.

Nagyon veszélyes, amit Toby csinált, ki tudja meddig próbálkoznak majd Kate-tel, addigra tényleg teljesen összeomolhat. És akkor sem biztos, hogy sikerülni fog nekik.

Azt esetleg meg tudja valaki mondani, hogy a flashforward-os részekben Randall-ék hány évesek kb?

winnie - 2018. 09. 29. 20:46

én plusz 20-ra gondoltam elsőre, de lehet, hogy nincs annyi, ha a lánya most 10 fölött van, és abban pedig a húszas évei végén.

Anni - 2018. 09. 29. 21:30

Nagyon jó kezdés volt még jobb mint a tavalyi. Hihetetlen, hogy egy ennyire rossz első randi volt Jack és Rebecca történetének a kezdete, nagyon imádtam én is. Bírom nagyon az olyan részeket, ahol a big 3 még kisiskolás de engem most nagyon érdekel ez az idősík ahol Jack még a háború miatt szenved és, hogy hogyan jönnek össze végleg. :)

Szerintem kb. 50-55 között lehetnek Randallék a jövőben. Amivel kapcsolatban most már lövésem sincs, hogy kihez mennek és miért kell Toby hozzá.. eddig azt hittem Deja vagy Beth de így már azt érzem Kate van a dologban, lehet a baba projekt nagyon rossz véget ér. :/

Shannen - 2018. 09. 29. 22:22

Köszi a tippeket, igazából én is valahogy 15-20 éves időugrást tippeltem. Kicsit nehéz belőni, mert azért néhány ősz hajszállal azért nem tették sokkal egyértelműbbé a helyzetet. Maximum tényleg Tess korából lehet kiindulni, de ő szerintem simán lehet a 30-as éveinek elején is.

Dalmayr - 2018. 10. 01. 13:09

@abba: azért azt se felejtsük el, hogy Ventimiglia majdnem 10 évvel idősebb igazából. Nekem ő hitelesebb minden idősíkon, Mandy Moore mindenhol ugyanannyinak néz ki, 28-30nak. De ez már csak kukacoskodás, a játékával simán átadja amit kell.

Zwecki - 2018. 10. 02. 23:21

Mivek kell a drama, es Jackrol mar tudjuk, hogy meghalt, igy szerintem ebben az evadban Katerol derul ki. Szinte biztos,hogy meghal. Az, hogy szules kozben vagy meg elotte egy mutet soran meg kiderul. De en inkabb a szulesre szavazok. Es a gyereket mennek meglatogatni. Gondolom Toby nem torodik vele, mert miatta vesztette el elete szerelmet. Es most orokbe adjak.

rapguruz - 2018. 10. 02. 23:49

Zwecki, én meg arra tippelek hogy ebben a szezonban ezt nem tudjuk meg egyelőre, játszanak egy kicsit az idegeinkkel az írók, ugyanúgy mint Jack halálanak a korulmenyeivel tettek.. De amit leirtal az így elég durva és el tudom képzelni sajnos……

Nikolka - 2018. 10. 03. 00:29

Teljesen más volt így nézni az első randit, hogy tudjuk mi lesz a történetük. Ez ritka sorozatoknál, és pont ez teszi érdekessé. Amikor Rebecca mondta, hogy de ahogy rám nézel.
Beth nálam már az elejétől nagy kedvenc.
Nekem sem szimpatikus Deja, de amit az “apukájának” mondott az annyira szép volt. Igazából tudja ő a dolgokat, csak nagyon nehéz lehet a helyzete..
Kate talán most ezzel a baba témával közelebb kerül a nézőkhöz. Rá fért, mert ő viszont nem volt nagy kedvenc..

Én kétlem, hogy arról lennr szó, hogy most adják örökbe a gyereket. Ahhoz sok az időugrás.

winnie - 2018. 10. 03. 07:15

“Mivek kell a drama, es Jackrol mar tudjuk, hogy meghalt, igy szerintem ebben az evadban Katerol derul ki. Szinte biztos,hogy meghal. ”

eddig nekem nem úgy tűnt, mintha a készítők szűkében lennének a drámának ebben a sorozatban, lazán tudnak drámát kreálni, és kreálnak is. kizártnak tartom, hogy még egyszer ugyanazt eljátszanák, ennél többre tartom őket.

Dalmayr - 2018. 10. 03. 16:12

A második rész is nagyon tetszett, de Kate eddig sem volt a kedvencem, most sem lett az ezzel a “csak én tudok apánkból egy darabot továbbvinni” felfogással. Nem hiszem el, hogy ennyire vak, hogy a saját ikertestvérén nem látja mennyire sokat fejlődött, és mennyire jól bánik a gyerekekkel. Arról nem is beszélve, hogy Randall hasonlít leginkább Jackre, és nem csak géneket lehet tovább adni. Szegény Randall tényleg nehezen tud bárhova is tartozni.

Anni - 2018. 10. 04. 12:13

Nagyon jó volt a 2. rész sajnos pont így képzeltem el a gyászoló családot és imádom a fiatal Randall és Rebecca kapcsolatát :)

Hihetetlen, hogy Kate mindig tesz arról, hogy amikor már szimpatizálnék vele elrontja egy ilyen kijelentéssel. Mindkettő testvérére nézve gázos volt… Hármójuk közül mentalitásra tényleg pont Randall hasonlít legjobban Jack-re gének ide vagy oda.

Ó és William, amikor feltűnik mindig hoz legalább egy olyan jelenetet amin meghatódok, remélem továbbra is látjuk még.

abba - 2018. 10. 04. 21:55

Ahogy arra számítani lehetett, tényleg jobb volt a második rész, tovább építkezik az évad, de engem most érzelmileg is nagyon megütött – amikor Randall meglátja a táncoló fekete szülőket…
Nagyon erős és sötét témák vannak készülőben, pont örültem, hogy Randall nem volt ott Kate apás megjegyzésénel, erre így is megtudta, és jajj. Lesz ebből baj.

Mindenesetre egyszerűen imádok elidőzni a múlton és a jelenen, imádom a kis párhuzamokat és a legkisebb emberi pillanatokat, ezekből pedig kifogyhatatlan a This is Us. Alig várom a következő részt.

szubika - 2018. 10. 06. 23:30

Kate elég gáz. De nyilván ez is része az egésznek.
El vagyok alélva ettől a résztől.
Egyszerűen csodás.Nem is értem, hogy amerikaiak hogy képesek ilyen lenyűgöző, emberi sorozatot előállítani.

Mono - 2018. 10. 07. 13:06

Engem Kate karaktere idegesít nagyon. Néha megpróbálják egy-egy pozitív gesztussal ellensúlyozni a határtalan egoizmusát, de ez nagyon kevés. Két rész és máris két tök durva húzása volt. Az apáson kívül én a születésnapi monológon is kiakadtam – de most komolyan, mondja le vagy bírja ki, de az hogy mindig vannak körülötte emberek, akik csomó energiát belefektetnek abba, hogy boldoggá tegyék ő meg telibeszarja az engem nagyon irritál. A többi szál mind szuper volt.

Aleysa - 2018. 10. 07. 15:07

Pfúúú…Kate igazán eltűnhetne a sunyiba.
Nagyon unalmas már hogy sajnáltatja magát folyamatosan egy olyan problémáért meg annak okozataiért, amit ő csinált magának.
Mit vár..de most komolyan. Semmi önuralma közel negyven évesen, még nemrég is zabálásba folytatta minden lelki problémáját, aztán még várja hogy mindenki sajnálja meg segítsen rajta. Könyörgöm..talán akkor kellett volna elgondolkodni, mikor még nem egy másik felnőtt súlya volt rajta pluszban.
Aztán meg van sértve hogy az anyja csinos, meg hogy kimondja h kövér.
Meg aztán ő a világ közepe, akit csak szerencsétlenségek érnek.
Már várom h Toby élete is miatta fog szétbaszödni mert annyira boldoggá akarja tenni. De ugye az ilyen embert nem lehet.

wanderlust - 2018. 10. 11. 23:41

Nekem a 3. évad 3. részében kell rájönnöm, hogy bár Mandy Moore-t és a játékát imádom, Rebeccát nem bírom. Egyetlen pozitív tulajdonságát nem tudnék mondani, sőt semmit róla, azon kívül, hogy halálosan szerették egymást Jackkel. És már egy ideje azon gondolkozom, hogy Jacket mi érdekelte benne, mert abszolút nem értem.
Randall állandó megmentési kényszere is megér egy misét. Nagyon bírom egyébként, de hogy a szomszéd gyerekének a balesete miatt hazarepül a következő géppel, az nagyon indokolatlan. Remélem, hogy Beth számíthat rá majd most.
Összességében pedig még mindig imádom a sorozatot.

Shannen - 2018. 10. 18. 23:23

3×04

Kicsit húztam a számat az elején, hogy az egész rész Jack-re és Vietnámra fog fókuszálni. Aztán pozitívan csalódtam. Ehhez persze kellett a csavaros történetmesélés, ami a végére nyert igazán értelmet és szállított egy gyomrost is (“ők mind ugyanazon a napon születtek”).

Ügyesen építették fel és mutatták be Jack hátterét. Persze gyorstalpaló volt az egész, és nyilván még egy párszor visszafogunk ide-oda térni, de jó volt így egyben látni, hogyan lett Jack olyan, amilyennek megismertük.

Rapguruz - 2018. 10. 25. 11:56

Eszméletlenul jól vannak megirva a részek, minden apró részletet bemutatnak és hihetetlen hogy a szálak mindig összeernek… Ez miatt a kedvenc sorozatom… Kíváncsian várom a következő részt, aminek ToBy a címe..

natta - 2018. 10. 25. 21:14

Szerintem a 3×04 nagyjából egy bészériás vietnámi tucattörténet. Nem igazán éreztem benne se feszültséget, sem igazi drámát.
A korábbi epizódokban meg Randall meg a lelke már nagyon túl van tolva. Kate legalább emberi. Érdekes, amit @wanderlust ír Rebeccáról, nekem is átfutott már hasonló gondolat a fejemen.
Attól tartok, hogy nyúlni fog a sztori, mint a rétestészta, még pár vietnámi csavar, aztán vissza flashback lesz Randall őseihez, amint épp elhurcolják őket rabszolgának Afrikából, vagy mi. Eh…

Nikolka - 2018. 10. 25. 23:35

Féltem én is a résztől, de nagyon tetszett. Főleg ahogy megoldották a történet mesélést, mint az öccse szerette volna.
Nagyon szerethető volt a két kisfiú.
Nem emlékszem pontosan az apjukkal mi történt? Miért kezdett inni? És arról volt szó, hogy Jack anyukája mikor halt meg?
Múltkor írta valaki, hogy Jack nagyon hiteles minden életkorban. Én is így érzem. Bár persze nem úgy néz ki, mint a GG-ben, de nekem mégis olyan fiatalnak látszott amikor kellett.

Anni - 2018. 10. 26. 12:48

Nagyon jó volt az 5. rész is. :)

Fura látni, hogy a két eddigi legnagyobb biztos támasz Beth és Toby mennyire mélyponton vannak.
Gyanús, hogy Jack és a vietnami lány között volt valami (akin a nyaklánc volt) lehet még gyerekük is lett, amiről ő nem tudott. Kíváncsi vagyok nagyon.

Nikolka:

Szerintem arról még nem volt szó, hogy Jack anyukája mikor halt meg, csak az apja halálát mutatták, akinek mint kiderült az apja is szintén gázos alak volt. Pedig most Nicky születésénél Jack apja még rendes embernek tűnt kár, hogy valahol ez átfordult erőszakosságba.

Nikolka - 2018. 11. 02. 01:59

Nagyon tetszett az 5. rész.
Kivéve Randall szálát. Nem tetszik az az irány amibe vitték. És sem ő, sem a házasságuk nem ilyen volt, hogy ne vegye észre a feleségén a dolgot.
Én is nagyon kíváncsi vagyok a vuetnámi lánnyal kapcsolatos dolgokra.

Anni köszi a választ. Igen az apukájukra emlékeztem. Csak arra nem, hogy volt-e szó az anyukája haláláról.
Igen érdekes, hogy jó apa volt, és mi lett belőle. És, hogy a családban a 4. (ha nem több) generációs férfi Kevin aki alkohol problémával küzd.

H.S. - 2018. 11. 14. 22:21

Melyik csatornán lehet követni a 3. Evad 5. Resz után? És mikor

winnie - 2018. 11. 15. 08:11

ugyanott, ahol eddig, máskor is ki fognak maradnak olykor részek, mint most a félidős választások miatt

41. 3-5 23 Oct 18 Toby
42. 3-6 30 Oct 18 Kamsahamnida
43. 3-7 13 Nov 18 Sometimes

H.S. - 2018. 11. 15. 20:09

Köszi, földeken másik oldaláról nézném

Gevin - 2018. 11. 23. 15:12

Csak en vagyok ugy vele, hogy nem rossz ez az evad, de valamiert nagyon generikussa, kiszamitotta valt az egesz? Mintha minden epizodot ugy irnanak, hogy “na, itt ez a resz, hogy elerzekenyuljenek, ezt meg a kovetkezo kettoben is ugyanigy bele kell tenni”.

Persze ettol fuggetlenul meg mindig van, ahol remekul mukodik (pl, amikor Jack tesoja elmondja a sztori a kapitanyarol, az azert ut).

Elhalvanyult egy csoppet az igazi This is us varazs.

jessm - 2018. 12. 01. 19:52

Nekem tetszik az évad, talán egy kicsit jobban is tetszik mint elöző évad első fele. Persze ott a szünet utáni részek erősek voltak szóval azt nehéz lesz überelni majd meglátjuk.

Nikolka - 2018. 12. 05. 00:01

3×8
Jó volt egy kicsit Miguelből is többet látni. A rész legmeghatóbb jelenete is hozzá köthető. A rèmes családi vacsora után, a kislány öröme a nagypapának.
Kate is normális volt vègre.
És volt William.
És ez a rengeteg sztori mind működött egymás mellett.

Anni - 2018. 12. 07. 21:21

A félévad záró is nagyon jó volt.
Megkönnyebbültem, hogy a jövőben nem Beth-nek lett valami baja és nem hozzá mennek de azt szomorúan látom, hogy valószínűleg elválnak..bár itt most Randallt én is hibásnak látom.

Jah és Beth-t nem öregítették meg valami jól (legalábbis Randalhoz képest) :D
Kíváncsi vagyok a nagyon idős Rebecára.

Annak is nagyon örülök, hogy Nicky él erre nem is gondoltam, hogy meghúzzák.

Ez a sorozat sose okoz csalódást. :)

Shannen - 2018. 12. 07. 21:45

Éreztem, hogy Nicky életben van, annyira húzták-húzták, hogy kiderüljön hogyan halt meg. Kíváncsi leszek ennek a háttérsztorijára.

És akkor ezek szerint az lesz a sorozat vége, hogy Rebecca meghal. Mivel a készítők még korábban nyilatkozták, hogy az már az az idősík, ahova a sorozat végére eljutnak majd, és most ugye valami idősek otthonába készülnek Rebecca-hoz, szóval gondolom ott majd mindenki elbúcsúzik tőle és hasonlók. Persze közben még egy párat csavarnak a dolgon, de nagyjából így tudom elképzelni a legvégét.

Randall-t és Beth-t sajnálom, hogy nem tartanak ki egymás mellett a jövőben, bár még lehet, hogy a legvége végül pozitív lesz számukra.

Nikolka - 2018. 12. 17. 00:26

Na hát ha Beth és Randall házassága is zátonyra fut, akkor tényleg nincs remény.. :) Nagyon sajnálnám őket.
Nickyre én is kíváncsi vagyok. Bár szerintem ezt évad végén látjuk csak.

Ezt az öregedés dolgot tényleg furcsán oldják meg. Nekem a faszi, aki elvileg kisfiú volt a háború alatt volt furcsa. Idősebbnek látszott, mint Rebecca.

Anni - 2019. 01. 18. 10:49

Jól tértek vissza a szünetről. :)

Randall ebben a részben nagyon szimpi volt aminek külön örültem mert mostanában kicsit negatív volt a karaktere (nekem). Úgy látszik ezután üt be még jobban a krach a hazásságukba.

Kevin és Zoe nagyon jók együtt szerintem ezt a párost eléggé eltalálták remélem nem szedik őket szét évad végére.

Kate és Toby pedig nagyon nagy cuki faktor volt a részben a stadionos makett megható volt. :)

Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz az idős Nicky és hogy Jack miért tartotta titokban bár gondolom megvolt rá az oka (drogok alkohol stb).

wanderlust - 2019. 01. 23. 21:05

Ti miből gondoljátok, hogy Randall és Beth elválnak? Én direkt visszanéztem azt a jelenetet, de szerintem nem utal rá semmi. Vagy legalábbis nem vettem észre.
A visszatérő rész valóban jó volt, de nekem a nagy felfedezés nem tetszik. Nagyon valószínűtlennek tartom, hogy Jack megszakítaná a kapcsolatot az öccsével, akiért ennyit tett. És hogy az öccse nem tudott négy szót (It was an accident.) közölni vele annyi év alatt. Meh… ezt eltolták szerintem.

jessm - 2019. 01. 24. 17:05

Igazából nem tudom, hogy számított volna-e Jacknek, hogy direkt vagy baleset volt. Mert akkor sem könnyü feldolgozni, ha baleset volt. Ez kb. olyan mintha kölcsönadod az autódat a nagyon részeg haverodnak aki elüti és megöli szomszéd kis srácot akivel jóban vagy. Elég nehéz lenne a saját büntudatoddal megbirkózni, valamint a haverod tettével. JAck nem volt valami jó a büntudata kezelésében. Mondjuk szerintem ha Jack nem hal meg akkor elöbb utóbb megbocsátott volna Nicknek még akkor is ha nem balesetnek hitte.
Na mindegy nem a legjobb volt a rejtély feloldása , de az ilyen helyzetekben soha nincs magasan a reményem , hogy ne csalódjak. Öszintén szólva sokkal rosszabbra számítottam és egy kis emésztés után nem volt olyan rosz.

Anni - 2019. 01. 24. 22:02

Én szimplán onnan gondolom, hogy nagyon rideg volt az egész jelenet, Randall Tesst kérdezte, hogy felhívta e már az anyát ebből is az jön le, hogy nem nagyon beszélnek egymással.
Beth se nagy örömmel beszélt a titkárnőjének (vagy nem tudom ki az), hogy mennek Randall anyjához mintha egy rossz anyós lenne és ennyi.

Gevin - 2019. 01. 25. 14:28

En sem hiszem, hogy feltetlenul elvalnak majd. De ugyes iroi huzas, ahogy ketsegben tartjak a nezot. Lehet vele jatszani sokaig.

Nekem a tetszett mindket resz a visszateres utan. Mondjuk szamomra egyertelmuen ez a legmanipulativabb evad, amiben eszmeletlenul kiszamitottnak erzodik minden mozzanat. Ezert egyre kevesebbszer mukodik, de amikor igen, akkor altalaban nagyon.

Nicky “visszaterese” sztem erdekes csavar volt, es egyaltalan nem arrol szolt itt (szamomra) az egesz, hogy azt a negy szot elmondja Jacknek. Hanem, hogy az egesz haborut, ami mentalisan teljesen padlora vagta egesz hatralevo eletere megbeszelje vele. Hogy most mar ertekeli, hogy meg akarta menteni, de senki sem menthette meg. Egyertelmuen o rontotta el a kettejuk kozti koteleket, nem feltetlenul a hajos robbantassal, de az volt az i-re a pont, ami betett Jacknel. Ami ugye tokeletesen cseng ossze a meg eljovendo eletevel es a gyerekeivel. Hogy Jacknek egy gyermek mindennel fontosabb.

Es valahol az is szep volt, hogy Kevin vegul visszament Nickyhez. A flashback elotte szepen felvezette az egeszet, mondom iroi szempontbol nagyon ugyesen ossze van rakva, csak ebben az evadban tul sok minden lathato elore. Az elso evadban ezt meg meglehetosen finoman csinaltak, hullamokkent, termeszetesen ertek ossze a szalak es futottak egymasba a tortenetek.

Az viszont egyertelmeun beigazolodott, hogy Jack itt mar nagyon keves szerepet osztottak, es ami van, az is inkabb onismetles.

Nem lepodnek meg, ha a negyedik evad lenne az utolso, bar gondolom amig van nezettseg, addig a budos eletben sem hagyjak abba, nem baj mennyire lesz kozepes vagy rossz.

Anni - 2019. 01. 25. 20:18

Egyetértek abban, hogy eddig valóban ez a “leggyengébb” évad de hát olyan baromi jó első és második évad után nehéz lett volna tartani a szintet és még így is nagyon jó a sorozat. Jó lenne ha nem húznák végletekig a sorozatot mert akkor a minőség is romlana de én egy 5. évadnál nem látok többet bele.

A heti részben nekem egyértelműen a legszebb jelenet az volt amikor Kevin visszament Nickyért. A visszatekintés is durva volt erre nem gondoltam, hogy ilyen durva dologgal zárul Nicky háborúja.
Valahol megértem Jacket, hogy lemondott a testvéréről ennyi próbálkozás után főleg, hogy neki lett családja normális élettel.

jessm - 2019. 01. 26. 19:24

Anni: Én ugy tudom hogy a készítők 5 évaddal terveznek, de persze ha jó nézettség lehet meggyőzik őket a folytatásra vagy ha nagyon rossz akkor előbb elkaszálják.

Anni - 2019. 01. 27. 20:16

Köszi jessm, akkor pont jól lőttem be! :)

Anni - 2019. 02. 21. 12:23

Nagyon nagyon jó volt a Beth központú rész talán a legjobb 5 részben is benne van nekem. Mindig érdekelt az ő múltja. Most már tudjuk hogy lett belőle ilyen erős nő.

Az anyját is nagyon megkedveltem a végére, egy erős törtető nő aki bár eléggé nyers de nagyon szereti a gyermekeit. :)

Remélem azt is látjuk, hogyan jöttek össze Randallal.

Kár, hogy mostanában ilyen sok szünet van akár egy egy rész között. :/

Vajon a 3. évad is lesz magyar szinkronnal?

Anni - 2019. 02. 21. 19:45

Most olvastam, hogy hivatalosan 6 évad lesz. :)

Nikolka - 2019. 03. 03. 23:24

A 3×13 a sorozat egyik legjobb része volt.
Nagyon jó volt Beth történetéről is többet megtudni, közelebb kerülni hozzá.
És a tini Betht alakító színésznő is telitalálat volt.

Gevin - 2019. 03. 04. 17:48

A 13-as resz az evad abszolut meglepetese, ami a “big 3” nelkul tudott igazan melyre menni es kiemelkedni az amugy egyre inkabb kozepszerusegbe suppedo evadbol.

Anni - 2019. 03. 16. 23:06

A várótermes rész nem annyira jött be, túl sok volt a feszkó és Kevin meg Randall is nagyon gázul viselkedett.

Ami megmentette a részt: a végén Kate monológja és az hogy Rebecca nem evett semmit mert valószínűleg az volt előtte amikor Jack halálát közölték vele és beleharapott abba a bizonyos csokiba…

Nikolka - 2019. 03. 18. 00:31

3×14
Mandy Moore nekem valahogy nagyon zavaró ezekben a drámai jelenetekben.
Most ezt a Kate iskolai sztorit csak azért hozták be, hogy ennyivek lezavarják? Azt hittem lesz benne más is.
Randalleknál pedig szerintem valahol középen van az igazság. Ezért én nem tudok rá furcsán nézni, amiért ezzel állt elő.

Gevin - 2019. 03. 21. 12:31

Kicsit mintha iranyt vesztett volna a sorozat. Jack nelkul elegge megvaltoztak a dolgok. Szetszakadtak a szereplok, es ugyan tobbe-kevesbe erdekes a dramajuk, de hianyzik az a plusz, amit foleg az elso evad adott (de meg a masodik is kepes volt tartani valamilyen szinten).

Csak konyorgok, Sophiet ne hozzak vissza.

Anni - 2019. 03. 27. 19:52

Én se akartam Sophiet vissza de ugy néz ki csak egy kis tanácséra jött :D

3×17

Randall és Beth… Nagyot alakított a két színész elnéztem volna őket még.
Azt kicsit sajnálom, hogy tini korukból nem sokat mutattak.
Én továbbra is Bethnek adok inkább igazat de tény és való, hogy a rész végén bevitt egy gyomrost Randallnak.

Gevin - 2019. 03. 28. 14:14

3X17

Azert az elkepesztoen gonosz volt, amikor bevagtak Jack es Rebecca veszekedeset, amikor Bec ujra elkezdett enekelni.

Szegeny Randall akkor dobbent ra, hogy ugyanazt csinalja, mint anno az apja, es igazabol meg csak nem is tehet rola. Egy ilyen gyermekkori “elmeny” azert brutalisan beleeg az ember lelkebe.

Remek resz volt, es ugy latszik az idei evad csucspontja mindenkepp Beth, a tobbiek csak arnyekok mellette.

Nikolka - 2019. 03. 31. 01:48

3×15 (én még csak itt tartok)

Az ilyen részek után mindig elmegy a kedvem kicsit a sorozattól. Borzasztó tud lenni ez a család, a saját kis körével. Ahogy viselkedtek Kate egyetlen barátnőjével. Főleg úgy, hogy közben ő tudta a legjobban, hogy mit, hogy tervezett. És többet tett, mint a többiek az ott veszekedéssel. Felnőtt emberek nem viselkednek így felénk a szerettük baratjával. Szegény Miguelről nem is beszélve. Aki annyira jó ember, hogy meg sem érdemlik, közben állandóan kizárják.
Amikor Kev elment sétálni már biztos volt, hogy italért megy.

A költözés érdekes lesz, ha lesz. Mert bár érthető, hogy a másik gyerekének is segíteni akar. De 3 iskolás gyerekkel nagyobb a szükség a mamára, mint egy babával. Szóval mamaként ez nehéz lépés/döntes.

Sunabubus - 2019. 04. 02. 01:00

Nikolka pont ezt érzem én is. Az eddig “óóóó, cukiiii” családi összetartás, ahol csak viccelődnek róla, hogy ez szektaszerű, kezd kicsit tényleg szektaszerű lenni.
Ebben az évadban az összes feel-good érzésem elszállt. :/

Szoszilany - 2019. 04. 03. 14:21

5×18
spoiler
Most csomó szempontból megnyugodtam :) Beth és Randall együtt, juhú! Van még remény a világban :) Jól mondtátok, hogy Rebecca haldoklik, valóban. És úgy tűnik Kate sem él már, de Toby eljött az anyósa halálos ágyához (?), és Jackkel is minden rendben, úton van. Bár lehet, hogy Jack Kate-el van úton, ők a “jönnek”, vagy a párjával, ugye. De ha Kate-el van úton, akkor viszont Kate és Toby elváltak közben…? Izgi.
És Kevinnek gyereke van, ez is izgi, hogy akkor kitől. Reméljük hogy véletlenül sem Sophie-tól :)
Lehet, hogy vissza kéne nézni, hogy az évadkezdésnél miket mondtak a jövőbeli figurák, lehet hogy ott is elejtettek pár utalást?

Gevin - 2019. 04. 03. 21:24

3×18

Azt meg kell hagyni, hogy nagyon jól tartották a feszültséget a fordulattal kapcsolatban.

Igen, az nagyon kellett, hog Beth és Randall együtt marad.

Szerintem Kate nem halt meg, csak elváltak vagy külön élnek.

Ha Sophiet visszahozzák a kardomba dőlök, pedig tuti az lesz, ezért tűnt fel újra a színen.

Összegzésül: eddig leggyengébb, legkiszámítottabb évad, de így is szállítottak néhány nagyszerű pillanatot.

Anni - 2019. 04. 03. 21:31

5×18

De jó kis finálé volt.
Én is megnyugodtam és engem nagyon becsaptak Randellékkel kapcsolatban. :D
Nem értettem miért lényeges Rebecca balesete de így nagyon szépen párhuzamba hozták a jelenetet ahogy Randall benyit hozzá. Elég jól megöregítették Mandy-t pacsi érte.
Nicky vajon csak azért van ott mert jóban lettek vagy esetleg Miguelt “lecserélte”? érdekes lenne.. :D
Félek, hogy Kate nem él és Toby azért ennyire bánatos de lehet ezzel is mellé lövök. Annak örülök, hogy van Jack és, hogy van Kevin fiu is és én nagyon bele látom, hogy Sophietol.. :D

Összességében gyengébb évad volt mint az előzőek de még mindig nagyon jó. Remélem a következő évadban Jack ismét több szerepet kap bár már elég sok mindent láttunk a múltból.

Várom a folytatást! :)

Anni - 2019. 04. 03. 21:32

Hopsz természetesen 3×18 nem 5×18 :D :D :D

Nikolka - 2019. 04. 23. 00:54

3×18

Szuper rész volt. Az évad egyik legjobbja.
Örülök én is ezerrel, hogy az álompár együtt maradt & ilyen hamar megoldották a dolgokat. Deja beszéde nagyon jó volt.
Aminek úgyszintén örülök, hogy a kisbabával minden ok. Féltem, hogy meglépik vele a drámát. Mondjuk a szuoeranya Rebeccatól távol tartanám. Még a végén olyan elcseszett lesz, mint a nagy hármas. Amúgy megható volt Kate és Rebecca jelenete. Jobb így, hogy túl vannak a régi drámáikon.
Örülök Kevinék szakításának. Nekem furák voltak együtt. Talán nem Sophie lesz az anyuka. A gyerek korából adódóan inkább valami fiatalabb nő kell legyen.
Nicky kiváncsi leszek, hogy kerül majd oda.
A kukoricás szendvicses vacsorázós jelenet pedig hatalmas volt. Hangosan nevettem végig.

Viola1984 - 2019. 07. 30. 22:49

Nem múlt el a lelkesedésem a 3. évad után sem, bár igaz, hogy most azért kevesebb rész volt az előzőekhez képest, amin sírtam.

Az évadból a kedvencem a Bethről szóló rész volt, azon rendesen zokogtam. Pedig pont az ő karakterétől tudnék a falra mászni…

Várom a folytatást :)!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz