login |

Grey’s Anatomy: kezdett a 15. évad

2018. 09. 29. 20:36 - Írta: Deny

217 hozzászólás | kategória: kritika,

Megkezdődött a Grey’s Anatomy 15. szezonja, amit még kimondani is durva. Nem titok, hogy a sorozat mindig is kiemelkedő nézettséget szállított, de néhány éve álmodni sem mertem volna, hogy ilyen sokáig húzza majd, hiszen annyi írói húzás/komoly szereplőtávozás történt már, amelyek simán bedönthették volna, arról nem is beszélve, hogy kábé a 8. évad óta izgulhatunk azon, hogy Ellen Pompeo mikor dönt úgy, hogy leteszi a szikét.

Most pedig ott tartunk, hogy tavasszal, a 15. résszel hivatalosan is megdől az ER rekordja, és a Grey’s Anatomy veszi át a leghosszabb orvosi dráma trónját. Abba is nagyon kemény belegondolni, hogy a sorozat már többet élt, mint nagyágyú évfolyamtársai (Lost és Desperate Housewives) együttvéve.

Na, de térjünk a tárgyra. Lássuk, mit tartogatott a dupla premierrész. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Ott vettük fel a fonalat, ahol tavasszal abbahagytuk: Alex és Jo összeházasodtak, és éppen nászutukat élvezik. Vagyis Alex csak élvezné, ugyanis Jónak hirtelen új, forradalmi ötlete támad, és már rohannak is Santa Monicáról Seattle-be, hogy előadhassa azt a többieknek, és visszaszerezhesse munkáját a kórházban.

Örülök, hogy idén is kapunk majd kutatásokat, mivel a tavalyi évadban a tudományos aspektus volt az egyik kedvenc elemem. Remélem viszont, hogy nem megy rá a friss házasságuk, mert itt a részben még elment humorforrásnak Jo lelkesedése, de felmerült bennem a gyanú, hogy az írók ebből később komolyabb drámát is tervezhetnek. Az epizódvégi csavar Alex főnökké választásával viszont nagyon tetszett. Nem számítottam rá, és még érdekesnek is ígérkezik, mert nem igazán nézem ki belőle a vezető szerepét. Kíváncsi vagyok, hogyan birkózik meg a feladattal.

A többiek próbálták kiheverni a lagzin történt eseményeket: Meredith-t erotikus álmok „kínozzák” a DeLucával történt véletlen csók után, ami végre ráébreszti, hogy ideje szakítani a munkával, és újra játékba szállni. Ez lesz az évad egyik fő szála, hiszen Krista Vernoff, a showrunner elmondta, hogy „a szerelem évadából” főhősnőnk sem marad ki, és érdekes utazást ígér neki a randizás útján.

Van egy olyan érzésem, hogy emiatt nem az újonnan érkező Chris Carmack-et szánják neki új partnernek, bár lehet, hogy tévedek. Apropó, Chris Carmack. Az előzetes alapján azt hittem, utálni fogom, de egész szimpatikusra sikeredett a karaktere, az első jelenetét leszámítva nem igazán idegesített, látok benne potenciált.

A finálé végén ledobott bomba tovább fokozódott, hiszen Teddy nem tudta bejelenteni terhességét Owennek, miután szembesült a férfi jelenlegi furcsa családi helyzetével, és persze, hogy helyette Maggie-nek kotyogta el a nagy titkot, akit most gyötörhet a dilemma, hogy szóljon-e róla „nővérének”, aki épp azon van, hogy rendbe hozza kapcsolatát Owennel. Klasszikus Grey’s-dráma, de legalább voltak vicces pillanatai: a szomszédos kórházi ágyról hallgatózó nénin többször is hangosan felnevettem.

Egyedül Jackson szálával nem voltam kibékülve, szerintem azt eléggé túltolták. Az teljesen rendben van, hogy egy halálközeli élmény arra késztetheti az embert, hogy átértékelje az életét, de az eddig teljesen hitetlen férfi rendkívül gyorsan kezdte el mindenben a sorsszerűséget és a természetfeletti magyarázatot keresni, és a másfél órás epizód végére már kezdett kicsit sok lenni. A pánikrohamos jelenete viszont hatásosra sikeredett.

Betegek terén jó volt az epizód, hiszen elég változatosak és látványosak voltak az esetek, és akadt köztük egyszerű is és klasszikus Grey’s-es WTF is. Cece-t, a társkeresőnőt például nagyon megkedveltem, akárcsak a saját biciklije által felnyársalt Nishát is. Az ő műtétje a Holdfürdőre keresztelt űrhajószerű hiperbárikus kamrában nagyon ütős és drámai volt (ráadásul a látványvilága is érdekes volt), és ugyancsak izgalmasnak bizonyult a Richardék betegében felrobbanó hajlakkosüveg esete is.

Volt még egy új szereplő Dr. Nico Kim személyében, aki a sorozat történetének első fontosabb ázsiai és meleg férfi karaktere lesz, bár egyelőre még nem volt nagy szerepe, mindössze annyit tudtunk meg róla, hogy ő is ortopédsebész, és úgy tűnik, „Szemcsissel” lehet majd kapcsolata. Nekem ez a húzás kissé random volt, de az amerikai nézőknek nagyon bejött a vélemények alapján.

És visszatért Tom Koracick is, aki nagy kedvencem volt a tavalyi évadból, és természetesen hozta a formáját. Greg Germann behozása az egyik legjobb döntés volt az elmúlt években, és úgy tűnik, az írók terveznek még vele, mert még több epizódra van előjegyezve.

Összességében jó kis évadnyitó volt, de az előzőn sokkal többet nevettem és fajsúlyosabb is volt, itt viszont nem kaptunk semmilyen komoly cliffhangert, vagy olyan gyomrost, mint legutóbb Amelia tumora. Emiatt 7/10-re értékelném, de már most nézném a folytatást.

Azt a folytatást, mely során izgalmakban nem lesz hiány, hiszen hamarosan érkezik Meredith apja, akit már 7 éve nem láttunk, és Richard is kap majd egy saját epizódot, amely a showrunner szerint az évad első felének legsötétebb része lesz. Ja, és természetesen crossoverre is számíthatunk a Station 19-nel. Meredith, DeLuca, Maggie és Bailey már biztosan át fognak ruccanni a tűzoltós spinoffba.

217 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2018. 09. 29. 21:42

Előre is bocsánat, hogy nem a leglelkesítőbb éltetéssel nyitom meg a kommentszekciót, de ez most – számomra meglepően – nem igazán jött be.

De előbb kezdem a pozitívumokkal: 1, érdekesnek tűnik az ázsiai doki és szemcsis közt felskiccelt romantikus szál 2, Alex főnök? atyám, mi lesz még itt :D :D

Sajnos ezeken kívül nem igazán tudnék közepesnél jobb értékelést adni a dupla résznek. Volt persze még egy két jobb jelenet, mint a dupla-Meredith az elején, vagy Maggie és Teddy első találkozása, de nagyobbrészt nem voltam elragadtatva a látottaktól.

Teddy egész szálától viszketek. Nem mintha Owen-Amelia (Owelia? Amwen?) drukker lennék, csak valahogy annyira szappanoperásra sikerült ez a csavar, meg a köré írt bonyolítás is, hogy lelki szemeimmel már látom a jelenetsort, amikor ez az érintettek arcába robban.

Meredithnek meg remélem tényleg valami jót találnak ki, mert az ő szerelmi életében már nehéz újat mutatni.

Ahogy Bailey lenyúlta Jo-t és a kutatást elég gennyes volt.

DeLucát és Jacksont nem tudtam hova tenni, de legalább emlegették Aprilt.

Na jó, nem is sorolom tovább a csalódásaimat, a következő rész biztos sokkal jobb lesz! Legalábbis az évek alatt nem élt vissza a kitartásommal a sorozat, remélem, hogy nem most fogja elkezdeni.

Csilla0422 - 2018. 09. 29. 22:42

Voltak benne nagyon erős jelenetek, vicces is részek is a régi Grey’s stílusban, de mégis hiányérzetem van. Az eseteket, a betegeket tényleg nagyon jól válogatták. Nisha története megrendítő volt… annyira szurkoltam, hogy sikerüljön neki.

Tomnak, Bettynek, Carinanak és Teddynek örülök. Teddy/Maggie jelenetnél a beteg fenomenális volt. A hét jelenete!

2 dologban gondoltam meg magam. Linc az előzetesben szimpatikus volt, a részben viszont nem. A műtétnél nagyon elkapálta magát. Orvosnak elég agresszív, de ettől még embernek jó lehet. Nico orvosként még nem produkált, viszont emberségnek tűnik. A felvezetett szál viszont erőltetett.

Mer és DeLuca páros nem is lenne rossz. Több potenciál van benne, mint a Maggie – Jacksonban.

Jo még mindig érdektelen számomra. Kár, hogy ezt a karaktert hagyták meg. Alex meg főnök? Bár Mark is volt az. :)

Anni - 2018. 09. 29. 23:02

Offtopic de a távozó karakterek közül én eddig April és Arizona hiányát éreztem meg legjobban egy új évad kezdésnél.. üde színfoltok voltak :)

Na de amúgy jó kis kezdés volt ez.
Megörültem, hogy Deluca és Mer csak álom volt de ha Linc lesz Meredith új szerelme.. akkor inkább Deluca.
Nico fura, hogy épp a szemüvegest szemelte ki magának de látok benne potenciált én is.

Owen szerelmi háromszöge nem tetszik főleg Teddy a csalódás én őt mindig is bírtam, de most idegesített, a hallgatózó betegen én is jókat nevettem. :D

Alex és Jo között tuti lesz dráma most ez így túl szép és jó köztük. Alex mint főnök szerintem izgalmas döntés még így nem láthattuk őt.

Jackson meglepett, hogy ennyire kikészült kicsit karakteridegen tőle de elég sok minden érte mostanában. Maggie pedig maradt Maggie. :D

Jah és Qadri kutya üldözését imádtam! :D

Deny - 2018. 09. 29. 23:10

Anni: Amikor Qadri folyton azt kiabálta, hogy “Third in my class!” :D Az ilyen apró poénokért mindig is imádtam a sorozatot.

Anni - 2018. 09. 29. 23:21

Igen én is, haláli volt :D

Mutyi - 2018. 09. 30. 01:49

A Lost 6 évadosra volt tervezve. :)

renka - 2018. 09. 30. 10:44

A tavalyi évadot kihagytam, egyszerűen semmi olyat nem találtam már a Grey’s-ben, ami miatt érdemes lett volna néznem. Idén újra elkezdtem…hátha. Elég sok a vendég szereplő, talán feldobja majd a showt. Link nagyon Mark típusú fickónak tűnik,Meredith után a következő részben Amelianál is bepróbálkozik… Kell egy ilyen fazon a sorozatba, de baromi fura lenne ha Merrel hoznák össze. A másik új srác és a “Szemcsis” aranyosak.

Owen szerelmi élete engem soha nem érdekelt, ez a mostani szitu meg már tényleg nagyon sok. Amelia egy vagány csaj, szerintem nem is illik Owenhez.

Maggie és Jackson, a tökéletes pár, baromi tehetségesek, szerelmesek,gazdagok (milyen csili-vili lakása van ennek a Jacksonnak mindig)…kösz nem. Jacksont soha nem szerettem, a színészt és a karaktert is nagyon arrogánsnak tartom, Maggievel együtt meg…El is tekertem őket.

Jo évekig olyan semmilyen doki jelölt volt, most meg szuper okos…háááát, érdekes. Alex vicces lesz főnöknek, abszolút nem vezetőnek való…ezért is került oda.

DeLucat én tulajdonképpen mindig azért szerettem, ami lehetne belőle, és nem azért, ami aktuálisan volt. Szuper volt a belépője ebbe a sorozatba, aztán nagyon “félrement” a karektere (a mélypont a Jo utáni picsogása volt). Idén talán-talán befejezik azt, amit az elején elkezdtek vele és végre azért kedvelhetem, aki.(Az ő története idén az egyetlen, amiről Krista semmit nem hajlandó spoilerezni.) És ezt a DeLucat már szívesen látnám Merrel. Elég természetesen viselkedtek együtt az álmában…

Aldo - 2018. 09. 30. 13:21

Mutyi:
CSak a 3. évad után dőlt el, hogy 6 évad lesz, amikor egyszerre rendeltek be 48 részt és azt 3 részre osztották. Amikor 2004-ben elindult még fogalmuk sem volt, hogy meddig húzza. Akár kaszálhatták volna 13 rész után is.

Deny - 2018. 09. 30. 17:06

Mutyi: Nem igazán értem a kommented. Tisztában vagyok vele, de attól ez még durva, hiszen szerintem az ABC sem gondolta volna 13-14 éve, hogy ez lesz a csatorna történetének leghosszabb sorozata.

szesztoo - 2018. 09. 30. 19:15

Én DeLucát Ameliával tudnám elképzelni, szerintem lenne közöttük kémia :) Merhez túl fiatal.

tonks - 2018. 10. 03. 21:50

Azt ugyan nem értettem, miért kellett ezt a 2 részt mindenképp egyben leadni, de végülis rendben volt. Évek óta ez volt az első évadnyitó, amit nem vártam kifejezetten – Arizona és April hiánya miatt, és ezt még mindig tartom. Nehéz lesz őket pótolni, főleg ha Maggie vagy Jo nyűglődését szánják erre a szerepre.
De az, hogy Glasses végre kap egy rendes párt, ráadásul egy cuki ázsiai dokit, hát ez lopta nálam a showt teljesen :D

Csilla0422 - 2018. 10. 05. 17:29

Már tegnap láttam a részt, köszi Kanada.

Csak nekem tűnik úgy, hogy Jo még jobban irritálóbb lett? Cristina, Lexi és Dahlia Qadri esetében soha nem lepődtem volna meg, ha egy ilyen kutatási témával áll elő, mint Jo. De ő? Semmi kiemelkedő tanulmányról nem tudunk, a rezidensek közül is a leggyengébb volt.

Alextől meg pont erre számítottam. Kíváncsi vagyok, hogy meddig marad.

Maggie mekkora shipper lett. :) Mivel nem sok esélyt látok Amelia – DeLuca párosra (bármennyire is szeretném őket) marad a Mer – DeLuca. Bár szerintem Mert az új dokival hozzák össze.

Roy minek van még itt? Ha orvos akar maradni a patológia vagy bármelyik kutatási terület jöhetne nála szóba. Nagyon felelőtlen és ez egy emberi életbe került.

Ugyan a részben nem szerepelt, de Carina egyre jobban tetszik.

Deny, Sara Ramirezhez mit szólsz? Ha jól emlékszem tavaly még arról Twitterezett, hogy soha többet nem fog ennél a csatornánál dolgozni, még a Grey’s fináléra sem jönne vissza. Most meg az ellenkezőjéről beszélt.

Deny - 2018. 10. 05. 17:56

Csilla0422: Nem tudom. Lehet, akkor csak elragadta a hév a düh miatt. Bár annak a sértő poénnak semmi köze nem volt a sorozathoz vagy a stábhoz, szóval lehet, hogy emiatt döntött így. Mindenesetre furcsa lenne ezek után visszahozni, most hogy Arizona elment hozzá. De legalább van rá esély, hogy együtt visszatérjenek az utolsó évadban.

A rész tetszett. Richard egyértelműen elindult egy lejtőn, már az előző részben is utaltak rá, hogy nem keresett új szponzort Ollie halála után. Gondolom, a 7. részig lesz vele valami, mert az róla fog szólni, ahogy fentebb írtam.

Roy egy idióta. Már eleve árgus szemekkel figyelték a múltkori malőr miatt, erre húz egy ilyet. Jól tette Alex, hogy kirúgta (az egyetlen jó főnöki döntése :D). Hmm, Bailey vajon hány rész múlva jön rá, hogy mégsem akar szabit?

Jackson eltűnése fura volt, bár olvastam, hogy Jesse elvileg filmezett, szóval lehet, kért egy kis pihenőt.

Az esetek megint jók voltak, rég volt már egy ilyen jó kis orvosi rejtély, a régi évadokra emlékeztetett.

Link nekem továbbra is szimpatikus, bár talán most kicsit jobban nyomult a kelleténél. Kimmel sincs bajom, de azért mutathatnák kicsit többet is, hogy rendes véleményt tudjak róla formálni.

Mer randizgatásaira kíváncsi leszek. És jövő héten “crossover” is lesz a tűzoltókkal.

Csilla0422 - 2018. 10. 05. 19:01

Dany, most olvasom, hogy Jesse parkolóba került, mert anno kiállt a két színésznő mellett. Bár Krista még mindig kapja az ívet, lehet ez is csak onnan van.

A két új arc még meg sem közelíti Arizonat és Aprilt.

Carinan meglepődtem, hogy itt van… visszajött Olaszországból? Nem bánom, mert ha marad és teret kap elég érdekes karakter lesz belőle. Kíváncsian várom, hogy milyen eseteket kap. Az ő “betege” is részben Roy miatt halt meg.

Deny - 2018. 10. 05. 19:37

Csilla0422: Biztos nem. Szerintem ez is csak tipikus sz*rkavarás a Japril fanoktól. Ha Kristát ez zavarná, szerintem kitette volna Jacksont már a premier előtt. Vagy megoldhatta volna úgy, hogy elüti az autó a múlt héten és kész.

Jesse négy filmen is dolgozik/dolgozott, ahogy nézem, szerintem csak kellett egy kis szünet neki. De más karakterek is eltűntek néhány részre (pl. Arizona a hetedik évadban és a 13. elején, Jo a 13. évadban), mégsem lett belőle semmi. Egyelőre nincs szó távozásról, és gondolom, ha ki akart volna szállni, vagy ki akarták volna írni, akkor a sorozatot promózó EW-fotózáson se vett volna részt.

Carina amúgy szerintem nem is ment haza. A szakítás után is ott maradt Seattle-ben, mert ott volt a lagzin. Őt még biztos látni fogjuk, mert egy későbbi epizódra be van jegyezve.

Anni - 2018. 10. 11. 20:22

Josh Radnor mint Meredith új románca? :D Fura lesz…

Deny - 2018. 10. 12. 11:38

Ez a rész nem igazán tetszett. A sztorik egyik felét untam, a másik meg idegesített. Egyedül Mer randiját élveztem igazán, illetve az első jeleneteit a kórházban, azokon röhögtem.

A Betty-dráma uncsi, és szerintem kis dózisokban jobban működik. Itt most túl sok játékidőt kapott.

Jackson nagy spirituálissá válása nekem röhejes. Lassan mintha nagyobb hívővé válna, mint April, ami elég “vicces.”

Karev is felhúzott, a főnökségtől arrogáns lett, és nem hiszem el, hogy így veszélyeztette a karrierjét. Tudom, hogy sokszor hoz hülye döntéseket, de azt hittem, ennyi esze legalább lesz. Remélem, Bailey minél előbb visszaveszi a pozíciót. Jo és Link csavarja viszont tetszett, nem számítottam rá. Kíváncsi vagyok,honnan ismerik egymást és mi a viszonyuk.

Carina és Andrew jók voltak, Andrewt kezdem megkedvelni ebben az évadban. Jó volt a jelenete a tetőn, még ha rossz vége is lett neki. A kissrác apja viszont idegesített. Még nem láttam a Station 19-t, majd ma lesem meg, mi lett a fiúval.

Pacsi, hogy az írók emlékeztek Maggie vőlegényére, én már el is felejtettem, de poén volt, hogy így ki tudták használni a Dean nevet.

Kicsidelfin - 2018. 10. 12. 12:43

Ha ezt tudom, lehet nem most tolok le egy HIMYM maratont. De igazából jó randi volt, tetszett.

Csilla0422 - 2018. 10. 12. 12:59

Fura, mert nekem pont a Mer randi nem tetszett. Josh Radnor nagyon nem jött be ebben a szerepben.

A DeLuca tesók jók voltak és Betty is. Amelia volt kicsit sok a keménykedésével. Viszont Owen mama ütős volt.

A múlt morzsái ismét a helyükön voltak.

Alex nagyon idegesítő amióta főnök lett. Még vakmerőbb, mint volt.

Jo elviselhetetlen és kínos. De talán Linc jót tesz neki.

Én látok fantáziát a Maggie – Dean párosban. Ráadásul a színészek is jól működtek együtt.

renka - 2018. 10. 12. 13:25

Annyira nem tetszett ez a rész, meglepő módon a második fele, a Station 19 epizód viszont jó volt…vagy talán csak ezzel vált teljessé a sztori.

DeLucat szépen építgetik ebben az évadban, remélem nem minden ok nélkül… Jók a jelenetei, mondjuk ezt az “anyukám meghalt” történetet nem nagyon tudtam hová tenni, mivel amikor Alex összeverte, Maggie említette, h majd szól a DeLuca mamának, aki még valószínűleg dolgozik… Egyébként Ő hol lakik most (mármint DeLuca)? Mindig annak a háznak a kanapéján, ahol Maggie alszik?

A Meredith randi béna volt szerintem, de azon jól szórakoznék, ha Tommal is elküldenék egyet ebédelni…az vicces lenne.

Owen mama is jó volt, és én nagyon bírom a szőke gyakornok csajszit (Helm, ha jól emlékszem)meg a szemüveges srácot is.Igazából úgy érzem, h -egy-két kivételtől eltekintve, a mellékszereplők dobják fel az idei évadot.

Én tök jól ellennék Jackson nélkül, de gyanítom, h hamar visszatér…

Linket meghagynám ilyen “linknek”,így még szórakoztató is. Jo viszont idegesítő. Talán Link jó hatással lesz rá…

Deny - 2018. 10. 12. 13:53

Azt olvastam, hogy Jackson nemsokára jön vissza, de nekem se hiányzik, főleg ezzel a lelki válsággal.

renka: Jaja, ezt mások is felvetették DeLuca anyjáról. Én már nem is emlékeztem rá, de tényleg így volt. Mondjuk tavaly meg April mogyoróallergiáját tették semmissé a füves epizódban :D Hm, ez èrdekes, emlékeznek egy olyan apró részletre, mint Maggie vőlegényènek neve, de arra már nem, hogy DeLuca anyja nem halt meg? :D

Csilla: Maggie-t bárkivel elfogadnám őszintén szólva. Jacksonnal nagyon kínosak nekem. De gondolom, nem akarnak sorozatközi kapcsolatot. Az a Chicagókban sem működött igazán. Bent is bele kell erőltetniük néha a részekbe Bailey miatt.

renka - 2018. 10. 12. 15:26

Deny:Én sem szoktam nagyon emlékezni ilyen dolgokra, de ez azért nem volt olyan régen. Pont a múltkor olvastam egyébként, h van a stábban valaki (talán az egyik író?), akinek olyan memóriája van, mint Lexinek…úgy yűnik, ezúttal nem kérdezték meg.

Maggie-t és Jacksont annyira akarták, h szerintem mostmár ásó, kapa…stb. Majd drámázgatnak itt egy kicsit, de azt is csak azért, h tovább mélyüljön a kapcsolatuk.

Anni - 2018. 10. 12. 21:46

Szerintem jobb volt mint a múltheti rész.

Nem jött be a randi.. most már átálltam inkább team Delucába, hogy ő jöjjön össze Merrel. :D

Alex nem jó főnökként nem áll neki jól ez a szerep. Jo egy semmi kb. észre se venném ha nem lenne már szereplő, szerintem Linkkel lesz valami kavarás mert Alexxel most túl rendben vannak.

Amelia és Owen mint tanuló szülők most még bejönnek kíváncsi vagyok meddig tart ez az idilli állapot és mikor állít be Teddy.

Jacksont én se bánnám ha nem jönne vissza ez a zarándoklás meg nevetséges részéről. :D

Maggie viszont amióta nincs Jackson a képben (szószerint) sokkal szimpibb, olyan mint az elején. Várható volt, hogy nem tudja titokban tartani a Teddys dolgot. :D

A gyakornokok idén tényleg jók még mindig Qadri a kedvenc. :D

Végig pörgetve néztem meg a Station részt a kis srác miatt de amúgy eléggé uncsinak tűnik nem hiába nem nézem.

renka - 2018. 10. 25. 10:59

Hála a szerdai kanadai vetítésnek,én már túl vagyok az 5. epizódón…és komolyen nem hiszem el, h erre vártam 2 hetet. Hihetetlenül unalmas volt, nincs is mit spoilerezni.

Csilla0422 - 2018. 10. 25. 11:30

Renka, akkor nem egyedül vagyok. A részt még szolidnak is túlzás lenne mondani. Két dolog volt pozitív: Amelia múltjának egy szelete és a heti beteg, ez esetben most kettő.

Jot egy szívlapáttal tudnám verni annyira irritál.

renka - 2018. 10. 25. 13:02

Igen, az orvosi esetek jók voltak.Jo egyelőre teljesen érdektelen számomra, irritálni majd a jövő héten fog, amikor Linket meggyőzi, h próbálkozzon Meredithnél.Lol Most Jackson az, aki teljesen kiüti nálam a biztosítékot. Igazán soha nem szerettem, de mostanában kifejezetten idegesít. A stílus, ahogy beszél, meg az a szirup, amivel őt és Maggiet leöntötték….amikor feltűnnek, akkor én bizony tekerek.

A Richard-DeLuca-Link hármas bejön, de beszélgethetnének többet is ezeken a “találkozókon”. És ott vannak még a gyakornokok…inkább nézném őket, mint ezeket a szerencsétlen szerelmi háromszögeket.

Deny - 2018. 10. 25. 21:41

Nekem bejött a rész, sokkal jobban tetszett az előzőnél. Valóban jók voltak az esetek. Jackson engem is irritál, de hátha most már leáll ezzel a krízissel.

Richard történetét fogják elvileg kicsit jobban kibontani, főleg a 7-es részben, és hamarosan jön Thatcher is.

A jövő heti részt különösen várom a Dia de los Muertos témával, és a megemlékezésekkel.

Katey - 2018. 10. 30. 10:40

Nekem meg Schmidt és Nico volt csalódás. Úgy vártam, hogy legyen valami kis cukiskodás, erre nem fenntartják az érdeklődést, hanem csalódást okoznak és ezt utálom.

Jackson egy botrány. Nem tudom szebben megfogalmazni, és nem hiszem el, hogy ez a készítőknek nem tűnik fel, hogy mennyire közutálat tárgya lett midnkettő. Egyszerűen gusztustalanok. Én is tekerek… És amíg Jackson nem volt esküszöm kedveltem Maggiet. De ha itt van…

Meredith szerelmi életével foglalkoznának inkább.
Ez a hülye Teddie terhesség is meg az Amelia Owen páros is rendkívül unalmas és fárasztó és szerintem senki sem érdekel és csak húzzák vele az időt meg untatják az embert. Esküszöm fogalmazok valami levelet Shondának vagy az ABC-nek vagy nem tom kinek, hogy hagyják ezt abba.

Deny - 2018. 11. 01. 14:12

Ez a rész… Már akkor tudtam, hogy imádni fogom, mikor bejelentették a Dia de los Muertos-témát, de a vége mindent vitt! Libabőr és hét jelenete, főleg “A Zenével.”

Csilla0422 - 2018. 11. 01. 15:00

A rész jobban bejött, mint az előző és nem csak vége miatt.

Amin nagyon meglepődtem, hogy most már Karev is idegesítő. Attól, hogy valaki főnök még nem jelenti azt, hogy baromnak is kell lennie.

Jo, mint egy ovis. Aki ilyen idióta, az miként tudta az orvosit elvégezni? A butaságából adódóan megkérdőjelez egy olyan orvost, mint Bailey, majd megkeresné valaki a férjemet?

Amelia – Owen – Teddy esete wow már egy brazil szappanoperával vetekszik. Csak nem aranyos, hanem kínos és unalmas.

Callie és Arizona jelenete ismét megtörtént, bár most más karakterekkel.

DeLuca és Mer viszont nagyon ott volt.

A Zene… végre most nem veszteséggel járt. A rész végére még nem találtam szavakat. Hatalmas pacsi és süti érte!

renka - 2018. 11. 01. 19:02

Here we go again! Egy újabb szerelmi háromszög, ahogy az várható volt. Team DeLuca természetesen. Nekem Link még mindig túl sok,nagyon Mark Sloan-os. A széles vigyoron kívül nem sok mindent látok az eszköztárában, ahogy viszont DeLuca és Meredith egymásra néz az nagyon ott van.

Jo és Alex… Én ezeknek tényleg drukkoltam anno? Olyan tuskók, h tényleg hihetetlen, h elvégezték az orvosit.

Glasses:”Ez egy oktató kórház!” lol A hét beszólása.

Katey - 2018. 11. 02. 01:08

Kereshetném a hibákat, de nem teszem.

Régóta az első olyan rész aminek a befejezése után boldogságot érzek és nem csalódottságot. Végre izgalmas volt, kedves és aranyos és szenzációs ötlet volt az elhunyt karakterekről való megemlékezés.

Azért Schmidtet sajnáltam. Tetszik ez a 2pasi szerelem szál és sztem elég jó kis kémiával rendelkező párost találtak.
Dr. Kim kíméletlen vele. Először beizgatja aztán letöri a szarvát aztán megint belelkesíti és megint offolja.

Ezt a részt eléggé arra hegyezték ki, hogy megszerettessék Linket is és én pl. Megettem rendesen és Deluca sztorija is gyanús.
Nagy firmák mert én eddig nagyon Team Deluca voltam, de mostmár, hogy kezdik megkedveltetni a Linket…

Jo idegesítő bár tetszik, hogy felvette Alex nevét.
Amelia-Owen-Teddy szál egy az egyben kimaradhatott volna. És a Maggie-Jackson páros szintúgy.

tonks - 2018. 11. 03. 20:42

+1 az “Ez egy oktató kórház!”-nak, besírtam rajta, főleg, hogy mennyi csókot élt már meg az a lift :’))

Nem tudom melyik páros unalmasabb idén, Maggie&Jackson vagy Amelia&Owen, rossz nézni is. Érdekes, hogy Maggiet mennyire szerettem a legelején, még Delucával is, most meg megjelenik a képernyőn és már irritál. Testvérként, orvosként, nőként teljesen leszerepelt a szememben, jó lenne kicsit visszakapaszkodnia, mert amennyit lelkiznek Jacksonnal, sokáig fognak tartani…

Deny - 2018. 11. 04. 14:44

tonks: Nekem egyértelműen Maggie és Jackson. Jackson mostanában nagyon irritál, nem hiányzott volna ha végtelen túrázásra ment volna, mert sajnos húzza magával Maggie-t is. Amelia/Owen nekem aranyosak, és kicsit sajnálom is, hogy most Teddy beleront majd a képbe, mert úgy érzem, végre lehetne köztük rendes kapcsolat. Persze ha most valami történt Bettyvel, akkor sanszos, hogy Amelia megint bekattan. Bár lehet, hogy nem akarnak egyszerre két függőségi krízist bemutatni (ugye Richard is küszködik/küszködni fog).

renka - 2018. 11. 04. 15:33

Nálam is Maggie és Jackson (valami műdrámát előadnak a következő részben is majd…nem is értem mit keresnek egy tulajdonképpen central epizódban?). Mondjuk Jo és Alex is kicsit furán adják elő a “mézes heteket”. Tudom, h nagyon happynek kell ilyenkor lenni, de Jo inkább olyan mint egy arrogáns tini, aki folyton be van tépve…

Chloe Price - 2018. 11. 04. 20:34

Én Mereditht azzal a másik orvossal hoznám össze, akinek valami transzplantációra volt szüksége. DeLuca fiatal hozzá. Ha csak ebből a kettőből lehet választani, én Lincet választanám neki.
Most már csak Amelia nem tudja a Teddys dolgot a három csaj közzül. Előre látom, hogy a téli szünet előtt fog kiderülni és megharagszik rájuk. Majd az évad végén kibékülnek. :D Owent már évek óta sajnálom. Most mikor boldog lehetne, nem lesz az… Betty nekem olyan fura, nem illik a színésznőhöz ez a szerep vagy nem is tudom.

Csilla0422 - 2018. 11. 04. 23:05

Ha jól emlékszem kint is 5 év a szakorvosi képzés. Ha ezt veszem figyelembe Alex és Jo között kb. 5 év, DeLuca és Jo között 1 – 2 év lehet. Mivel Mer kihagyott 1 évet így közte és DeLuca között 6 v 7 év van. Nem olyan vészes az. Link is fiatalabb nála.

Mark engem már az első pillanatban levett a lábamról – Linknek erre esélye sincs. DeLuca karaktere ismét olyan, mint amilyennek megismertük őt és ez jó.

Renka, a Jos hasonlatod nagyon jó. High five! Ha tudtam volna, hogy ez lesz nem szurkoltam volna, hogy hozzák össze Karevvel.

Deny - 2018. 11. 05. 00:10

Csilla0422: Meredith elvileg 40 éves most. (Vagy 41 maximum, bár a 11×22-es időugrást nem sokáig vették figyelembe, szóval elvileg valós időben játszódik az évad), és tudjuk, hogy Mer ’78-ban született. (11×03)

Az a baj, hogy az idővonal tele van paradoxonokkal és furcsaságokkal, ami miatt lehetetlen követni az életkorokat.

DeLuca is idősebb lehet picit, mert mentősként is dolgozott, mielőtt elkezdte volna a képzést. Jo akkor kezdte a negyedévet, amikor DeLuca megérkezett, de itt is bekavar az időugrásos katyvasz. Tippre Jo 28-30 között lehet, ha 24 évesen volt gyakornok. DeLuca pedig talán 26/27.

renka - 2018. 11. 05. 09:15

Őszintén szólva engem abszolút nem érdekel, h Meredith mennyivel idősebb DeLucanál. Ahogy egymásra néztek a műtő előtt Wow! Van köztük kémia amire lehet építeni és megvan a potenciál a drámákra is bennük, izgalmas páros lehetnek. Link csak vigyorog folyton mint a vadalma (olyan néha, mint egy óriás bébi Kaliforniából), nyomul ezerrel,ami néha persze aranyos,meg vicces is de kb. ennyi.Kicsit Mark típusú fazon, csak ő sokkal helyesebb és sármosabb volt. Meg talán színészileg is jobban ott volt…

Csilla0422 - 2018. 11. 05. 09:24

Deny, a magyar 6 évtől eltérően az USA-ban 4+4 éves a orvos oktatás, amit követ az 5 éves szakorvosi képzés. Egy átlagos intern 26 éves korában kezd és 31 évesen lesz szakorvos.

De nem is ez a lényeg, őket ismerve Mer olyan párt fog kapni, akire senki sem számít. Bár Krista megerősítette, hogy háromszög lesz.

A másik dolog, amit nagyon sajnálok, hogy Kim Rivert csak “erre” hozták vissza. Henry óta nem találja a helyét.

Deny - 2018. 11. 05. 12:21

Csilla: Ja, ezt nem tudtam, köszi. Én abból indultam ki, hogy George és Izzie kora fel van tüntetve a greyswikia-n (1980), és mivel 2004/5-ben indult a sorozat, azt hittem 24/25 évesen kezdenek a gyakornokok. :)

Hát igen, szegény Kim. Kapásból ki is hagyták 3 részből, és most is alig volt. De én azért így is örülök, hogy visszajött.

Csilla0422 - 2018. 11. 08. 22:11

Erről a részről gondoltam, hogy csak legyünk túl rajta, mert biztos unalmas lesz. Hasonló gyomrosokat vitt be, mint anno S6 fináléja.

Maggie – Jackson párost nem szeretem, de a drámájuk most valahogy mégis a helyén volt és klappolt. Ez tisztelgés is volt Aprilnek.

Richard báros esete érdekes dolgokat feszegetett. Cathrin talán élete legnagyobb harcára készül.

Kétségtelenül a legnagyobb gyomrost a nővérek adták.

A rész közben felmerült bennem, hogy ha vannak a háttérben ilyen karakterek, mint Frankie, akkor miért kell Jo picsogását és szenvedését néznünk?

Deny - 2018. 11. 09. 00:15

Huh, ez nem volt semmi! Kicsit a 14×17-re emlékeztetett. Az elejét picit untam, de hamar bedurvult, és ugyanezt éreztem a tavalyi résznél is. Gyomros gyomros hátán! Krista nem túlzott, hogy ez lesz az évad első felének legsötétebb része. Két dolog, 1) ezért volt Richard mindig is az egyik kedvenc karakterem. 2) Ezért lesz ez a sorozat mindig az elsőszámú kedvenc sorozatom!
Kíváncsi vagyok, hogyan tovább. Jövő héten téli finálé, egy látszólag katasztrófahelyzettel.

renka - 2018. 11. 09. 11:37

A Richard dráma jónak ígérkezik, pláne, h Cathrin is beteg.
A Maggie-Jackson sztori akár jó is lehetne,ha…nem ez a két színész alakítaná őket.lol Lassan már ott tartok, h Kelly McCreary színészi képességeit is kezdem kétségbevonni, mert nekem annyira hiteltelen ezekben a párkapcsolati jelenetekben. Nem voltam Japril fan, úgyhogy engem nem zavar túlzottan, h nincs már April, de S. Drew és J.Williams úgy tudtak veszekedni (is), h izzott a képernyő.

Éééés a következő részben végre lesz egy kis vihar…végre!

Anni - 2018. 11. 09. 18:31

Az utolsó kettő nagyon jó rész volt hozták a régi színvonalat.

Arra jöttem rá, hogy Deluca hasonlít a fiatal Derekre. :D

tonks - 2018. 11. 09. 21:19

Jó rész volt, még úgy is meghatott, hogy sejteni lehetett a történéseket (Richardot tényleg minden oldalról letámadják az írók…).
A Maggie és Jackson páros viszont sehogy sem akar nekem átjönni, most is nagyon próbálkoztak, de én már kínomban azt figyeltem, hogy milyen fura arcot vág a színésznő, mint akinek szorulása van, vagy valami :’DD Pech, hogy mennyire nincs se kémia, se semmi a színészek között, az ilyen béna problémagyártások se segítenek rajtuk (az Apriles kikacsintás tetszett). Komolyan mondom, a következő rész promójában több szenvedély és ahwwww pillanat van, mint ebben a párosban ezidáig.
A promo amúgy jól felcsigázott, az ilyen katasztrófás cuccok mindig tetszettek a sorozatban, hajrá Glasses!

Deny - 2018. 11. 10. 15:27

Catherine szála az epizódot jegyző író saját élményéből született:

https://www.shondaland.com/inspire/a24892545/greys-anatomy-catherine-avery-cancer-plotline-elisabeth-finch/

csillum0m - 2018. 11. 10. 21:22

ahhh ez a rész….zseni volt, nagyon erős jelentekkel!
Maggie kritikán aluli, nem is akarok rá pazarolni több szót, Jackson nagyon édes volt ahogy megnyílt neki <3
már mikor a gépen ültek sejtettem hogy C lesz a beteg, vele eddig semmi komolyabb dráma nem volt, várható volt hogy előveszik…
A Frankie jelenet megríkatott, annyira bírtam a karaktert…
A kocsmás dolog meg szintén remek volt, a vágások, a cselekvések, a kis nüansznyi dolgok…
remélem marad ez a jó lendület továbbra is :)

jessm - 2018. 11. 11. 21:02

Én most katasztrófa turistaként bele olvastam kommentekbe, hogy meglássam, milyen April nélkül a sorozat.

Szóval Jacksont April-vé változatták, és Maggie lett a Jackson a kapcsolatban, és egyfolytában veszekednek ? pff, látom sok ötletük van az íróknak.

Az meg, hogy Cathrine beteg, arra azt tudnám mondani, hogy ez egy kórház a pokolból, ha egymás után ennyi szereplőnek lesz súlyos beteg a szülője.

Meredith- új doki- deluca háromszögön meg elnevettem magam. Valaki nagyon szerelmes Ellenbe az vezetőségből / irói stábból, vagy Ellen szállt el egy kicsit ha ezt komolyan gondolják. Azért Ellen nem egy Monica Belluci, hogy fele annyi idő srácok tömegével fussanak utána.

renka - 2018. 11. 12. 09:36

Ha Owenért bomlanak a nők, akkor Meredithért is versenghetnek a férfiak.lol Én mindig azon röhögök, h milyen hiteles, h egy DeLuca fazonú srác nem kell senkinek, míg Owennek az lesz majd a legnagyobb problémája, h kit válasszon…lol

Deny - 2018. 11. 12. 18:36

jessm: Ha korban közelebb állnék hozzá, én is futnék utána. Szerintem nagyon szép nő.

Csilla0422 - 2018. 11. 12. 20:51

Ha már itt tartunk: úgy vagyok, mint Lexie is volt “it’s like I’m infected by Mark Sloan”. Mennyire hiányoznak…

tonks - 2018. 11. 12. 21:45

@renka: az Owent játszó színészt korábbról ismerem egy Stuart Máriás tévéfilmből, már ott bomlottam utána és ő is érik a korral :D DeLuca meg gyönyörű, de lélekben inkább George, nem fektet meg minden nőt, aki elé kerül… :D

renka - 2018. 11. 13. 10:36

@tonks:ez a George-os hasonlat picit fájt.:D Mondjuk van benne igazság, de azért talán ebben az évadban DeLuca visszakap valamit abból a vagányságból, amivel megérkezett ebbe a sorozatba…meg amit én azért azzal a külsővel eltudnék képzelni.:D

Eltiron - 2018. 11. 13. 16:10

15×07: hát ez mi volt…
Látom, hogy sokatoknak bejött az epizód, nekem talán az első volt a 15 év alatt, amit nem bírtam rendesen végignézni, M&J szenvelgésének nagy részét átpörgettem, és a “Frankie meghal mindenki sír” jelenetnél is maximum kicsit kínosan éreztem magam (pláne végén az inkubátor-szkeccs, az már nevetséges volt), nem meghatódva.
Csúnyán túl lett ez tolva, zsúfolt volt az egész és teljesen hiányoztak belőle, a humoros, feelgood pillanatok, amik miatt annyira szeretem ezt a sorozatot.

szepi06 - 2018. 11. 14. 07:59

Szerintem meg így volt igazi Grey’s Anatomy. Sötéten… :) persze frankiez nagyon sajnáltam

jessm - 2018. 11. 15. 12:25

Deny: Nem mondtam, hogy nem szép, de látszik a kora (50) és nem 30nak néz ki , aminél el tudnám képzelni , hogy két jóval fiatalabb férfi fusson utána. (ha még csak egy lenne, de a kettő az sok)

Owen/Kevint én se értettem soha , hogy miért futnak utána a nők ( mondjuk fiatalabb filmjeiben még jól nézett ki). De azt már rég feladtam, Meredith- vel eddig reálisak voltak.

winnie - 2018. 11. 15. 12:31

ha azt nézem, hogy van 3,5 milliárd férfi, akkor rég rossz lenne, ha már a kettő sok lenne, tippre jó pár tízmillió harmincasról van szó:) viccen kívül teljesen abszurd csak saját ízlést másokra vetíteni, hiszen akkor elég nagy bajban lenne sok ember, akire más rá sem tud nézni, de egyébként már jó pár kapcsolata is volt. miért ne.

(és most direkt be sem dobtam az adut, hogy rég rossz lenne, ha valaki csak a külső alapján ítélne.)

“Meredith- vel eddig reálisak voltak.”

szóval ez szerintem nagyon gáz megállapítás. mármint, hogy mi reális és mi nem. a korkülönbség mindig necces téma (volt szó arról, hogy a karaktere és a többi karakter hány éves a sorozatban?), de ahogy a fiatal nők is olykor idősebb férfival jönnek össze, úgy fordítva is megeshet. ha valami, akkor ez a reális. nyilván nem ez a jellemző, az általános, de épp azért reális, mert, ahogy írod, csak 1-2 emberről van szó, nem sokkal többről.

kicsidelfin - 2018. 11. 16. 13:47

Nagyon tetszik eddig az évad, vártam nagyon ezt a részt. És csalódtam. Meg unatkoztam. Eddig nem értettem a fujjolást Alex és Jo, Maggie és Jackson miatt, de most megvilágosodtam.
A terhesség bejelentése a műtőben, hogy Webber azt hiszi megcsalja a felesége, az áramszünet – nagyon kiszámítható és klisés volt. Az eddigi részek alapján azt hittem majd rágom a körmöm januárig, de nem így lesz.

Owen: szerintem sem jó pasi, de a belépői, a fellépése, a határozottsága a korai évadokban nagyon vonzó volt. Sajnos ez megváltozott.

A Station 19-et érdemes megnézni?

Csilla0422 - 2018. 11. 16. 18:22

Nem tudom, hogy az erős évad vagy winter finale miatt vártam ismét egy jó részt, ami valahogy nem lett olyan ütős.

Jo és Alex valamint Schmitt és Kim nem érdekelt, még Richard magánélete is izgalmasabb. Végre szétszedik a másik “kedvenc” párost… erre Mer felvilágosítása után Maggie ismét benne van.

Bailey visszatért! Főnöknek egy hozzá hasonló kaliberű ember kell.
Teddy végre tököt növesztett a megmondta. Legalább benne volt annyi, hogy megvárta amíg a betegük stabil lesz. :)
Amelia megbékélt Bettyvel. Amúgy 3 napja nincs meg a gyerek, de nem jelentették a rendőrségen. WTF! A betegét nagyon sajnáltam, de sajnos mennie kellett, hogy Cecet megmenthesse.
Dr. Dahlia Qadri kapjon nagyobb teret, nem nagyon használták eddig.
Deluca a hatásos belépője után eltűnt a lápvidéken Jo imádata miatt. Most viszont ismét itt van, nyomul ezerrel és bent ragadt a liftben Merrel.

Kicsidelfin, én nézem azt is. Sokkal jobban összefonódnak, mint Chicago sorozatok.

tonks - 2018. 11. 16. 21:23

Fú, Maggie-re megint jól kiakadtam. Elvileg egy briliáns orvos, gyakorlatilag egy necces műtét közepén sajnáltatja magát rejtelmesen, mert összeveszett Jacksonnal, aztán megint bebizonyította, hogy mekkora lepcses szája van. Egyszer valaki jól kioszthatná már, mondjuk Catherine-t eltudom képzelni előbb-utóbb.

Karevéket egyáltalán nem hiányoltam a kórházból, a többi szál nagyjából tetszett, de kétségtelen, hogy Schmitt és Nico volt a kedvencem, kiakadt a cukiságmérőm, ennyi, új kedvenceket avattam. (April volt a korábbi, de hát.)

renka - 2018. 11. 18. 21:05

Nem volt ez egy rossz epizód, annak ellenére, h azért persze elég kiszámítható volt. Ami engem kicsit untatott, az a Jo-Alex páros…ill. Maggien most soloban is kiakadtam. Meredith helyében lehet, h a francba otthagytam volna. Mint egy 13 éves, aki képtelen kilátni a saját fejéből és azt gondolja, h
az ő szerelmi drámájánál nagyobb tragédia az életben nem létezik.”Mi lehet olyan rossz az életedben, h az én problémáimra nem tudsz figyelni?” A slusszpoén, h minden epizódban írnak legalább egy intim Jaggie jelenetet, amitől engem a hideg kiráz.

Ami viszont nagyon tetszett, az a Meredith-Deluca páros. Most gondolkodhatok rajta 2 hónapig, h mi fog történni a liftben…lol De egyébként a slow ride üzemmódra vannak berendezkedve, szóval talán jobb, ha túl nagy elvárásokat nem támasztok ezzel kapcsolatban.

Ameliat most nagyon megsajnáltam, ugyanakkor Teddy is szimpatikus egyelőre. Richard és Bailey szokás szerint jók voltak együtt.

Eltiron - 2018. 11. 20. 17:43

TEAM DELUCA :)
Jó kis epizód volt, ezeket a katasztrófás dolgokat mindig jó oldják meg. A liftberagadás szerintem is már túl klisés, szinte minden network sorozatban ellövik :)
A “forró gay-szex a mentőben” dolog nekem spec. baromira nem hiányzott :(

Minnie - 2018. 12. 01. 08:16

Team Deluca!!!

Katey - 2019. 01. 17. 13:21

Most miért nem játszák Canadában hamarabb? Ősszel mindig fent volt egy nappal előbb most meg változott a műsormenet?

Csilla0422 - 2019. 01. 17. 14:14

Katey, tegnap este 9 órakor volt Canadában, a CTV honlapján ez van.

csini - 2019. 01. 18. 05:37

Csak szerintem iszonyatosan gáz hogy Deluca-t meg azt a golyófejű új dokit versenyeztetik Meredith kegyeiért?? :O Egyikük sem illik hozzá!!

Josh Radnor-t visszahozhatnák még pár részre legalább!

Anni - 2019. 01. 19. 15:59

Én kellemesen csalódtam Delucával kapcsolatban szerintem “felnőtt” Meredithez. Az olasz beszélgetés haláli volt. :D
De a bilifejű Link tényleg nagyon gáz mint potenciális versenyző. :D
Cece-t sajnálom azt hittem túléli. :/

Owen szerelmi élete már nagyon kínlódás magam sem tudom kivel járna jobban.

A meleg szál eddig még aranyos bár eléggé hamar összehozták őket.

Alex semmi kb, Jo benne volt?

Bailey-t sajnálom..eléggé megfáradt a karaktere remélem nem akarják kiírni.

Catherine szála a legérdekesebb most, kíváncsi vagyok mi lesz vele.

renka - 2019. 01. 19. 18:36

Nagyon-nagyon itt volt már az ideje, h DeLuca a karakter (és G. Gianniotti, a színész) megkapja ami jár neki. Szerintem szuper jók együtt Meredithel,elég csak egymásra nézniük… Aki meg a korkülönbséggel jön, annak üzenem, h a sztori fő mozgatórugója éppen ez. Fiatalabb férfi-idősebb nő, ezt akarják megmutatni az írók.Mondjuk ez a Link fickó egyáltalán nem hiányzik ide…remélhetőleg ő csak valamiféle katalozátorként működik ebben az egészben, és most Meredith vele próbálja ignoráni azt, h valamit azért csak érez DeLuca iránt.

Ameliat sajnálom, Owent nem annyira.

Jacksonnak nem lesz kicsit már túl sok mostanában a dráma?! Nem mintha annyira érdekelne, de…Persze őket meg ez fogja közelebb hozzni Meggievel.

Beileyéknél itt volt már az ideje egy kis mosolyszünetnek (dramaturgiai szempontból :D), csak nem tudom, h mit kezdenek majd ezzel az egésszel.

kicsidelfin - 2019. 01. 22. 19:14

A karbantartó fogott meg leginkább. Nem hittem el, hogy ott hagyják. Már a rész közepe felé érezhető volt, hogy vele valami fog történni.

A főszereplők nem igazán mozgattak meg.

Csilla0422 - 2019. 01. 24. 10:33

Nem elég, hogy egy aranyos beteget “beáldoznak” Ceceért, erre még ő sem éli túl. Mindkettőt nagyon sajnáltam. Ráadásként még a karbantartó? is áldozat lett.

DeLuca végre értelmes dologra lett használva. Az olasz beszélgetésük érdekes volt, sokat dobott a részen is.

Link egy idióta, de legalább már értem, hogy miért barátok Joval.

Karev főnökként… inkább nem mondok semmit.

A múlt héten örültem, hogy minimális Jo volt, erre most pótolni kellett. Amelia és Tom a két szaktekintély ott szenved erre bemegy a “sztárunk”, aki még csak nem is idegsebész és tippeket ad. Jah persze…

Owen kiütése viszont nagyon tetszett – szedálva legalább nem fertőzött betegeket. Teddy is talán normális kerékvágásba kerül.

Kétségtelenül a legérdekesebb Cath szála. Sok lehetőség van benne, remélem jól fogják használni.

DeLuca hiába fiatalabb sokkal jobban illik Merhez, mint ez az idióta bilifejű bohóc.

Eltiron - 2019. 01. 24. 21:23

Na, a 15.9 nagyon-nagyon jó volt, látom nem csak én drukkolok DeLucának, jó karakter, jó színész.
Azt az egyet szeretném, hogy Owen fogja meg Teddy kezét és vágtassanak el a messzeségbe és soha ne jöjjenek vissza, hogy Amelia végre önmaga lehessen, ő lenne talán a legnagyobb kedvencem, ha nem lenne ez a nyavalygása Owennel.
Amúgy lányok-fiúk, hogy fogjuk őket hívni?
DeLucadith? MereLuca? :)

Deny - 2019. 01. 24. 23:51

Eltiron: Egyelőre MerLuca van használatban. :)

Katey - 2019. 01. 25. 10:18

Hát ezutana 15×10 után kicsit elbizonytalanodtam.
Most először mondod sok évad után, hogy ügyesen építgetnek, mert basszus ebben a részben annyira szimpi lett Linc, hogy kezdek elbizonytalanodni MerLuca-t illetően, pedig az elsó csókjuk óta hatalmas shipelő vagyok őket illetően :D

Teddy rendkívül idegesítő. Egyszer azt megmagyarázhatná nekem valaki, hogy őt miért kellett visszahozni. És Én azt a Koraveczkit is nagyon utálom vagy hogy a töcsbe hívják. És olyan ronda és idegesítő.

Maggie Jackson Catherine-ből kicsit túl sok volt a részben és mindhárom karaktert rettentően utálom, de ettől függetlenül jó rész volt, és hát Owen leszedálása rendkívül tetszett. Nagyon jópofa jelenet volt, ahogy gyorsan elhadarta, hogy mit kéne csinálni, ha ő nincs.

Kaptam egy kis Glasses Nico adagot is, ami külön elégedettséggel töltött el.

Én imádom ezt az évadot. Végre újra egy kis pozitív hozzáállás és Meredith meg fellángolt mint egy Főnix hamvaiból feltámadt.

Eltiron - 2019. 01. 25. 12:58

Fennmaradtam éjszaka az új részre és hát… nem vagyok elégedett. Ez a “Linc mégis jó fej, csak ügyesen titkolja”-cucc nekem nagyon erőltetettnek tűnt. A Koraczick-Teddy páros a szörnyű és a rettenetes kettőse, remélem nem lesz nekik külön száluk.
Catherine eddig is idegesítő és ellenszenves volt, erre most csak ráerősített, egy percig sem tudtam sajnálni.
Ebben a részben is DeLuca volt a legemberibb/szimpatikusabb, pedig nagyon kevés screen time-ja volt.
Viszont a sorozat történetének egyik legjobb poénja volt a melléinjekciózott Owen Hunt 30 mp-s monológja, 3x visszanéztem és folytak a könnyeim a röhögéstől :)

renka - 2019. 01. 25. 15:26

Felőlem eljátszhatja bármelyik szuperhőst, osztogathatja a gyerekeknek az ajándékot Mikulás ruhában (fogja is, a promo képek alapján), nekem akkor is nagyon fake ez a Link…és azt gondolom, h a színész sem egy top. A DeLucat alakító srácnak meg sem kell szólalnia, úgy tud játszani az arcával…persze csak szólaljon meg, mert a hangával is igen ügyesen bánik.Lol
Amúgy gondolom azt szeretnék,h úgy tűnjön, Meredith-nek nehéz lesz döntenie.Pedig csak arra kell gondolnia, h kitől remeg a láb.:D Mondjuk lehet, h gondol is rá, ezért próbál messzire szaladni.És igen, #merluca

Owen tök vicces volt, ahogy kiterült ott a műtőben. Bírom is én a palit…csak unom a szerelmi életét. Glasses is vicces volt az intubálás közben.

Catherine engem sem nagyon érdekel.Jo meg…?!

Anni - 2019. 01. 27. 21:24

Várható volt, hogy jönni fog a: bilifejű Linket tüntessük fel jó színben és legyen szimpatikus a nézőknek, hogy nehéz legyen Meredithnek választani dolog. :D
De nekem se lett előrébb a csávó, inkább olyan mintha Meredith öccse lenne :D Magasan Deluca a jobb ebben a részben is remekelt.

Owen a kínlódása mellett végre vicces dolgot is kapott.
Szerintem pedig Teddy és Tom között lesz valami és Owen majd nyomatja a féltékenyt.

Cathrine szerintem meghal és Jackson végleg megzuhan..yaaay..

Más téma de a kis ázsiai asszony aki minden műtéten ott van segíteni talán Bookie a neve, hogy nem kapott már ő is valami főbb szerepet vagy legalább egy kis részt. :D

Anthonz - 2019. 01. 28. 09:02

Persze egy ilyen fiatal csóka, mint DeLuca a 3 gyerekes asszonyokra bukik, logikus. Különben sem tudom mitől lett ennyire cocky a gyerek.
Linc legalább már nem rezidens, hanem ő is osztályvezető.

renka - 2019. 01. 28. 14:41

Nem “a 3 gyerekes asszonyokra bukik”, hanem Meredithre, akinek történetesen 3 gyereke van. Az meg, h kinek ki tetszik nem választás kérdése…szóval miért lenne “logikus”?
Az sem volt az, amikor a kb. egy évtizede házas,befutott doki beleszeretett a fiatal kis rezidensbe…vagy Mark Sloannak megtetszett a kb. feleannyi idős Lexi Grey. Persze az nem volt gond, mert hát ők férfiak voltak, most meg fordult a kocka. Szerintem nagyon ideje volt már! Hollywodban, a magyar sztárvilágban,és szerintem a legtöbb embernek a saját környezetében is van erre példa. Még mindig kicsit tabu téma, a Grey’s Anatomy meg szereti ezeket feszegetni.
Ezt a “legyen az ő szintjén, befutott orvos” stb. én nagyon untam már. Ilyen már volt, számomra ez nem érdekes.. Az “osztályvezető” Link érettségét meg sokkal jobban megkérdőjelezem, mint a rezidens DeLucaét. Az a fickó tényleg olyan, mint egy kölyök kutya. Amikor felkiáltott, h “Dude!”ezt egy félóra alatt hoztuk össze…az külön fájt.És az “I like chasing” sem tett rám túl jó bennyomást, nem egy teniszlabdáról beszélünk, hanem egy nőről.

Katey - 2019. 01. 30. 12:05

Anthonz:
Csak a saját baráti társaságomból tudok nem egy embert mondani, aki gyerekes anyukával jött össze.
Na jó nem 3 gyerekessel csak két gyerekessel, meg van aki csak simán sokkal idősebbel gyerek nélkül.
Szóval ez rohadtul nem “logikus”
Az élet ilyen. Nem számít sem a kor sem az előélet, ha két ember vonzódik egymáshoz.

Csilla0422 - 2019. 02. 01. 17:52

Felemás rész volt, bár lehet, hogy csak a csalódás miatt. Ezt a két szálat nem lett volna szabad összegyúrni.

Thatcher és Meredith sokkal többet érdemelt volna ennél a kb. 15 percnél. Thatchernek szinte egy életnyi adóssága volt a lányával szemben, hiba volt sűríteni. De legalább egymásra találtak. Jár pont Ellis, Lexie és Molly említése miatt. Mollyt és családját hiányoltam, jobb lett volna látni is őket és nem csak hallani róluk. Jeff Perry és Ellen Pompeo meg wow. Egy teljes részen keresztül tudtam volna őket nézni. Ellent nem is tudom, hogy mikor láttam utoljára így brillírozni. Jeff meg simán túlszárnyalta a Scandales teljesítményét.

Catherine története eddig bármennyire is érdekelt most nem hatott meg. Komolyan mondom az ő jeleneteik alatt azon gondolkodtam, hogy mi lehet most Arizonaval és Aprillel. Jackson kiborulása sem hozott izgalomba, a műtűben lévő tánc kivágta a biztosítékot. Amelia monológja miatt nem lett teljes kuka az a blokk.

Deny - 2019. 02. 01. 20:23

Csilla0422: Nekem is Meredith/Thatcher fele volt az erősebb, de az nagyon! 10/10. Sosem kedveltem Thatchert, de ezt a részt nagyon vártam, mert tudtam, hogy fantasztikus jeleneteik lesznek, és nem is csalódtam. Lenyűgöző alakítások és könnyfakasztó pillanatok. Tényleg csinálhattak volna belőle egy standalone-részt.

Catherine-nel sem volt bajom, engem nem zavart a táncjelenet (csak musical ne legyen :D), de az egésznek nem volt tétje. Nyilván nem fogjuk megölni a producerként is közreműködő szereplőt :) Amelia remek volt, illetve imádtam az apró pillanatokat, pl. mikor Richard megfogta Bailey kezét, vagy amikor Koracick lefagyott Catherine arcát látva. Oh, igen, a kápolnás jelenet is szép volt. Nekem működött Jackson összeomlása, de főleg azért, mert én is atéltem hasonlót, mikor anyukámnak agyműtétje volt.

Csilla0422 - 2019. 02. 01. 20:51

Deny, a műtétre előkészített beteg és a bemosakodott, steril csapat azért ne álljon neki táncolni. Főleg nem egy ilyen nagy műtét előtt.

Sokkal feszültebb lett volna ez a szál, ha csak Catherinre és a hozzá kapcsolódó személyekre fókuszálnak egy külön részben. Sok mindent jobban ki lehetett volna bontani.

Mindkét cselekményben csak morzsák voltak, ebből simán lehetett volna kettő részt csinálni.

Thatcher a főszereplő apja volt és búcsúként mégsem kapott, érdemelt annyit, hogy epizód csak róluk szóljon. Ha már a Shepherd családi összejövetel elmaradt legalább Molly és Mer megismerkedhetett volna. Ez így elég gyenge volt: “Molly is volt itt a családjával”, de pont amikor az apja (aki neki végig ott volt) meghalt ő meg nem volt itt.

Eltiron - 2019. 02. 04. 11:51

Hát én tökre úgy emlékeztem, hogy Mer apja már rég meghalt… Borzasztóan érdektelen egy karakter volt mindig is.

Eltiron - 2019. 02. 04. 13:27

De rossz volt ez az epizód, atyám. Előrántották Thatchert teljesen feleslegesen, őszintén szólva egy idő uzán már átpörgettem a jeleneteiket. Cath műtétje is inkább unalmas volt (bár a szóhányós momentum Koracick és Amelia közt brilliáns). Kaptunk még egy dózist Koracick + Teddyből (tegye fel a kezét, akit érdekelnek) és ennyi.
Mehh :(

Anni - 2019. 02. 04. 14:11

Azt hittem sokkal jobb lesz, nagyon promozták ezt a részt..
Meredtih és az apja valóban jobb jeleneteket hozott mint a nagy műtét.
De Lexie említésének kifejezetten örültem.
Ahogy jósoltam Teddy és Tom összejönnek és jöhet a féltékeny Owen…
Jelenleg csak a Meredith és Deluca szál érdekel de ha ezt az édes hármas dolgot a Link alakkal sokáig húzzák akkor már az se fog.

Deny - 2019. 02. 08. 12:12

Ez nagyon aranyos rész volt, kellett már egy ilyen! Akkora mosollyal keltem fel a végén. Iszonyú feelgood, leszámítva a megható esküvős jelenetet.

Nagyon tetszett a rész koncepciója, egyedül Mer és DeLuca viselkedésével nem voltam elégedett. Mer nagyon bunkó volt a felültetésekkel, DeLucát pedig néhol túl nyomulósnak találtam. Picit túl magabiztos lett. Van egy olyan érzésem, hogy ez a játszma még nem ért véget, nem lepne meg, ha az évad végére összehoznák Linkkel. Úgy érzem, okkal hozták be a karakterét. Teddy és Tom párosa irtó váratlan, de nagyon bírom a jeleneteiket. :D

A Bettys csavarra pedig egyáltalán nem számítottam.

renka - 2019. 02. 08. 15:39

Meredith-nèl azèrt nyomulni is kell,mert a vilàg összes kifogàsàt megtalàlja mielőtt beadnà a derekàt….Deluca meg picit unta màr,h hònapokig csak vàr. Link remèlem marad ott,ahol van…vendèg karakter. Zèrò kèmia van közte meg Meredith között. Meg nekem ùgy tűnik,h Jo jobban akarja ezt az egèszet mint Link.Ès ő legalàbb annyira szivatja Linket,mint Meredith tette.

Teddyt ès Tomot èn is bìrom, a Jaggie pàrost tovàbbra sem… Jo “csak vezetők ès szakorvosok” beszòlàsa irritàlò volt, nagyon elfelejtette,h honnan jött…

Anthony11 - 2019. 02. 08. 16:38

Ok, lassan elgondolkozom a kaszán.
Kezdem egyre többször azon kapni magam, hogy bele kell tekernem, kicsit kezd túlsúlyba menni a ronda emberek szerelme itt: Mirandáék ahogy ölelkeznek, jáj, el kell tekrnem, Kathrinék szintén, aztán elkezdenek csókolózni a meleg fiúk, az sem éppen a kedvencem, kezd már sok lenni ez.
A heti beteg legalább tényleg durva volt, ahogy Kathrine-al is megcsinllantották végre a recovery küzdelmeit.

De ettől függetlenül nincs szinte semmilyen dráma, helyzet, ami a GA erőssége szokott lenni: Ovenék kavarnak, de az elég langyi, Meredithnek van két kérője, és kb. ennyi. Alexéknél semmi, Jacksonéknál a mama kicsit beteg, de ennyi, és kb. nincs is más. Régebb sokkal több, érdekesebb karakter volt, most mintha stagnálna az egész.

Csilla0422 - 2019. 02. 09. 10:16

A heti vagy hónapos beteg rendesen odavágott. Ő volt a legfőbb bizonyítéka annak, hogy az emberi tudás mennyire véges. A kerek történetük eléggé fájó volt, annak ellenére, hogy szép véget kapott.

Azt hittem, hogy Jot ennél jobban már nem tudom utálni, de tévedtem. Egyedül ő erőlteti ezt a Link – Mer párost, de valami undorítóan nyomulós módon. Bízok benne, hogy ő lesz a finálé áldozata. Nagyon kell türtőztetni magam, hogy ne rúgjam le a monitort, amikor meglátom.

Remélem, hogy Link sem marad. Egy nagyképű p.cs, aki most hirtelen a beteg gyerekek védőszentje lett. A másik új doki szimpatikus (még), de a magánélete nem érdekel.

Jackson és Maggie még mindig NO ahogyan Amelia és Owen is. Betty akarom mondani Brittany hozott egy olyan fordulatot, amire nem számítottam. Már alig várom, hogy lássam Jennifer Greyt.

Teddy és Tom viszont érdekes páros, de nekem is van olyan érzésem, hogy ebben még Owen bekavar.

Catherinre műtétjével jó lett volna ha még várnak és csak rá fókuszálnak. Most megint egy érdekes betegről vonta el a figyelmet.

Mer – Deluca párost viszont imádom. MerDerre emlékeztet, csak fordított a helyzet.

Eltiron - 2019. 02. 09. 17:33

Mmmm, ezt nem igazán értem… karácsonyi rész februárban?

Aha! Ezt benéztem :)

Ó bakker! Az évad eddigi legjobb része. Ellen Pompeo végre ismét nagyot alakított, és Giacomo Giannietti abszolút pariban volt vele.
A végére majdnem sikerült elnyálaskodni, de azért sikerült még a jó ízlésen innen maradni.
Well Done!

Eltiron - 2019. 02. 09. 17:38

@Anthony11 – Meg tudom érteni a szempontodat, néha én is sulykolónak érzem a meleg erotika-vonulatot.
Amúgy Miranda meg Warren párosán nekem mindig röhögnöm kell, egyértelműen Shonda saját vágyképének a kivetülése :)
Amúgy viszont még bőven érzek spirituszt a soriban. Tavalyelőtt nekem is megfordult a fejemben a kasza, az előző évad nagyon gyengécske volt, de örülök, hogy maradtam.

winnie - 2019. 02. 09. 18:21

nem nezem, de csak az, hogy affectiont mutatnak, meg csak nem sulykolas, nem?:) radasul, ha nem mutatnak csak a fiatal ferfiakat es noket, akkor johetne a manapsag szokasos vad, hogy tan csak nem szegyellik a dolgot, nem merik mutatni, mint a modern family szegyellossege utan. szerintem azzal nincs gond, hogy nem csak a hollywood altal sugallat szep emberes lamurt latunk, hanem atlagembereset is, meg akkor is, ha a nezonek abban otthon is van resze es a tevevel talan eppen abbol akar szabadulni. szoval… eljen az egyenlo elbanasmod?:)

Eltiron - 2019. 02. 09. 19:44

https://tvandcity.com/2017/05/18/greys-anatomy-every-character-ranked/
Igaz, hogy tavalyelőtti cikk, de attól még érdekes :)

@winnie: mivel nem nézed, nem láthatod, hogy mennyire túl vannak reprezentálva a faji és szexuális kisebbségek, néha már a nevetségesség határáig, a mostani meleg orvospárocska egyik tagja zsidó, a másik kínai. Semmi baj nincs az acceptance-szal, és ugyebár a show jellege elejétől fogva ilyen volt, csak egész egyszerűen néha átesnek a ló túlsó oldalára – aki a GA-ból tájékozódik Amerikáról, az úgy gondolhatná, hogy 70%-ban melegek lakják.

Deny - 2019. 02. 09. 20:39

Eltiron: Azt nem árt tudni, hogy a sorozat color-blind castingot alkalmaz, azaz nem határozzák meg előre a karakterek rasszát, hanem a színészhez igazítják (pl. Sandra Oh eredetileg Bailey szerepére jelentkezett, szóval nem volt kőbe vésve, hogy Bailey fekete kell hogy legyen), és ez a mai napig így van. Ez alól egyedül Nico lehet kivétel, mivel a rajongók folyton felrótták, hogy a 15 év alatt egyáltalán nem volt ázsiai és meleg férfi karakter, és emlékszem, hogy elég nagy hírverést csináltak, amikor bejelentették a karaktert.

Ráadásul vannak a GA-tól sokkal durvább sorozatok is, ahol még magasabb a kisebbségi arányok. (Itt pl. az állandó szereplők között egyáltalán nincs is LMBTQ-s karakter – a gyakornokok csak vendégszereplők egyelőre -, amit akár még diszkriminatívnak is titulálhatnak egyesek.)

A másik, ami közrejátszhat, hogy a sorozat nyilván minden közönségi réteget meg akar szólítani, és szereti döntögetni a tabukat. Sok tekintetben ők voltak az úttörők az országos csatornák történetében, amiért egy csomó díjat is bezsebeltek az ilyen jellegű kisebb díjátadókon, és nyilván ezt szeretnék továbbra is folytatni :)

Anni - 2019. 02. 10. 19:30

Nagyon nagyon tetszett az új rész.
A beteg szál nagyon megható volt, ilyen régi graces érzetet keltett.

Tom és Teddy meglepően tetszenek eddig, de jön Owen akitől most elviszik a kisfiút.. ajaj.

Meredith és Deluca irtó jók együtt tényleg olyan mintha a fiatal Derek lenne. Tetszett, hogy Deluca (jogosan) kiakadt Meredithre aztán csak visszajött a cukisága. Szerintem nagyon összeillenek, Linket ne merjék még csak a közelébe se hozni, jöjjön össze Joval inkább.

renka - 2019. 02. 10. 20:23

Anni:Jot egy péklapáttal fejen tudtam volna csapni… Meredith ott hívja meg DeLucat a szeme előtt a partyra (közben szépen rá is kacsintott), aztán mondja Jonak, h majd ő dönt a saját szerelmi életéről, de azért Jo csak tovább okoskodik.
Amúgy ez a Link nem túl okos, azért elég világos volt (félig a szeme előtt zajlott), h a Valentin napos meghívás sem róla, hanem DeLucaról szólt…megkímélhette volna magát az egyedül borozgatástól.
Carina DeLuca lassan visszatér,szerintem jól ellenének Linkkel…bár a lényeg tényleg az, h ne legyen Meredith közelében.

Deny - 2019. 02. 10. 22:22

renka: Visszatér? Akkor az a csoportkép, amit láttam, friss volt. De jó! Szeretem Carinát, de azt hittem, már nem látjuk viszont. A színésznő Olaszországban forgatott, és az utolsó részében olyan lezárás-szagúan köszönt el DeLucától.

Egyébként a TV Guide megerősítette, hogy MerLuca hivatalosan is egy pár, szokjunk hozzá! :D

Én pont ettől tartok, hogy Jo egyszer csak elkezd majd Link iránt vonzódni, aminek nem örülnék.

renka - 2019. 02. 10. 23:13

Deny:a következő néhány epizódban többet tudunk meg DeLuca családi életéről,az apjával ill. Carinaval való kapcsolatáról (szerintem valahol a 16. epizódtól, korábban legalábbis nem láttam a Carinat alakító színésznő nevét feltűnni) Várom ezeket a részeket!

Anni - 2019. 02. 11. 10:40

U nagyon örülök ezeknek a híreknek :D
Irtó kíváncsi vagyok a DeLuca familiára. Ha már tényleg egy pár lesznek akkor Link csak nem rondít bele már a dologba.

szesztoo - 2019. 02. 12. 12:59

Aki Meredith-DeLuca fan mindenképpen nézze meg Ellen Pompeo instáját, hatalmas formák :))

szesztoo - 2019. 02. 12. 13:27
Anni - 2019. 02. 12. 17:46

Hát ez haláli :D Jó látni hogy jól megvannak a színészek együtt. :) És totál nem látszik a korkülönbség.

renka - 2019. 02. 12. 17:56

szesztoo:làttam ma dèlelőtt…jòl szòrakoznak a szünetekben is.😂

szesztoo - 2019. 02. 13. 00:12

Pont azt néztem hogy Ellen ahhoz képest hogy 50 lesz, iszonyat jól tartja magát, DeLuca meg hát…DeLuca :)

Csilla0422 - 2019. 02. 14. 19:19

Jonak egy szívlapát, abból is a nagyobb fajta. Vazzeg, ha annyira odavan Linkért miért nem randizik vele. Amit az ideiglenes főnök feleségeként művel, az nem aranyos, hanem gáz.

Kínos nevetés egy fájdalmas jelenet után… a szívsebészet osztályvezetője, Maggie Jotól kér segítséget, mert ő okos. WTF! Ott van Teddy az elődje, aki sokkal tapasztaltabb minden téren, de ő egy senkihez fordul. Ráadásul Jo általános sebész.

Bailey beszólásán viszont szakadtam… What? :D a régi időket elevenítette fel.

Mer teljesen DeLuca hatása alatt van. :) Most már Maggie áldását is megkapta.

A beteg édes hármas elég érdekes volt, lehet Amelia – Owen – Teddy hármast vetítették előre. Leo és Betty/Brittany minden bizonnyal haza fog menni. Tom – Teddy párosnak Owen bekavar még.

Jennifer Grey és Caterina Scorsone jelenete a rész legjobbja volt.

Maggie múltjának egy darabja is beköszönt.

Deny - 2019. 02. 14. 22:53

Csilla0422: Én pontosan erre számítok :D Hogy Jo előbb-utóbb elkezd Link iránt vonzódni. Most már engem is kezd idegesíteni, pedig tavaly hogy imádtam. Az nem zavar, hogy hozzá fordulnak segítségért, elvégre ő tanulja a kísérleti/jövőbeli eljárásokat, azok meg szerintem nem csak egy szakirányra vonatkoznak. Bár az mondjuk tény, hogy kicsit sok, hogy minden részben ő oldja meg a rejtélyt.

Tom/Teddy, MerLuca továbbra is aranyosak.

Bailey beszólása vicces volt, de most ő is idegesített. Nem kellene ennyire félnie Alextől szerintem.

Nem voltam oda a részért amúgy. Nem volt rossz, de semmi extra. Tipikus filler.

renka - 2019. 02. 18. 17:00

Maggie egy picit megmutatta most, h miért szerettem kezdetben.Vicces volt, h mennyire fogalma sem volt arról, h Meredith miről próbált vele beszélni egész nap…

Bailey “azt sem gondoltam, h a gyakornok éveken túljutsz” beszólása a régi időket idézte.

Meredith “beszéltem Maggievel…furcsán viselkedett”, DeLuca “szerintem talán te viselkedsz furcsán”. Ezt is bírtam…meg ezt a párost egyébként is nagyon szeretem. Eddig tök jól építgették őket, remélem ez a következő részekben is így lesz!

Jonak nem tudom mit kellene ahhoz csinálnia, h ne idegesítsen. Pedig kezdetben nagyon szimpatikus volt…régen elmúlt.

Owen és Amelia szerelemi drámáját, meg úgy általában Owen ilyen jellegű ügyeit nem szeretem…de ez a Betty-Leo kérdés érdekes és szomorú. Sajnálom őket…

Eltiron - 2019. 02. 20. 10:45

15×13: – huh, de rossz epizód volt… Megint Owen szokásos hisztijei, meg szenvelgése Ameliával, ami már 6 évad óta tart, baromira nem érdekel. Maggie régi osztálytársa szintén totál közömbös. Szóval ez egy nagy nulla volt.

Deny - 2019. 02. 21. 14:07

Na ez a rész ütött! Nagyon tetszett, szép felépülés a múlt heti unalom után.

Teddy és Amelia mindent vittek nálam. Caterina annyira jól játszik, mindig kiráz a hideg az ilyen jeleneteinél. Nagyon tetszett a jelenete Linkkel és a végén Betty szüleivel.

Tetszett, hogy pörgött a rész, nem kevés akció volt benne. Jackson nagyon kínos volt, szakadtam a nevetéstől a hajléktalan reakcióin :D De legalább a végén tett valami szépet. (Egy pillanatra azt hittem, hogy be akarja fogadni a lakásába).

És a legjobb rész: Bokhee megszólalt! :DD

Csilla0422 - 2019. 02. 21. 15:33

Lényegesen jobb volt, mint a múlt heti.

Ha nem figyelnek még a végén Caterina “ellopja” a showt. Eddig is voltak jó jelenetei, de ebben az évadban fenomenális. Payton Kennedyvel nagyon jók együtt. Nem lepődnék meg ha az idióta Link párja lenne. Érdekes módon tetszett a közös részük. Kíváncsian várom, hogy mit fog alkotni a “tesóval”, Amy Ackerrel.

Nem szabad elfelejteni Mer műtéti rekordját sem. Jo megtalálta a megfelelő szerepet magának.:) Így nem volt annyira zavaró.

A hajléktalan beteg hasonló volt, mint az évad elején Teddy szobatársa. :) A humort ő hozta a részben.

Nagyon jó jelenetek a voltak a részben, de ez mégis úgy fog bennem megmaradni: Bokhee beszélt.

Anni - 2019. 02. 22. 11:52

Én is egyből ezt ünnepeltem hogy Bokhee beszélt. :D

Jó rész volt, örülök hogy Betty nem halt meg pedig azt hittem meg fog. Amelia akkor tuti megindult volna lefelé, egy kicsit azt hittem erre utal az epizód címe is.

Teddy-t imádtam, hogy direkt ő vállalta be a műtétet.
Amelia és Link jelenete nekem is azt sugallta, hogy ezekkel lesz valami de nem tudom eldönteni tetszene e.

Jacksonnál nekem is az ugrott be hogy be fogja fogadni az öreget. :D

Deluca a végén pedig nagyon édes volt. :)

Ú a következő rész promoja meg nagyon jó lett.

Csilla0422 - 2019. 02. 22. 13:03

Deny, arról hallottál valamit, hogy Caterina Scorsone évad végén távozik? Nem tudom, hogy honnan szedték, de könyörögnek Kristanak, hogy ne engedje. Ha tényleg menni akar, akkor Krista nem tehet semmit.

Tényleg jó, hogy Betty túlélte, mert ez azt jelenti, hogy Peyton Kennedy még marad. Azért nem semmi, hogy fiatal kora ellenére kikkel forgatott már.

szepi06 - 2019. 02. 22. 13:15

@ Anni, köszi a spoilert, de komolyan :(

winnie - 2019. 02. 22. 13:19

nem csak eheti részből van infó? mert, ha más spoiler van, akkor törlöm.

Deny - 2019. 02. 22. 13:41

Csilla0422: Ez engem is meglepett. Most láttam a TV Guide-on egy cikket, ők a mostani “Hova mennél, ha mindent feladnál? Mi a titkos menedékhelyed?” szövegből kezdtek el elméleteket gyártani, amit Linknek mondott Amelia, mondván, mi lesz, ha elveszítik Bettyt és Leót, mert akkor valószínűleg Owen sem akar majd vele maradni.

De ez szerintem hülyeség. Krista is szereti Ameliát tudtommal, Caterina is imádja a szerepet. Szerintem rohadt nagy öngól lenne kiírni. April nem izgatott igazán, de Sarah Drew tudott nagyot alakítani, és úgy érzem, most már csak Caterina maradt, aki minden héten emlékezetes alakítást tud nyújtani. Én egyelőre nem aggódnék emiatt. Az évad elején Richardért aggódtam (és egy kicsit még most is), nekem ő tűnt lehetséges távozónak, ha valakit meneszteni kell.

Csilla0422 - 2019. 02. 22. 14:54

Winnie, Anni csak résszel kapcsolatban írt.

Deny, én ezt már szerda délután olvastam. Ekkor még Kanadában sem ment le a rész. Ma meg a TV Guideot.

Az utóbbi időben Caterina az, aki folyamatosan jó teljesítményt nyújt. Ellen és Chandra csak néha villant. A “kicsik” közül meg Peyton Kennedy, aki szinte mindig jó.

Van pár fölösleges karakterük az biztos.

Anni - 2019. 02. 22. 22:29

Az adott heti részekkel kapcsolatban eddig is mindig voltak akár spoileres kommentek. Vagy rosszul tudom?

szepi06 bocsánat ha lelőttem a dolgot de én pl. nem is olvasok itt semmit míg meg nem néztem az adott részt.

Deny - 2019. 03. 01. 01:33

Érdekes epizód volt, bár jobban szeretem, amikor pörgősebbek a dolgok. A kórházmentes részek közül nálam még mindig a Guess Who’s Coming to Dinner viszi a pálmát.

Apróságok, amiket imádtam: MerLuca lebukása Richard előtt, zseniális! :D Alex öröme, amikor meglátta, hogy a tűz valódi, Amelia “OK, I’m done”-ja, és amikor Jo sunyiban ráguglizott a pszcihózis tüneteire :D

Helen és Mer találkozása nagyon megható volt, még ha csak pár másodpercig is tartott. Alexnek alighanem ez a pillanat jelentett mindent. Bettyék búcsújelenete is nagyon szívbemarkoló volt. Leo visszaadása kicsit meglepett.

Bokhee megint beszélt! Jövőre jöhet az állandó szereplői státusz? :D

Carina visszatérésének nagyon örülök, DeLuca papa felbukkanása pedig érdekesnek ígérkezik.

Owen részről részre tovább bizonyítja, hogy miért utálom. Akkora egy hülye bunkó ez az alak, egyre jobban idegesít. Az utóbbi hetekben szinte minden részre jutott neki egy beszólás, ami felhúzott. Most már tényleg bízom benne, hogy Amelia tényleg faképnél hagyja, mert jobbat érdemel. Talán tovább boncolhatnák ezt a dolgot Linkkel, amit a múlt héten felvetettek. Semmi bajom Kevinnel, de sajnálom, hogy aktívan részt vesz a sorozat háttérmunkáiban is, mert így esélytelen, hogy Owent kiírják :D

Csilla0422 - 2019. 03. 01. 09:57

Deny, nagyon találóan fogalmaztál. :) Nem tudom azt mondani a részre, hogy jó vagy rossz, mert inkább érdekes volt.

Bokhee most is a legjobb volt. Nagyon tetszett, amikor mandarin nyelven a férjének vázolta a tényeket.

Anno Bailey a MerDer párost kapta el hasonló szituációban. :) Hiába no, Mer nem tanul. :)

Sem egy nőtől, sem egy férfitól nem várható el, hogy asszisztáljon ahhoz, hogy hárman vannak a kapcsolatban. Owen soha nem fog Teddytől elszakadni –> Amelianak kell lépnie. A Betty, Leo történetnél nem erre számítottam. Viszont elég érdekes lesz, hogy Amelia dobta Owent.

Carinat is vártam már vissza. Az apjuk meg simán elmenne maffia főnöknek.

Helen Karev nagyon aranyos. Szegényem kínos helyzetbe került, mert sem a fiának, sem az idióta Jonak nem jutott az eszébe rákérdezni arra, hogy kivel beszélt. Nagyon meglepő ám, ha egy kórházban orvossal találkozunk.

Jot nem lehetne lecserélni valamelyik régi karakterre?

Deny - 2019. 03. 02. 14:17

Csilla0422: Most olvastam, hogy a 19. rész Jo-központú lesz :D Ha az lesz, amire gondolok, akkor már ideje volt, mert Camilla már az évad elején utalt erre az epizódra. Azt hittem, már teljesen elvetették. Azt mondja Krista, hogy a “sorozat talán legerősebb része lesz”. Muhaha, jó vicc! Nekem nincs bajom Jo-val, de azért ne túlozzunk. :D

Eltiron - 2019. 03. 02. 22:24

Sírva könyörgöm, írják már ki Owent a sorozatból, egymás után teszik tönkre vele az epizódokat. Képtelen vagyok elhinni, hogy ez a karakter bármilyen felelős pozícióban legyen, egy elkényeztetett, hisztis, 7 éves hülyegyerek szintjén van.
Zsinórban a 3. gyenge rész (bár a 14-ben voltak jó pillanatok).

Anni - 2019. 03. 03. 11:52

Deny mindent leírtál amit akartam. :) Imádom Bokhee-t :D

Nagyon jókat mosolyogtam a részen nekem teljesen tetszett. :)

Owen tényleg borzalmas mostanában pedig bírtam régen.
Leo maitt csak együtt maradnak Ameliával..

Jo-nak most voltak jó jelenetei yaay. :D

MerLuca hosszú idő óta az egyik legjobb páros, Meredith csak úgy kivirult. :D

Deluca apja tényleg tiszta keresztapa várom mi lesz vele.

Csilla0422 - 2019. 03. 06. 21:22

Nem kicsit, hanem nagyon fülig ér a szám, mert ugye megmondtam, hogy Abigail Spencer visszatér még.

Deny - 2019. 03. 06. 22:41

Csilla0422: Van tipped, hogy miért jön? Teddy miatt? Röhögni fogok, ha kiderül, hogy szakítottak Riggsszel :D

Csilla0422 - 2019. 03. 07. 13:39

Deny, Abigail annyit írt valakinek, hogy még nem beszélhet sem a részek számáról, sem a történetről. De legyen kész mindenki.

Anno Krista is azt mondta a sikeres fogadtatás után, ha nem lesz folytatása a Timelessnek, akár Megan Hunt állandó karakter is lehet.

A tegnapi/mai rész után viszont nem lepődnék meg azon, ha ő is szakított volna és egymás segítenék, támogatnak Owennal.

Kint elég nagy a para, mert a plusz részek miatt mindenki távozásokra tippel.

Deny - 2019. 03. 07. 13:48

A plusz rész nem jelent semmit, szerintem azt műsorrendi okokból kérték be, hogy legyen elegendő felvezetés az AMLT-nek és a Station 19-nek. Krista mondta, hogy a plusz rész az Amelia-centrikus lesz (15×22, azt hiszem). Csak egy plusz rész van, mert mondta Krista, hogy ő régóta tudja, hogy 24 rész volt tervben eredetileg, mint mindig.

Nekem az is megfordult a fejemben, hogy talán Megan is terhes lehet, de majd kiderül.

A mai részt este fogom megnézni, de beletekertem, és nem tűnik rossznak.

Az alapszereplők mindenképp biztonságban vannak a múltkori interjú alapján és Caterina is.

Deny - 2019. 03. 07. 23:56

15×16: Jó volt, jókat nevettem, főleg Mer és Alex jelenetein. Még többet, hiányzik a barátságuk.

Owen ismét gyökér volt, surprise-surprise! Nagyon remélem, hogy Amelia most már végleg meghúzta a vonalat, és tartja magát a döntéséhez.

Ellis Grey váratlan volt, és kicsit bizarr, de jópofa jelenet volt, a premierbeli álmokra emlékeztetett. :D

Tök jó, hogy megint lesznek kutatások, ezeket nagyon szeretem, tavaly is a sebészeti verseny volt az egyik kedvenc szálam. Van egy olyan érzésem, hogy Papa DeLuca valamit nagyon el fog szúrni, ami majd veszélyezteti a kórház hírnevét (és talán valaki testi épségét is).

Maggie: Nem tudnának neki valami mást is írni, mint az állandó önbizalomhiány? Vagyis oké, itt most nem az önbizalma volt a gond, de Richard miatt megint úgy érezte, hogy nem elég jó. Már kicsit kezdem unni.

Az esetek is érdekesek voltak

Csilla0422 - 2019. 03. 08. 09:56

Deny, kiegészíteném azzal, hogy Owen mellett Richard és Jo is elég nagy gyökér volt.

Azon meglepődtem, hogy Cathrin nem tudja, hogy kicsoda Maggie. Nem tűnt ez olyan nagy titoknak. Elég gáz az új feleség/férj elől elhallgatni egy gyereket. Ezek szerint Jackson sem tudja, hogy Maggie a “húga”?

Jo a gyökérsége mellett még idióta is volt. De ezen már meg sem lepődök. A következő részben már Amelia helyett fog agyműtétet végzeni? Általános sebészként az ortoba is belekontárkodott. El sem hiszem, hogy anno ő volt a kedvenc rezidensem Leah mellett.

Owen rá van cuppanva Teddyre. Amelia végre tököt növesztett és kiadta az útját. Amúgy Krista ezt írta: #Lepherd Vajon ez jelent is majd valamit? :)

Papa DeLuca egész jó dologgal állt elő. Szinte biztos vagyok benne, hogy valami gond lesz.

Kathy Burtont meg mindig öröm látni, még ennyi időre is.

Deny - 2019. 03. 08. 16:57

Csilla0422: De tudták mindketten. Jackson sokáig győzködte Maggie-t, hogy nem rokonok (a 14×09-ben biztos, az rémlik), és Catherine is mondta, hogy nem azért nem akarta, hogy összejöjjenek, mert “tesók”, hanem mert félt, hogy a kapcsolatuk tönkreteheti a házasságát Richarddal.

Richard szerintem itt arra célzott, hogy a sajtó bizonyára letámadná Catherine-t a téma kapcsán, és hogy Catherine-nek nyilván nem hiányozna egy újabb médiacirkusz a betegsége mellé. Gondolom, csak a nagyvilág nem tudott a viszonyról.

Csilla0422 - 2019. 03. 08. 18:23

Deny, igen hiszen múlt évadban erről volt szó. Az egyik fan zavart össze. Krista tisztázta is a dolgot és írt még pár írói bakit. Catherine és Jackson tudja, csak a bővebb orvosi társadalom nem tudta.

Eltiron - 2019. 03. 09. 14:16

Tudom, szentségtörés, de Owen hisztis nyafogásait most már simán átpörgetem, annyira idegesít.
Ezzel a résszel (15×16) megint adtak egy “kicsit” a PC-vonalnak: egy kis gay-szex az elején, cuki középkorú melegpárocska örökbefogadott cukilánnyal, még egy kis gay-love a végén – szóval akármit is mondtok, ez igenis zavaróan túl van tolva.
Amúgy én nagyon azt érzem, hogy Amy-nek kifelé áll a szekere rúdja a sorozatból. Nem olvasok külföldi theorycraft-oldalakat, egyszerűen csak van bennem ez az érzés, hogy az ő szála lezáródik, szóval én rá fogadnék, mint távozóra.
Ebből az epizódról is kevés pozitívumot tudnék mondani, bár Carina visszatérésének örülök.

winnie - 2019. 03. 09. 15:10

eltiron: a túltolás egy dolog, ebben feltételezem, igazad van, de biztos, hogy ez a jó szóhasználat? mármint ilyen alapon már azért is pc a sorozat, mert szerepel benne nő. inkább akkor lenne pc a vonal, ha a politikai korrektség motiválná őket, valami külső mércének való megfelelės, de itt szó sincs erről, ez saját szándék, nevezzük akár ágendának, akãr sokszínűségnek vagy reprezentációnak. de utóbbiakra pc-billogot nyomni túlzottan nagy ernyő. mert eszerint a logika alapján, ha nem lenne ilyesmi benne, akkor a greys-t nem pc sorozatként emlegené mindenki?:) nem hiszem, ahhoz ennyi nem lenne elég.

Deny - 2019. 03. 09. 16:04

Eltiron: Jövő héten, vagy azután lesz egy nembináris beteg is.

De továbbra sem értem a meglepődésed, mivel ez nem újkeletű. Meleg szex a 4. évad óta folyamatosan van, amióta Callie összejött Ericával majd pedig Arizonával. A GA mindig is szerette az aktuális társadalmi kérdéseket és problémákat boncolgatni, ld. pl. tavaly a transzneműek helyzetét vagy a DACA-programot, ez most is így van. Karev anyukája említette a gender fluiditást a héten, valamint nemsokára érkezik az említett nonbináris beteg is, amelyek szintén aktuális jelenségek, és több sorozat is foglalkozik velük (The Conners, One Day At A Time stb.).

Eltiron - 2019. 03. 09. 16:28

Az én ágendám meg morogni emiatt :)
Amúgy 15 éve megy az agyamra, most leírom: a “General surgery” magyar megfelelője továbbra sem “általános sebészet”, hanem “belgyógyászat”.
Puszi :)

Csilla0422 - 2019. 03. 10. 13:00

Nem kevered véletlenül ezzel a két fogalommal? Mert az internal medicine és a general medicine magyarra fordítva belgyógyásznak felel meg. Általános sebész (general gurgeon) főként hasi területeken, tüdő környékén végez bizonyos műtéteket.

szepi06 - 2019. 03. 14. 20:00

@ Ani: Ne haragudj, túl hirtelen reagáltam. :) Nem is értem , így utólag, pontosan miért éreztem ezt akkor annyira úgy, hogy valami hatalmas nagy titkot lőttél le. Főleg, hogy pár résszel most le vagyok maradva, szóval remélem nincs harag.

Most néztem meg a 15. részt. Amelia kezd kedvenccé válni nálam, kifejezetten tetszik ez az érett oldala.
Amúgy a rész alatt annyira gyomorgörcsöm volt, hogy mikor gyullad ki a ház, annyiszor mutatták azt a gyertyát. És hát mostanában nem volt semmilyan nagy volumenű Shonda-s katasztrófa.

Deny - 2019. 03. 15. 12:30

Tetszett a rész, de valami borzasztó, milyen rossz előzeteseket készít az ABC. Ezt is ilyen tingli-tangli részként reklámozták, pedig azért történt benne ez-az.

Amelia és Link nagyon jó volt, imádtam a jeleneteiket. Szerintem sokkal jobban járna vele, mint Owennel. Caterina új frizurája viszont nem jön be :/

DeLuca papa para volt és idegesítő. Félek, hogy ennek lesznek még következményei akár több oldalról is.

Elkezdték kikövezni az utat Jo epizódja felé. A “mostly British” vicces volt, jó kis kikacsintás. Nem tudom elképzelni, hova fut majd ki az anyjával való találkozás.

Úgy tűnik, MerLuca elérkezett az első akadályhoz a kapcsolatukat illetően.

A halember jó kis eset volt, láttam már a Good Doctorban, ott se volt semmi. Teddyék betege pedig a heti gyomrost szállította. Nagyon sajnáltam őket és Teddyt is. Annak viszont nem örülök, hogy belerondítottak a Tom-Teddy románcba, bár gyanítom, hogy amúgy se lenne hosszú életű.

Eltiron - 2019. 03. 15. 14:42

Ki lehetne már valami újat is találni a váratlanul előkerülő rokonokon kívül…

Csilla0422 - 2019. 03. 15. 17:04

DeLuca papa kapcsán van a kórházban ügyvéd, aki előtt az anyuka, apuka nyilatkozatot tehetett volna. Az anyának “könnyebb” lett volna úgy elengedni a babát, hogy ő mindent megtett azért, hogy megmentse. Így viszont örökre motoszkál benne, hogy volt egy lehetőség, amit nem adtak meg neki.

Nagyon jó volt a rész, ahol a három DeLuca olaszul nyomta. Több ilyen kéne. Az ő családjuk is bizonyította, hogy egy gyereknek milyen nehéz elfogadnia, hogy a szülője leépül.

Amelia és Link aranyos együtt és remélem, hogy így is maradnak.

Érdekes dolog, de valami oknál fogva Owen minden nőt nyomorulttá tesz.

Meglepő módon Jo ebben a részben nem idegesített. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből a sztoriból, amit most felvázoltak neki.

renka - 2019. 03. 15. 19:11

Remélem, h a DeLuca tesó marad…én is szeretem amikor olaszul nyomják. Kicsit nekem hiányik, h a két testvér egymás között (is) kibeszélje a családi dolgokat….úgy tűnik, h lenne mit. Persze, ez a dráma azt hiszem, h leginkább azért kellett, h a Merluca párosnak legyen min közösen átverekednie magát. Minél hamarabb, mert nagyon bírom őket együtt! Ja, apuka és Andrew DeLuca közös (kiabálós)jelenete elég ütős volt!

Owenre ráférne már, h két szék között a padlóra essen… Most komolyan be fog próbálkozni Teddynél?

Nagyon nem rajongok Linkért, de Ameliat jó lesz már végre kicsit mással látni. Mondjuk sokat ne vacakoltak a sztori felépítésével, Amelia megint fejest ugrott…

Anni - 2019. 03. 15. 21:20

@ szepi06 nincs harag. :)

Jó volt megint a heti rész. Nekem se tetszik annyira Amelia rövid haja de ez persze részlet kérdés. :D
Meglepően jók Linkkel a képernyőn, bár Owennél mindenki jobb és durva ezt érezni mert én régen nagyon bírtam és mindig sajnáltam Christina mellett valamiért de most már unalmas szenvedős.. Nagyon szurkolok Tom-nak de érzem, hogy Teddy Owennel marad a végén.

Izgalmas lett volna ha bevállalják Deluca papa kísérletét. Tuti visszajön még az öreg. :D
Meredith szerintem egyre jobban kötődik Delucához remélem nem lesz most köztük egy hátra lépés.

Jo szála egy ici picit érdekel most így. :D

Anni - 2019. 03. 23. 13:22

Megint egy jó részt kaptunk érdekes betegekkel.
Örülök, hogy nem lett gáz Merlucával.
Most csak Owen idegesített de így hátha vissza vesz.
Teddy hozta a vicces jeleneteket meg a gyakornokok. :D
Amelia és Link vagyis Amelink :D elég jók együtt eddig.

Ha valaki nem nézi direkt a következő rész promoját akkor SPOILER!!!

… biztosra veszem, hogy Jo egy megerőszakolásból született. :(

Deny - 2019. 03. 23. 15:12

Anni: Szerintem is, biztos ezért van “Csak erős idegzetűeknek” figyelmeztetés a promóban.

Jó rész volt amúgy, annak ellenére is, hogy nem igazán történt semmi komoly. Viszont irtó jókat nevettem, főleg amikor a folyosón menetelt a kockaosztag :DD

Az esetek is érdekesek voltak. Hatalmas pacsi Tomnak, hogy helyre rakta Owent. Nagyon ideje volt már. Félek azonban, hogy amint megszületik a baba, újra egymásra találnak Teddyvel. Azon amúgy nagyon nevettem, amikor Teddy parancsokat ad
ott a babának :D

Ameliáék is jók együtt. Most már biztos vagyok benne, hogy Ellen szerződésében tuti benne van, hogy pár részben kispadra kell ūltetni. Feltűnt, hogy az utóbbi évadokban ebben az időszakban mindig minimális szerepet kap pár rész erejéig.

Nagyon félek a folytatástól :( Most már elhiszem Kristának, hogy tényleg a sorozat egyik legkeményebb része lehet.

Csilla0422 - 2019. 03. 23. 20:01

Dr. Dahlia Qadri a kedvencem az új arcok közül. Az ő tudását hiányolom Joból.

Azt gondoltam, hogy Karev csak szemétkedik DeLucaval, de csak katalizátor volt.

Owen most kivételesen nem volt annyira idegesítő. Aranyos volt ahogyan Teddyvel és a lányukkal törődött. Mindezek ellenére Tomnak teljesen igaza volt. Csak azt mondta, amit a nézők gondolnak.

Három jelenet közül nem tudok választani. Nagyon bejött Bailey vezetésével a nerd team, Teddy parancsolgatása a még meg nem született lányának valamint amikor Carina vizsgálta Teddyt.

Amelia és Link még mindig maradhat részemről együtt. Maggie megoldotta az egyenletet. :)

Az előzetes alapján az várható, amit írtatok. Mivel mindenki erre tippel a csavar az lenne, ha valami mással állnának elő. A legjobb, amit olvastam, hogy Jo és Alex testvérek.

Deny - 2019. 03. 23. 20:22

Csilla0422: Azt én is olvastam :D Felmerült még a vérfertőzés is, de szerintem az túl durva lenne egy országos csatornás sorozathoz.

Csilla0422 - 2019. 03. 23. 22:13

Deny, ezt még Shonda sem lépte volna meg, nemhogy Krista.:) Ha belegondolsz nem is egy ilyen eset történt már. Esetünkben ez magyarázat is lenne Jo értelmi szintjére, de ezt akkor sem engedné a csatorna.

Deny - 2019. 03. 28. 16:43

Nem térek magamhoz még mindig a rész óta. Visszavonom, Kristának abszolút igaza volt: ez tényleg az egyik legerősebb epizódja volt a sorozatnak.

Jo szála (habár szintén rettentő erős és tragikus – az a sötét csavar a múltjából nagyon váratlan volt és sokkoló) volt a kevésbé érdekes része a számomra. Nálam a heti beteg vitt mindent. Nem tudom, mikor borzongtam bele utoljára heti esetbe ennyire, pedig már láttam jó pár részt más sorozatokból is, amelyek ezzel a témával foglalkoztak. Brutális!

Nagyon kellett már egy ilyen, mert hiába nyújt jó szórakozást a humor és a móka, eddig nem igazán volt emlékezetes része az évadnak.

Csilla0422 - 2019. 03. 28. 16:58

Jo szála nem is Jo miatt volt tragikus, hanem az édesanyja miatt. A számonkérése nem igazán volt szép -főleg annak tudatában, hogy neki meg abortusza volt. De legalább visszavett és megértette, hogy az anyja nem volt egyszerű helyzetben. Az anyát meg csak becsülni tudom, hogy a történtek után is megszülte a babát. Oké rendszerbe került a gyerek, de legalább él.

A heti beteg viszont nagyot ütött. Kellett ide Teddy, mert Jo túllépett egy határt.

A vidámságot Bailey – Warren házaspár hozta. Tetszik, ahogyan nevelik a gyereket.

A rész végi Jo viszont teljes mértékben megérhető.

Deny - 2019. 03. 28. 17:17

Csilla0422: Úgy tűnik, ez a számonkérés elég gyakori a filmekben. Emlékszem, anno a This Is Us is így indított, hogy az adoptált gyerek letámadta az apját és szemrehányást tett mindenért, hogy aztán teljesen megenyhüljön felé. De igen, néhol én is túl nyersnek éreztem a viselkedését. Az anyja viszont tényleg fantasztikus volt.

Teddyt egyre jobban imádom, Bailey-ék pedig cukik, mint általában.

Arra kíváncsi leszek, hogy most mi lesz Joékkal. Mert ezt nem lesz könnyű megemésztenie, és félek, hogy majd gondokhoz vezet a házasságukban Alexszel.

Anni - 2019. 03. 28. 20:49

Én is végig éreztem a rész nézése közben a szorongást magamban. És igen inkább a heti beteg miatt… :/ A női sorfal nagyon megható volt.

De Jo-t is sajnáltam elég rossz élet jutott neki alapból most meg még ezt is meg tudja.
Szerintem emiatt most Alexszel eltávolodnak főleg ha ő szüntelenül faggatni fogja.

Érdekes de nem hiányzott senki a részből. Teddy és Qadri nagyon jó választás volt erre a részre.

Csilla0422 - 2019. 03. 28. 22:38

Michelle Forbes eszméletlenül jó volt. Minden egyes jelenetben lejátszotta Camillat. Egy Jo centrikus epizódban azért ennél többet vártam tőle.

Deny, ez érthető is, hiszen egy gyerek kíváncsi rá, hogy miért mondtak le róla a szülei. Elfogadom a dühöt, az elkeseredést, de azért hallgassa meg a másik felet mielőtt ítélkezne.

steelwolf88 - 2019. 03. 31. 18:30

Mi volt a zene címe 20 perc környékén?

Deny - 2019. 03. 31. 18:35

steelwolf88: Erin McCarley – Everywhere Ghosts Hide.

Ajánlom a tunefind.com-ot, ott bármelyik sorozat bármelyik részében elhangzó dalt megtalálhatsz, ráadásul azt is írják, hogy mikor szól.

Katey - 2019. 04. 03. 10:50

Csilla0422:

Ezért volt megosztó ez a rész.
Mert te így gondolod, hogy legalább él.
De az a gyerek akit úgy szülnek meg, hogy nem akarják és utána sem akarják és ide-oda csapong és nem lesz belőle soha normális felnőtt, mert mindig egy megtört lélek lesz, aki tönkreteszi a saját és a körülötte lévők életét is az nem biztos, hogy ezt gondolja.

Te felnőttél úgy ahogy és bár lehet, hogy empatikus vagy, mégsem tudod átérezni, mit érezhet egy olyan gyerek, akit és direkt idézőjelbe teszem “feleslegesen” szültek erre a földre.
Jo ilyen. Az anyjának ő csak egy rossz emlék, az apja pedig egy erőszakoló. Nem hiszem, hogy jobb neki attól, hogy ezt tudja.

És Jo tudta, hogy ha megszülné azt a gyereket, akkor neki is csak egy rossz emlék lenne. És milyen élete lenne egy erőszakos apa mellett? Agyonverik nap mint nap, de leaglább él?!
Az abortusz kérdés ennél árnyaltabb azért.

Katey - 2019. 04. 03. 11:05

Deny és Csilla0422:

Én nem gondolom, hogy a számonkérés az egy szokásos filmes dolog lenne.
Ha úgy nősz fel, hogy nem tudod honnan jöttél, miért szültek meg, miért hagytak el, miért vagy te rosszabb, mint más, te miért nem kellettél akkor az teljesen jogos emberi megmozdulás és kellően életszerű, hogy felkutatod a szülőanyád és kérdőre vonod, hogy miért nem kellettél?
Én biztosan ezt csinálnám és nem kezdenék el azon tanakodni, hogy biztos meg volt a jó oka rá, amiért otthagyott valahol.

Egyébként a sorbaállás az egy The Good Doctorból átvett jelent volt és noha szép gesztus volt, rettentően zavart, hogy már máshol ellőtték ezt a tisztelet sort, noha itt más volt a téma vagy az ok.

winnie - 2019. 04. 03. 11:50

nem átvett, csak abban is volt ilyen. a jelenet jóval a good doctor-rész tévébe kerülése előtt lett írva, és még előtte is lett leforgatva.

ugye az egészet Christine Blasey Ford októberi vallomása ihlette, aki írta, az pár éve a youtube-on látott hasonló, orvossorfalas videót azt hiszem, hogy egy szervátültetés kapcsán, mert az volt a kórházi protokoll, és ez ihlette meg, kapcsolta össze a kettőt.

volt erről egy interjú, mármint a részről, ha még nem raktam ki, akkor valamelyik reggeli hírblokkban benne lesz.

Deny - 2019. 04. 03. 13:59

Jaja, olvastam kommenteket egészségügyi dolgozóktól, akik elmondták, hogy az ő kórházukban is van ilyen. Walk of honornak hívják, bár valóban inkább szervdonorok tiszteletére szokták megcsináln

Csilla0422 - 2019. 04. 03. 15:06

Katey, azért becsülöm az anyát, mert az erőszak ellenére sem a könnyebb utat választotta. Mennyi olyan nő van, aki bármit megtenne azért, hogy saját gyermeke legyen, de nem lehet. Miközben vannak olyanok, akik nem szülik meg vagy ha megszülik megölik a babát. Ha bármilyen okból nem szeretné, nem tudja megtartani a gyerekét sokkal jobb alternatívának tartom ha beadja valahova.
Ez persze nem garancia arra, hogy a gyereknek csodás élete lesz. De kifoghat olyan szülőket is, akik lehet, hogy jobbak, mint a vér szerintiek. Az is természetes, hogy a gyerek fejében motoszkálni fog, hogy miért mondtak le róla, honnan jött stb., de legalább lehetőséget kapott az életre.

Csilla0422 - 2019. 04. 10. 21:29

Ma már itt az új rész…

Megan Hunt üdítő volt, szeretném ha állandó karakter lenne. Nagyon kellett már ez a leoltás Owennak. Végre kimondta azt, amit a nézők zöme is gondol. Szerencsére a probléma okát is vázolta és talán Owen újra a régi lesz.

Bailey is back! A régi önmagát idézte. A tanulók a lehető legjobb főnököt kapták, annak ellenére, hogy lehetetlen helyzetekbe kerültek. Ugye Amelia :)
Mennyire igaz, hogy Bailey “Better than Joda”.

Richard teszteli DeLucat… jár a keksz. De még ennél is jobb volt Mer aggódása.

Deny - 2019. 04. 11. 14:10

El is felejtettem kommentelni :D Jó rész volt.

Megant imádtam, annyira pozitív karakter. Ideje volt, hogy valaki helyre tegye Owent, és jobb embert nem is találhattak volna erre a feladatra. Bízom abban, hogy Owenön segíteni fog a terápia. Az viszont nem tetszett, hogy Megan beleszólt Teddy kapcsolatába, bár azt eddig is sejtettem, hogy a Tom-Teddy románc valószínűleg csak a szülésig fog tartani.

Bailey zseniális volt :D Az Ameliás jeleneten hangosan röhögtem. Meg a végén, mikor Richarddal emésztgették, hogy Karev jobb volt náluk :D Egyébként hihetetlen, hogy Alex mekkora fejlődésen ment keresztül az évek során. Annyira szépen kezelte az autista kisfiút is, és az is nagyon tetszett, hogy nem félt segítséget kérni Linktől Jo-val kapcsolatban.

Mer aggódása aranyos volt, DeLuca pedig ügyes volt. Egyébként Mer és Jackson közös jeleneteit is imádom. Mostanában egyre több ilyen pillanatuk volt.

Eltiron - 2019. 04. 12. 15:32

Hát ez mi volt?
Lehet, hogy az én készülékemben van a hiba, de ezt tök feleslegesnek éreztem. A régebbi évadokban szerettem az ehhez hasonló részeket (amikor Jackson és April Montanába utaztak, azt kimondottan egyik kedvencem), de Linc és Amelia egyszerűen nem elég érdekesek egy önálló epizódhoz, ráadásul mindez megspékelve egy borzasztóan erőltetett family izével – a végét már átpörgettem, annyira nem érdekelt – pedig Amy Acker-t nagyon szeretem, amikor megláttam, reménykedtem hogy behozzák visszatérő szereplőnek, ez tartott kb. 10 másodpercig.
Szóval még 4 rész van hátra, remélem jobban meg fogják erőltetni magukat az írók/producerek, mert ez az évad 2-3 epizód kivételével nagyon halvány.

Deny - 2019. 04. 12. 16:18

Eltiron: Én meg pont ellenkezőleg vélekedek róla. Amelia az egyik kedvenc karakterem, és megkockáztatom, hogy a legérdekesebb a csapatból. A Private Practice óta imádom, mert annyira összetett, sokrétegű karakter, és az ottani önálló epizódja az egyik legjobb televíziós rész volt, amit valaha láttam. Caterina Emmyt érdemelt volna azért az alakításért (pedig azt a sorozatot még nem is néztem végig).

Nagyon vártam már ezt a részt, és nem okozott csalódást, bár arra nem számítottam, hogy ennyire humorosra veszik a hangvételt. Nancy és Kathleen rohadt nagy P betűk, már elnézést. Utóbbiban csalódtam a leginkább. Egyáltalán nem ilyennek képzeltem a karakterét, bár most már értem, miért mondta anno Mer, hogy nem szívesen lógna vele sokat.

Linket részről részre jobban kedvelem, ahogy múlik az évad, ezért az epizódért meg hatalmas pacsi neki. Ez az ember kb. 5 rész alatt sokkal jobban bánt Ameliával, és sokkal jobban megértette őt, mint Owen valaha. Nagyon szurkolok nekik, megérdemelne Amelia végre egy stabil kapcsolatot.

Mama Shepherdöt jó volt látni, az utolsó jelenetük nagyon szép volt.

Csilla0422 - 2019. 04. 12. 17:58

Nancyt már régről ismerjük és nem is okozott csalódást. A hírhedt Kathleen szerintem még nem igazán bontakozott ki. Most inkább csak a “Martha Stewart” oldalát ismertük meg. Nagyon szeretnék még többet megtudni róla.

Mama Shepherd meglepetés volt. Tyne Dalyt meg amúgy is szeretem. Fantasztikus jelenete volt a lányaival. A végén Ameliaval az a beszélgetés nagyon ütős volt. Sarah Drew távozása óta kétségtelenül Caterina a legjobb színész a gárdában.

Link a lehető legjobb választás volt erre a vacsorára, sőt Amelia párjának is. Valami oknál fogva ők összeillenek. Amelianak jót tett ez a találkozó, főként az anyjával való beszélgetés.

Ha még Neve Campbell is elérhető lett volna az évad legjobb részéről beszélnénk. De így is nagyon tetszett.

Talán Kristanak sikerül megvalósítani Shonda álmát. Bár Derek nélkül már nem lesz teljes a Shepherd család.

Csillum0m - 2019. 04. 13. 19:16

huhhhh de vártam ezt a részt és így már a következőt, az Amelia-fókuszút még jobban…vagy ez volt az csak összekevertem? :D

Link zseniális volt, tényleg igazi társsá vált Ameliának ilyen rövid idő alatt is, egyedül azt a részt nem értettem hogy Owen miért hívta fel egy plüss miatt Ameliát, ha már nincs is ilyen szinten közük egymáshoz?…

Mama Sheperd zseniális volt!!!

Deny - 2019. 04. 13. 20:21

Csillum0m: Abban maradtak, hogy Leo bármikor mehet Ameliához, és továbbra is besegít, csak nem lesz törvényes gyámja.

Amúgy igen, eredetileg ezt a részt a 22-esnek szánták, de végül előbbre hozták. Jövő héten megint “normális” rész lesz.

Anni - 2019. 04. 14. 20:50

De jó volt ez az Ameliás rész. A testvéreit képen töröltem volna nem csoda, hogy menekül előlük… :D
Annyi mindenen átment már Amelia,kijárna neki a boldogság talán ez a beszélgetés az anyjával elindítja ezen az úton.
Link baromi jó mellette pedig az elején rázott a hideg tőle de elérték, hogy kedveljem. :D

Vajon az évad maradék részei Jo ki nem mondott dolgairól fognak szólni? Sajnálom a karaktert de sokáig nem kellene húzni a titkolózását. :/

Anni - 2019. 04. 23. 13:02

15×22

Nem volt rossz rész bár nagy dolgok nem történtek benne. A heti betegek jók voltak.
Nico eléggé nagyképű, sajnáltam a beteget de amúgy járt neki egy pofára esés.

Eléggé furán jön ki ha Owen viselkedését letudják egy gyerekkori emlékkel..

Merluca továbbra is 10 pont :D

Jo sajnos idegesít megint pedig nagyon akarok vele szimpatizálni a történtek után… már csak az hiányzott volna, hogy elnézzék neki csak azért mert Alexxel van hogy mindennap bemenjen részegen.
És a következő rész promojából kiindulva lehet köze lesz a balesethez.

szepi06 - 2019. 04. 26. 22:43

15X 21:
Én is csak azt tudom írni, amit előttem írtatok: egyre szimpibb ez a link gyerek. Örülök, hogy végre valaki kihozza Amelia jó oldalát.

15 X 22: Owen terapeutájára azt hittem, hogy Hajdu Péter. Egyébként ez az Owen szál már annyira uncsi…
A Grey gyerekek nagyon cukik voltak a végén:) És a gitáros beszóláson én is nagyot nevettem.

Kim jó nagy bunkó volt, meg sem érdemli szemcsist.

Jah és hogy a viharban nem veszi észre valaki 9 hónap után, hogy terhes:O ???

Csillum0m - 2019. 04. 27. 10:28

sziasztok!
A 7en nem volt most rész?

Gabi - 2019. 04. 27. 12:57

május 2. a következő, még 3 rész az évadból

Deny - 2019. 04. 27. 15:45

Csillum0m: Focimeccs volt a héten, ezért nem volt.

szepi06: Előfordul az ilyen. Meg ahogy mondta is, volt menstruációja, tehát semmi oka nem volt gyanakodni rá.

Csilla0422 - 2019. 05. 03. 14:52

Jo pity partyja már több, mint unalmas. Megértem és elfogadom, hogy nehéz feldolgozni amit az anyjától hallott. A férjétől és a barátaitól nem kér segítséget, ehelyett orvosként emberi életeket veszélyeztet. Nem hiszem el, hogy a munkahelyén nincs egy phichiater, aki őméltóságának szimpatikus lenne. Camillat egyébként szeretem és rossz őt így látni.

Owen a másik… könyörgöm hagyja békén Teddyt és Ameliat is. Mindkét nő végre boldog, ne keverjen be nekik. Remélem arra jött rá, hogy Cristinat szereti és követni fogja… Tom néha elég nagy gyökér tud lenni.

Zola közvetlensége nagyon tetszett. Tipikus gyerek. :)
Jár a pont DeLucanak, már csak azért is, mert nem vagyok benne biztos, hogy Derek is ilyen támogató lett volna. Mer jól teszi ha megtartja ezt a pasit.

Ripley esete viszont teljesen kivágta a biztosítékot. Bailey azonosítja, hogy ő a tűzoltó parancsnok. Jönnek a kollégái is és senkinek nem jut az eszébe, hogy pár órával ezelőtt hol járt ez az ember??? Persze sokkal érdekesebb, hogy ki lehet az a Vic… WTF

Shonda meg menjen oda, ahova gondolom. Nehéz lehet elviselni, hogy a random pár sokkal népszerűbb, mint amiket erőszakkal a torkunkon nyomnak le.

Deny - 2019. 05. 03. 15:50

Csilla0422: Amit írsz Ripleyről, eszembe se jutott, de full jogos. Mondjuk ez a szál egyáltalán nem érdekelt, mert utálom a S19-t. Ripley jelenete Maggie-vel viszont jó volt :D

Nekem inkább az volt fura, hogy miért nem csinálták meg pro bono a kislány műtétjét. Anno egy évadon belül annyit jótékonykodtak, most meg eszükbe se jutott ez a lehetőség? Vagy talán jogi akadálya lenne? Amúgy nem panaszkodom, mert érdekes lesz a lavina, amit Mer elindított, de úgy érzem, elkerülhető lett volna.

Én is abban bízom, hogy Owen Cristinát akarja (vagy úgy döntött, hogy cölibátust fogad :D)

Tom és Teddy, Merluca <3. Az nagyon cuki volt, mikor Bailey odanyújtotta Alexnek a bögrét, hogy törje össze. Jo most már engem is felhúz, de azért ebben a részben picit sajnáltam. Camilla jót alakított. Remélem, most már megnyílik végre.

Jacksonék meg kempingezni mennek. Van egy olyan érzésem, hogy katasztrófa lesz a vége (akár szó szerint is).

renka - 2019. 05. 04. 19:07

A Mer-lavina engem is érdekel, ideje volt már, h ezen a fronton is történjen vele valami. Régen az ilyen szituációk amúgy is nagyon jellemzőek voltak rá. Derek nem igazán tudta ezeket kezelni, ezért is volt Meredith számára meglepetés, h DeLuca nem mérges rá… Az meg persze teljesen sokkolta, h a végén még az a bizonyos mondat is kicsúszott a száján….Meredith reakciója a régi időket idézte. Szerintem ez a vallomás egyébként magát DeLucat is meglepte, kíváncsi vagyok, h mit kezdenek majd ezzel az egésszel.

Owen a végére természetesen bekavar majd valakinek. Most úgy tűnik, h Teddynek, de (éppen ezért) várok egy csavart ebben a történetben.

Csilla0422 - 2019. 05. 04. 19:42

Deny, ezt többen is felvetették, hogy miért nem pro bono ment a dolog. Mivel az kézenfekvő és törvényes lett volna. Gondolom valami botrány és dráma kell.

Ami engem bosszant, az Cat Fox túltolása. Nem elég, hogy Avery papa halála után ő lett a company vezetője, de még a botrány után az Avery kórházak is az ő nevét viselik. Papa Avery a #metoo ellenére szakmailag sok mindent letett az asztalra. Nem ok nélkül hajtott minden orvos a róla elnevezett díjra. Jackson meg visszaszerezhetné az Avery név tekintélyét.

Asszem Shonda Derek halála óta nem kapott ennyi baráti üzenetet, mint most Lucas Ripley megölése miatt.

Anni - 2019. 05. 05. 11:21

Kíváncsi vagyok Meredith vagy Jo miatt lesz e a következő részben a nagy tanácskozás.

Bárcsak tényleg Owen arra jönne rá, hogy Christinát szereti és kilép..

Szerintem is ha az a kemping összejön ott lesz valami gebasz. :D

Eltiron - 2019. 05. 05. 21:08

Nem igazán tetszett az epizód (a tűzoltós szál nekem=0, nem nézem a másikat), de a vége megmentette:
“Awww… okay, good to know” :D

szepi06 - 2019. 05. 06. 16:32

Aoropó Jo, azt tudja valaki esetleg, hogy Camillának meddig szól a szerződése?

Anthonz - 2019. 05. 07. 12:34

Nekem úgy tűnik Jo-nak lőttek, szóval örülhetnek a haterek :)

Mostmár én is kíváncsi vagyok kit akar Owen, de szerintem Ameliát. Mondjuk mindenképpen jó lesz, mert mindkét nő foglalt :D

Csillum0m - 2019. 05. 07. 15:09

Csilla0422:
Honnan veszed ilyen tutira hogy Ripley meghal? Az hogy elment ezt jelzi előre vagy az előzetesben van erre utalás? (még nem láttam)

Amúgy remek rész volt, izgalmas, vicces és fordulatos, várom hogy mi lesz itt még… Már csak az evadzaro van ugye hátra?

renka - 2019. 05. 07. 15:38

Lehet,h èn fogok meglepődni (ha C.L. tàvozik),de szerintem Jo ès Alex csak kapott egy “kis” dràmàt…a szokàsos Grey’s forgatòkönyv szerint ez màr következett.

Deny - 2019. 05. 07. 17:52

Csillum0m: A Station 19-ben meghalt a karakter.

fajro - 2019. 05. 07. 22:56

Deny, de akkor ez most nem egy ultra nagy spoiler az itteni hozzászólóknak?

Én például nem nézem a Station 19-t, és kifejezetten érdekelt, hogy mi lesz ennek a – számomra – random páciensnek a sorsa. (Viszont nem olvasok előre, és nem nézek trailereket sem, szeretem kivárni az új részeket).

Kérlek ne vegyétek úgy, hogy azért, mert Ti nézitek a testvér sorozatot, mindenki más is nézi, és ezért szabadon lehet spoilerezni.

Deny - 2019. 05. 08. 00:06

Hát nézd, az epizód adásba került pénteken, innentől kezdve szerintem beszélhetünk róla. Főleg, hogy az eset nem kerül bemutatásra a továbbiakban. Szóval, aki arra számított, hogy majd az e heti Grey’s-ben derül ki, az hiába várja/várta.

Egyébként én sem nézem.

fajro - 2019. 05. 08. 08:58

A Station 19 adásba került pénteken.
A Grey’s csak csütörtökön fog. Nem tudom elképzelni, hogy teljesen lezáratlanul hagynák, legalább egy említésnek kell lennie róla. Nekik is számolniuk kell vele, hogy nem mindenki nézi a másik sorozatot.

De ez egy érdekes kérdés, hogy akkor ez most spoiler-e vagy nem. Majd hátha winnie-ék megszavaztatják. :D

Deny - 2019. 05. 08. 09:42

fajro: A múltkori crossover végkifejletét sem taglalták a következő részben, nem hiszem, hogy most kivételt tennének, hiszen Ripley esete teljesen irreleváns az orvosok szempontjából (a crossover második fele még csak nem is a Grey-Sloanban játszódott). A crossover lényege pont az lenne, hogy belenézzen az ember a másik sorozatba erre a részre (meg is tették sokan a nézettség alapján, én is).

Függetlenül attól, hogy a Grey’s rész csak csütörtökön lesz, a kérdéses Station 19 lement pénteken, tehát innentől kezdve lehet beszélni róla. Most ezt ne értsd félre, nem rosszból mondom, de az, hogy valaki nem nézi a S19-t, és emiatt nem szeretne spoilereket, mert _hátha_ a Grey’s-ben beszélnek majd róla épp olyan, mintha valaki azt kérné, hogy légyszi ne beszéljünk a legutóbbi részről, mert ő még 5 epizóddal le van maradva. Ezzel sajnos számolni kell.

Na, nem hegyi beszédnek szánom ezt, csak próbáltam megmagyarázni ezt. A kérdésed egyébként jó, fórumokon sokszor szoktam látni, hogy spoilernek számít-e beszélni pl. egy 20 évvel ezelőtti sorozatról, ha esetleg vannak olyan hozzászólók, akik még nem látták.

Csilla0422 - 2019. 05. 08. 12:14

Ripley esetének a Greysben csak akkor lenne folytatása, ha a menyasszonya és a tesója perelnék a kórházat. Ami ebben az esetben simán nyerhető is lenne.
Jo exkalandja mindennel el van foglalva a pácienset kivéve. Bár ő még csak rezidens. Owen és Maggie viszont nagyon benézte az esetet. Beérkező tűzoltó kollégáktól az elsők közötti kérdés egyike ugye az lenne, milyen eseteknél volt a napokban? De Ben, aki szintén szakvizsgázott orvos, a helyszínen is ott volt, azzal van elfoglalva, hogy Vic, a kolléganője és a főnöke… WOW. Miközben az egyik állomásparancsnokot megmentik ezekkel a tünetekkel, addig Lucas, a nagyfőnök meghal az orvosai balf.szsága miatt. WTF

Andi - 2019. 05. 08. 22:56

Hát ez most érdekes, hogy ha az elszökött beteg sorsa nem lesz taglalva, mert elég hangsúlyosan úgy lett vége, hogy elment és mindenki utána. És nyilván nem nézhet mindenki minden sorozatot.
Na, majd kiderül. Ha nem jövök ide olvasgatni, ezt sem tudom meg (mármint, hogy esetleg máshol van a sztorinak vége).
Igazából csak a DeLuca rajongók táborát akartam gyarapítani. Oda vagyok a tekintetéért, ahogy tud nézni. Komolyan! Irigylem Mer-t, ezért az élményért.
Azt viszont érdekesnek találom, hogy Jo problémája így el tudott sikkadni egy olyan helyen, ahol folyamatosan emberek között van, de nyilván kellett a dráma és a feszültség.
Az túl szép lenne, ha Owen nem Teddyt akarná vissza. Viszont az is fura lenne, ha Teddy és Tom boldogan élne valameddig. Nem olyan Grey’s-es vonal lenne.
Mennyi? 2 rész van még hátra?Akkor még történni fog egy-két dolog.

Deny - 2019. 05. 09. 15:24

Huh, ez azért kemény rész volt! Akár finálénak is elment volna, jó kis cliffhangerekkel.

Most felmerült bennem a kérdés, hogy DeLuca talán elmegy. Legalábbis nem tudok elképzelni olyan helyzetet, ahol mindketten megússzák. Tudom, volt itt már minden (Bailey is került már hasonló helyzetbe, Alex is megúszott egy bűntettet), de ezt most valahogy komolyabbnak érzem. Vagy börtönbe kerül, vagy elveszíti az engedélyét (és talán hazaköltözik). Eh, kicsit nekem sok volt ez a lovagiasság, de gondolom, valahogy meg kell menteni Meredith-t :D

Mer egyébként szuper volt ma, nagyon tetszettek a jelenetei Jo-val, és jó volt a nosztalgiázás is.

Az autós jelenet ijesztő volt, de szerintem megússzák. Jackson és Maggie katasztrófa volt, ahogy sejtettem :D

renka - 2019. 05. 09. 18:38

Szuper jó rész volt! Kíváncsi vagyok, h ebből az egészből mi az amit kibogoznak a fináléban, és mit hagynak majd a következő évadra…

Nem, nem…DeLuca nem megy sehová. Én is nehezen tudom elképzelni, hogyan mászik ki ebből…de megoldják majd ezt is(Meredith, Richard, Alex stb.). Szerintem ez nem is lovagiasság nála, csak egyszerűen ilyen…ha úgy érzi, h az a helyes, akkor sokszor helyez másokat maga elé. Ahogy Meredith is…

Meredith és Jo jelenetei elég ütősek voltak, de a humorosabb vonal is jól működött… Schmitt és a “Wake me up before you go-go”Lol

Maggie és Jackson jeleneti érdekeltek a legkevésbé, de legalább már nem tekerem el őket…

Csilla0422 - 2019. 05. 09. 20:54

Teddy – Amelia mindent vitt. Teddy elmondta, hogy mit gondol, mit érez. Amelia is ennyire odavan Owenért? Link is feldobta a labdát.

Nico egyre nagyobb gyökér lesz. Az elején szimpatikus volt, de most már nem bírom. Link viszont nálam rosszul indított, de mostanság már maradhatna.

Nem értettem, hogy Schmitt mellé miért a másik szerencsétlent kellett küldeni, de Owen egész jól megoldotta a helyzetet.

Jo – Mer beszélgetés érdekes volt. Maradjunk annyiban, hogy Mer sokkal többet szívott Jonal – hiába tetszeleg áldozatként. Már jó lesz ha lezárul a története.

DeLuca az igazi hős. Bevállal egy börtönt, felfüggesztést, hogy a szeretett nő ne kerüljön bajba és a gyerekeivel maradhasson.

Deny - 2019. 05. 09. 23:56

Csilla0422: Én abban bízom, hogy Amelia már elengedte Owent, és inkább csak fél/nem akar rögtön megint komoly kapcsolatba keveredni. Könyörgöm, ne folytassák jövőre is ezt a sokszöget. Amelia és Link tök jók együtt, álljanak rá az ő kapcsolatuk építésére.

Owenékkel kíváncsi vagyok, mi lesz. Elég hülye volt, hogy majdnem kiugrott a kocsibból. Fél pillanat alatt elkaszálta volna egy autó. Néztem is egyet, mert pont ő mondta, hogy nem látnak a többiek semmit, erre képes lett volna kiállni az útra. Mit gondolt, hogy őt majd észreveszik? Jó, biztos ösztönös reakció volt, de akkor is fura.

Mernél többet senki sem szívott a kórházban, az tuti.

Csilla0422 - 2019. 05. 10. 14:37

Deny, itt a válasz. Azért nem lett pro bono a műtét, hogy legyen valami botrány, dráma is. Ez már olyan GOT-os volt. :) Dany elfelejtette a flottát, az összes orvos meg elfelejtette a pro bono műtéti lehetőséget.

Anni - 2019. 05. 10. 15:37

De jó rész volt, tényleg mehetett volna finálénak. Nem tudom ezeknél milyen ütősebb cliffhangerek lesznek a következő részben.

Életben nem gondoltam volna, hogy Jo Meredithnek fog megnyílni.

Szerintem Owen Ameilát választaná még mindig ezért előre is sajnálom Teddy-t.

Imádom Andrew-t ki ne lépjen mert nagyon pipa leszek. :D Azt érzem valahogy Richard húzza ki őket a bajból.

Anthony11 - 2019. 05. 10. 16:48

Shondaland :DDD
Ennyi marhaságot hogy lehet összehozni egy rész alatt? Egyiket elkapja a vihar, a másik autóbalesetet szenved, a harmadikat bezárják a kamrába, ez tiszta Final Destiny :DD

szepi06 - 2019. 05. 10. 18:34

Wooow milyen jó rész volt. Shonda megint felültetett a hullámvasútra :) Pedig komolyan mondom, párszor már gondolkodtam ebben az évben (is) a kaszán. Sokszor hetekkel később néztem csak meg egy részt, a kibeszélőre is ritkán jöttem. Egyszerre néztem meg most az utolsó két részt és már alig várom a jövő hetet. :)

winnie - 2019. 05. 10. 18:47

16-17. évad berendelve.

Chris Carmack, Jake Borelli & Greg Germann Promoted To Series Regulars

renka - 2019. 05. 10. 19:19

Tavaly még abszolút hidegen hagyott volna ez a hír, de most…baromira örülök! Jake Borellinek külön is, Schmitt nagyon szórakoztató.

Deny - 2019. 05. 10. 19:25

Ah, Koracick állandó szereplő, ez az! :D Az utóbbi két évad egyik legjobb húzása volt a karaktere.

Csilla0422 - 2019. 05. 10. 19:31

Chris Carmack és Greg Germann érkezésének örülök. De remélem, hogy ezt nem azt fogja jelenti, hogy csak a szerelmi sokszögek miatt jönnek.

Ami mindig lemaradt… Jo lenne Mer BFF-je??!! Nem is a tény zavar, hanem az, hogy ennek semmi előzménye nem volt.

Deny - 2019. 05. 10. 19:44

Csilla0422: BFF-knek azért nem mondanám őket, de azért jóban vannak. Tavaly nagyon összekovácsolódtak a közös projekt során, plusz Mer törődött vele, amikor Paul a kórházban volt.

Csilla0422 - 2019. 05. 10. 21:53

Ezeket kevésnek találom. Joval kellett valamit kezdeni, miután az évfolyamából csak ő maradt. Ez a jóban vagyok inkább Alex miatt van. Mer és Jo két külön világ.

Derek biztos nem tette volna meg ezt, amit DeLuca bevállalt. Ennél kisebb dologban sem támogatta őt.

renka - 2019. 05. 11. 19:10

Csilla0422:Érdekes, h én anno Merder fan voltam, de visszanézve a régi részeket, már nem igazán érzem, h a McDreamy név járna neki… DeLucaval egy teljesen másfajta kapcsolatot építhetnek fel.

Deny - 2019. 05. 12. 01:17

renka: Ez velem is előfordult. Amikor újranéztem a sorozatot, rájöttem, hogy Derek igazából mekkora bunkó volt. Valaki írta, hogy ha még élne, még ő hívta volna rá a zsarukat Merre a biztosítási csalás miatt, és eskü, kinéztem volna belőle :D

Csilla0422 - 2019. 05. 12. 09:33

Anno Cristina is megmondta: He’s dreamy, but he is not the sun, you are.

Két eset jutott így hirtelen az eszembe – Zola örökbefogadása körül történtek és Adele kutatásba kerülése. Sokáig úgy éreztem, hogy a sorozat konstans pontja MerDer, de már nem vagyok benne biztos. DeLuca teljesen új impulzusokat ad a sorozatnak.

Ripley megölése kapcsán is szóba került, hogy Dereket hívta mindenki McDreamynek, de közel sem volt az. Az emberi tulajdonságok alapján ez sokkal inkább Lucasnak járt volna ez a titulus.

renka - 2019. 05. 12. 14:09

“Zola örökbefogadása körül történtek és Adele kutatásba kerülése” emlékeztesek… Ami nekem még nagyon megmaradt, amikor Addison feltűnik, Derek meg affektálva, sértődötten kioktatja Mereditht a lépcsőfordulóban, h “igazán lehetnél megértőbb,Addison a családom már 11 éve” stb. WTF?!Kicsit sem volt önző és öntelt…
Nagyon igaznak érzem azt, amit Meredith egy (sokkal) későbbi évadban, egy veszekedés közben mond Dereknek:””You will always be that hot-shot surgeon and I’ll always be that young intern who fell in love with you.” Nem mondom, h Derek nem szerette őt, de gyakorlatilag így kezelte… saját magát szerette a legjobban.

Csilla0422 - 2019. 05. 12. 16:37

Deny, tudom, hogy elfoglalt vagy most. De ezt olvastad?

“Now we go on to the bad news: There’s one episode left in Season 15, and some characters are going to die.” TVGuide

Szezon közben többen is utaltak arra, hogy Jo öngyilkos lesz. Elég kézenfekvő lenne, d nem lenne meglepetés sem. Ahogyan az sem, ha Cattel történik valami.

Elég brutál lenne, ha Teddy szülés közben…

renka - 2019. 05. 12. 17:23

Ők is csak találgatnak szerintem:”TV Guide has no insider knowledge of the storyline, just 15 years of experience watching this show and some cold hard logic.” Minden évad végén felmerül a “Ki hal meg?” kérdés…

Deny - 2019. 05. 12. 20:44

Csak spekuláció. Fel is háborodtam, hogy tényként közlik, miközben írják is, hogy csak találgatnak, mert katasztrófa-rész lesz.

Persze nem jelenti azt, hogy nem halhat meg senki, de egyelőre semmilyen jel nem utal rá. Én legrosszabb esetben is pár függőben hagyott életet tudok csak elképzelni. Az jó kis nézőmágnes lenne szeptemberre.

Szerintem Jo most már elindult a gyógyulás útján, ha jól látom, a promóban már dolgozik is.

renka - 2019. 05. 12. 21:05

Nem tudom, h lesz-e “függőben hagyott élet”, de Debbie Allen valami olyasmit írt (meg Caterina is nyilatkozott valami hasonlót), h a finálé előrevetíti majd a következő 2 évad eseményeit. Persze általában a finálékban szoktak elhinteni ezt-azt a következő évadból, de most mintha konkrétabban tudnák az irányt… Emiatt duplán kiváncsi vagyok!

Csilla0422 - 2019. 05. 16. 17:56

Néhány szálat elvarrtak, párat meg elkezdtek. Érdekes finálé volt.

Jo végre kinyitotta a száját és értelmes dolog jött ki belőle. Kár volt ennyire húzni, mert a vége mégis csak a pszichiatria lett. Végre nem volt idegesítő.

Milyen újdonság volt Jackson és Maggie beszélgetése… Jah ezt már elsütötték April és Jackson között is. Avery még mindig sértődötten jön ki belőle.

Amelia – Link talán van remény.

Karev ügye megoldódott. Jane Wall és Ali Hillis jelenléte végig nagyon jó volt. Szívesen látnám még őket.

Nagyobb teret Dr. Dahlia Qadrinak!

Owen egészen meglepett, nem erre számítottam. A legviccesebb és legszebb részeket ők hozták. Stefania Spampinato ismét emelte a színvonalat. Kár, hogy ő még nem állandó.

Mer végre kimondta. Richard milyen cselszövő már. :)

Anni - 2019. 05. 17. 11:54

Kicsit izgibb finálét vártam de jó volt így is.

Bejött a tippem, hogy Richard talál ki valamit bár nem nagyon lettek előrébb.

Végre Owen jól döntött itt most csak Tomot sajnálom.

Schmitt és Nico nagyon édesek voltak. :)

Full nem izgat, hogy elvitte e a farkas a ködben Jacksont.

Várom a folytatást idén is. :)

Kicsidelfin - 2019. 05. 17. 13:58

Nem volt túl izgalmas mint finálé.
Az a baj, hogy ezt a “mind ki vannak rúgva” dolgot egyszerűen nem tudom komolyan venni. Hányszor voltak már kirúgva? Nincs tétje a dolognak.
A Jackson Maggie szálnak van, de az meg nem nagyon mozgat meg. Bár ha végre szakítanának, külön-külön újra érdekesek lehetnének.
Teddy-nek és Owennek örülök; ami szívás, mert Tomot is kedvelem és nagyon jók voltak Teddyvel. Remélem a következőben valaki megvigasztalja.

Szerelmi téren régóta a legizgalmasabb évad. Ezt leszámítva átlagos évad volt néhány jobb epizóddal, de nem fogom lerágni a körmöm szeptemberig.

renka - 2019. 05. 17. 18:02

Nem mondom, h ez volt a legizgalmasabb finálé, de hagyott maga után kérdést rendesen…és ez jó. Nyilván Meredith, Alex, Webber és DeLuca majd visszatér valamikor a kórházba, ezzel mindenki tisztában van…de az oda vezető út azért érdekes lehet. Az előbb olvastam egy interjút Krista Vernoffal:azt mondta,h szeretné ha Meredith most tényleg nem úszná meg és ennek részleteit megis mutatná (ezért talán nem ugrunk az időben)….de közben meg egyelőre fogalmuk sincs az íróknak, hogyan másznak ki ebből az egészből.Ha már itt tartunk:akinek van valami teóriája, szivesen olvasnám!

Engem Owen szerelmi élete soha nem érdekelt, ez ezután sem fog változni azt hiszem… Jacksont ha a farkas nem is vitte el, azért remélem egy ideig nem talál ki a ködből.

Jot szerettem ebben a részben. Akexnek a nagyon rá jellemző beszólásai pedig mindig megnevetettnek (még akkor is, amikor azért a téma nem olyan vidám). “Bailey, tényleg ki vagyok rúgva?” És a szokásos:”Megölöm.”

Kicsit sajnámom igazából, h Tom helyett nem Carina lett állandó szereplő.

Schmitt aranyos, remélem így is marad.

Dee - 2019. 05. 20. 19:30

Szerintem az előző rész jobb lett volna évadzárónak, de egy résznek azért ez is elment.
Csak én szorítottam csuriba a kisujjam, hogy Maggie-t a kocsiból kiszállva csapja el egy autó?! :D Eskü, nem sajnálnám, ha eltűnne egy kicsit, no, nem mintha Jackson sorsa annyira megmozgatna. Egyszerűen, mióta együtt vannak, totál érdektelen mindkettejük karaktere.
Schmitt viszont nagyon pozitív változást ért el nálam, amilyen kis “nyominger” volt az elején, annyira tetszik a mostani önbizalma. Persze, ehhez kellett egy megfelelően motiváló társ, aki kihozza belőle. Nico könnycseppje megható volt, talán kicsit összeszedi magát, mindenesetre nekem tetszenek együtt.
Teddy és Owen tök egyértelmű volt, hogy összejönnek, full hidegen hagynak. Szegény Koracick-ot sajnálom, amilyen szerelmes Teddy-be, nagyot fog koppanni. :/ Viszont örülök, hogy marad a következő évadra is.
Én elképzelhetőnek tartom az időugràst, Meredith börtönben, Zola és a többi gyerek már kamaszok, na innen lenne szép folytatni. :)
X idő után a kirúgott szereplők vagy visszatérnek, vagy saját kórházat nyitnának, Bailey meg könyörögne nekik, hogy menjenek vissza. :D
Jo nem fog hiányozni, még azt is kinézem belőle, hogy megerősödve elhagyja Alexet…
Na, ez hosszú lett, sorry, mindenesetre várom a folytatást. :)

Kittus - 2019. 05. 21. 15:54

Dee..csapjon belém a villám de én is ezt vártam..nem szoktam utálni karaktereket, de Maggie-t egyszerűen nem tudom megkedvelni. April után pedig különösen gyengus merítés…Remélem találnak valaki izgibbet Jacksonnak..például Quadrit…benne még van lehetőség..legalábbis Maggiehez képest biztos :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz