login |

Pilot-mustra: The Cool Kids – 1×01

2018. 09. 29. 17:18 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

All right, everybody just relax, act like we have Alzheimer’s.

Nem hitem volna, hogy a FOX szállítja majd az első idei országos újonc komédiát, ami kellemes meglepetés okoz. Eleve nem nagyon indított be, hogy pár veterán komikus lesz a középpontban, de a szkepticizmusom fő oka egyértelműen a többkamerás jellege volt – ilyenkor mindig leírom, hogy nem nagyon jön be ez az élő közönség előtt rögzített komédiaműfaj. Szóval, ha egy efféle iránt már visszafogottan lelkesedem, akkor az nagyon nagy szó.

THE COOL KIDS – 1×01 – 6/10

Egy idősek otthonában játszódik a sorozat, ahol meghal egy 4 fős baráti társaság oszlopos tagja, és a gyászra készülő társak közé kéretlenül is bepofátlankodik egy újonnan érkezett figura. A helyzetet csak komplikálja, hogy a baráti társaság férfiakból állt, a jövevény pedig egy nő. Nem is nagyon örülnek annak, hogy az asztalukhoz ült, de idővel rájönnek, hogy az ő társaságában sokkal több móka és hámból való kirúgás várhat rájuk.

A The Cool Kids (mely cím ugye az iskolai “menő gyerekek” klikkjére utal – nem mintha erről lenne szó) azok szitkomok közé tartozik, melyet a poénok minőségén túl sokkal hangsúlyosabban meghatároznak a színészek, illetve a karakterek, márpedig ezen a szinten abszolút betaláltak nálam. Pedig eskü, hogy nagyon szkeptikus voltam, de nagyon jók a dinamikák, a reakciók, a veteránok időzítése is legtöbbször tökéletes.

Mondjuk a fenti inkább a színészekre vonatkozik, mert a karakterek még nem nagyon tisztultak le bennem (vagy legalábbis nagyon egypoénosak, ami nem baj, a pilotba ennyi fér bele) – sőt, egyelőre inkább David Alan Grier és Leslie Jordan emelkedik ki, de tényleg jó az összhang közöttük, és olykor még merészebb poénokat is elsütnek.

Annak ellenére volt pozitív élmény a The Cool Kids kezdése, hogy nem nagyon van benne újítás, teljesen klasszikus a felállás és a tálalás is (még fizikai komédia is akad benne!), az pedig alapból vicces, ahogy az idősek fiatalosan próbálnak élni, és az életkorukra nem annyira jellemző kalandokba bonyolódnak, de még véletlenül sem mondanám, hogy az írók mindez rutinból intéznék el.

– You guys remember when I lost my wife to the big man upstairs?
– I thought your wife left you.
– She did… for the retired football player who lived in the penthouse.

Az már tényleg csak hab a tortán, hogy az idősotthon vezetőként jelenlévő Artemis Pebdani is remek bemutatást kapott (a jelent végén a szóváltása David Alan Grier-rel a legjobb az egész epizódban), és a csak egy-két jelenetre feltűnő öregekkel is elég jól elbohóckodtak, nem félnek gúnyt űzni az idős korból és tipikus szokásokból, vagy ironizálni azokon. Egyedül a főcím és a részeket elválasztó vis-szerű képsorok nem jöttek be, amiken retró, öregemberes felvételeket látunk, nem mintha bármit is számítana.

Szóval kifejezetten meglepődtem, hogy ennyire pozitívan láttam a sorozatot, és a The Cool Kids-nek simán megvan az esélye arra, hogy idén ez lesz a szokásos módon egyetlen, nézős többkamerás szitkomom.

6 hozzászólás Ne habozz!

Indie - 2018. 09. 29. 22:31

Tippre nem sok rajongója lesz itthon a sorinak, már maga a helyszín és témaválasztás is sugallja hogy van egy kimondott célcsoportja a műsornak, erre pluszban ráerősít talán a pénteki slot is, amikor Amerikában javarészt valószínűleg az idősebbek ülnek le a tévé elé.
Ettől függetlenül egész jó karaktereket írtak, kifejezetten szimpatikus a “mindenre van valami múltban történt sztorim” csóka, az ő beszólásain rendre vigyorogtam.

Egyetértek azzal, hogy nagyon jól figuráztak ki idősekre jellemző szituációkat, erre is lehet építeni majd, és szerintem rengeteg olyan humorfaktort lehet a részekbe építeni amikor idősebbek szeretnének 40 évvel fiatalabbként viselkedni – ami érthető és mosolyra fakasztó tud lenni :)

Egy darabig biztosan elnézegetem még, jó volt egyszer valami egyedibbet látni a családos/munkahelyes szitkomok helyett.

Deny - 2018. 09. 29. 23:12

Nagyon tetszett. Kicsit olyan volt nekem, mintha a Golden Girlst keresztezték volna a Last Vegas filmmel. Örülök, hogy a fiatalok közül is sokan nézték. A Murphy Brownban kicsit csalódtam, ez viszont csont nélkül bejött.

FrankLuck - 2018. 10. 01. 06:23

Azt hittem ez lesz az évad szokásos 1/10-e, de meglepetésemre tényleg eléggé pozitív volt az összkép. A karakterek jól működnek együtt, az írók odateszik magukat, negatívumként én is a viccesnek szánt összekötő videókat emelném ki, igazán nem hiányozna. Nem biztos, hogy maradok az egész évadra, de a következő résznél simán ott leszek.

winnie - 2018. 10. 08. 16:11

1×02: 5,5/10. Nem tudom, hogy nézni fogom-e a sorozatot, de bízom benne, hogy itthon többen felfedezik, mert talán az újak közül ez jönne be legtöbbeknek. Igen, olykor egyszerűek az egymásra halmozott idősemberes poénok (most a 60+-osok elmentek egy éjszakai szórakozóhelyre), de nagyon jó látni a veterán színészeket, ahogy élvezik, amit csinálnak.

Az 1×02-ban simán Leslie Jordan vitte a prímet, de tippre lesz ez másképp is. A chemistry nagyon jó, és ha valami nem is annyira vicces vagy kiszámítható, az előadásmód, vagy egymás lereagálása eladja azt. Verdikt: mint írtam, nem tudom, de egyelőre biztos, hogy maradok, tippre vagy ez, vagy a The Neighborhood marad meg az újonc komédiák közül első körben.

FrankLuck - 2018. 10. 10. 20:53

Kb. annyira közepes volt a második rész, mint a Single Parents-nél (csak azért hasonlítom őket, mert egymás után néztem a második részeket) – ott még egy halvány esélyt látok a javulásra, de ennél nem gondolom, hogy jobb tud lenni, mint amilyen eddig volt, így én ki is szállok. Ettől függetlenül ha valaki többkamerásat keres, akkor bátran be lehet próbálni, mert tényleg nem rossz.

winnie - 2018. 10. 19. 12:00

1×03 – 6/10: hoz egy megbízható szintet, meg fogom tartani. amikor jó, akkor nagyon jó, de amikor nem annyira jó, akkor is élvezetes, eladják a színészek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz