login |

Bull: kezdett a 3. évad

2018. 10. 02. 16:20 - Írta: Casey Novak

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem sűrűn szoktam hagyni, hogy felidegesítsen egy sorozat, de a Bull most megközelítette a határt. Olyan csapongó, semmitmondó és a sorozat alapjaitól merőben eltérő résszel nyitották az évadot, hogy ihaj.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Először is, aki a zuhanyzós jelenettől azt a meglepit várta, amit szerettek volna az írók, hogy várjunk tőle, az adja vissza a junkie igazolványát! Bobby Ewing hamarabb lépett volna ki az alól a zuhany alól.

Másodszor: zavarták már meg a csapatdinamikát korábban is olyan üggyel, ami megosztó és pénzközpontú volt, ami nem gond, mert lehetett volna érdekes sztorit kanyarítani belőle, de nem jött össze, és a végkimenetele is snassz volt a köbön. Harmadszor, a kliffhenger és annak… következményei?

Elmismásoltam az előző évad zárásáról az írást, mert nem tudtam eldönteni, hogy miképp viszonyuljak a cliffhangerhöz, gondoltam megnézzük, hová tart a menet. Azt még mondjuk most sem tudom, de nem tetszett a kezdés iránya.

Nyilván foglalkozni kell a szereplőkkel, ez olyan fajta sorozat, de az esküdtek kiválasztására egy elhadart mondat és fél perc jutott, a tárgyalásra sem sokkal több. Ezt még felhúzhatta volna a körítés, de nem tette, és nem csak a teljes összevisszaság miatt. Fáradt, vontatott és őszintétlen volt a nyitás, és a (nekem mint notórius hírkerülőnek abszolút meglepi) szereplőtávozás sem hatott úgy, ahogy illett volna. Plusz komolyan… Híd? Komolyan? Mondhatni az egész rész csak bull

Aztán megnéztem a második részt is, és minden meg lett bocsájtva. Erről van szó, kérem szépen!

Izgi kis ügyecske, normális(abb) interakció a team tagjai között, no meg Bull mellékszála esküdtként nagyon működött, egyrészt akasztják a hóhért alapon, másrészt a humor fő szállítójaként. A második epizód visszaadta a sorozatba vetett hitemet, amit az előző évad zárása és az idei kezdés során majdnem teljesen elveszítettem.

Majd meglátjuk, hogy a folytatás után megbánom-e ezt a lelkesedést.

2 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 10. 02. 16:35

rég nem láttam bullt, de jópofa volt a fordított felállás. más kérdés, hogy a végét nem merték meghúzni, viszont közben én is azt gondoltam, hogy ez egy sima jogi dráma volt, mindenféle csavar nélkül. ha ilyen minden rész, akkor nincs nagy szükség rá.

a többi karakter nekem még mindig eléggé semmilyen sajnos. azt meg abszolút nem látom, hogy akarják átíveltetni cable szálát. (a hidas kezdésről totál megfeledkeztem a rész közepére.)

Casey Novak - 2018. 10. 02. 17:28

Én is csak azért jegyeztem meg a hidat, mert mostanában divatt lett használni. Majd strigulázom, mint te a T-bone-okat :D
A csapat abszolút kétdimenziós sajnos, bár Benny néha érdekes, főleg mikor szembeszáll a főnökkel. Ez eddig annyira nem zavart, mert Bull “elsöprő” személyisége elég volt az öt másikra is, de ahogy fárad a sorozat, fárad vele ez is, és az esküdtek körüli, eleinte valóban érdekes munka is.
(Amúgy kb tizedjére írom le esküdtek helyett, hogy zsűri, de mindig elkapom, mielőtt entert nyomok :D )

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz