login |

Második blikk: Manifest + Magnum P.I.

2018. 10. 02. 21:30 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, ,

Manifest – 1×02: 3/10. (Pilotkritika itt.) Á, ismerős a recept: 42 perc 10 másodperc tömény unalom, a végén pedig 20 másodperc “Úúú, WTF, mi van, ezt most miért, és ki?” Na jó, a WTF túlzás de magát a részt szörnyen untam. És emiatt nem törnék pálcát a készítők felett, mert tudtuk, hogy erre kell vinni a sztorit, végig kellett menni a két főhős szálán. De azért a többi szál lehetett volna érdekesebb.

Ahogy arra számítani lehetett, kaptunk érzelmes, karakterszálakat a beilleszkedés kapcsán, és emellett jelen voltak a fejben megszólaló hangok is, valamint a rejtély is egyharmadban (a hatósági nyomozás, illetve a többi túlélő tevékenysége) Alapból közepes szintre lőttem be volna ezt a folytatást, csakhogy a “nyomozós” sztori, azaz hetieset annyira fantáziátlan és magától értetődő volt, hogy teljesen elkedvtelenített. Főleg, hogy a fejben hallott hang is totál erőltetett volt, a következtetések belőle is azok, illetve véletlenszerűek, az ilyesmihez semmi természetfölötti nem kellett volna, anélkül is prezentálható lehetett volna a sztori.

Verdikt: azért még kap egy részt tőlem. Mert a folytatásban, most, hogy elkezdték tisztázni őket, talán nem a kiszámítható (és az összkép, valamint a karakterek szempontjából egyébként nagyon fontos) párkapcsolatok kerülnek előtérbe.

Magnum P.I. – 1×02: 4/10. (Pilotkritika itt.) Ugyanazt kaptunk, mint a pilotban, csak pepitában, a linkelt kritikában pedig kifejtettem, hogy mindezt miért nem találtam túl érdekfeszítőnek. Innen infó, onnan infó (a boncolást nem is mutatják, mert minek, csak a halottkém-infót közlik), egy ismerős, egy random hallomás, és most szó szerint is hackerkedtek. Naná! De legalább a sorozat mindezt felvállalja, tényleg nem akar más lenni, mint aminek látszik.

Az a gond, hogy még mindig sem derült ki nagyon, hogy Rick és TC miért jó arc. Cserébe viszont Higgins legalább működik, és a főhőssel való dinamikája is nagyon jó. Nyilván nem fog érinteni, de remélem, sokáig (akár örökre is) távoltartják őket a közös romantikától, addig jobban húzhatják egymást.

Verdikt: nálam ez középszer, de valójában a limonádé akciós műfaj az, ami nem izgat, így kaszálnám is 2 rész után, ha az 1×03-ban nem jönne Ken Jeong, mint másik magánnyomozó. Lehet, hogy azért belenézek a részbe, de egyébként teljesen esélytelen, hogy bármikor is elcsábuljak, ld. szinte minden országos sorozat évadnyitóját megnézem, hogy hátha, de például a Hawaii Five-0 még esélyt sem kap, annyira nem az én stílusom. És ez is olyan.

Ja, több helyen is valami fertelmes utószinkron volt. WTF.

7 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2018. 10. 02. 22:38

Na és, ha a Manifest 3 hoz egy 8/10, vagy “neadjisten” 10/10-es részt, akkor mi lesz?

Tyberius06 - 2018. 10. 03. 01:48

Manifest: kb amit várni lehetett tőle. Én nem éreztem ezt a WTF momentumot a végén. Egyébként nem volt bajom a második résszel, nem untam, de nem is dobnám el tőle az agyam, a nyomozós rész valóban totál kiszámítható és előre tudható volt. A kissrác körüli dolgok khm…, illetve ez a párhuzam az árnyékkal inkább bosszantó, főleg hogy nem mutatják a feleség új pasiját. Az egésszel az a bajom, hogy nem hiszem, hogy van a készítőknek A-ból B-be koncepciója az egész sorozatra. Mondjuk, hogy előre meglenne a fejükbe, hogy akkor mondjuk 2-3 évad és kb ezek lennének és amaz a megoldás. Tudom, hogy másképp működik a rendszer, menet közbe kivágnak showrunnereket és más viszi tovább stb, de ha nincs semmi értelmes keret, akkor csak rakosgatják egymás után a részeket, hogy majd lesz valahogy… És itt ezt érzem. Lehet rosszul…

Magnum: Jó volt a dinamika Magnum és Higgins között, viszont én is hajlok arra, hogy ez így kevés. Mármint voltak jó dolgok benne és hála égnek ezúttal a kocsi is maradt, de túlságosan fel van pörögve. Terroristák, akik Hawaii-on akartak akciózni? WTF?
3-dik rész után látom majd, hogy elviszik e a hátukon a karakterek, vagy kuka…

winnie - 2018. 10. 03. 06:28

Tyberius06: igen, a wtf nekem is inkább whatever volt, csak így viccesebb volt leírni, mert a kontrasztot akartam ábrázolni – egyébként semmiképp sem villanyozott fel a zárás, hogy “jajj, de nézném a következőt”, mert már rég lepereg rólam az efféle, mesterséges feszültségkeltés. egyébként a készítő azt mondja, hogy van hat éves terve és elég konkrét elképzelései a sarokpontokról, köszönhetően annak, hogy már vagy 10 éve dédelgeti ezt a projektet.

D - 2018. 10. 03. 09:21

Ugyanigy erzek a Manifest irant, de en mar a Magnumbol a masodikig sem jutottam el

MadAve - 2018. 10. 05. 12:43

Most mondjam, hogy úgy néztem a manifest 2. részét h közben rejtvényt fejtettem :D majdnem kaszáltam mikor a végén szétloccsantották a nő fejét, ez még kicsit érdekel, de a kormánnyal kapcsolatos összeesküvés elméletekkel is tele a padlás, szóval még nálam is max egy rész aztán meglátjuk

Thomas - 2018. 10. 05. 21:09

Manifestet én nem untam, tetszett, ahogy továbbvitték a szálakat, hogy nem húzták, megbeszélték a dolgokat, hogy a kiscsaj elrakta a tesója játékait:) Megint volt szó istenről, de már én sem hiszem, hogy vallásos irányba vinnék el. A heti ügy szerencsére nem vitt el több időt, ha ennyi lesz mindig, azt még pont elviselem. És szerencsére a rejtélyre sem áldoztak két rövid jelenetnél többet, mert az érdekel most a legkevésbé, hogy kormányzati összeesküvés vagy természetfeletti van-e a dolgok mögött. Egyszer majd kiderül, oké, addig szeretném élvezni az egész kialakult helyzetet. Szóval számomra kellemes meglepetés volt ez a rész.

winnie - 2018. 10. 09. 09:07

thomas: nekem inkább az volt a gond, hogy mindkét tesó szála ugyanaz volt, és teljesen kiszámítható. mindkettőnek a párja mást szerzett maga mellé, az egyiken 40 percig ment a vonakodás, hogy elárulja-e, a másiknál pedig ment a következő lépcsőfok, a “megbocsátás”. zükség volt rá, mint írtam, de sajnos nem adott semmit. érzelmi töltet és karakterizálás persze volt benne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz