login |

Survivor – A túlélők viadala 4. évad: a második kiszavazás – írta Scat

2018. 10. 02. 17:50 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Az évadnyitós kibeszélőt már olvashattátok, nekem pedig az a tervem, hogy kiszavazástól kiszavazásig összegzem majd a történteket, tehát ez például az első kieső távozásától a második delikvens elküldéséig fog tartani. Ez azért lesz így, mert így minden játékot számba vehetek, plusz a törzsi tanácsot, és az ahhoz vezető okokat.

Lássuk tehát a történéseket, a tovább mögött csak spoilerek vannak.

Miután a sárga csapat egész egységesen kiszavazta Sanyit, meg is bomlott az összetartás. Másnap már változtak a viszonyok. Gábor és Alexandra viszonya elmérgesedett (én Gábornak adok igazat!), ami azt eredményezte, hogy utóbbi elkezdte bujtogatni a többi lányt, hogy fogjanak össze a srácok ellen. Ismerős, nem? Hajlottak is a dologra, azonban mint hétfőn kiderült, ezt egyelőre nem kellett átültetni a gyakorlatba.

Kissé meg is lepett, hogy Gábort hirtelen többen is idegesítőnek találták, mert „gyorsan beszél”, meg „a hangsúlya” és „nagyon pattogós” – a mai valóságban ezek már kibékíthetetlen ellentéteket szülnek. Gábor mindezt Dávid barátjával beszélte meg, más kérdés, hogy ez mennyire volt jó ötlet. Sajnos az utóbbi három napban Dávid kevés adásidőt kapott, ezért ez egy rejtély maradt.

Néhány nap múlva Gábor bocsánatot kért Alexandrától, ami érthető, nem akart ellensége(ke)t magának, viszont szerintem ez már eső után köpönyeg. Alexandra sosem fog megbocsátani a vélt sérelmeiért.

Majd érkezett a játék, amiben kókuszokat kellett dobálni egy olyan kosárba, amit az ellenfél csapat két játékosa tart. Értelemszerűen, aki előbb dobált bele annyit, hogy a másikak már ne bírják tartani, azok nyertek. A nyeremény egy létra volt, ami a gazdag szigeten szerintem is használható eszköz, de, hogy a lilák mire tudták volna használni, rejtély. Vesztettek is, a sárgák vitték.

Másnap kettő játékot is kaptunk, először egy olyat, amivel egy előnyt szerezhettek a védettségi játékhoz, másodiknak pedig nyilvánvalóan a védettségi játékot. Előbbi bugyuta és unalmas volt, zsákokért kellett futni kettő-kettő játékosnak, majd az abból kiszedett dominókat egytől százig sorba rendezni. A lilák nyerték, de marha nagy mázlival, mivel a sárgák, egyrészt figyelmetlenségből eggyel több kört futottak, másrészt a zsákokban felejtettek dominókat. (Az előny az volt, hogy a védettségi játék egyik szakaszában, kevesebb homokot kell majd lapátolniuk.)

Következett a második játék, a sárgák megtörten (Vera kisírta a szemeit, úgy megviselte a kudarc), a lilák meg úgy, mint akik vért ittak, holott csak szerencséjük volt. Ez a harc egész jó volt. Egy 200 kilós farönköt kellett különböző akadályokon keresztül juttatni, majd a tengerben lévő állványra felakasztani, aztán felmászni rá mindenkinek. A lilák látványosan elszerencsétlenkedték az egészet, a vicc viszont az, hogy kis híján így is nyertek. A sárgák rengeteget tököltek az akasztással, érezhetően hiányzott onnan Sanyi, de hát, ez van.

A Gagamba vitte a totemet, Fitnesszanyu pedig beindította a szervezkedést.

A lila törzsben az első adás óta nyilvánvaló, hogy férfi-női ellentét van. A nők részéről azért, mert a férfiak elküldésével szeretnének a döntő versenyeiben nyerni, míg a srácok részéről azért, mert a lányok semmit sem csinálnak, csak lébecolnak egész nap, ami mellé természetesen a kötelező okoskodás jár.

Ördögi terv készült, Bencét küldik el, de neki azt mondják, hogy Jeremyt, mivel Bence őt szeretné kiszórni. Ezzel a férfi egység meg is bomlott. Viszont ekkor került képbe Eszti, aki frankón, töviről-hegyire elmondta Jeremynek, hogy mi a lányok terve. Szerintem azért, hogy majd büntetésből őt szavazzák ki, mivel napok óta azzal haknizik, hogy ő haza akar menni (a tavalyi évad után nem kellett volna kiszűrni az ilyeneket?).

Amúgy, pont Jeremynek? Bevallom, én bírom a srácot, mert teljesen egyetértek azzal, amit mondani szokott, viszont az ő érvelési képességeit erősen hátráltatja, hogy nem a magyar az anyanyelve. Nem is tudta elmagyarázni Bencének, hogy „hahó, repülni fogsz, haver”.

Mondjuk Bence is furán akart játszani, mert folyamatosan azt nyilatkozta, hogy neki „ez a játéka”, „személyes előrejutás”, meg „titkolózás”. De ezt nem úgy kell, hogy egy kérdésre azt feleljük „nem mondom meg”. Hát ez egy akkora piros zászló vagy céltábla, hogy nem is értem, hogyan gondolta ezt. Dávidról vagy Fitnesszanyuról kellett volna példát venni.

A tanácson tetszett, hogy kettő szavazatot mutattak meg az összeszámolás előtt, ez pedig Bencéé és Tomié volt, akik a megbeszéltek szerint Fannira tették. Mivel az adás végig azt sugallta, hogy Bence a kakukktojás, aki miatt nem fog összejönni a négy férfi szavazat Fannira, ezért hihettük azt, hogy, de hoppá, mégis. Csakhogy borult a bili, mivel a maradék hat ember mind Bencére tette. És bevallom, nem is értem, hogy Robi és Jeremy miért. Tudnak a női szövetségről, mégis miben bíznak?

Az eddigiek alapján van néhány kiemelt ember mindkettő törzsben, viszont a létszámhoz és az adásidőhöz mérten, szerintem kevés. A játékosok fele alig szerepel a műsorban, és kissé nehéz elhinnem, hogy azért, mert szimplán unalmasak. Meglátjuk, hogyan is alakul majd ez az új emberek után.

Most pedig egy kis előzetesSPOILER, amit jelzek, ha valaki nem nézné ezeket a képsorokat a stáblista alatt: most például megtudtuk, hogy ezúttal nem létra lesz a zsákmány, hanem kettő új játékos, egy férfi és egy nő. A nyertes majd választhat, a vesztes meg viszi a maradékot. Ez pedig boríthatja a törzsekben lévő nemi arányokat.

Felmerül a kérdés, hogy erre miért van szükség? Mármint, nyilván, minél több adás készítéséhez, de szerintem ez unfair, hogy egy hét után friss játékosok jönnek, ráadásul sokkal kevésbé tudnak beépülni a régiek közé. Erre a tavalyi adás a legjobb példa. Mondjuk abban a „Happy camp” már kínosan szánalmas volt, semmi sem segített rajtuk.

A felesleges kérdéseket elkerülendő, tisztáznék néhány dolgot. Nem, nem ismerem az amerikai évadokat. Tavaly megnéztem a legelsőt, mivel tetszett a magyar változat, de végtelenül unalmas volt, Richard Hatch ide vagy oda. Lehet, hogy a későbbiek jobbak, de elment tőlük a kedvem. Talán egyszer pótolom. Ezt csak azért írtam le, mert nem tudom, hogy mik szerepeltek már az eredeti szériában és azokban hogyan oldották meg, úgyhogy a posztokat kéretik ehhez mérten megítélni.

7 hozzászólás Ne habozz!

lynx - 2018. 10. 02. 18:57

Jó kritika, örülök, hogy időről-időre lesz kibeszélője ennek. Az meg felettébb jó, hogy nincs összehasonlítási alapod. Valószínűleg ha lenne, már rég otthagytad volna ezt a szériát.

Nekem bejön.

Never - 2018. 10. 02. 20:26

eddig jobb mint az elozo evad volt. Ugy erzem hogy mind2 csapatnak van eselye nyerni nem mint multkor. Ami viszont NAGYON zavar hogy minden adasban Alexandraval kezdunk. Ertem en hogy szep, okos, nincs pasija… de van ott meg x mas csaj/pasi is. Nem lehetne veluk is foglalkozni?

Scat - 2018. 10. 02. 23:46

@lynx: Hát, az első évad alapján nem vesztettem sokat az amerikaival. Illetve a másodikat is elkezdtem anno, érdekes volt, hogy nem szigeten voltak, de ennél több pluszt abban sem találtam.

@Never: Való igaz, kiegyenlítettebb a harc, ellentétben a tavalyival, ahol szinte csak a pirosak nyertek. Bár, nekem hiányzik egy újabb Feri. Neki minden perce aranyat ért.

winnie - 2018. 10. 03. 07:08

(egyébként az első évadot én sem láttam még, meg a másodikat sem, pedig tényleg klasszikusok.

az viszont tény, hogy azok teljesen lecsupaszítottak, csak az alapszabályok vannak bennük, ezért egy modern epizód után elég fura lehet látni. azóta meg jött egy csomó újdonság, csavar, amiket bevezettek a szezonokba, az újítások, a tapasztalatok (kivágtak mindenféle felesleget, mint azt, amikor elmennek a játékok előtti üzenetért és felolvassák), jöttek azok a játékosok, akik tényleg játsszák a játékot, stb.

szóval idővel szerintem már csak azért nem is lehet unalmas, mert ugye egyrészt, ami itt 150 perc, ott 40, másrészt tényleg csak annyi egy epizód, hogy kis tábor, játék, kis tábor, játék, kiszavazás előtti taktika, tanács. szóval szinte csak akció és taktikázás van benne, ami az esszencia.)

Scat - 2018. 10. 03. 17:18

@winnie: Simán lehet, hogy az újabb évadok már jobbak, ezért is nem vetítettem ki az ítéletemet az egész szériára, csak arra, ami láttam.
Olvasgattam a Survivor ajánló posztot is, és jelzésértékű, hogy az első három évadot csak egy-két rajongó ajánlotta.

Slushyberry - 2018. 10. 04. 00:21

Szó szerint hányok a játékosoktól. Ennyi unszimpatikus embert egy helyen még nem láttam. Valószínűleg csak ezért nem hagytam még abba. :D Kellemesen felidegesít.

Rodney - 2018. 10. 05. 10:52

Mai szemmel belekezdeni a legelső külföldi évadba… hát még jó, hogy unalmasnak tartottad. Pl még amulett (hidden immunity idol) sem volt az első tizenakárhány évadban. Kicsit újabbakkal érdemes próbálkozni. Szokott lenni itt kibeszélő arról, hogy melyikkel, szerintem S13 vagy S28 attól függűen mennyire akarsz belelendülni/visszamenni az időben. (most a 37-esnél tartanak)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz