login |

Második blikk: New Amsterdam + FBI

2018. 10. 03. 22:10 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, ,

New Amsterdam – 1×02: 5/10. (Pilotkritika itt.) Ehh, persze várható volt, hiszen látszott, hogy itt minden héten pár orvos megkapja a maga kis történetét, amit a főhős szépen összefog ide és oda is beleszólogatva. Ez sajnos elég nagy csalódás, hiszen egyrészt egy ilyen kis, szinte különálló sztori vagy bejön, vagy nem, másrészt a sorozatot a főhősért nézné inkább az ember, azért, ahogy küzd mondjuk a betegért, itt meg sokkal kevesebb teret kapott, mint a pilotban.

A pszichodoki és Kapoor betege jó volt, elég kemény, a szívdoki és a vudu sajnos egy cseppet sem izgatott, és a két C-szálnál is 1-1 volt az eredmény, mert a médiadokit szívesen néztem volna, viszont pont a főhős magánéletes szála totál érdektelen volt számomra. Verdikt: Ez így egál, 2-2, nem? Ha csak ennyire futja, nem lesz nézős a sorozat.

Az azért jó volt, hogy emlegettek pár vonatkozó törvényt kritika gyanánt, a dübögő dobzene is lehetne gyakoribb, és tényleg van bíróság a kórházban? Nem rossz. Ja, a vége megint nagyon, nagyon cukrosra sikeredett, de tetszik, hogy a készítők nem fogják vissza magukat, hanem kőkeményen bevállalják a giccset. Önazonosság-tudat, ha van ilyen szó. És ha ezt jelenti.

FBI – 1×02: 6,5/10. (Pilotkritika itt.) Ugyanazt kaptuk, mint a pilotban, csak pepitában – ahogy a Magnum-nál is írtam. Vagyis nem ugyanazt, de nem az volt a különbség, hogy míg ott vagy 30 halottal járó bűncselekménnyel indítottak, a folytatásban “csak” 8-10-en haltak meg. (Maga az ügy elég ijesztő és ijesztően valóságos volt online vetülettel.)

Továbbra is imponál, hogy 42 percből 40-et az üggyel töltenek. Hogy az infót nem egy telefonhívás révén szerzik meg, hanem komoly utánajárással vagy egy 5 perces kikérdezési jelenet révén. Hogy a nyomozók egy ponton leültek egymással szemben és elkezdtek közösen gondolkodni és kombinálni, de nem ám egy 5 másodperces jelenetben. Ezek egyike sem újdonság vagy egyedi, de manapság elég ritka.

Verdikt: még maradok, de várnék valami pluszt a részek végén is, mint a Law & Order-ekben. Nem feltétlenül végső csavart vagy totál pesszimista befejezést, az tényleg nem illene ide, de fél perc magánélet vagy totál hepiend helyett kitalálhatnának valamit.

4 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2018. 10. 04. 08:00

Jó ezt olvasni az FBI-ról. Számomra a Person of Interest is így kezdődött, csak ott egy csöppet többet foglalkoztak a karakterekkel már az elején is. Remélem ez is úgy meg fog ragadni. Érdekes módon a Law & Order viszont nem érdekel, nem is láttam belőle egy részt sem, szóval nincs összehasonlítási alapom.

antares69 - 2018. 10. 04. 08:37

New Amsterdam nekem 7/10, a színészek miatt jobb 5-nél az értékelésem, de a Good Doctor, The Resident sorban csak a harmadik eddig, The Resident mindent visz.

Tyberius06 - 2018. 10. 04. 14:29

FBI nem volt eredetileg a listámon, de aztán eme két írás után úgy döntöttem, hogy adok neki egy esélyt… És nem… 2 rész után szerintem én ezt nem folytatom. Van benne egy-két jó momentum, de összességében nem kötött le annyira.

winnie - 2018. 10. 04. 21:02

Tyberius06: az semmiképpen nem olyan lenne, amit ajánlanék. lesz, akinek bejön, lehet, hogy nálam is maradni fog, mert korrekt, de semmiképp sem olyan, amit túllihegnék.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz