login |

Pilot-mustra: Single Parents – 1×01

2018. 10. 03. 14:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) A New Girl készítőjének új, ABC-s, egyedülálló szülős komédiája első blikkre közel sem annyira friss, mint az NG volt annak idején, de van benne potenciál. A gond csak az, hogy nincs benne 3-4 domináns főszereplő, akikre egy saját epizódot is lehetne építeni, inkább csak féltucat mellékszereplő, sidekick jött össze, vagy ha a gyerekeket is számítjuk, akkor legalább egy tucatnyi. A végeredmény pedig aranyos, de… De.

SINGLE PARENTS – 1×01 – 5,5/10

A sorozat egy iskolai osztály együtt bandázó, egymást segítő egyedülálló apukáiról és anyukáiról szól, ahogy együtt túljutnak a gyerekek okozta megpróbáltatásokon, ahogy veszik az akadályokat, ahogy próbálják túlélni azt az időszakot, amíg a csemeték ki nem röppennek a fészekből. A szülőknek van egy jól bevált rutinja, rendszere, s ebben “rondít bele” némiképp egy nagyon lelkes apuka, aki aktivitásra próbálja buzdítani a belassult társaságot.

Éppen ezért eleinte nem is nagyon örülnek a srác aktivitásának, de azért idővel meglátják benne a sorstársat (és azt, hogy a gyereke mennyire meghatározza az életét), így a szülők eldöntik, hogy normális embert faragnak belőle, elküldik randira, stb., hogy felfedezze, hogy van élete a gyerekén kívül is.

Az biztos, hogy szülőként (főleg egyedülállóként) az ember más szemmel fogja nézni ezt a sorozatot, és a véleménye is más lesz, hiszen valamiért közelebb kerül hozzánk olyasmi, amit közvetlenül is megtapasztaltunk a bőrünkön, vagy esetleg olyan karakterek, akiket nagyon, talán túlságosan is jól ismerünk. Mondanom sem kell, hogy én is láttam ismerős motívumokat, jó érzés ilyenkor egyetértően bólogatni.

A legviccesebb az az egészben, hogy a premier előtt a gyerekektől tartottam a legjobban, erre már az első percekben kiderült, hogy ők a legjobb fejek a sorozatban. Nyilván azért is, mert nem viszik túlzásba a jelenlétüket, de ettől még ritkán látok olyan, kisgyerekes sorozatot, ahol minden egyes kissrác és kiscsaj telitalálat. És nem csak azért, mert cukiságok, hanem azért is, mert azonnal kaptak karaktert is, amik működnek.

Ezzel nem azt mondom, hogy a felnőtt karakterek nem működnek, de egyelőre ők vékonyak. Nyilván a pilotban ennyi szereplővel nagyjából csak egy tulajdonságot kaphatnak, amire újra meg újra rá kell játszani a poén kedvéért, és ezek zömében működnek is (az ázsiai srác haláli, bár kicsit GoodPlaceJason-utánérzés, a gazdag Brad Garrett nagyon vicces, Taran Killam bennem semmit nem mozdít meg, de szimpatikusan teper, Leighton Meester egyelőre inkább csak aranyos, a másik anyuka pedig nem nagyon maradt meg bennem).

Ha nem is röhögtetett meg sokszor a Single Parents, az talán mellette szólhat, hogy a közepe kifejezetten dinamikus volt, legalábbis országos komédiák esetében nagyon ritka, hogy ennyire odafigyelek arra, ami történik, hogy nem vonja el semmi a figyelmemet, ha más nem, megnézem, még hány perc van hátra. Itt viszont mondhatni hirtelen véget ért a pilot. Éljen?

Az a helyzet, hogy sok negatívat nem tudok mondani a kezdésről a nevetések hiányán kívül, az pedig nem válóok, hiszen sok mosolygós komédia maradt nézős nálam. Valami azonban mégiscsak hiányzott számomra ebből a pilotból, így nem tudtam feljebb pontozni. De legalább van hová fejlődnie. És lehet, hogy tényleg ebben van a legtöbb potenciál az újonc komédiák között.

2 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 10. 07. 12:05

1×02: 5,5/10. Ez még mindig csak potenciál. Azt már elfogadtam, hogy hiába nagyon vicces sokszor a sorozat, valahogy a poénjaira nem röhögéssel fogok reagálni, és hiába zseniálisan jó Brad Garrett ebben a figurában, a rész után semmi jó duma nem fog eszembe jutni tőle. A többiek most kicsit háttérben voltak, de legalább Will-t kezdem megszokni. (A gyerekek javarészt megint bejöttek.)

Verdikt: nehéz ügy, még legalább két részre szerintem ki fogok tartani, csak aztán nehogy megszokás legyen belőle rajongás helyett.

winnie - 2018. 10. 19. 10:28

1×03 – 3,5/10: szellemes helyenként, de olykor inkább csak unalmas, ld. a dugóhúzós szál…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz