login |

Young Sheldon: kezdett a 2. évad – írta Necridus

2018. 10. 03. 20:15 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Oh Dear! Oh Dear! Oh Dear! – mondanám ezt a Sheldontól legtöbbet elhangzó mondatot, ha azt gondolnám, a Young Sheldon második évadjának premiere rossz volt. De nem, mert hozta a színvonalat, ugyanúgy szórakoztató volt, mint az első évad bármely része, így megkapja a 7/10-et.

Sheldon ebben a részben is különc volt, Missy szokás szerint vitte a részt az egysorosaival, Mary alakítása még mindig remek. Minden megvolt, amit eddig szerettem a sorozatban, és most még Meemow is csak egy kisebb szerepet kapott, s nem a párja körül forgott a rész szerencsére. A tovább mögött folytatom spoileresebben.

George kicsit többet szerepelt, elvégre az ő hűtőjét szedte darabokra Sheldon, amitől dühbe gurult, s annyira leszidta a fiút, hogy láthattuk Iain Armitage-t sírni, és basszus, még hihető is volt! Kevés gyerekszínész van, akit ügyesnek tartok, de a Big Little Lies-ban is jót alakító srác remekül adja a geek formát, miközben simán letolt egy zokogós jelenetet is. Na meg azért ne felejtsük el Raegan Revordot se, mert valljuk be, amit csinál Missy karakterével, azt nem csinálná meg bárki.

Sheldon ebben a részben megtanulta, hogy mi az a felelősség: tönkretette a hűtőt, meg kellett keresnie a pénzt rá. Újságkihordó lett (nyilván, hiszen amerikai a sorozat), s vicces, és – mondjuk ki – nagyon aranyos bevágásokat kaptunk arról, hogy miképp szenved a kis kocka fiú az igazi élet első nagyobb megmérettetésével. Láttuk, ahogy képtelen eldobni az újságot, hogy focis sisakban biciklizik, hogy az újságot vonalzó és mérőszalag segítségével hajtja össze, s hogy a legvégén hogyan cselezi ki a rendszert.

Egyébként a rész nézése közben beugrott az a mondat, hogy a készítők nem feltétlen úgy haladnak az idővel, ahogy az nálunk telik, ergó 3-4 évad akár pár hónapot ölelhet fel. De valljuk be, ezt nem élvezhetjük ki, mert a gyerekszínészeknél sokkal észrevehetőbb a növekedés, így pár év, és el kell érkeznie a történetnek ahhoz a ponthoz, amikor Sheldon elveszti édesapját, s teljesen megváltozik az élete.

Márpedig a Young Sheldon szerethető, s ha más sitcomokhoz viszonyítom, simán megélhet annyit, amennyit a többiek, ha nem többet. És én a mostani kezdés alapján bizony állok elébe ennek, és a második évadnak is, különösen az előbb felvetett mondatom után. A finálénál találkozunk!

4 hozzászólás Ne habozz!

mSO - 2018. 10. 04. 00:38

Az Agymenőkhöz képest ez sokkal inkább fogyasztható. Szerethető, mert egy gyerek geekségéről van szó, akinek a sajátos hozzáállása és viselkedése inkább bájos, mint bajos. Nem arról szól, hogy társas életre képtelen geek felnőttek szenvednek ostobaságok miatt, miközben epekednek egy butuska, de szép nőért.

mSO - 2018. 10. 04. 00:39

Missy valóban a sorozat csúcsa! Remekül játszik a színész és roppant szórakoztatóan van megírva a karakter :D

Pierre75 - 2018. 10. 04. 06:48

mSO
Lényegileg Missy és egysorosai miatt nézem a sorozatot. A sztereotípiák untatnak: George kövér és sört vedel, a szentfazék, de jószívű Mary, a büdös és butuska bátyuska stb. De Missy bámulatos!

Running - 2018. 10. 04. 14:57

Valóban köröket ver a nagytesóra. Legalább olyan szórakoztató, mint annak az első pár évada. Az viszont tény, hogy lassan elmúlik az újdonság varázsa, a karakterekben nem biztos, hogy lesz több, így valamerre lépni kell majd.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz