login |

NCIS: New Orleans: kezdett az 5. évad

2018. 10. 04. 16:50 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Make it personal.

T-Bone! Naná, hogy egy NCIS szállította az idei évad elsőjét. Mégis melyik másik széria íróinak jutna eszébe ilyen újszerű megoldás?

Visszatért a harmadik NCIS-sorozat, aminek még mindig nincs önálló identitása azon kívül, hogy zenélnek benne és olykor jókat esznek (de most komolyan, van olyan, hogy “jellemző: NCIS: NOLA”-epizód?), úgy zárta a negyedik szezont, hogy a rajongók egész nyáron azon parázzanak, hogy vajon tényleg meghalt-e a főszereplő. Vajon tényleg meghalt?

Már csak ebből a megközelítésből is remekül lejön, hogy mennyire őskövület a CBS, de persze ilyesmin hülyeség fennakadni, hiszen egyrészt hatásos, hogy egy kiemelt karakter életveszélybe sodródik, másképp pedig amikor ilyesmi történik, akkor nagyon sok érzelmi húrt meg lehet pengetni, és a készítők ezt is tették az évadnyitóban. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Jó hír! King alias Pride alias Dwayne túlélte, de egyrészt ehhez egy teljes rész kellett, másrészt ahogyan azt Gibbs előrevetítette, lesznek még utórezgései annak, ami vele történt. És ha ez igaz, akkor meg lehet bocsátani az olcsónak tűnő cliffhangert.

Mondanom sem kell, hogy King utazása hidegen hagyott (mert LÁTOMÁS!), de annak ellenére, hogy lehetett tudni, mi lesz a végkimenetel, sikerült tartalmasan megtölteni, miközben a való világban a csapat hajkurászta a tettest, némi látszatnyomozgatás kíséretében, amit nem is értek, hogy miért erőltetnek.

A részben a karakterpillanatok kedvelői bőven találhattak maguknak kedvükre való jeleneteket, bár szerintem a magát Tom Selleck-hez és Mark Harmon-hoz hasonló CBS-ikonná kinövő Scott Bakula-t jobb aktívabb szerepben látni, mint effélében.

Do the right thing.

Azért azért (oké, ez a duplázás elég hülyén veszi ki magát, de helyes nyelvtanilag, nem?) jár a pacsi, hogy a dupla évadzáróban felvezetett rosszfiú (lány) elég karakteres vagy legalábbis emlékezetes volt, valahol kár, hogy ilyen véget kellett érnie, de majd visszahozzák.

Ettől még a sorozat továbbra is csak egy a nagyon sok közül, idén is kizártnak tartom, hogy a nemnézők, illetve a nézők preferenciája sokat módosuljon. Az NCIS állandó, ehhez értenek az írói.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz