login |

Pilot: Happy Together

2018. 10. 04. 14:50 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

Újabb fárasztó országos komédia. Ezúttal a CBS-től. Próbáltam ugyan pozitívumot találni benne, de nem igazán sikerült. Ennél még a Single Parents is jobban lekötött. Nem kerülgettem a forró kását.

A történet középpontjában egy átlagos házaspár áll, akik Netflix and Chillből a Netflix résznél tartanak a pilot elején. A nő belsőépítész, a férfi könyvelő, a hétköznapjaik 30 felett teljesen nyugisak és rutinszerűek. Mindez megváltozik, amikor a pasi egyik rocksztár ügyfele beállít hozzájuk, hogy beköltözne egy időre.

Gondolom, előkerül majd, hogy a pár évvel fiatalabb, menő srác szüleiként tekint rájuk, nem csak barátokként, de… már maga az alaphelyzet is sántít nekem. Mármint tudom, hogy ez csak egy sitcom, különböző személyiségeket kell összetenni, de olyan képtelen, hogy nincs hova mennie. Az meg még képtelenebb, hogy utána marad is. De oké, ezen túl kell lépni, érdekes a híres és az átlagemberek közötti eltérés, legyen.

A főbb gond sokkal inkább az lenne, hogy az átlagos házaspár a legklisésebb pillanatokat villantja fel, mindenféle komolyabb megerőltetés nélkül. Kínos, ezerszer láott “próbálok menő és cool lenni”-pillanatok, esti bulizás nem bírása, stb. Erre persze a sztár csak mosolyogva néz, míg az ismerősei pedig lekezelik az öregeket.

Itt még bejön az is, hogy többkamerás komédia, szóval néha csak pislogtam, hogy miért is röhög a közönség. Láttam, odaírták a poént, az rendben van, csak épp siralmas volt az egész jelenet. Nem is a messziről látható csattanók a lényeg, hanem hogy még rosszul is csapják le. Pedig Damon Wayans Jr. és Amber Stevens West is kellő rutinnal kéne rendelkezzen a stíluson belül.

A lényeg, hogy itt tuti, nem fogok eljutni a 3. részig. Legyen 3/10 a kezdés. Ebben semmi nincs, ami miatt esetleg érdemes lenne visszanéznem. Igazság szerint letör, hogy első nekifutásra nincs igazán érdekes komédia újonc országoson, pedig sokáig abban erősek maradtak a nagyok, és mindig volt egy-két jobb próbálkozás. Most meg ott a The Good Place, és azon kívül alig hallani másról ezen a téren.

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 10. 04. 14:52

igazából nem nagyon van gondolatom róla. tipikusan nem nézős részemről, általánosságban pedig, aki nem irtózik a műfajtól, kellemesen elszórakozhat a két főszereplő már-már fizikai komédiába hajló gesztikulálásain és pofavágásain. 3-4/10

goodjohnwin - 2018. 10. 04. 15:44

Nehéz megtippelni, mit kaszálnak el előbb: Rel vagy ez a sorozat. A The Neighbors még akár túl is élheti ezt az évet, igaz az nem volt fájdalamsan gyenge vagy rossz, csak sablonos.

Lori - 2018. 10. 04. 21:31

Én nagzon birtam, jó kis kimonádé sorozat, nekem bejönnek heti 20 percet szivesen szánok rá, bér kétlem, hogy megélne 1 évadnál többet, de addig is nézős marad.

Deny - 2018. 10. 04. 22:34

Nekem is tetszett, a The Neighborhood már kevésbé, azt egyelőre csak Beth Behrs miatt akarom folytatni.

Mom - 2018. 10. 05. 10:47

Deny, a számból vetted ki a szót :D Ezt a kettőt próbáltam be. A The Neigborhood nem (még a szereplők miatt sem), ez egyelőre igen.

winnie - 2018. 10. 09. 15:15

1×02: 3/10. Ennek a sorozatnak semmi értelme. Mármint így. Sem az alapfelállásnak, sem a címnek. Ugyanezt egy nagy családi szitkomként is meg lehetne írni, mindenféle keretsztori nélkül. Pár random történetelemet és poént akkor is el lehet sütni. Tipikus, helyenként szórakoztató limonádé, ami akkor a legviccesebb, amikor a főszereplők túljátszanak és fizikai komédiáznak.

Egyébként az már most elfáradt, hogy a fiatal harminc éves párt kvázi nyugdíjasnak mutatják, még akkor is, ha az írók ezen is poénkodnak, hogy mennyire abszurd ez a nézőpont. Verdikt: nem hiszem, hogy megnézem a harmadik részt, inkább valamelyik évadközit, hogy lássam, mi marad az alapkoncepcióból. Mert vagy unásig fogják ismételni, vagy totál kidobják és egy együttélős haverszitkommá teszik a sorozatot.

ui: Egyébként az WTF (és totál lényegtelen) kontinuitási hiba, hogy a feleség cipője két jelenet között megváltozott? Csak mert 3:35-nél felmegy az emeletre fehér cipőben van, majd pár másodperc múlva amikor belép az emeleti szobába (ami nyilván egy szomszédos díszlet), már valami totál más stílusú, drapp színű van rajta.

winnie - 2018. 10. 16. 15:16

1×03: tipikusan el lehet nézni nulla reakcióval, de még mindig csak a fizikai komédiát találom helyenként viccesnek, ugyanazt az “öregek kiakadnak a fiatalom”-poén sokadik variációját.

4/10 és kasza.

Thomas - 2018. 12. 09. 16:15

Elkezdtem végre én is, nekem bejött a pilot, de hát az előzetes nem árult zsákbamacskát, sejtettem, hogy az én stílusom lesz:) Ha ilyen marad, akkor maradni fogok. Amber Stevens West marha aranyos, csak Damon viszi kicsit túlzásba a ripacskodást.

Viszont kivették, hogy “what’s a landline”?:) Hogy vártam ezt a poént!:)

Thomas - 2018. 12. 16. 15:29

Hát ezt nem hittem volna, de már az 1×03 sem tetszett, az 1×04 még éppen elviselhető volt, az 1×05 közepén meg kinyomtam, nem bírtam már tovább ezt a ripacskodást:(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz