login |

Modern Family: kezdett a 10. évad

2018. 10. 05. 14:50 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Régebben a klasszikus “It’s not you, it’s me”-kifogással védtem a Modern Family-t, mondván, hogy a sorozat nem változott igazán, nem lett 3 kifejezetten erős év után sem jobb, sem rosszabb, s én éppen ebbe a kiszámíthatóságba untam bele, általában képtelen vagyok totál ugyanazt nézni 2-3 szezonnál tovább, mert minek, ha már nem szórakoztat annyira?!

Nyilván évente azért lecsúszott egy-két rész (vagy a legjobban értékeltek, vagy a különlegesek), de sosem volt nagy késztetésem visszatérni annak ellenére, hogy a sorozat erényeit, mint némely színész alakítása abszolút elismertem. Viszont az elmúlt években történhetett valami, mert a mostani szezonnyitó fényévekre volt attól, amit megszoktam, az egészben alig volt értékelhető momentum.

Pedig az ember azt gondolná, hogy a Modern Family-t nagyon egyszerű írni (főleg, hogy két külön írószoba dolgozik rajta, ergó, két csapat ír 9 hónap alatt egy-egy 11 részes szezont), hiszen csak ki kell találni 2-3 kiemelt szituációt (most: július negyedike, hotdogevő verseny, felvigyázás), azokba beledobni a végletekig megalapozott karaktereket, és leírni a tetteiket, valamint a reakcióikat, hiszen a figurák már rég önjáróak, az írók jól tudják, hogy ki mit tenne egy adott helyzetben.

Az egykamerás jelleg ellenére azért egy Phil, Claire vagy éppen Gloria 10 év alatt a világon semmit sem változott, ezért a kialakult rutin ellenére még mindig viccesnek kéne lenniük. Azonban ennek az évadnyitónak már az első perceiben totál elviselhetetlen volt Gloria, majd később Phil mutatta meg, hogy képes totál semmilyenbe átfordulni. Ennyire nem lehet lenullázni egy sorozatot! Ugye nem? Ugye ez a rész csak kisiklás?

De nem csak a veteránok belefásulása jelent gondot, hanem a gyerekek zöme is. Nyilván ez már sokkal szubjektívebb, de a Modern Family-ből számomra úgy veszett oda egyre inkább a báj, ahogy felnőttek a gyerekek. (Az ezzel a sorozattal egy időben indult The Middle esetében például sikerült elkerülni ezt a problémát a gyerekekkel.)

Amellett, hogy a legutóbbi jövevény számomra a jelen egyik legkellemetlenebb szitkomkaraktere, Luke és Manny már rég csak ballaszt idősebbként, Haley-vel csak akkor tudnak mit kezdeni az írók, ha újra meg újra súlyosan lebutítják, és bár Alex talán a legstabilabb, de ő már régen is csak egypoénos volt, így tőle nem sok újat lehet várni. (A égi kedvenc Lily fura módon hol betalál, hol luftot rúgnak vele, de őt még nem temetném.)

Szóval ez az évadnyitó nagyon kellemetlen élmény volt, tényleg kíváncsi lennék, hogy vajon a színészek számára is akkora örömöt és lelkesedést okoz-e a napi munka, mint 10 évvel ezelőtt, hogy elég-e az nekik, hogy együtt vannak, jóbarátokkal dolgozhatnak, és nem zavarja őket, hogy a sorozatuk már rég nem tényező, és sokan csak megszokásból tartanak ki mellette?

10 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2018. 10. 05. 15:30

Ugyanaz a baj a sorozattal, mint a legtöbb sitcommal. Nem mernek változtatni az alapfelálláson. Haleyt rég össze kellett volna hozni Andyvel, Camnek és Mitchnek örökbe kellett volna fogadni egy második gyereket. Ez a két lépés, amit kötelező(!) lett volna meglépniük, de újra és újra visszatáncoltak az évek során. És ez bosszant. A gyerekek lassan felnőttek már teljesen, és ugyanolyanok. Merni kéne előre lépni komolyabban.

boom - 2018. 10. 05. 16:25

Az IMDB mostani állása szerint minden idők 3. legrosszabb része volt ez. Mind a 3 rész az utolsó 3 évadból került ki úgy, hogy elötte levő 7 évadban még a 7 csillagot se közelítette meg egy rész se felülről. Láthatóan elfáradt a dolog. Teljes átlag 8.5 most.

winnie - 2018. 10. 05. 16:31

de igazából ez is egyben a siker titka. sapka, nemsapka, valakinek ez nem tetszene, valakinek meg az. de szerintem biztosabb a nemváltozásra menni. ezért működik nagyon sok többkamerás hosszú évekig. a gond csak az, hogy a modern family egykamerás, itt azért lehetne.

PositiveRush97 - 2018. 10. 05. 17:44

A színészek nem nagyon akarják még, hogy vége legyen a sorozatnak, az Ellen showban legalábbis ezt mondták nemrég. A sorozat nagy rajongójaként magam is azt mondom, hogy elég siralmas évadnyitó volt, de azért nem írnám le a sorozatot, a 9.évadban akadt sok jó rész szerintem még ha nem is az egész évad volt olyan jó
idén szerintem lesznek változások, azt nemrég megerősítették, hogy egy jelentős szereplő meg fog halni, nekem az a gyanúm, hogy Cameron testvére Pam lesz az és így a fiúkra hagyhatná a gyerekét, ennek lenne értelme szerintem, kíváncsi leszek rá, hogy alakul.

Kissur - 2018. 10. 05. 18:04

Szerintem meg Jay exfelesége Dede fog meghalni, mert így mindhárom családra hatással lesz. Jayre, Clairere, és Mitchre.
Nekem már a 8-9.évad is kínkeserves volt. Bár igazából nem a nevetésben mérem ezt a szériát, mert az elején is csak Philen nevettem és miatta maradtam.

Dave - 2018. 10. 06. 13:34

Kín keservesen szenvedtem végig az első két részt…

FrankLuck - 2018. 10. 07. 06:57

“Amellett, hogy a legutóbbi jövevény számomra a jelen egyik legkellemetlenebb szitkomkaraktere”
Ugye?? Joe valami katasztrófa (nehéz eldönteni, hogy a színész is vagy csak a karakter), nálam sokban hozzájárult a kaszához (két éve telt be a pohár, lehet, hogy azóta ügyesebb, de akkor minősíthetetlen volt).

morty - 2018. 10. 07. 17:54

Érdekes, én most nyaraláskor értem be a sorozatot az előző évaddal nekem újra meghozta a kedvemet most remélem ez az évad nem tántorít el újra :D

Nikolka - 2018. 10. 08. 16:33

Pedig ez a rész oda-vissza verte a 9.évad nagy részét. És ez azért szomorú.

Nikolka - 2019. 05. 06. 23:03

Én még egy ilyen *csúnya szó* házasságot nem láttam, mint Mitch & Cam. Évadok óta másról nem szól az ő száluk, mint hazudnak egymásnak, titkolóznak, megsértődnek.. Annyira unalmas! Nagyon lehúzzák a sorozatot ők ketten. Inkább lenne több Lily tini szál..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz