login |

Pilot: God Friended Me

2018. 10. 05. 18:30 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Ha jól látom, valamennyire vártam a CBS feelgood drámáját, de még így is simán pozitív meglepetést okozott. Konkrétan talán az ősz legjobbja nálam. Pedig heti “ügyes” lesz, mondjuk pont olyanból nem is nézek sokat, szóval még lehet is neki helye. Az meg sem lep, hogy winnie kíváncsibb volt rá, és neki is bejött. Ilyen is ritkán van, mármint tökéletes egyetértés.

A történet egy vallásos apával rendelkező fiatal férfiról szól, aki már nem hisz Istenben, sőt, a podcastje révén igyekszik irányt mutatni a többi ateistának. Semmi nihilizmus, igyekeznek kedves emberek lenni, de csak úgy maguktól, nem pedig azért, mert tízparancsolat meg a többi. A karrierje épp előreléphetne, amikor egy Isten nevű account bejelöli Facebookon. Hoppá.

Hogy hogyan lesznek ebből heti esetek? A nagy, “Tényleg Isten ösztökéli?” kérdés mellé, amit gondolom, majd feldob, amikor a vallásos, sőt, papként dolgozó apa megtudja a dolgot, bejön, hogy a Facebook újabb barátokat ajánl Isten ismerősei közül. Rajtuk kell majd segítenie hősünknek, miközben “nyomoz” az után is, hogy ki szórakozik vele ilyen módon. Hát, nem tudom mit tudnak kitalálni rá, de csak a koncepció elfogadása után működhet  sorozat, akit az elriaszt, az szerintem ne erőltesse.

Persze valahol felejthető is a God Friended Me. Ezt most azért mondom, mert pár hete láttam, és úgy osztottuk el, hogy van, aki akkor ír róla, a másik pedig a tényleges premiernél. Na mostanra már nagyjából csak az érzésre emlékszem, amit utána éreztem: tetszett, feldobott, meghatott picit, mosolyogtam.

Ez alapján egyelőre semmiképp sem mondanék olyat, hogy modern klasszikus, viszont egy belenézés szerintem mindenképp javasolt. Konkrétan tényleg azt tudom mondani, hogy az országosok közül ez tetszett a legjobban. A színészek is rendben voltak, és úgy az egészből sütött valami minőség, nem tipikus, befásult volt a látványa. Nem kiemelkedő a fényképezés, de látni, hogy valamennyire azért igyekeztek.

A pontszám ezek alapján 7/10, mivel felet nem adok. Ennyit csak egy másik újonc kapott tőlem, de ha tippelnem kéne, akkor sokkal inkább fogadnék arra, hogy későbbiekben a God Friended Me-nél leszek még ott.

8 hozzászólás Ne habozz!

MadWolf - 2018. 10. 05. 19:51

Kicsit több dráma, kicsit kevesebb szirup, és jó lesz ez.A csaj szép.

Tyberius06 - 2018. 10. 05. 19:54

A nyitó szöveg engem irritált, de aztán valahogy helyre billent a sorozat és berántott az első 45 percre. Szóval én maradok a folytatásra, amíg meg nem unom. De egyelőre teljesen kellemes… Az égő bokornál felröhögtem… Csávó hogy “lesápadt” :D

Viszont van egy másik aspektus, ami kezd picit bosszantani a sorozatokban, nem csak ennél. Újabban szeretem google-ön csekkolni, hogy hol játszódik az adott rész, amikor látok szép légi felvételeket, érdekes autópálya csomópontokat, vagy utalnak helyszínekre és baromi zavaró, hogy nem létező címekkel utcákkal vagy nem “ott” létező helyekkel dobálóznak.
Az FBI-nál az első résznél ez nagyon zavart, mert vagy nem létező vagy nem ott levő helyszínekkel “támadtak”. Pl, van egy jelenet amikor az FBI-sok egy hídon (Macomb’s Dam Bridge) mennek keresztül és látszik előttük a Yankee’s Stadium… majd következő snitt kanyarodnak rá a kocsik arra az utcára ahol a robbanás történt. A vicces az, hogy a valóságban (egy korábbi légifotóból ki lehet következtetni, hol történt a robbanás) ez a helyszín pont a híd innenső oldalán helyezkedik el átellenben a stadionnal pont azon az oldalon ahonnan jöttek az FBI-osok, és nem ott ahova tartottak…
És itt ebben a sorozatban is, az a metró megálló, ahol megmenti Dave-et létezik a valóságban, de baromira nem azon vagy olyan környéken, ahol a sorozatban mutatták? Teljesen másképp néz ki az utca, másképp helyezkedik el a metró megálló aluljárója stb… Mintha fogták volna a felszíni megálló névtáblát és elvitték volna egy nyugis környékre és ott ráaggatták az ottani állomás névtáblájának helyére…
Ez tudom, hogy kimeríti a szőrszálhasogatás témakörét, meg ki az az idióta, aki ellenőrizgeti a helyszíneket google műholdon…

El-ahrairah - 2018. 10. 06. 09:42

A kötelező teszetosza jóbarát nélkül meglettem volna de amúgy teljesen jó eddig, nézni fogom.

cherockee - 2018. 10. 06. 15:00

Már leírtam másik postnál:

“Nem nézek feelgood sorozatokat, üres időmben lejátszásra kattintottam, most meg várom a folytatást. Ilyen ez.”

winnie - 2018. 10. 09. 18:43

1×02: 8/10. Ó, hát ebben a folytatásban minden megvolt, amiért szeretem az efféle embereken segítős, abszolút pozitív, cseppet sem cinikus sorozatokat – azt hiszem, az előző kritikában írtam is róluk. Remélem, marad továbbra is ez hol mosolygós, hol feelgood, hol elérzékenyülős a hangulat, az pedig, hogy ilyen szépen összeűzték a dolgokat minden szinten, nagyon hatásos volt.

Verdikt: simán nézős. Eddig. Ha bármi negatív vagy semleges is van benne, az a podcast-es szál, ami kissé erőltetetten van a képben, kvázi prófétává téve a főhőst. De egyébként eddig minden klappol, sokkal jobban, mint a tavalyi Kevin Saves The World esetében. Vajon idővel be fognak hozni valami átívelő szálat?

winnie - 2018. 10. 20. 18:59

1×03 – 5/10: oké, ez mindenről szólt, csak a főhősről nem. jöhet felőlem tesó és apu, meg rakesh és a csaja, meg cara munkahelyi sztorija, de legyen már a fókusz miles-on és a heti “ügyfelen”. a mostani eset kimenetele kábéra sejthető volt, amikor említették, hogy nem lett gyerekük, de valamennyire azért volt némi rejtély meg rejtett összefüggés. azért jó lenne, ha nem így oszlana el a hangsúly.

(az a mondat azért tök jó volt, hogy “cara említette, hogy még beszél a feleségével.”, plusz a vége is jó üzenet volt.)

Niko - 2019. 08. 03. 19:24

Srácok!
Nem lesz évadkritika? :D

winnie - 2019. 08. 03. 21:07

de. még mindig az 1×21-nél vagyok, ahogy írtam valamelyik posztnál 2 hónapja, pedig pár nap alatt szintre hoztam magam:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz