login |

Emlékeztető: X-Faktor 8. évad

2018. 10. 06. 19:30 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: ajánló, hazai termék, kampány, reality,

Ma. 20:00. RTL Klub. X-Faktor – 8×01 (promók) – nem tudom, hogy lesz-e kritikánk, de kíváncsi leszek, hogy sikerül-e végre feltekerni a reliaty színvonalát, vagy teljesen esélytelen. Minden változatlan egyébként tavalyhoz képest.

Ja, A mi kis falunk így pihenőre megy, mert ez 115 perces epizód lesz, tippre jövőre tér vissza a 3. évad.

17 hozzászólás Ne habozz!

Samott - 2018. 10. 06. 20:34

Ennyi, az elso reklamig birtam. Egy jo enekes se volt, a bikicsunajhoz meg mar oreg vagyok.

Cápi - 2018. 10. 07. 10:35

Lol, szóval egy 2 órás műsorban semmi jó nem volt, mert láttál belőle 20 percet?! Oké…
A végén az erdélyi kislány amúgy ügyes volt.

Killjoy - 2018. 10. 07. 11:00

Én végignéztem valamikor éjjel az RTL Mostról letöltve. Így csak 85 perc, plusz akkor tekerek bele, amikor jólesik. Sajnos azt kell mondjam, hogy szánalmas volt. Ugyanazok a műbalhék, mint az előző évadokban. Gyakorlatilag a magyar X-Faktor mára eljutott oda, hogy max. akkor élvezhető (az egy-két tényleg jobb produkciótól eltekintve), ha trash realitynek értelmezzük. Az erdélyi lány tényleg egész ügyes volt, de azért messze volt attól, hogy felkapnám a fejem, ha mondjuk egy karaoke bárban meghallanám, inkább csak a stílusválasztás és az addigi iszonyatos mélyrepülés miatt volt kiemelkedő szerintem.

Mate4182 - 2018. 10. 07. 11:48

nekem mar evek ota a zsurin, es nem a musoron bukik el az egesz.
ameddig a zsuri tagok csak taho parasztok modjara tudnak viccet csinalni azokbol a hulyekbol akik 5 ezer forintert erre kaphatoak, addig ez nem az en musorom

hadzsime - 2018. 10. 07. 12:31

Annyira kamu ez a műsor, hogy én érzem magam kínosan ha nézem. Műbalhé és színészkedés az egész. Gondoltam, hogy az első adásba belenézek, hátha lesz benne valami vicces, de már valahogy ezek a becsapott szerencsétlenek sem tudtak szórakoztatni.

winnie - 2018. 10. 07. 13:37

“Műbalhé és színészkedés az egész”

ezt sosem értettem, hogy miért gondolja valaki, hogy a készítők a saját feladatukat akarják nehezíteni:) semmi értelme műbalhénak meg színészkedésnek, ha jó castinggal lehet igazi balhét kreálni. nagyon könnyű olyan embereket kiszúrni, akik gyengék és sokat képzelnek magukról (és nem viselik jól a kritikát) (nem láttam, így nem tudom, hogy mi volt), onnan pedig, ha jó a zsűrid, akkor ők karakterükhöz hűen már le tudják reagálni.

amerikában (de talán angliában is), már túlléptek az ilyen realityk a vásári gagyi mutogatásán, itthon még hisznek a készítők abban, hogy ez érdekli eleinte a nézőket. a gond csak az, hogy nem biztos (de nem mernek változtatni), másrészt hiába akarják így a kontrasztot köztük és a jók között kiemelni, inkább csak az a hatása, hogy vakok között a félszemű is király.

ha persze már csak olyanok jelentkeznek, akik ennyit tudnak (nyilván nem, mert van sok középszerű, se pro, sem kontra hang, se pro, sem kontra személyiséggel), akkor nem szóltam.

winnie - 2018. 10. 07. 13:40

egyébként, ha már ez a műbalhé/színészkedés dolog szóba került: az jobban tetszene sokaknak, ha “igazi balhé és valódi érzelmek” lennének? mindegy, hogy az van, vagy sem, valahogy fura, hogy a néző jobban beindul valamitől, ami fikcióként nem annyira tetszik neki, de ha totális valóság, akkor csettint, hogy “ez igen!”.

Ronaldo - 2018. 10. 07. 16:25

winnie: Érdekes szemlélet. Szerintem meg jogos elvárás, hogy ne legyünk hülyének nézve. A hazugsággal önmagában nincs gond, ha valamilyen formában utalnak rá hogy mindenki a helyén tudja kezeli, viszont, ha azt sugallják hogy a valóságot látod, az mindenképp probléma.

Turbo - 2018. 10. 07. 18:59

Engem nem érdekel se az igazi, se a műbalhé. Én alapvetően, azért ülök le egy tehetségkutató verseny elé, hogy tehetségeket lássak. Nálunk viszont azok már rég elfogytak ebből a műfajból. Szerintem az eddig 7 évadból nem tudnánk egy olyan mezőnyt összerakni, ami hasonló minőségű lenne, mint bármely Ausztrál X faktor széria top 12-je.

hadzsime - 2018. 10. 07. 19:20

@winnie
Engem nem érdekel sem a mű sem pedig az igazi balhé, de ha már van, akkor ne lássam kilógni a nyuszi fülét a kalapból.

winnie - 2018. 10. 07. 19:28

érthető, én sem azért nézném, de ha van balhé, akkor nagyon be akarják mutatni. más kérdés, hogy mint írtam, amerika már túllépett ezen, de amikor itthon volt efféle próbálkozás (ld. voice), az megbukott. pedig.

winnie - 2018. 10. 07. 19:32

Turbo: ez egy énekes verseny valóságshow, amiben ugyan látni tehetségeket is, de ezt a jelzőt csak a magyarok teszik oda. de magába a formátumban minden benne van. akit nem érdekelnek a bikicsunájok, annak később érdemes bekapcsolódnia sajnos. hátha váltani fognak idővel… de SZERINTEM olyan nincs, hogy elfogytak. egyrészt minden évben nagyon ,nagyon sokan nőnek bele a korhatárba, vagy éppen lesz lehetőségük arra, hogy tanulmányaik miatt végre jöhessenek, plusz mindig lehet, hogy valaki épp meggondolja magát miután évekig nem ment. ez nem gond.

ettől még igaz, hogy évek óta elég gyenge a mezőny. megint más kérdés, hogy friss tapasztalatként most láttam például színházban az elfújta a szél musicalt, aminek egy volt x-faktoros a főszereplője (gubík petra, azt hiszem, hogy hamar kiejtették), akiről ezt nem tudtam, és piszok jól énekelt. ilyenkor felmerül az emberben pár kérdés, még akkor is, ha jól tudom, hogy a musicales előadásmódot nagyon kerülik az efféle műsorokban.

Turbo - 2018. 10. 07. 20:23

Én értem, hogy vannak bikicsunájok amerikai meg angol verzióban is, csak amíg ott egy rész 10%-át teszik ki, addig itt a 90-et. És én szerintem igenis elfogytak a tehetségek (bár sztem sose volt az x faktorba olyan jajj, de nagy világklasszis hang). A tavalyi mezőnybe már 12 énekest se tudtak találni, belekerült Puskás gyerek csapatába egy operaénekes meg egy totál random valami freestyl-er feel good emberke. Alex vitt magával két reppert, akik ugyanazt csinálták minden héten. És, akkor az első két helyezett nem igazán volt magyar produkció.

Én befagyasztanám 2-3 évre ezeket a dalolós tehetségkutatókat, hátha akkor az emberek rendesen elmennek képezni magukat és összejön egy picit értelmiségibb mezőny, de ilyen úgyse lesz. Ezt a bohóckodást is nézik elegen, meg gondolom sms-eket is kapnak bőséggel.

Cápi - 2018. 10. 09. 22:37

Az az állati nagy baj srácok, hogy a balhék nagy része szerintem valódi. A legtöbb ember értelmi szintje tényleg nem üt meg egy elfogadható minimális szintet…
A másik, hogy elég sok ember nem az, hogy tehetségtelen, csak olyan semmilyen. Ha eldalolászik otthon, tök oké, mert nem förtelmes, csak semmilyen. És szerintem ezek helyére vágják be a balhésokat meg a bikicsunájokat. Mert a balhé vagy a bikicsunáj az érdekesebb, mintha pléhpofával végigülnek egy nótát és jön a köszi, nem 4x. Valamivel el kell adni, más kérdés, hogy sajnos igazán tehetséges ember alig van tényleg és nem viszi el a hátán műsort senki.

winnie - 2018. 10. 10. 04:54

turbo: az, hogy nem találtak, az nem jelenti azt, hogy elfogytak. de mondom, nem fogyhattak el, hiszen csak tavaly lett 10? 50? 100 ezer 15 éves, akik közül biztos van 100 remek énekes. de nem mindenki akar tévébe menni.

“Én befagyasztanám 2-3 évre ezeket a dalolós tehetségkutatókat”

nem értem ezt a “tehetségkutató” szót. honnan jön? ez egy énekes valóságshow, aminek nem az a célja, hogy tehetségeket találjon, hanem az, hogy embereket versenyeztessen éneklésben. a csatornának nem célja, hogy találjon valakit, aki nagyon jó, vagy 10 valakit. az a céljuk, hogy egy versenyt prezentáljanak, ami végén lesz győztes, aki kap valamit és viszlát.

és, mint a nézettség mutatja, a nézők még mindig a hét legnézettebbjévé tették, ami azt jelenti, hogy elég nagy hiba lenne pihentetni. és az rtl, ha nem fogják nézni, akkor is pihentetni fogja, ha az adott szezon 20 remek énekest talál.

szerintem öreg hiba olyasmit számonkérni a műsoron, ami nem akar lenni. attól, hogy a néző valaminek elképzeli a műsort, attól még nem lesz az.-

winnie - 2018. 10. 10. 04:54

“Én értem, hogy vannak bikicsunájok amerikai meg angol verzióban is, ”

én épp azt mondtam, hogy nincsenek. amerikában mondjuk nincs is már XF, de az american idolban már nincs. a voice-ban sincs. csak jók vannak. az angol XF-t nem nézem.

Turbo - 2018. 10. 14. 18:37

Itt kizárólag az X-faktorról beszéltem, mert ugye ezen a néven fut nálunk is a show. Az amerikai verzióban, amíg ment, voltak “bikicsunájok” és az angolban is (utolsó 2 évadot már nem láttam), talán az Aussie verzióban volt a legkevesebb.

“szerintem öreg hiba olyasmit számonkérni a műsoron, ami nem akar lenni. attól, hogy a néző valaminek elképzeli a műsort, attól még nem lesz az.”

Szerintem nem arról van szó, hogy a műsor nem akar teljesen tehetségkutató lenni, hanem, hogy nem tud. Elsősorban azért mert nincs tehetség (tudom Te máshogy gondolod ezt a részt), így nehéz lenne ezzel eladni a műsort. Nem véletlen, hogy évekkel ezelőtt megbukott nálunk a Voice.

Nálam egy műsor, ahol kizárólag énekeseket keresnek és versenyeztetnek, majd a győztesnek (és sokszor más döntősnek) lemezszerződést adnak, hogy beindítsák a karrierjüket kimerítii a tehetségkutató fogalmát. Abban egyetértünk, hogy ez nem kizárólag tehetségkutató (bár szerinted semmenyire sem), hiszen telerakják kamu műdrámával és balhéval az egészet, hogy legyen tras hreality része is a dolognak.

Az érdekelne, hogy miben kéne változnia a formátumnak, hogy tehetségkutatóként tekints rá egy picit is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz